Het is hier goes ondernemen

In de rubriek ‘Het is hier goes ondernemen’ lees je over enthousiaste Goese ondernemers en het ondernemersklimaat in Goes.

 

Laura Kloeg

Laura vindt het hier goes ondernemen!

In de rubriek ‘Het is hier goes ondernemen’ lees je over enthousiaste Goese ondernemers en het ondernemersklimaat in Goes. Deze week het verhaal van Laura Kloeg van Boutique Hotel Rijks.

In het vroege voorjaar van 2021 opende familiebedrijf Kloeg Collection Boutique Hotel Rijks, een prachtig hotel in het monumentale Oude Manhuis aan de Zusterstraat. Gasten kunnen hier volop genieten van een zorgeloos verblijf, middenin de Goese binnenstad. Gasten vanuit binnen- en buitenland weten dit hotel inmiddels goed te vinden!

Laura vertelt: “Ons familiebedrijf ontwikkelt en exploiteert onderscheidende hotels in Zeeland. Dat doen we samen met onze ontwikkelingspartners. De meeste van onze hotels liggen aan de Zeeuwse kust, vooral op het toeristische Walcheren. En binnenkort openen we een nieuw hotel op Schouwen-Duiveland, in Renesse. Hotel Rijks, ons eerste City Hotel, is dus ook voor ons echt iets anders!  Maar onze bedrijfsvisie is overal dezelfde: voor onze gasten én voor ons personeel willen we alleen het beste.”

Alles klopt!
Laura legt uit: “Alles in onze hotels moet kloppen, van hotelkamer tot en met ontbijt.  Met goede bedden, want goed slapen en uitgerust opstaan is wel waar het om gaat!  Alles voor een verzorgd en ontspannen verblijf voor onze gasten. Ons personeel bieden we goede arbeidsvoorwaarden en een veilige en betrouwbare werkomgeving. Daar maken wij ons overal sterk voor, en ook dat merken onze gasten. Niet voor niets dat nieuwe collega’s graag bij ons komen werken. Ondertussen zijn dat er meer dan 80, waarvan 8 in Goes.”

Familiebedrijf
“In de manier waarop wij met onze gasten en ons personeel omgaan, zie je dat we een familiebedrijf zijn”, vervolgt Laura. “Dat voel je direct als je een hotel van Kloeg Collection binnenstapt. Wij behandelen zowel onze gasten als onze collega’s als familie. Warm en gastvrij. Wij leren onze gasten dan ook graag beter kennen, zodat we steeds weer voor mooie ervaringen kunnen zorgen in onze hotels. En waarbij we keer op keer de verwachtingen willen overtreffen!“

Het Oude Manhuis
“In 2019 kwam het Rijksmonument aan de Zusterstraat op ons pad: Het Oude Manhuis. De locatie - midden in het historische centrum van Goes - en het monumentale karakter van het pand heeft onze harten direct veroverd. In het jaar dat volgde, hebben we alles op alles gezet om dit monumentale pand om te toveren in een duurzaam en luxe boutique hotel. Mét behoud van de historische elementen. Heden en verleden komen hier op een bijzondere manier samen. Als bedrijf kunnen we dus eigenlijk stellen dat Goes ons heeft gevonden, in plaats van andersom!”

Collegiaal
En het bevalt deze ondernemersfamilie goed in Goes: “Sinds we hier zijn, worden we collegiaal begroet door andere ondernemers. En op onze beurt doen wij er alles aan om zoveel mogelijk nieuwe gasten te verleiden om naar Goes te komen voor een overnachting. Die gasten willen allemaal winkelen, lunchen en dineren, het museum bezoeken, de stad verkennen, fietsen, wandelen en noem maar op. En dat is weer goed voor de binnenstad! We hebben dus niet alleen een oud pand nieuw leven in geblazen, maar zorgen mede voor brood op de plank bij de collega ondernemers.”

Opening in lockdown
Hotel Rijks opende tijdens de lockdown van vorige winter, in februari 2021. Voor veel ondernemers niet de gemakkelijkste tijd. Laura: “Begin 2019 waren we al gestart met alle voorbereidende plannen en met de verbouwing van Het Oude Manhuis. In november 2020 konden we onze collega’s gaan inwerken en iedereen en alles was klaar om de eerste gasten te ontvangen. Hoewel de stad natuurlijk leeg was en er weinig toeristen waren, besloten wij tóch te openen. Om meerdere redenen natuurlijk, maar ook om collega’s gemotiveerd en aan het werk te houden.”

Goede samenwerking
In onzekere tijden blijkt ook hoe belangrijk samenwerking is. “In ons hotel hebben wij een ontbijtrestaurant, maar de keuken is niet uitgebreid genoeg om gasten ook ’s avonds van een diner te voorzien. Normaal gesproken is dat geen enkel punt, met zoveel goede restaurants op loopafstand. Maar tijdens de lockdown waren deze restaurants natuurlijk allemaal gesloten. Diner op de kamer mocht nog wél en daarom zochten we de samenwerking met Kale & de Bril en De Brass. Zij kookten in die periode voor onze gasten en brachten de diners naar het hotel. Iedereen was heel tevreden!” 

Meer toeristen
Laura verwacht dat het toerisme in Zeeland de komende jaren alleen maar zal toenemen. En dat geeft mooie perspectieven voor het hotel. “Goes is een gezellige, fijne stad en blijft zich op verschillende fronten ontwikkelen. De komende jaren zullen steeds meer toeristen Goes ontdekken als vakantiebestemming. Als hotel willen wij graag dé plek zijn, waar toeristen zich kunnen terugtrekken na een dag er-op-uit in de mooie omgeving. Maar ook voor zakelijke gasten willen wij graag die warme, veilige thuishaven zijn. Het hele jaar door!”

Kijk voor meer informatie over Boutique Hotel Rijks op: https://www.kloegcollection.com/nl/overnachten/boutique-hotel-rijks

Tessa vindt het hier goes ondernemen!

In de rubriek ‘Het is hier goes ondernemen’ lees je over enthousiaste Goese ondernemers en het ondernemersklimaat in Goes. Deze week het verhaal van Tessa Zwartepoorte van Tezza Fashion.

Tessa Zwartepoorte is modeontwerpster. Sinds 2017 heeft ze haar eigen kledingmerk: Tezza Fashion. Een exclusieve kledinglijn, met items die ze zelf met veel liefde bedenkt, ontwerpt en maakt. Met 4 keer per jaar een nieuwe, steeds weer verrassende collectie. Vastberaden verovert ze haar plek in de mode-scene! Tessa verkoopt haar kleding online, via haar webshop tezzafashion.com. Maar tijdens het Vriendinnenweekend op 25, 26 en 27 maart, opent ze een pop-up store aan de Lange Vorstraat 46. Ze verwelkomt je graag in haar vrolijke winkel.  

Tessa vertelt: “Mijn kledinglijn richt zich op jonge vrouwen die er fashionable uit willen zien en die zich ‘comfortable’ willen voelen. De kleding is heel kleurrijk, de ontwerpen zijn vrolijk en de stoffen hebben verschillende motieven. Wat de style betreft, kun je er alle kanten mee op. Door de kledingstukken op verschillende manieren te stylen, krijgen ze iedere keer weer een andere uitstraling. Zo staat een hoodie met een jeans stoer. Ga je voor het pak inclusief blazer en pantalon, dan heb je een meer classy look. Maar combineer je dit dan weer met een tof T-shirt, dan maak je het meer casual. Volg vooral je eigen gevoel!”

Duurzaam en fashionable
“In mijn webshop en in de pop-up store verkoop ik – naast kleding - ook verschillende accessoires. Denk hierbij aan zonnebrillen, tasjes en buckethats. Echte musthaves voor deze lente en zomer! En wat ik ook heel belangrijk vind: de T-shirts, sweaters en hoodies worden gemaakt van duurzaam katoen en worden geprint met textiel inkt op waterbasis. Dat draagt fijn, ziet er heel mooi uit én het is beter voor ons milieu. Via mijn onderneming draag ik daar graag mijn steentje aan bij.”

Goes als fijne kick-off!
Tessa werkt hard aan de promotie van haar kledinglijn, maar staat stevig met beide voeten op de grond. “Door mijn goede relatie met Ferax Vastgoed, kan ik deze tijdelijke pop-up store in Goes openen. Ferax heeft vestigingen in heel Nederland, dus het lijkt mij tof om dit hierna in alle steden van het land te doen. Maar eerst wil ik dit idee natuurlijk goed testen. En wat is er dan mooier om mijn eerste winkel in mijn eigen stad te kunnen openen! Bovendien: Goes organiseert elk jaar een fantastisch Vriendinnenweekend, wat nu eindelijk weer mag doorgaan. Voor mij tegelijk een uitgelezen moment om mijn nieuwe voorjaarscollectie te lanceren!”

Rondje Goes
Ook ziet Tessa de kracht van samenwerking met andere Goese ondernemers: “Vaak spreek ik Amanda, de eigenaresse van de superleuke boutique Bubbles Theme Store. Bij haar heb ik stage gelopen tijdens mijn mbo-opleiding. Daarna heb ik er nog twee jaar gewerkt, in de weekenden en vakanties. Ik heb super veel van haar geleerd en ze betrok mij overal bij. Sinds januari ben ik fulltime ondernemer en werk ik niet meer bij Bubbles. Dat was een lastige beslissing, maar voor mij toch de juiste stap. Mijn merk Tezza Fashion hangt ook bij haar in de winkel. Daar ben ik enorm dankbaar voor. En trots!”

“Sowieso vind ik dat Goes hele mooie en verschillende winkels heeft. Je kan er echt een totale look shoppen, van het lage segment tot het hoge segment. Dat is best bijzonder. En tussendoor kan je heerlijk op het terras zitten om wat te drinken, te lunchen of te dineren. Altijd weer gezellig én inspirerend om even een rondje binnenstad te doen.”

In de mode
In de toekomst hoopt Tessa haar bedrijf uit te kunnen bouwen tot een kledingmerk, dat over heel de wereld bekend is. Maar ze kijkt met open blik vooruit. “Ik ben jong en op dit moment volg ik nog een 1-jarige modeopleiding. Twee dagen in de week rijd ik daarvoor naar Eindhoven, om mijzelf verder te ontwikkelen op modegebied en inspiratie op te doen. In juni ben ik hiermee klaar. Als er dan weer iets anders leuks op mijn pad komt, ga ik dat doen. Maar wel altijd in combinatie met mijn eigen kledingmerk, want dat vind ik echt het allerleukste!”

Voor in je agenda!
De pop-up store is een 3-daags Tezza Fashion event. Tessa: “Klanten hebben deze dagen de mogelijkheid om de nieuwe collectie te voelen en te passen. En zo ‘in het echt’ kennis te maken met alle mooie kleding en accessoires. Dit onder het genot van een hapje en een drankje. De winkel zal er qua interieur donkerblauw met roze uitzien, net zoals de huisstijl van Tezza Fashion. Ik hoop op veel enthousiaste bezoekers!”

De pop-up store is te bezoeken op vrijdag en zaterdag vanaf 9:00 tot 18:00 uur en op zondag vanaf 12:00 tot 18:00 uur.

Kijk ook op: www.tezzafashion.com

Tessa Zwartepoorte

Paul vindt het hier goes ondernemen!

In de rubriek ‘Het is hier goes ondernemen’ lees je over enthousiaste Goese ondernemers en het ondernemersklimaat in Goes. Deze week het verhaal van Paul Huges van TEAMforREAL.

Boutique Hotel Rijks Goes, Hotel De Timmerfabriek in Vlissingen, Hotel St. Joris in Middelburg, Boutique Hotel Helder in Renesse en Grand Hotel Britannia in Vlissingen; zomaar een greep uit de indrukwekkende vastgoedportefeuille van TEAMforREAL. TEAMforREAL is specialist in de ontwikkeling en het op de markt brengen van recreatieve vastgoedprojecten en woningprojecten. In 2021 verhuisde het bedrijf van Zierikzee naar Goes, naar een nieuw kantoor aan het Bleekveld. Hartje binnenstad. Een stap die deze vastgoedondernemer nog steeds goed bevalt!

Paul Huges vertelt: “Wij zijn vastgoedprofessionals, met alle disciplines in huis om vastgoedprojecten succesvol te ontwikkelen en te vermarkten. Bij alles wat we doen, staan kwaliteit en service voorop. En bovenal: passie en ontzettend veel enthousiasme in ons werk! We beschikken over een groot netwerk en zetten ons vol toewijding in voor al onze projecten. Cliënten en projectpartners die onze onderneming kennen, weten dat afspraak bij ons ook écht afspraak is. Daarbij werken we verbindend en scherp, zonder de plezierige omgang uit het oog te verliezen. Zo brengen we steeds weer op prettige wijze projecten en verkooptrajecten tot stand. Kortom: ‘Property with a smile!’ We zien dat dit aanstekelijk werkt voor onze cliënten en zo groeit ons businessmodel gestaag. Zowel in Zeeland als daarbuiten.”

TEAM Concepts
“Bij TEAMforREAL werken we met twee ‘speciality’ teams: TEAM Concepts en TEAM Leisure. TEAM Concepts is onze creatieve broedplaats en draagt zorg voor de projectontwikkeling. Dit team is gespecialiseerd in strategie- en conceptontwikkeling van recreatieve vastgoedprojecten, bijvoorbeeld hotels, vakantieparken en longstay formules. Het realiseert eigen projecten op locaties die aangekocht en ontwikkeld worden, al dan niet samen met projectpartners. Daarnaast adviseert dit team opdrachtgevers bij de conceptontwikkeling van recreatieve projecten. Vanaf het allereerste idee tot aan de realisatie. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met alle stakeholders, zoals grondeigenaren, overheden, bouwpartners, exploitatiebedrijven en investeerders. Waar velen een stuk grond of oud gebouw gezien, ziet TEAM Concepts kansrijke mogelijkheden!”

TEAM Leisure
“TEAM Leisure is onze marketing- en verkooporganisatie. Dit team is gespecialiseerd in het succesvol in de markt zetten van recreatieve vastgoedprojecten. Zowel ‘eigen’ projecten, ontwikkeld binnen TEAMforREAL, als projecten die verkocht worden in opdracht van andere projectontwikkelaars. Het verzorgt de complete marketing en het volledige verkooptraject. Met veel kennis en ervaring op het gebied van reclame- en verkoopcampagnes, waarin het team zelf investeert. Alles voor een succesvolle verkoop van het project.”

“Aan de andere kant biedt TEAM Leisure cliënten een breed aanbod aan investeringsmogelijkheden in recreatief vastgoed. En na aankoop genieten ze dubbel! Namelijk van een waardevast vastgoedobject mét een aantrekkelijk rendement, plus de mogelijkheid om zelf een aantal weken per jaar gebruik te maken van hun eigendom. Bovendien worden zij op het gebied van exploitatie en verhuur compleet ontzorgd door een ervaren en succesvolle exploitant.”

Menselijke maat
De keuze van deze ondernemer en zijn team voor Goes was weloverwogen: “Mede door onze werkzaamheden voor de projecten Boutique Hotel Rijks en Citylofts bij Katoen is Goes bij ons in het vizier gekomen. Wij vinden Goes een centrale, professionele en zakelijke vestigingsstad, in het hart van de provincie Zeeland. Zakelijk en dynamisch, maar toch met een persoonlijk karakter en een menselijke maat. Doordat we een kantoor in het centrum hebben, worden we omringd door een gezellige en gemoedelijke ‘bruis’ van winkels, theater, horeca, bibliotheek, etc. Onze projectpartners, cliënten en medewerkers genieten daar enorm van! Ook de samenwerking met andere Goese bedrijven is uitstekend. Wij zijn hier hartelijk ontvangen vorig jaar, door de Goese ondernemers én inwoners. Een warm welkom! Op verschillende fronten zijn leuke en waardevolle allianties en verbindingen ontstaan.”

  Kansen door corona
“We realiseren ons dat bepaalde sectoren het zwaar hebben door de coronacrisis, maar voor ons is het een uitstekende tijd om te ondernemen. Meer mensen dan ooit hebben de provincie Zeeland ontdekt en ontgonnen als perfecte vakantielocatie en recreatieprovincie. Dat is goed voor het ‘toeristisch product’ van Zeeland en dus ook voor de tak van sport waarin wij ons begeven. We bevinden ons op een snelgroeiende, maar ook sterk veranderende markt en wij hebben alles in huis om daarop in te spelen. Daarnaast hebben we houvast aan een groot, stevig netwerk. Onmisbaar in een tijd als deze.”

Vleugels uitslaan
TEAMforREAL gaat dan ook vol vertrouwen de toekomst tegemoet: “We zijn heel positief over onze nieuwe vestigingsplaats. De stad biedt ons een mooi podium om te opereren in heel de provincie Zeeland. Bovendien biedt de stad ons volop mogelijkheden om onze vleugels verder uit te slaan naar andere gebieden in Nederland. En zo ons succesvolle businessmodel verder uit te rollen. Niet voor niets scoort Goes hoog in de ‘lijstjes’ van meest populaire vestigingssteden in Nederland!”

Bekijk voor meer informatie de websites: www.teamleisure.nl en www.teamforreal.nl

(Foto: Angela Verdam van ‘Scherp! Fotografie’)

Team Leisure

Judith vindt het hier goes ondernemen!

In de rubriek ‘Het is hier goes ondernemen’ lees je over enthousiaste Goese ondernemers en het ondernemersklimaat in Goes. Deze week het verhaal van Judith Nieuwenhuijse van yogastudio Vayu Yoga.

In het voorjaar van 2021 opende Judith Nieuwenhuijse haar yogastudio Vayu Yoga in The Boatshed, aan de Goese Oostschans. Samen met andere docenten biedt zij 7 dagen per week lessen aan voor iedereen die zijn flexibiliteit en kracht wil vergroten en lichaam en geest inbalans wil brengen. De studio is een sfeervolle, relaxte ruimte om even uit de hectiek van alle dag te stappen en een moment voor jezelf te creëren.

Judith vertelt: “Bij Vayu Yoga is iedereen welkom! Jong en oud, stijf en soepel, fit of met fysieke klachten. Of je nou een ervaren yogi bent, of voor het eerst op de mat stapt. En of je nu van fysiek intensieve lessen houdt of heerlijk tot rust wil komen. Je kiest de vorm van yoga die het beste bij jouw lichaam en jouw behoeftes past, bij jouw favoriete docent. Dit kan één (of meer) vaste les(sen) per week zijn, of je bekijkt per week wat er past in jouw schema. Alles is mogelijk. Je regelt het makkelijk en snel via onze klantvriendelijke app. Van inschrijving en boeken van lessen tot aanschaf van een rittenkaart of abonnement.”

Yogastijlen
“We hebben een uitgebreid aanbod van lessen in verschillende yogastijlen”, vervolgt Judith. “Denk aan Ashtanga, Hatha, Mindful Yoga, Vinyasa Flow, Vinyasa Slow Flow, Vinyasa Strong Flow, Yin, Yin Yang, Yoga/Mindfulness/Meditatie en Yoga Nidra. Op onze website lees je wat de verschillende stijlen inhouden en wat ze voor jou kunnen betekenen. De lessen worden verzorgd door een team van ervaren, enthousiaste, professionele yogadocenten. Ieder met zijn of haar achtergrond, kwaliteit en stijl van lesgeven in de vorm(en) van yoga waarin hij of zij gespecialiseerd is. We vinden het belangrijk om onze leden te inspireren en hen te begeleiden binnen hun fysieke mogelijkheden. Ons doel is dat er lichaamsbewustzijn en balans ontstaat. En dat iedereen met een fijn gevoel de studio verlaat, zowel fysiek als mentaal. Naast de wekelijkse lessen worden er regelmatig workshops georganiseerd door eigen én gastdocenten vanuit heel Nederland.”

Centrale ligging
Judith woont zelf in Yerseke, maar al tijdens haar opleiding tot yogadocent wist ze dat ze les wilde geven in Goes. “Dit omdat er op dat moment nog geen Ashtanga Yoga werd gegeven in Goes, de vorm waarvoor ik werd opgeleid. Bovendien zou ik daar een grotere doelgroep kunnen bereiken, vanwege de centrale ligging. Dat bleek te kloppen! In 2017 ben ik, samen met andere yogadocenten, gestart met lesgeven in Van der Valk Hotel Goes. Zo bouwden we een ledenbestand op, met leden vanuit Goes én de omliggende dorpen. Van Krabbendijke tot Heinkenszand. Het was voor mij daarom vanzelfsprekend een pand in Goes te zoeken. Mooi is dat ook de gemeente hier veel aandacht heeft voor sport en bewegen.”

Totaalbeleving
“Ik zocht een plek waar ik mijn leden de totaalbeleving van yoga  zou kunnen geven. Die plek heb ik gevonden in The Boatshed, een prachtige locatie aan het water, die volop in ontwikkeling is. De studio is ruimtelijk en ingericht met natuurlijke materialen en kleuren. Echt een sfeervolle, relaxte ruimte, waar je je meteen op je gemak voelt en helemaal in het ‘nu’ kan zijn. Bovendien kun je er gratis parkeren. Dat is mooi meegenomen! Na de les is er voor iedereen die dat wil, een lekker kopje thee aan tafel. Soms is het fijn om na de yogales de stilte nog even vast te houden, maar vaak ontstaan hier aan tafel de mooiste gesprekken. Bij Vayu Yoga gaat het namelijk niet alleen om verbinding maken met je zelf, maar ook met de ander.”

Energie
“De studio was klaar voor opening tijdens de eerste lockdown, dus zijn we begonnen met livestream lessen.  Dat ging best goed, maar je mist de interactie met de cursisten enorm. Yoga met elkaar is zoveel fijner, alleen al vanwege de energie van de groep. Na de opening bleek hoe groot de behoefte onder onze leden was aan weer ‘gewoon’ fysieke lessen. Oude leden wisten ons snel weer te vinden en ons ledenaantal is sinds die periode boven verwachting gegroeid.”

Mooie plannen
Judith ziet ook de kracht van samenwerking met andere Goese ondernemers. “De afgelopen twee zomers hebben we iedere vrijdagochtend yogalessen verzorgd bij Lima Beach. Een heerlijke plek om je weekend te starten met een yogales. In de toekomst gaan we ook samenwerken met The Greenwave, onder andere tijdens de open watersport dagen, eind april 2022. Verder zijn er plannen voor samenwerking met andere Goese ondernemers, in de vorm van het organiseren van gezamenlijke workshops. Met zoveel belangstelling voor yoga en mooie plannen voor de boeg, zien we de toekomst dus positief tegemoet!”

Lees meer op: www.vayuyoga.nl

(Fotografie: Angela Verdam van Scherp)

Vayu Yoga

Carel en Sander vinden het hier goes ondernemen!

In de rubriek ‘Het is hier goes ondernemen’ lees je over enthousiaste Goese ondernemers en het ondernemersklimaat in Goes. Deze week het verhaal van Carel Schrier en Sander Adriaanse van marketingbureau AddMark.

AddMark is een jong marketingbureau, opgericht in 2020. Dit bureau benadert marketing volgens de ‘Inbound’ marketingfilosofie, in combinatie met het gebruik van unieke software. Inmiddels telt het bedrijf vijf werknemers. “Inbound marketing is nog vrij onbekend hier in de regio, maar we zien de belangstelling groeien!”

Carel en Sander vertellen: “Inbound marketing helpt ondernemers hun (potentiële) klanten te inspireren en klanten aan zich te binden, door het verspreiden van waardevolle content. Dit gebeurt in combinatie met het softwarepakket HubSpot, waar wij Platinum Partner van zijn. Wij helpen ondernemers met het opzetten van een heldere marketingstrategie, content en creatie, data en automation. En bij het optimaal inrichten van de software daarvoor.”

Innovatie
De ondernemers leggen uit: “De technologische innovatie gaat steeds verder en wordt steeds intensiever. Bedrijven krijgen daardoor steeds meer data tot hun beschikking. Maar uiteindelijk gaat het erom wat je met deze data doet. Ons doel is om waardevolle data te centraliseren en vervolgens effectief in te zetten voor bedrijfsactiviteiten binnen marketing, sales en service. Het uiteindelijke doel is om meer waardevolle leads te genereren en lange termijn relaties op te bouwen, via persoonlijke marketing.”

Optimale klantervaring
Maar de basis blijft ‘eerst denken, dan doen’. “We snappen dat je als bedrijf het liefst gisteren nog wil beginnen met het binnenhalen van leads. Toch doen we eerst een stap terug en zorgen voor een gedegen marketingstrategie. Dit als stevige fundering voor de marketingactiviteiten die volgen. Daarna maken we een inventarisatie van de middelen die de ondernemer nu al inzet om klanten te bereiken. En we nemen de bestaande website onder de loep, om de klanten van het bedrijf een optimale klantervaring te kunnen bieden. ”

Duurzame zakenrelaties
De keuze om hun bedrijf in Goes te vestigen lag voor de hand:  “We zijn hier opgegroeid, dus het was voor ons een ‘no-brainer’ J. Goes biedt een fijne werk- en leefomgeving.  Maar dat geldt eigenlijk voor heel Zeeland, al steekt Goes er met kop en schouders bovenuit!. Zeeuwen werken het liefst samen met Zeeuwen. Dit maakt het ondernemersklimaat heel hecht. Voordeel is dat op deze manier goede en lange zakenrelaties ontstaan. En geregeld ontstaan er zelfs vriendschappelijke banden tussen ondernemers.”

Netwerken
“Buitenom het werk, zijn er in Goes volop mogelijkheden om andere ondernemers te leren kennen”, vervolgen Carel en Sander. “Bijvoorbeeld via de verschillende netwerkevents, zoals Contacta, BusinessClub Kloetinge, BNI en natuurlijk Vrienden van Goes. Voor iedereen is er wel een netwerkevent, dat past bij zijn of haar bedrijf of organisatie. Als nieuw bedrijf word je al snel ‘opgenomen’ in het Goese bedrijfsleven. Veel mensen willen je bedrijf graag leren kennen en veel ondernemers staan open voor langdurige samenwerkingen. Het is tof om te zien dat Goes zoveel enthousiaste ondernemers heeft. Daar voelen wij ons helemaal bij thuis.”

Digitale stroomversnelling
Carel en Sander hebben hun bedrijf opgericht in een onzekere tijd, maar zagen vooral kansen: “Deze bijzondere tijd betekent voor iedere ondernemer weer een andere uitdaging. Sommige branches zijn enorm hard getroffen en andere floreren juist in deze tijd. Corona heeft ervoor gezorgd dat de digitale ontwikkeling in een stroomversnelling is geraakt. Dat pakte voor ons bedrijf heel gunstig uit, waardoor we juist in coronatijd flink konden groeien. Digitale meetings zijn ‘normaal’ geworden en  dat geeft ons steeds meer mogelijkheden om klanten te adviseren en te helpen. Niet alleen hier in de regio, maar door heel Nederland.”  

Kansen pakken
Marketingbureau AddMark kijkt dus positief vooruit: “Onze marketingfilosofie en de manier waarop wij die verder vormgeven, is in het Zeeuwse nog redelijk onbekend. Dit terwijl het prachtige kansen biedt voor ondernemers, zeker nu digitalisering en automatisering een enorme vlucht nemen. Wij helpen ondernemers graag deze kansen te pakken, binnen en buiten Zeeland!”

Lees meer op: www.addmark.nl

(Foto: Gianni Tahitu)

AddMark

Kelly vindt het hier goes ondernemen!

In de rubriek ‘Het is hier goes ondernemen’ lees je over enthousiaste Goese ondernemers en het ondernemersklimaat in Goes. Deze week het verhaal van Kelly Thijssen, vestigingsmanager bij uitzendbureau Actief Werkt!

Uitzendbureau Actief Werkt! heeft vestigingen door heel Nederland en telt landelijk ruim 350 medewerkers. In Zeeland hebben ze een vestiging in Middelburg, Terneuzen en sinds maart 2020 ook in Goes. Binnenkort openen ze een nieuwe vestiging in Vlissingen. Ook al gaat het om een grote uitzendorganisatie, de kracht zit hem in het lokale en het persoonlijke. In het ‘dichtbij zijn’, bij klanten, relaties en kandidaten. Gewoon in de Voorstad, bij de Steenen Brug.

Kelly Thijssen vertelt: “Uitzenden is zoveel meer dan het samenbrengen van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. Wij hebben als werkgever een belangrijke sociale en maatschappelijke rol. Goed en duurzaam werkgeverschap noemen we dat. Voor ons eigen team, maar ook voor onze flexcollega’s. Dit betekent dat we elke dag het beste in mensen naar boven willen halen. We willen dat iedereen zich kan ontwikkelen en kan groeien in zijn of haar werk. Want als je deelneemt aan de samenleving en je op je kwaliteiten wordt ingezet en gewaardeerd, dan doe je er toe. Het is altijd beter om mee te doen. En bij Actief Werkt! kijken we goed naar die passende baan voor iedereen.” 

Mooi netwerk
“Ons Goese team bestaat uit Alisha Brouwn en Roy Remijn (intercedenten), ikzelf en een stagiaire. Alisha werkt inmiddels meer dan een jaar bij Actief en heeft ruim 2,5 jaar ervaring in de branche. Roy heeft de opleiding HBO Sportkunde gedaan en werkt nu sinds mei bij Actief. Allebei komen ze uit Goes. Zelf ben ik 3 jaar werkzaam in de branche en inmiddels 1,5 jaar bij Actief Werkt! Kenmerkend voor ons uitzendbureau zijn de korte lijnen, de informele bedrijfscultuur en de oprechte interesse in kandidaten en klanten. We werken samen met bedrijven die ook die “hands on” aanpak hebben. Goede relaties die we enorm waarderen, en die we dat ook graag laten weten! We zijn trots op het mooie netwerk dat we in Goes al hebben opgebouwd.”

Zeeuwse nuchterheid
Goes biedt volgens Kelly een aantrekkelijk vestigingsklimaat. “Goes is een centraal gelegen stad met een grote diversiteit aan bedrijven. Van productiebedrijf tot zorginstelling en van zwemschool tot horecagelegenheid. Hierdoor kunnen wij onze werkzoekende kandidaten een breed scala aan functies aanbieden. Ook het ruime aanbod aan scholen zorgt ervoor dat ons kandidatenbestand uitgebreid is en dagelijks verder groeit. Wat wij fijn vinden aan onze Goese relaties, is hun nuchterheid en de no-nonsense mentaliteit. Veel ondernemers staan zelf met hun voeten in de klei, hun bedrijf heeft een platte bedrijfsstructuur en de lijnen zijn meestal kort. Mede hierdoor kan er snel geschakeld worden. Dat is op deze krappe arbeidsmarkt, waar goede kandidaten niet voor het oprapen liggen, van grote waarde.”

Dichtbij
Maar de voornaamste reden om voor een vestiging in Goes te kiezen, was de wens om dichtbij de kandidaten te zijn: “Actief Werkt! heeft in heel Zeeland een groot aantal klanten. Goes is daarbinnen een belangrijk werkgebied  Een groot deel van ons werk is online en we werven en ‘job hunten’ via de jobboards. Maar wij zien een duidelijke toegevoegde waarde in een lokale vestiging, waar je kandidaten echt ontmoet. Waar je ze even een kop koffie kunt bieden, en dat met uitzicht op de De Veste en de Steenen Brug!”

Ondernemen in coronatijd
De coronatijd stelt veel ondernemers op de proef, maar deze periode biedt ook kansen, geeft Kelly aan. “Aan het begin van de pandemie hadden de maatregelen en de sombere economische vooruitzichten zeker invloed op ons bedrijf. Door de onzekerheid werden de vacatures van veel klanten on hold gezet. Gelukkig sloeg dit eigenlijk heel snel om en kwamen veel bedrijven, waaronder wijzelf, erachter dat corona ook mogelijkheden biedt. Zo zijn wij in deze periode bijvoorbeeld een samenwerking met GGD Zeeland gestart. We hebben de GGD afgelopen periode mogen ondersteunen met het uitzenden van flexcollega’s, voor de vaccinatielocaties door heel Zeeland.”

Kennissessies
Zeker in de uitzendbranche is een goede samenwerking met andere bedrijven onmisbaar. Kelly: “Wij hebben diverse Goese bedrijven in ons bestand, die we ondersteunen bij het vinden van de juiste medewerkers. Wij geloven dat je samen verder komt dan alleen!. Maar we doen meer dan dat. Graag slaan we de handen ineen om - naast het werven en selecteren van medewerkers - samen oplossingen te vinden voor diverse HR-vraagstukken. Onze klanten en relaties hebben bijvoorbeeld niet altijd de ruimte en tijd om zich volledig te verdiepen in alle vernieuwingen omtrent cao’s en wet- en regelgeving. Als uitzendbureau zijn wij daar dagelijks mee bezig en bieden wij deskundig advies op maat. Ook organiseren we regelmatig kennissessies om onze relaties mee te nemen in de nieuwste ontwikkelingen op HR-gebied.”

Goede naamsbekendheid
Kelly en haar team kijken dan ook met een positieve blik vooruit: “Ons doel hier in Goes is om onze naamsbekendheid sterk te laten groeien. We zijn nog maar relatief kort gevestigd in Goes (in maart twee jaar) en daardoor zijn we nog niet zo’n bekende naam als we zouden willen. Daarbij zouden we op termijn natuurlijk graag ons team uitbreiden. Dit om nog meer kandidaten aan mooi werk te helpen, en onze relaties aan gemotiveerde nieuwe medewerkers!”  

Lees meer op:
https://www.actiefwerkt.nl/uitzendbureau/goes
www.instagram.com/actiefwerktgoes en 
www.facebook.com/actiefwerktgoes

Kelly Thijssen

Pedro vindt het hier goes ondernemen!

In de rubriek ‘Het is hier goes ondernemen’ lees je over enthousiaste Goese ondernemers en het ondernemersklimaat in Goes. Deze week het verhaal van Pedro van de Velde, eigenaar van Connect Verhuur en Connect Makelaardij.

Connect is een Goese vastgoedbeheerder, actief op alle terreinen binnen de vastgoedwereld. Van leegstandsbeheer tot verhuur, en van woningen tot bedrijfspanden. Connect is opgericht in 2010, maar sinds 1 januari 2022 is dit bedrijf uitgebreid met een makelaardij. Daarmee kunnen ze ook de verkoop van woningen regelen voor de klant. Pedro: “Daar was veel vraag naar en nu kunnen we het hele pakket bieden!”

Pedro vertelt: “Onze klanten zijn zowel particulieren als beleggers. We verzorgen het beheer van woonruimtes en bedrijfspanden, verhuren woningen en we zijn leegstandsbeheerder, bijvoorbeeld voor Beveland Wonen. Bij al onze bedrijfsactiviteiten willen we de klant volledig ontzorgen. Of anders gezegd: als beheerder of verhuurder zorgen we ervoor dat eigenaren niet naar hun woning of bedrijfspand hoeven omkijken. We zien er op toe dat het vastgoed netjes blijft, dat de woning of het pand niet lang leegstaat na verhuizing, controleren nieuwe huurders en innen voor de eigenaar de huurpenningen. Als er iets kapot gaat, zorgen wij dat het weer gemaakt wordt. Het enige wat de klant nog zelf hoeft te doen, is kijken of wij de huur hebben overgemaakt. En bij onze nieuwe makelaardij werken we eigenlijk op precies dezelfde manier.”

Groot dorp
Goes was voor Pedro een logische keuze. “Zelf werk ik al meer dan 30 jaar in het vastgoed en ik kom uit  Goes. Het is hier  ‘ons kent ons’ en dat maakt het goed ondernemen. De lijntjes met onze klanten en relaties zijn kort en de samenwerking met andere Goese bedrijven is meer dan prima. We kennen elkaar ‘via via’ of vanuit het netwerk. Je probeert elkaar te helpen waar nodig, zeker nu. Met sommige ondernemers uit Goes ben ik zelfs goed bevriend geraakt, waardoor je nog meer aan elkaar hebt. Mijn collega Samantha is er de afgelopen jaren bij gekomen als beginnend makelaar. Zij kent veel mensen door haar eerdere werk in de horeca. Goes is eigenlijk net een groot dorp, en dat maakt het ook zo leuk!”

Heerlijk aan het water
Connect Verhuur en Makelaardij is sinds een paar jaar gevestigd aan de Westhavendijk, in Waterfront Business Centre Goes. “Deze nieuwe locatie was voor ons een uitgelezen kans. Waterfront is een kleinschalig kantorencomplex, met meerdere bedrijven onder één dak. Centraal gelegen en heerlijk aan het water. Het is gezellig om tussen de middag even te lunchen met de andere ondernemers en collega’s, in de gezamenlijke kantine. Bovendien is het goed om met elkaar te sparren en naar elkaars ideeën te luisteren. Jaarlijks hebben we een ‘Waterfrontdag’, waarop we samen allerlei leuke activiteiten doen. En elke week hebben we een vrijdagmiddagborrel!”  

Positief de crisis door
Als ondernemer heeft Pedro weinig last gehad van de coronacrisis. “Alles is eigenlijk gewoon blijven doordraaien in ons bedrijf. Wel merken we dat mensen nu een wat korter lontje hebben. Dat is wel jammer. Maar wij proberen het altijd naar het positieve te keren. We luisteren goed naar onze klanten, weten wat er speelt en springen daar zo mogelijk op in. Als beheerder en nu ook als makelaar.”

Uitbreiden
Ook voor de toekomst ziet Pedro volop kansen: “Wij willen de komende tijd vooral groeien. Qua bedrijf, maar zeker ook qua personeel. We willen meer woningen in de verhuur brengen en meer woningen aankopen en verkopen, via onze nieuwe makelaardij. Verder zijn we aan het uitbreiden naar Zuid-Holland. Zo loopt er een project in Rijswijk, voor het huisvesten van studenten. Ook verhuren we al volop woningen in deze regio. Mooie toekomstplannen dus!”

(Foto: Suzan Fotografie)

Pedro van de Velde

Amy en Johnny vinden het hier goes ondernemen!

In de rubriek ‘Het is hier goes ondernemen’ lees je over enthousiaste Goese ondernemers en het ondernemersklimaat in Goes. Deze week het verhaal van Amy en Johnny de Visser, van Bed and Breakfast Goes én van koffie- en theehandel Mr. Coffee & Ms. Tea.

Sinds juni 2020 runnen Amy en Johnny de Visser hun B&B aan de Kloetingseweg 40 in Goes. Een gastvrije verblijfsaccommodatie, in een welbekend, statig en markant pand aan de entree van Goes. In coronatijd kwam daar een tweede onderneming bij: Mr. Coffee & Ms. Tea. Het ondernemerskoppel begon een webshop in koffie en thee, wat uitgroeide tot een goedlopende ‘groothandel’ aan onder andere horeca en kantoren.   

Amy en Johnny vertellen: “Onze B&B biedt gasten een gevoel van luxe, in een huiselijke sfeer. Modern comfort gaat bij ons samen met de rijke geschiedenis van het pand, die ruim honderd jaar terug gaat. Heel geschikt voor een gezellig nachtje weg van huis. Voor zaken, of om Zeeland te ontdekken als toerist. Vanuit Goes is alles in Zeeland goed bereikbaar. Bovendien zitten we vlakbij de bruisende binnenstad. In alles willen we hier Goes van zijn beste kant laten zien! We werken hier dan ook zoveel mogelijk met lokale producten van lokale ondernemers.”

Duurzame kwaliteit
“Onze koffie en -theehandel is begonnen als webshop in de coronatijd, puur vanuit hobby en passie. Mr. Coffee & Ms. Tea staat voor kwaliteit, duurzaamheid en versheid. Zowel onze vers gebrande koffiebonen als de thee zijn met zorg geselecteerd. Van de plantage tot in het kopje moeten onze producten goed, lekker en verantwoord zijn. Daar staan we voor. Al snel kwamen er vragen van relaties en bekenden, zakelijk en particulier, of we ook aan hen konden leveren. En zo werden we al snel (groot)handel voor o.a. horeca en kantoren.”

“Deze snelle groei bracht ons ertoe om ons concept compleet te maken”, vervolgt Johnny, “door ook dealer te worden van koffiemachines. We kunnen zelfs het onderhoud hiervan verzorgen. Inmiddels bieden wij onze klanten dus het complete plaatje op het gebied van koffie en thee, zowel voor thuis als in het bedrijf.”  

Kansrijk en positief ondernemersklimaat
De keuze voor Goes lag voor Amy en Johnny voor de hand: “Goes is voor ons het bruisende centrum van Zeeland. Een plek waar zowel zakelijk als wat toerisme betreft, veel gebeurt. Het ondernemersklimaat  is daarbij uitdagend en kansrijk. Voor ons biedt Goes dus volop kansen om beide bedrijven te laten floreren. Verder is het ontzettend mooi dat ondernemers hier elkaar ondersteunen. Voor ons is de samenwerking met andere bedrijven in Goes van groot belang, zeker in tijden dat iedereen het zwaar heeft. Wanneer je elkaar bijstaat en ondersteunt waar mogelijk, heeft dat voor iedereen een positieve uitwerking.”

Moeilijke tijden, maar kansrijk
Ondanks de moeilijke tijden voor de horecasector, zien Amy en Johnny de toekomst van hun beide ondernemingen met vertrouwen tegemoet. “Voor de B&B voorzien we in de toekomst een groei, zowel in het aantal overnachtingen als in omzet. Dit willen we vooral bereiken door het uitbreiden van onze diensten. En ook in coronatijd hebben wij al onze creativiteit aangesproken om onze B&B continu onder de aandacht te brengen bij gasten, o.a. via social media.”

Goed bakje!
Maar de grootste groei verwachten ze voor hun bedrijf Mr. Coffee & Ms. Tea. “Er liggen mooie kansen binnen de zakelijke markt, vooral waar het gaat om de opbouw van concepten. De kwaliteit van het kopje koffie of thee kan bij veel horecabedrijven en kantoren best nog iets beter en daar springen wij als bedrijf graag op in. Op dat punt verwachten we een flinke groei door te maken en ons de komende jaren nog sterker te positioneren in de markt. Een uitdaging gaan wij daarbij niet snel uit de weg!”

Lees meer op: www.bedandbreakfastgoes.nl en op www.mr-coffee.nl en www.ms-tea.nl

BenB Goes

Henriëtte en Martijn vinden het hier goes ondernemen

INVENTIST.nl is gestart twee dagen na de eerste lockdown, in maart 2020. In dit geval niet ‘ondanks’, maar ‘dankzij’ corona. Het bedrijf springt  in op een actuele behoefte en biedt onder meer online uitjes aan bedrijven, verenigingen, vriendengroepen en families. Uitjes waar iedereen vrolijk van wordt en die mensen weer dicht bij elkaar brengen. Zelfs ‘op afstand’!   

Henriëtte legt uit hoe zo’n online uitje eruit ziet: “Alle deelnemers zitten thuis achter hun computerscherm en hebben - aan de hand van het gekozen thema - een box ontvangen met een geschenk en lekkere hapjes. Deze pakketten worden zorgvuldig door ons samengesteld op onze locatie aan het Groene Weidje en vooraf thuisbezorgd bij de deelnemers. Tijdens het  online uitje vertelt een specialist iets leuks of interessants over het cadeau. Zo bouwen we overal een klein feestje, coronaproof. ’t Is net Sinterklaasavond! “

Creatief en flexibel

INVENTIST.nl is bovenal flexibel en creatief: “Met onze jarenlange ervaring in de evenementensector (Martijn vanuit de dans- en entertainment wereld en ik vanuit de jachten charter), kunnen we snel schakelen.  Martijn en ik hebben creatieve geesten, bruisen van de ideeën en kunnen in korte tijd iets gaafs neerzetten. We houden ervan om mensen een goed gevoel te geven. Of dat nu met een online uitje is of een fysiek evenement. We bedenken concepten voor elk doel, bedrijf of thema.  Heeft de opdrachtgever een eigen idee, dan geven wij daar handen en voeten aan.  Ook hosten we online bijeenkomsten en vergaderingen vanuit een zeer mooie locatie. De deelnemers zijn tot nu toe verrast geweest over de uitvoering.”

Home town

Bij Henriëtte en Martijn was er geen twijfel waar ze hun bedrijf zouden vestigen: “Goes is onze ‘home town’. Ons netwerk zit grotendeels in Zeeland en we willen graag met locals werken. Aantrekkelijk aan Goes vinden we de ‘ons kent ons’-mentaliteit.  Dat is heel plezierig werken. Er zijn relatief veel zelfstandige ondernemers – allemaal harde werkers -  en de betrokkenheid bij elkaar is groot. Ook de samenwerking met andere ondernemers is goed. We kopen vooral lokaal in en dat wordt zeer gewaardeerd.”

Boeiende periode

De coronatijd is voor deze ondernemers vooral boeiend. Henriëtte: “Ik heb 21 jaar in de jachten charter mogen ondernemen. Evenementen organiseren op en aan het water. In 1999 was ik de eerste in Zeeland, die moderne zeiljachten aanbood voor bedrijfsuitjes en klantendagen. Dit is altijd een fantastische branche geweest, maar stopte vorig jaar abrupt. Vanwege de COVID19-pandemie  is het niet verantwoord met gasten te zeilen. Het is immers onmogelijk om gedurende de hele zeiltocht 1,5 meter afstand te respecteren.”

Overstag

“Om in zeiltermen te blijven, ben ik tijdens de eerste lockdown in 2020 overstag gegaan en van koers veranderd”, vervolgt Henriëtte. “Niet meer met groepen het water op, maar een switch naar het organiseren van online uitjes. Iedereen zit thuis of op kantoor, maar de behoefte aan gezamenlijke uitjes en bij elkaar komen blijft. En onze ervaring tot nu toe leert, dat ook een online event heel intiem, leuk en gezellig kan zijn! Deze koersverlegging is voor mij meer dan goed uitgepakt.”

Flexibel ondernemen

De toekomst van hun bedrijf zien deze ondernemers dan ook positief tegemoet: “Het afgelopen jaar heeft INVENTIST.nl een flinke groeispurt doorgemaakt. Daar zijn we al heel tevreden mee, maar blijven groeien is uiteraard ons uitgangspunt, zowel wat groepsgroottes betreft als financieel. Nu moeten we ons beperken tot online uitjes en die kunnen natuurlijk overal worden uitgevoerd. Maar als we straks uitjes mogen organiseren op 1,5 meter afstand, biedt Goes ons een mooie uitgangspositie. Onder meer vanwege de supermooie locatie van Martijn om evenementen te organiseren.”

Centraal gelegen

“Bovendien is Goes centraal gelegen en heeft de stad veel te bieden. Zoals de Oosterschelde, de vele restaurants en inmiddels tal van mooie hotelaccommodaties. Vanuit België, Brabant en Zuid-Holland is Goes in één uur te bereiken. Dat is voor veel mensen heel acceptabel voor een dagje in het Zeeuwse. Wij zijn er in elk geval klaar voor!”

Van Baaren

Gerard vindt het hier goes ondernemen

Veel mensen kopen hun aardappelen in de supermarkt en realiseren zich niet dat van het bedrag dat ze betalen, maar een fractie naar de boer gaat. Tussenhandelaren strijken de winst op en het harde werk van de boer wordt nauwelijks beloond. Aardappelbezorgservice Potato Monday wil daar verandering in brengen en kwam met een vernieuwend idee. Eerlijk, lokaal en duurzaam.

Ondernemer Gerard Nijsse vertelt: “Potato Monday levert aardappelen aan de consument, waarbij fairtrade handelen, met verpakkingsvrije en korte bevoorradingsketens, onze standaard is. Kenmerkend voor ons bedrijf is transparantie én het nemen van onze verantwoordelijkheid. Het idee erachter is wellicht filantropisch te noemen: het helpen van de boer, de consument  én de wereld. Dit door tussenhandelaren en plastic verpakkingen te schrappen en de aardappelen - rechtstreeks vanuit de schuur van de boer - bij de klant aan huis te bezorgen. Potato Monday  hanteert daarbij slechts een bescheiden winstpercentage en geeft precies aan waar het geld naar toe gaat en hoeveel.”

Circulair verpakt

“Daarnaast nemen wij onze verantwoordelijkheid voor gebruikte verpakkingsmaterialen  serieus. Veel bedrijven schuiven het schuldgevoel over het gebruik van plastic af op de consument. Potato Monday ziet dat andersom. Wij leveren een product, dus wij hebben de keuze om te bepalen hoe. De verpakkingen die we gebruiken (herbruikbare houten kratjes en jute zakken) zijn van ons en blijven van ons. Onze naam staat er op, dus het is voor ons zaak deze niet uit het oog te verliezen. Neemt een klant een nieuw kratje of nieuwe zak aardappelen af, dan nemen wij de oude verpakking weer terug. Daar komt geen plastic meer aan te pas!”

Dichtbij de boer

De keuze van Goes als vestigingsplaats was logisch voor Gerard: “Ik ben hier geboren en getogen. Ik ken de mensen die er wonen, de omgeving en de dingen waar ze hier waarde aan hechten. Dit daagt mij uit om niet met een onzin verhaal aan te komen; daar prikt een gemiddeld Goesenaar zo doorheen. Verder heeft Goes precies genoeg inwoners om een bedrijf als Potato Monday te starten en te experimenteren als ondernemer, voordat we verder opschalen. Bovendien staan mensen hier nog een stuk dichter bij de boer dan in de Randstad en zijn ze bekender met het product dat we leveren.”

Ons kent ons

Aantrekkelijk aan het ondernemersklimaat in Goes vindt Gerard de ‘ons kent ons’ sfeer die er heerst: “Er zijn maar weinig steden waar je dat nog kan vinden. En dat is iets moois. Er wordt veel gepraat en elkaar veel gegund in Goes. Dat is precies waar een bedrijf als Potato Monday het van moet hebben. Daarbij is ook de samenwerking met andere bedrijven  gaaf hier. Ik merk dat ondernemers in Goes bereid zijn mee te denken en mee te helpen, op allerlei verschillende manieren. Zonder dat er per sé direct iets voor hen zelf in moet zitten.”

Sparren met anderen

“En niet onbelangrijk: ook vernieuwende ideeën en plannen ontstaan door het sparren met andere ondernemers. Ik hoop daar ook zelf anderen mee te kunnen helpen in de toekomst. Concreet werk ik op dit moment samen met twee jonge Goese ondernemers, van Wolf Online Marketing. Net als Potato Monday, is dit bedrijf recentelijk gestart en daardoor is die samenwerking fantastisch. Jong en energiek. Verder ben ik in gesprek met een aantal Goesenaren over de vervolgstappen; daarover een volgende keer meer, haha!”

Corona als kans

De coronatijd is voor Gerard een kans, geen beperking. Maar hij realiseert zich goed dat dit voor veel ondernemers anders is. “Veel ondernemers gaan ten onder op dit moment, en dat vind ik heel erg. Zeker nu ik merk hoeveel tijd en energie er in Potato Monday gaat zitten, lijkt het mij verschrikkelijk om als ondernemer je onderneming kapot te zien gaan. Voor mij biedt deze tijd juist veel mogelijkheden. Mijn studie is door corona aangepast, waardoor ik zes maanden de tijd heb gekregen hiermee bezig te zijn. Bovendien  is alles online, waardoor ik mijn studie in Amsterdam grotendeels in Goes kan bijhouden. Als ik elke week in Amsterdam in de banken had moeten zitten, was dit nooit van de grond gekomen.”

Toekomstplannen

De toekomst van Potato Monday ziet Gerard dan ook rooskleurig tegemoet: “We hebben plannen om ook andere delen van Zeeland en Nederland te  gaan bedienen, maar Goes blijft de ‘testlocatie’ voor Potato Monday. Wanneer wij bijvoorbeeld ons assortiment uit gaan breiden met (seizoensgebonden) groenten en fruit, kunnen we dit perfect uitproberen in Goes.  Hier zijn mensen bereid mee te denken en vergevingsgezind. Ik merk dat onze klanten ‘kinderziektes’ er snel uitvissen, zonder dat dit direct in het negatieve wordt getrokken. Die gunfactor ervaar ik alleen in Goes. Dat is erg belangrijk voor Potato Monday, juist als jong bedrijf. Dat waardeer ik enorm!”

Potato

Maïsha vindt het hier goes ondernemen

Kreeke’s Vis & Resto staat bekend om hun verse producten en ambachtelijk gerookte paling en zalm. Het familiebedrijf is gestart in 2012, maar gaat eigenlijk al veel verder terug in de tijd. Inmiddels is hier de derde generatie aan het werk, met onverminderd enthousiasme! 

Maïsha van de Kreeke vertelt: “In 2002 stopte mijn opa, J.C. van de Kreeke, met zijn palingvisserij en viswinkel. Twaalf jaar later kocht mijn vader, Pieter van de Kreeke, dit voormalige pand van mijn opa. Met als doel het kleine viswinkeltje weer te openen als ‘hobby’. Inmiddels is dit kleine winkeltje aan de Burgemeesterhackstraat flink uitgebreid en uitgegroeid tot een prachtige viswinkel met visrestaurant. En ben ook ik, dochter van Pieter, als ondernemer in het bedrijf gestapt.”

Geheim recept

“Wat nooit veranderd is, is onze ambachtelijke werkwijze en liefde voor het vak. We roken onze paling en zalm nog steeds op eikenhout, net zoals mijn opa dat vroeger deed. Onze vis is altijd vers en voor de kibbeling gebruiken we nog steeds de geheime kibbelingkruiden van mijn opa. Een recept dat al heel lang in de familie is. Veel klanten komen speciaal daarvoor terug! En natuurlijk rekenen we eerlijke prijzen voor onze vis en maaltijden. We willen in alles een gezellig en toegankelijk bedrijf zijn, waar onze gasten en klanten tevreden de deur uit gaan.” 

Gezellig dorp

De Van de Kreeke’s vinden het prima ondernemen in Wolphaartsdijk: “Het is een gezellig dorp en leuk om te zien dat er zoveel dorpsbewoners bij ons komen. Ook in ons restaurant, wanneer dit open is. Daar zijn wij echt trots op als ondernemers! Daarnaast hebben we in de zomermaanden veel vaste gasten van de campings en jachthavens. Ook die brengen altijd een gezellige drukte met zich mee. En niet te vergeten: ook de ondernemers hier op het dorp weten elkaar te vinden. Bij activiteiten of evenementen is er altijd een goede samenwerking onderling.”   

Brede steun

Maïsha steekt niet onder stoelen of banken dat de lockdown voor veel ondernemers een lastige, zware tijd is: ”Gelukkig kunnen wij nog steeds rekenen op onze klanten, van het dorp en daarbuiten. Deze blijven ons steunen, door vis en maaltijden bij ons af te halen. Wat we vooral missen, is de ‘gewone’ gezelligheid en het contact met onze klanten en onze gasten in het restaurant.”

Vooruit kijken

Maar dit familiebedrijf kijkt vooral vooruit: “Wij hopen nog lang onze ambachtelijke producten te mogen maken en ons familiebedrijf nog lang te kunnen voortzetten onder onze naam. En vooral nog veel mensen gastvrij te kunnen ontvangen, zodra wij weer open mogen!” 

Kreeke vis

William en Arnold vinden het hier goes ondernemen

Een kwaliteitskeuken is best een uitgave, maar je kunt er heel veel jaren plezier van hebben. Dat weten ze als geen ander bij Tolhoek Keukens aan de Stanleyweg 2 in Goes. Hier maken ze de mooiste keukens op maat, van vooraanstaande keukenmerken, rekening houdend met de persoonlijke wensen van de klant, de verdere inrichting van het huis en natuurlijk het budget.

Tolhoek Keukens is gevestigd in Goes, sinds begin 2020. Het bedrijf telt drie ervaren medewerkers, die je alles kunnen vertellen over keukens en bijbehorende keukenaccessoires. Ondernemers William en Arnold vertellen: “Bij alles wat we doen, kiezen we voor een persoonlijke benadering en service. Dat begint met een goed advies, waarin we samen met de klant uitgebreid alle mogelijkheden en wensen doornemen. Heeft de klant eenmaal een keuze gemaakt, dan zorgen wij voor een vakkundige plaatsing aan huis. Klaar voor gebruik! ”     

Goed bereikbaar

Tolhoek Keukens koos voor Goes als vestigingsplaats vanwege de centrale ligging, in een wel bekende omgeving. William en Arnold: “We bestaan nog niet zo lang, maar vooralsnog bevalt het hier goed. Dat ons bedrijf goed bereikbaar is vanuit heel Zeeland, is erg prettig. Op dit moment is er (nog) niet veel sprake van samenwerking met andere Goese ondernemers, maar we staan daar als bedrijf zeker voor open.”

Toekomst

Ondanks een start in een moeilijk jaar, ziet dit jonge bedrijf de toekomst positief tegemoet in Goes, met groei in het verschiet. “We zijn een klein team, dus we zullen proberen met kleine stapjes te groeien. Dit op zo’n manier, dat we altijd ons persoonlijk gevoel met de klant blijven vasthouden. Daar draait het bij ons om en daar nemen we graag alle tijd voor! ”

tolhoek

Medcentric vindt het hier goes ondernemen

Medcentric (voorheen bekend als MWCZ) is een zelfstandig behandelcentrum voor cosmetische en plastische chirurgie in Zeeland, met inmiddels 11 werknemers. Behalve in Goes, heeft het centrum een polikliniek op de locatie Zorgsaam Ziekenhuis Terneuzen. Van ver over de Zeeuwse grenzen komen cliënten naar deze kliniek, zowel voor verzekerde als onverzekerde zorg.      

De kliniek staat alom bekend om de professionele, hoogwaardige en toegankelijke zorg die wordt geleverd. H.P. van Not, plastisch chirurg en mede-oprichter van de kliniek: “Medcentric streeft ernaar steeds de allerbeste zorg te leveren, in een hartelijke en persoonlijke omgeving. Wij werken met een klein en hecht team, dat oprecht betrokken is bij onze cliënten. En dit wordt ook zeker zo ervaren. In het jaarlijks onderzoek kregen we van onze cliënten een dikke 9 als waardering.”

Advies

Een kijkje op de website van Medcentric laat zien dat de kliniek een breed pakket aan behandelingen biedt. Van cosmetische ingrepen om het uiterlijk te verjongen of te verbeteren, tot plastisch chirurgische ingrepen, bijvoorbeeld borst- en buikwandcorrecties.  Ook hand- en polsaandoeningen, zoals het veel voorkomende Dupuytren en carpaal tunnel syndroom, worden bij Medcentric behandeld. Behalve over de kwaliteit die wordt geleverd, zijn cliënten erg te spreken over de tijd en aandacht die het team vrijmaakt voor iedere cliënt. Altijd voorzien van een zorgvuldig advies.

Overzichtelijke stad

De kliniek, die in 1999 is opgericht, koos destijds voor Goes vanwege de gunstige ligging: “Onze cliënten komen uit Zeeland, maar ook van buiten de provincie. Goes ligt dan centraal. Onze vestiging is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, er is voldoende parkeergelegenheid en het station is op loopafstand. Bovendien is de stad overzichtelijk. Iedereen weet elkaar goed te vinden, ook om samen zaken op te pakken of te verbeteren. En de gemeente denkt graag mee in oplossingen als het gaat om de infrastructuur en andere faciliteiten.”

Korte lijnen

Samenwerken, in- en extern, is voor het team van Medcentric vanzelfsprekend: “Wij werken vooral samen met verwijzers in de zorg, de Zeeuwse ziekenhuizen (ADRZ en Zorgsaam Ziekenhuis Terneuzen), huisartsen, huidtherapeuten, Scheldezoom apotheek, het Zeeuwse hand- en polscentrum en Medical Tattoo Innovations. Deze laatste zit bij ons in het gebouw. Alle lijnen met deze organisaties zijn kort. Verder werken we samen met verschillende leveranciers uit de regio, met overheidsinstellingen en verzekeraars, en ook deze ervaringen zijn positief.”

Volop groeimogelijkheden

Ondanks de moeilijke economische tijden, ziet Medcentric volop groeimogelijkheden in Goes: “We hebben in 2020 onze kliniek verbouwd,  maar denken over een paar jaar waarschijnlijk een grotere locatie nodig te hebben.”

Van Not

Marjolein vindt het hier goes ondernemen

Ondernemers doen graag het liefst waar ze goed in zijn: ondernemen. Administratie en andere kantoorwerkzaamheden kunnen er dan wel eens bij inschieten. 9to9 Officemanagement biedt hier professionele ondersteuning, flexibel en helemaal op maat van het bedrijf.

Marjolein vertelt: “Ons bedrijf bestaat ruim 10 jaar en houdt zich bezig met administratieve en commerciële dienstverlening in de ruimste zin van het woord. Daarbij bieden we onze klanten een grote mate van flexibiliteit. We werken intensief samen op die momenten dat het onze klanten het beste uitkomt, passend binnen hun bedrijfsvoering. Dit kan eens per week zijn, eens per maand, op projectbasis of ad hoc. Vanuit ons kantoor, op locatie of online. Kortom: alles is mogelijk! Voordeel voor de klant is dat er geen vaste kracht ingehuurd hoeft te worden, waardoor de arbeidskosten beheersbaar blijven. De klant kan in drukke tijden gemakkelijk meer werk bij ons neerleggen en in een rustigere periode weer afschalen. We streven er altijd naar om in overleg met de klant de meest efficiënte oplossing te vinden.”

Maximaal ontzorgen

“Verantwoord management is voor ons: ‘Vandaag uitbesteden waar u als ondernemer gisteren niet aan toe kwam’. 9to9 schept voor ondernemers en bedrijven de randvoorwaarden om te kunnen doen waar ze goed in zijn, door ze in hoge mate te ontzorgen op administratief en commercieel gebied. Maar dat is niet het enige. We denken strategisch mee met de klant en ontwikkelen en borgen procedures die tot een betere bedrijfsvoering leiden. Zo ontwikkelen wij mee met de klant. Zoals onze naam ‘9to9’ al zegt, hanteren we daarbij geen 9 tot 5 mentaliteit. We zijn ook bereikbaar in het weekend en de avonduren. Op deze manier hebben wij een klantenbestand opgebouwd dat zich uitstrekt tot ver buiten Zeeland en zelfs tot in het buitenland.”

Thuis in De Koploper

De keuze voor Goes als vestigingsplaats lag voor de hand, geeft Marjolein aan: “Ik ben een geboren en getogen Zeeuwse (én Goese) en woon nog steeds in Goes. Het voelt hier dus echt als thuis. Ons klantenbestand is heel divers en het is dan ook niet meer dan logisch om het centraal gelegen Goes als vestigingsplaats te hebben. Onze huidige locatie in De Koploper past dan ook uitstekend bij ons bedrijf en onze visie. Op zich werken wij veelal op afstand voor onze klanten, waardoor wij niet gebonden zijn aan een bepaalde locatie. Maar wat is er dan fijner om in je eigen stad te kunnen ondernemen!”

Aangenaam ondernemersklimaat

Ook het ondernemersklimaat in Goes spreekt haar aan:Goes is in ontwikkeling, kijk alleen al naar het aantal vierkante meters bedrijventerrein. Naast gevestigde bedrijven, zijn er veel startende ondernemers die goed aan de weg timmeren. Ook vind ik de omgang op zakelijk gebied in Goes aangenaam. Het is een creatief en doortastend klimaat, dat bij mij past. Bovendien is er in Goes veel deskundigheid aanwezig, op allerlei gebied. Iets waar wij als bedrijf graag gebruik van maken en wat we meenemen naar onze klanten, binnen en buiten Zeeland. We werken dan ook veel samen met bedrijven uit Goes en omstreken. En we zijn er trots op dat we een aantal mooie bedrijven uit Goes tot onze klantenkring mogen rekenen (o.a. Rico Moda en Makkie).”

Meedenken in moeilijke tijden

Marjolein over ondernemen in coronatijd: “Zoals voor elke ondernemer, zijn dit spannende tijden voor ons. Zeker begin 2020, toen we geconfronteerd werden met een situatie die we niet kenden en waarvan we de gevolgen niet konden overzien. Ook wij kregen te maken met klanten die qua uren gingen afschalen vanwege teruglopende activiteiten en omzetverlies. Met name onze klanten in de horeca en het midden- en klein bedrijf. Terugkijkend hebben wij met die klanten meegedacht en gekeken naar alternatieven. Dat heeft ertoe geleid dat ons klantenbestand, met allerlei vormen van maatwerk, tot op heden is blijven bestaan en dat klanten ons trouw zijn gebleven. Sterker nog, ons klantenbestand is zelfs uitgebreid. Door het noodgedwongen thuiswerken, ervaren mensen dat werken op afstand wél werkt en dat is precies wat wij doen voor onze klant. Op dit moment kijken we samen met onze klanten vooruit en gaan ervoor.”

Volop kansen in Goes

Ook voor de toekomst, ziet 9to9 Officemanagement volop kansen in Goes:Gezien de centrale ligging van Goes, het ondernemersklimaat en onze Zeeuwse roots, zal onze hoofdvestiging altijd in Goes blijven. Wij zijn niet locatie gebonden, zodat dit nooit een issue zal zijn. Als we naar de toekomst kijken, zou een nevenvestiging elders in het land wel tot de mogelijkheden behoren. Maar voorlopig is het ‘Goes ondernemen’ in Goes!”

9to9

Jeroen vindt het hier goes ondernemen

Sommige mensen lijken geboren met een talent. Dat geldt zeker voor Jeroen Kopmels. “Al van kleins af aan liep ik  rond met een camera en wilde ik alles vastleggen. En dat is nooit veranderd! Daarom maakte ik begin 2020 van mijn hobby mijn werk en richtte ik mijn bedrijf Jerko Productions op.”    

Jeroen licht toe: “Ik maak foto’s en video’s, zowel voor zakelijke klanten als voor particulieren.  Maar ik richt mij vooral op videografie. Denk  bijvoorbeeld aan bedrijfsfilms, het vastleggen van evenementen, het maken van sfeerimpressies, muziekvideo’s of een persoonlijke video. Ik maak hierbij veel gebruik van een ‘gimbal stabilizer’, wat zorgt voor het stabiel vastleggen van bewegende beelden. Dit combineer ik met beelden vanuit de lucht, gemaakt met een drone.”

Open blik

Zeker zo belangrijk als de techniek, vindt Jeroen het persoonlijke contact: “Ik luister goed naar de wensen van mijn klanten en laat vervolgens daar mijn creativiteit en open blik op los. Zo komen we samen tot het gewenste eindresultaat. Daarnaast sta ik voor een eerlijke en scherpe prijs, wat mijn foto’s en video’s voor iedereen betaalbaar maakt. En niet te vergeten: voor een snelle levering.  Klanten mogen hun video of foto binnen één tot twee weken verwachten, soms al binnen een aantal dagen.”

Ons kent ons

Jeroen is geboren in Goes en woont daar nog steeds. “Omdat ik veel op locatie werk, is mijn bedrijf gewoon gevestigd aan huis. En dat bevalt me goed!  Goes is een fijne stad om te wonen en te werken. Het is een stad die nog steeds groeit en er is altijd iets te doen. Het is economisch gezien een gezonde stad, met genoeg ruimte voor ondernemers. Ook hou ik van het ons-kent-ons gevoel. Bovendien is Goes centraal gelegen. Dat maakt het makkelijk om vanuit hier andere plaatsen in Zeeland te bereiken. En voor opdrachten buiten Zeeland ,zit je zo op de snelweg.”

Perspectief

De coronatijd is deze ondernemer goed doorgekomen: “Ik ben gestart in een heel lastige periode, vlak voor de eerste lockdown. Maar gelukkig blijven er nieuwe opdrachten binnenkomen. Daaruit leid ik af, dat mensen in 2021 weer perspectief zien. Ik denk dat de coronatijd vooral heel zwaar is voor de winkels en de horeca. Zij worden hierin het hardst getroffen. Ik hoop daarom dat iedereen zijn lokale winkels,  lievelingsrestaurant of café blijft steunen, zeker als ze straks weer open mogen.”

Samen sterker

Jeroen is enthousiast over de samenwerking met andere ondernemers in Goes: “Sinds kort werk ik samen met een reclamebureau uit Goes. Maar ook met Goese collega fotografen en videografen is er regelmatig contact. Die samenwerking maakt je bedrijf naar mijn idee alleen maar sterker. Daarom sta ik altijd open voor nieuwe samenwerkingen. Ook promoot ik mijn foto’s en video’s actief op Instagram, wat steeds meer nieuwe klanten oplevert.”

Lat steeds hoger

De toekomst ziet hij zonnig tegemoet: “Omdat video’s steeds populairder worden, zie ik de vraag alleen maar stijgen. Mijn ambitie is om mijn klantenkring te vergroten en nog heel veel mensen blij te mogen maken met mijn creativiteit en passie. Daarnaast blijf ik investeren in de meest actuele apparatuur, om tot de allerbeste resultaten te komen. En ik blijf de lat voor mezelf steeds hoger leggen!”

Jeroen Kopmels

Jonathan en Patrick vinden het hier goes ondernemen

Zodra alles weer open mag en we weer volop mogen genieten van de gezellige Goese horeca, gaan ook de deuren van het nieuwe Feestcafé De Kelder open. Ondanks corona, hebben de broers Jonathan en Patrick Kint mooie plannen voor deze unieke historische locatie, aan de roemruchte Blaauwe Steen. “De kelder waarin we ons nieuwe feestcafé gaan openen, stamt al uit de dertiende eeuw!”

Jonathan en Patrick vertellen: “Van de feestkelder willen we een plek maken, waar iedereen welkom is voor een geweldige stapavond. Bij ons geen entreegeld of andere poespas: gewoon lekker binnenkomen, bestellen bij de bar en knallen, samen met onze medewerkers en DJ’s. We gaan er een gezellig café van maken, waar de lekkerste bieren uit de tap komen en waar onze medewerkers de beste mixdranken en shotjes voor je klaar maken. En de locatie doet de rest: bij ons stappen gasten terug in de tijd. Een echte werfkelder uit de dertiende eeuw, die vroeger al gebruikt werd voor het opslaan van bier en goederen.”

Feesten en partijen

Ook wie zijn eigen feestje wil vieren op een bijzondere locatie, is hier straks aan het goede adres. “In het weekend organiseren we onze vaste stapavonden, maar daarbuiten is onze kelder af te huren voor verjaardagfeesten, surprise party’s, vrijgezellenfeesten, personeelsuitjes of verenigingsactiviteiten. In het weekend mét de mogelijkheid om naderhand te blijven, om gezellig door te feesten met onze andere gasten. Verder zijn we nog aan het kijken of we bierproeverijen kunnen organiseren in de kelder, in samenwerking met onze leverancier.”

Groei in coronatijd

Een feestcafé beginnen in coronatijd, vraagt visie én lef.  Maar deze broers gaan niet over één nacht ijs. “Naast eigenaars van Feestcafé De Kelder, zijn we al langere tijd uitbater van Uitspanning De Goederenloods en eigenaar van verschillende foodtrucks voor feesten en partijen. We hebben altijd de drang gehad om te groeien met ons bedrijf en dit kwam op ons pad. We werden getipt dat het pand aan de Blaauwe Steen te koop stond. Voor ons een unieke kans, die we niet wilden laten liggen, ondanks corona. Natuurlijk heeft deze crisis grote impact, op ons zelf en op alle ondernemers en inwoners in Nederland. We zijn om die reden dan ook nog niet begonnen met het werven van nieuwe collega’s. Positief is wel dat al veel mensen ons hebben benaderd met de vraag of ze bij de feestkelder kunnen komen werken, of kunnen komen draaien als DJ. Dat is echt top!” 

Korte lijntjes

Jonathan en Patrick kozen bewust voor Goes als thuisbasis: “We wonen allebei in Goes en zijn in deze omgeving opgegroeid. Bovendien is Goes een prachtige stad en fijne plek om te ondernemen. Daarbij is het  centraal gelegen, zowel voor de Zeeuwen, als voor gasten die het Zeeuwse bezoeken. Aantrekkelijk zijn verder de goede onderlinge samenwerking en de makkelijke contacten, zowel met andere ondernemers als met de gemeente Goes. Als we een vraag hebben over bepaalde zaken, zijn de lijntjes hier kort!”   

Eerst de crisis door

Op dit moment is het lastig om in de toekomst te kijken, geven de broers aan. “We gaan er eerst voor zorgen dat al onze bedrijven weer normaal gaan draaien na de corona crisis. Wanneer we onze buffers weer hebben aangevuld, zullen we rustig verder kijken waar we nog kunnen groeien als  onderneming. We willen ons daarbij niet focussen op één type bedrijf, maar verschillende dingen ondernemen, elk met een unieke, eigen bedrijfsvoering. Zo leg je een brede, gezonde basis.” Wat het ook gaat worden: Goes kijkt in elk geval reikhalzend uit naar een knalfeest! 

Goese Kelder

Cahit vindt het hier goes ondernemen

In 2019 nam ondernemer Cahit Arslanlar restaurant Antalya Goes over. Een jong, fris en eerlijk horecabedrijf met inmiddels zes werknemers. Cahit: “We zijn een horecabedrijf waar keihard gewerkt wordt. Maar ook een bedrijf waar altijd, voor of na de drukte, ruimte is voor een goede dosis humor en gezelligheid!”   

Cahit vertelt: “Kenmerkend voor ons restaurant zijn onze kwaliteit en klantvriendelijkheid. Natuurlijk krijgen wij ook wel eens klachten, maar deze gaan gelukkig zelden over de kwaliteit van het eten! Met toenemende druktes blijft bezorgen tijdens de spits een uitdaging, vooral in deze tijd. Maar ik denk dat juist de manier waarop wij daarmee omgaan, heel belangrijk is. Hoog in ons vaandel staat hygiëne; hier krijgen wij dan ook vaak complimenten voor. (Lachend:) Ik heb daarin ook weinig keus, want als ik ooit eens een hoekje vergeet, krijg ik (zelfs op m’n 27e nog!) op mijn kop van m’n lieve moeder. Verder is onze humor een kenmerk dat ik niet mag vergeten. Pas geleden zijn we zelfs landelijk viraal gegaan met een grap. Het leverde een stortvloed aan geweldige reacties op én we hebben er heel wat naamsbekendheid aan overgehouden!”

Steeds moderner

“Goes is een bruisende stad met een hele leuke sfeer, vind ik. Als ik kijk naar de andere steden in onze omgeving, heb ik soms wel eens het idee dat daar alles stil staat. Goes wordt steeds moderner, wat je terug ziet in zowel de wegen als in de bedrijfspanden. Dan zie je bijvoorbeeld ‘opeens’ een prachtig pand van Roompot staan, tegenover een eetboulevard, waar je zelfs bijna net zulk lekker eten kan krijgen als bij Antalya! Dat zijn hele positieve vooruitgangen, denk ik. Maar ook zoiets als dit interview; die betrokkenheid vanuit de gemeente, geeft de ondernemer een ‘Goes’ gevoel!”

Elkaar helpen

Antalya Goes werkt niet persé samen met andere Goese ondernemers, maar toch weten ze elkaar goed te vinden. Cahit: “Zo nu en dan lenen we elkaar wat dingen, die enkel bij de groothandel verkrijgbaar zijn. Op die manier bespaar ik ook nog eens flink op mijn inkopen, want veel bedrijven vergeten vaak dat ze nog wat van me krijgen. Grapje natuurlijk! Ik voel in Goes geen concurrentie of spanningen onderling. Integendeel: als we elkaar ergens kunnen helpen, dan doen we dat. De samenwerking, voor zover wij die hebben, zou ik dus omschrijven als heel erg goed.”

Prima locatie

Cahit ziet de toekomst van zijn horecabedrijf rooskleurig tegemoet, ondanks corona: “We zijn enorm gegroeid in het afgelopen jaar. Onze klantenkring is sterk uitgebreid en het percentage van terugkerende klanten is bijna maximaal. Hoofdzaak is uiteraard om dat vast te houden. Tegelijkertijd denk ik dat er nog veel rek in zit. Wij bouwen onze klantenkring graag uit, maar onze stelregel is dat dit nooit ten koste mag gaan van onze bestaande klanten. Ik zit nog bomvol leuke ideeën, maar alles dus op zijn tijd! Verder zien we dat onze buren van Katoen letterlijk en figuurlijk keihard timmeren aan het Bleekveld. Dus ook de toekomst van onze locatie ziet er geweldig uit!”

Cahit

Hans vindt het hier goes ondernemen

MakkieNL is een jong bedrijf in online verkoop, sinds juli 2020 gevestigd in ‘De Koploper’ aan het Stationsplein in Goes. Ondernemer Hans Westenberg: “Makkie is een bedrijf dat zich inzet om sociaal contact te stimuleren. In een tijd als dit belangrijker dan ooit! Met een Makkie item kan een gebruiker zijn of haar contactgegevens delen, op een snelle, persoonlijke en interactieve manier. Én niet te vergeten: met een product dat zo milieuvriendelijk mogelijk is geproduceerd”.

Hans vertelt: “Via sociale media zien we wat anderen bezighoudt. Van interesses tot meningen en van werk tot hobby’s. Toch blijven deze indrukken door sociale media afstandelijk. Er is vaak geen sprake van interactie en daardoor wordt geen echte band opgebouwd met de ander. MakkieNL zet zich in om deze band vanaf de eerste indruk te creëren en te onderhouden. Dit alles op een maatschappelijke verantwoorde manier: ik vind het belangrijk om de ecologische voetafdruk van Makkie zo klein mogelijk te houden!”

Maatschappelijk verantwoord

Hans legt uit hoe dit alles in zijn werk gaat: “Heel concreet biedt Makkie een milieuvriendelijke vervanger aan van de papieren businesscard. Daarmee kunnen gebruikers zelf bepalen wat zij op een bepaald moment delen met een nieuw of bestaand contact, op een snellere manier. Dit kan uitgebreid en algemeen, maar ook specifiek. Er is veel keuze op het gebied van informatie die je via de items kunt delen. Je kunt hierbij denken aan e-mailgegevens en telefoonnummers, maar ook aan sociale media, je favoriete afspeellijst of je website. Deze keuze ligt natuurlijk altijd bij de klant zelf en kan helemaal aan de wensen van de klant worden aangepast.”

Ontmoetingsplek

Een kantoorruimte in Goes was vanzelfsprekend voor deze ondernemer: “Ik woon zelf in Goes en zocht een ruimte dichtbij huis. Bedrijfsgebouw De Koploper is - naast mijn werkplek - ook een ontmoetingsplek om in contact te komen met andere ondernemers. Dit zorgt voor leuke en actieve samenwerkingen met andere bedrijven en zzp’ers en voor opbouwende gesprekken. Bovendien komen de items van MakkieNL hier ook weer goed van pas!”

Elkaar motiveren en steunen

Ook over de samenwerking met andere ondernemers in Goes is hij goed te spreken: “Aangezien ik al een tijd in Goes woon, ken ik hier aardig wat mensen. Bijvoorbeeld  de ondernemers die mij geholpen hebben bij het opzetten en laten groeien van MakkieNL. Daarnaast merk ik dat ondernemers binnen Goes elkaar motiveren en steunen, in het bijzonder tijdens de crisis waar we momenteel in zitten. Ik vind het daarom belangrijk dat we van elkaar weten wat er gaande is.”

Op één lijn

Voor mij geldt dan ook: “Liever te veel contact dan te weinig. Het is hier in Goes makkelijk om bij elkaar langs te gaan en dingen te bespreken. Naast deze fijne manier van contact leggen en onderhouden, draagt ook de Zeeuwse mentaliteit  bij aan de prettige onderlinge samenwerking. Door deze mentaliteit denken de meeste bedrijven hier in dezelfde richting, zitten we zakelijk op één lijn en komen we snel tot overeenstemming. Dat én de mooie omgeving maken Goes voor mij een sterke thuisbasis.”

Zakelijk en particulier

Hans kijkt positief naar de toekomst: “MakkieNL is een jong bedrijf. Om die reden wil ik eerst bouwen aan een stevig fundament. Ik heb gemerkt dat de items van Makkie in korte tijd aanslaan binnen verschillende branches. Dit motiveert mij om op deze manier door te gaan. Mijn uiteindelijke doel is het maken van handige ‘must have’- items die een ‘fear of missing out’ creëren. Daarmee wil ik focussen op zowel de zakelijke branche als op de particuliere sector. Zakelijke gebruikers kunnen met de items van Makkie bijvoorbeeld sneller digitaal netwerken en voor particulieren zijn het leuke gadgets voor dagelijks gebruik.” “Maar,” zo sluit hij af, ”hoe hard mijn bedrijf ook zal groeien, ik denk niet dat MakkieNL snel uit Goes zal vertrekken!”

www.makkie.app/ 

makkie

Joyce vindt het hier goes ondernemen!

Milestone Movie Videografie is een jong videoproductiebedrijf in het centrum van Goes, opgericht in 2018. Ondernemer Joyce Gyselinck maakt video’s van “mijlpalen in het leven”, bijvoorbeeld bruiloften, pasgeboren baby’s en pensioenfeesten. ”Deze bijzondere momenten verdienen het om te worden vastgelegd in een mooie video!” 

Joyce vertelt: “Met mijn bedrijf Milestone Movie wil ik iedereen toegang geven tot zijn of haar eigen tijdmachine. Elke mijlpaal in ons leven heeft een eigen verhaal en verdient het om verteld en bewaard te worden. Milestone Movie vertelt dit verhaal in bewegende beelden, met audio en muziek, zodat de klant altijd terug kan gaan naar dat ene speciale moment.”

Persoonlijk contact
“Kenmerkend voor mijn bedrijf is het persoonlijke contact met de klant. Ik maak niet zomaar video’s, maar ga samen met de klant op zoek naar de mooiste manier om dit te doen. Om een goed ‘beeldverhaal’ te kunnen maken, leer ik de klant graag eerst beter kennen én ik vind het belangrijk dat klanten mij leren kennen. Zo voelen mensen zich op hun gemak als ik mijn werk doe, en ontstaan de mooiste en puurste beelden.” 

Ideale uitvalsbasis
Joyce is van origine een Zeeuws-Vlaamse, maar woont al ruim tien jaar in Goes. “Het was dan ook niet meer dan logisch om mijn bedrijf hier te vestigen. Bovendien is Goes een ideale uitvalsbasis voor mijn werkgebied. Met de snelweg dichtbij, ben je vanuit Goes in korte tijd overal in de provincie, maar ook in Zuid-Holland, Brabant en België. Daarnaast vind ik dat Goese ondernemers op een leuke en moderne manier ondersteund worden, zoals met deze rubriek”.

Teamspeler
Ook de samenwerking met andere Goese bedrijven vindt Joyce goed: “De wereld van video, trouwen, enz. is erg klein, dus als Goese ondernemers weet je elkaar snel te vinden. Ik heb bijvoorbeeld een hele leuke samenwerking met Greet Imanse van Focuss Fotostudio, die ik tijdens een bruiloft heb leren kennen. Door onze samenwerking kunnen bruidsparen direct een team van fotograaf én videograaf inschakelen, dat goed op elkaar is ingespeeld.”

Eigen kantoor
Toekomstplannen heeft dit jonge bedrijf volop, geeft Joyce aan: “Mijn ambitie is om mijn bedrijf verder te laten groeien, zodat ik zoveel mogelijk mijlpalen in het leven van mensen mag vastleggen. Daarnaast wil ik graag de samenwerking met andere collega’s in mijn branche uitbreiden. En op de écht lange termijn lijkt het me gaaf om een eigen kantoor te hebben met meerdere collega’s, zodat we gezamenlijk kunnen werken aan mooie video’s voor onze klanten.”

/

De familie Minderhoud vindt het hier goes ondernemen!

Al sinds de jaren zeventig is Maros Goes een begrip in Goes en omstreken. In die ruim veertig jaar, is de slagerij uitgegroeid tot een echt familiebedrijf! Het hele gezin van slager Kees Minderhoud werkt in óf voor de bekende slagerij aan de Kamperfoeliestraat. In de winkel of achter de schermen. Medio mei nemen ze een tweede bedrijfslocatie in gebruik, aan de Diazweg op De Poel.     

Corné  Minderhoud verzorgt de online verkoop, de administratie en de marketing voor Maros Goes, zijn broer Bart is gediplomeerd slager, net als broer Wouter. De heren vertellen:  “Onze vader Kees heeft de passie voor het slagersvak op ons overgebracht. Al van jongs af aan waren we in de slagerij te vinden. Samen met ons topteam zorgen we iedere dag weer voor de beste kwaliteit slagersproducten tegen een eerlijke prijs, én voor tevreden klanten. Ons vaste team bestaat inmiddels uit 20 werknemers, met extra krachten in het zomerseizoen, om de topdrukte op te kunnen vangen.”

Maros Goes levert veel meer dan vlees alleen: “We hebben een enorm assortiment rund-, varkens-, lams- en kalfsvlees en verkopen verschillende huisgemaakte worsten uit onze worstenmakerij. Daarnaast hebben we een grote keus in vers gemaakte soepen en maaltijden, heerlijke gourmetschotels, buffetten, hapjespakketten en natuurlijk in barbecuevlees. Klanten kunnen deze in de winkel bestellen, maar ook heel gemakkelijk online, via onze website. Catering op locatie is ook mogelijk, bijvoorbeeld een volledig verzorgd buffet of barbecue bij feesten of partijen. We onderscheiden ons graag in all-in service!”

Al zolang slagerij Maros bestaat, is Goes de thuisbasis van dit familiebedrijf:  “Onze afzetmarkt betreft heel Zeeland, dus de ligging is perfect. Bovendien: Goes groeit en wij groeien mee! Vanaf 20 mei nemen we onze nieuwe locatie aan de Diazweg in De Poel in gebruik. Aan de Diazweg zal een groot deel van de productie van de BBQ-pakketten en buffetten plaatsvinden, die vandaaruit bij onze klanten door heel Zeeland bezorgd worden.” Ook de samenwerking met andere Goese bedrijven noemen de heren goed, bijvoorbeeld met Bakker Boer. “De lijntjes zijn kort en dat werkt heel prettig.”   

Toekomstplannen heeft het familiebedrijf nog volop: “In ons vakgebied zien we een steeds verdere verschuiving van slager naar specialist;  een ontwikkeling die Maros Goes op de voet volgt. Daarnaast werken we er hard aan om onze online-verkoop verder uit te breiden en ons ‘all-in concept’ verder vorm te geven. Ons streven is om onze service naar een nóg hoger niveau te tillen, met als doel onze klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Vanzelfsprekend met de kwaliteit waar onze slagerij om bekend staat.”

 

 

/

Jan vindt het hier goes ondernemen!

Limit Fotografie is een veelzijdig fotografiebedrijf, gesitueerd aan de Livingstoneweg 5b, dichtbij de A58. Al meer dan 20 jaar verzorgt fotograaf/eigenaar Jan de Carpentier professionele fotografie voor bedrijven, met een specialisatie in architectuur en food. Hij werkt zowel op locatie, tot ver over de provinciegrenzen, als in eigen studio, thuis in Goes.

Behalve de specialisaties architectuur en food, heeft Jan een indrukwekkend portfolio opgebouwd op het gebied van industrie, reclame, interieur, landschap, portretten, lifestyle en evenementen. Hij fotografeert zowel voor gedrukte als digitale media, van verkoopbrochure tot website; media die elk hun specifieke eisen stellen aan beeldmateriaal. Zijn eigen website laat een mooi en divers overzicht zien van zijn werk, waaruit een haarscherp oog voor detail spreekt (www.limitfotografie.nl).

Jan koos destijds voor Goes als vestigingsplaats, vanwege de centrale ligging in Zeeland. “Maar”, zo vertelt hij, “mijn werkgebied  is inmiddels heel Zuidwest-Nederland. Een andere pré van Goes vind ik dat er veel innovatieve bedrijven in de regio zijn gevestigd, met wie het prima samenwerken is.” Jan heeft op dit moment een stagiair in dienst, die hij graag de kneepjes van het vak bij brengt, “maar normaal gesproken werk ik alleen, als zzp-er.”

/

Ard vindt het fijn samenwerken met andere Goese bedrijven

Sinds 1992 is ZEBRA dé partner van veel bedrijven, voor detachering en uitzending. Het bedrijf zoekt naar de juiste match tussen werkgevers en werknemers en vindt vakbekwaam personeel voor bedrijven, in binnen- en buitenland.  Ard Eversdijk, directeur ZEBRA Industrial Consultants & Engineers: “We gaan voor langdurige partnerships met onze klanten, waarbij kwaliteit altijd voorgaat op kwantiteit.”

Ard vertelt: “ZEBRA heeft feeling voor internationale branches en ervaring met projecten wereldwijd. Daar waar anderen lokaal en internationaal als contrast zien, zien wij mogelijkheden. Daar ligt juist onze kracht! Succesvolle principes weten wij toe te passen in de meest uiteenlopende  branches, of het nu in de horeca is of in de industrie. We hebben een team van ervaren rotten én jonge talenten en al deze contrasten binnen en buiten ons bedrijf maken ons goed in wat we doen en karaktervol in wie we zijn. Daar plukken zowel de mensen die we uitzenden en detacheren, als onze opdrachtgevers, de vruchten van.”

ZEBRA bestaat uit meerdere onafhankelijke organisaties, die intensief met elkaar samenwerken:  ZEBRA Flex, ZEBRA ICE en ZEBRA Special Products.
Ard legt uit: “Waar ZEBRA Flex voorziet in het bemiddelen van personeel uit binnen- en buitenland in de horeca en de techniek, legt ZEBRA ICE de focus op mbo- en hbo- consultants en engineers, gericht op lange termijn detachering. ZEBRA Special Products voorziet in EPC-contracting (Engineering Procurement Contracting) voor internationale technische projecten. Door deze unieke samenwerking kunnen wij klanten altijd in contact brengen met het bedrijf dat de beste oplossing kan bieden voor hun arbeidsvraagstuk of technische uitdaging.”

Goes was en is een logische keuze voor ZEBRA, onder meer vanwege de centrale ligging en de goede bereikbaarheid:  “Eerst waren we gevestigd in de Marconistraat in Goes, maar vanwege de bereikbaarheid zijn we in 2005 verhuisd naar onze huidige locatie aan de Columbusweg. Destijds waren wij een van de eersten in dit deel van De Poel. Met de recente aanpassingen in de infrastructuur, is deze bereikbaarheid nog beter geworden. Wat ons verder binding geeft met Goes, is ons personeel: een groot deel van hen komt hier uit de omgeving. Inmiddels zijn dat 40 mensen.”

De goede samenwerking met andere Goese bedrijven is eveneens een pluspunt, geeft Ard aan: “ZEBRA doet binnen de gemeente Goes zaken met veel bedrijven.  Dit gaat altijd heel goed en op een duidelijk Zeeuwse manier: afspraak  is afspraak en speelt er iets, dan praten we het direct uit onder het genot van een bakje koffie. Goes is daarbij een echte ondernemersstad, die steeds meer bedrijven aantrekt en nog steeds volop in ontwikkeling is. Dat biedt uiteraard ook weer nieuwe kansen voor ZEBRA, om mensen te detacheren of uit te zenden. “

In de toekomst verwacht ZEBRA dan ook zeker nog te groeien. “De huidige krapte op de arbeidsmarkt is lastig, maar het biedt ook weer kansen. Zo zijn wij heel actief om buitenlandse kandidaten naar Nederland te halen en deze bij onze klanten in Goes en omgeving te plaatsen. Dit is nu al succesvol en deze strategie gaan we in de toekomst verder uitrollen. Want met alleen lokale mensen gaan we het in Zeeland niet redden!”

“ZEBRA……., als je wilt werken met vakmensen!”

/

Jean-Paul vindt het hier goes ondernemen!

Begin 2019 was het 20 jaar geleden dat Jean-Paul de Pundert zijn ICT-bedrijfje JeePee PeeCee startte, als student Elektrotechniek aan de HTS in Vlissingen. Gewoon thuis, op zijn zolderkamer. Inmiddels is zijn bedrijf de zolderkamer allang ontgroeit, is de naam verandert in JéPé IT en telt deze onderneming een sterk professioneel team van zeven medewerkers. Met ruimte voor nog twee collega’s!

Het veelzijdige IT-bedrijf van Jean-Paul werkt voor de zakelijke klant en zorgt ervoor dat zij zorgeloos met hun IT-toepassingen kunnen werken. Of het nu om eenvoudige systemen en netwerken gaat, of om heel complexe. Zoals Jean-Paul het zelf uitlegt: “Een goed IT-bedrijf levert meer dan systeembeheer. Onze professionals spreken liever over ‘systeembeheersing’. Wij willen IT-omgevingen beheersen; dat maakt het beheer namelijk een stuk eenvoudiger! Het goed documenteren van alle fases in de verschillende processen vormt hiervoor de basis. Verder is het aloude spreekwoord bij JéPé IT nog altijd van kracht: ‘Denkt aleer gij doende zijt en doende, denkt dan nog!’ Of met andere woorden: proactief zijn en meedenken, daar worden wij blij van!”

In al die jaren heeft Jean-Paul heel wat zien veranderen op ICT-gebied: “Big data, machine learning en kunstmatige intelligentie zijn inmiddels niet meer weg te denken in ons vakgebied. Ontwikkelingen die wij enthousiast omarmen en continu volgen op de voet. Bij JéPé IT werken we voornamelijk met computers en laptops van HP. Door te werken met een goed merk en door standaardisering weten we zeker dat we onze klanten een constante kwaliteit kunnen bieden. Zo kunnen we niet alleen storingen voorkomen, maar processen voor de klant optimaliseren en op die manier zorgen voor rust bij de klant. Ik ben er erg trots op dat wij veel klanten al meer dan 10 jaar mogen helpen!”

De zolderkamer van lang geleden werd op een gegeven moment verruild voor een huis met bedrijfsruimte en in 2011 verhuisde JéPé IT naar een pand in verzamelgebouw “Nansenhoek” aan de Smithweg. “Een erg fijne plek, waar we nu nog steeds zitten. Centraal gelegen binnen ons werkgebied en goed en snel bereikbaar voor onze klanten. Sinds de verhuizing in 2011 zijn we overgestapt naar uitgebreide, geavanceerde software, die (vanzelfsprekend) volledig ‘in de cloud’ draait; onmisbaar voor het beheer van onze klanten en voor onze volledige backoffice. De ruimte aan de Smithweg werd gaandeweg ook wat te krap, en daarom hebben we dit jaar het aangrenzende pand erbij gekocht. Zo kunnen we nóg efficiënter voor onze klanten aan het werk!”

/

Alexandra en Annika vinden het hier goes ondernemen!

M2 Makelaars is een betrokken, jong en enthousiast makelaarskantoor met vestigingen in Goes, Vlissingen en Terneuzen. Zeeland-breed bieden zij full service dienstverlening in aankoop, verkoop en taxaties van woningen. Of zoals Alexandra Tramper en Annika Kole het omschrijven: “Wij behartigen de belangen van onze opdrachtgevers bij misschien wel het belangrijkste bezit: een eigen woning.”     

Alexandra (NVM makelaar/taxateur) en Annika (woonconsulente) vertellen: “Bij het aan- of verkopen van een woning komt veel kijken. Daarom begeleidt ons team onze opdrachtgevers van A tot Z. Onze dienstverlening kenmerkt zich door een duidelijke aanpak, heldere communicatie en korte lijnen. Laagdrempelig en met oog voor nieuwe ontwikkelingen in de markt. Hierbij staat persoonlijk contact, werken met de nieuwste technologie en duurzaamheid centraal. Dit alles gericht op een succesvol (ver)kooptraject, met aan het eind van de rit het beste resultaat én een tevreden opdrachtgever.”

M2 Makelaars, opgericht in 2007,  koos voor Goes vanwege de centrale ligging en de goede bereikbaarheid: “Met onze drie vestigingen spelen we voor vrijwel heel Zeeland een adviserende rol in de vastgoedsector. Ons Goese kantoor aan de Piet Heinstraat 4 ligt centraal ten opzichte van ons werkgebied Noord-Beveland, Zuid- Beveland en Reimerswaal. Ook ons hele team woont in dit werkgebied: onze collega Annerieke woont in Yerseke en wij wonen in Kloetinge (Annika) en in Wemeldinge (Alexandra). Daardoor kennen we de omgeving als onze broekzak en weten we als geen ander wat er speelt op de regionale woningmarkt.”

“Wat ons vak zo mooi maakt? De hectiek van alledag, de emotie en de betrokkenheid”. Die betrokkenheid is er ook bij Goes:  waar het kan, zoekt dit makelaarskantoor de samenwerking op met andere Goese bedrijven. “Wij werken prettig en veel samen met o.a. een fotograaf, notariskantoren, verhuisbedrijven en financieel adviseurs uit Goes. Deze samenwerking met lokale bedrijven zorgt ervoor dat de lijnen kort zijn; iets wat wij heel belangrijk vinden in ons werk. Bovendien kunnen Goese ondernemers elkaar op deze manier steunen.”

Goes biedt volgens Alexandra en Annika volop mogelijkheden voor groei en M2 Makelaars ziet de toekomst dan ook positief tegemoet: “De groeiende nieuwbouw van zowel woningen als bedrijven laat zien dat Goes een frisse blik heeft op de toekomst. Voor ons betekent dit dat Goes mooie perspectieven biedt. Goes is een prachtige, groeiende stad met een geliefd woonklimaat, een levendige middenstand en volop voorzieningen. Er worden fraaie wijken gerealiseerd of her-ontwikkeld. De gemeente Goes heeft een mooie visie op het gebied van wonen, waar wij graag ons steentje aan bijdragen.” 

 

Op foto: Alexandra Tramper (links) & Annika Kole (rechts) 

/

Ronald en Franca kozen voor Goes vanwege de centrale ligging

Ronald heeft zijn Groentehandel De Winter, samen runnen ze Fruitje.nu en Franca is de ondernemer achter Kistje.nu en Leuk Zeeuws. Echte duizendpoten dus! Franca en Ronald over hun ondernemingen: “Wij willen zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met onze gezonde en maatschappelijk verantwoorde producten.”

Iedere dinsdag en zaterdag is Ronald met zijn groentekraam te vinden op de weekmarkt in Goes, met een groot assortiment aan verse groenten en fruit. Met hun onderneming Fruitje.nu willen Franca en Ronald bedrijven in Zeeland voorzien van gezonde tussendoortjes, voor het personeel en relaties. Franca: “Leuk Zeeuws levert Zeeuwse lifestyle artikelen aan 50 verkooppunten in de provincie én online via www.leukzeeuws.nl. Met Kistje.nu lever ik cadeaukistjes aan bedrijven en particulieren voor verschillende gelegenheden, gemaakt door mensen met een verstandelijke beperking.”

Franca en Ronald over de veelzijdigheid van hun ondernemingen: “Wij zijn een innoverend bedrijf en proberen met de juiste producten te voorzien in een behoefte op allerlei gebied. Zo worden bedrijven zich bijvoorbeeld steeds bewuster van het belang van gezonde medewerkers, die goed in hun vel zitten; wat is dan gezonder dan vers fruit voor de pak? Bij inwoners van Zeeland, toeristen én bedrijven zagen we een groeiende vraag naar mooie Zeeuwse lifestyle producten; praktisch, van goede kwaliteit en stijlvol. En wat is nou leuker dan verrast worden met een cadeaukistje, dat ook nog eens een goed doel dient?”

Hun bedrijfspand is te vinden aan de Columbusweg in Goes, waar ze inmiddels 10 medewerkers in dienst hebben. Franca en Ronald: “We hebben Goes gekozen als vestigingsplaats vanwege de centrale ligging. Bovendien is er veel bedrijvigheid. Praktisch is ook dat onze loods zich achter ons huis bevindt, in het woon-/werkgedeelte op bedrijventerrein De Poel 2. Het is hier gewoon prima wonen en werken, met verschillende ondernemers om ons heen.” Ook de samenwerking met de andere ondernemers is goed, geven Franca en Ronald aan. “Wij proberen zoveel mogelijk zaken te doen met lokale partners.”

De toekomst van hun bedrijf zien deze ondernemers dan ook vol vertrouwen tegemoet: “We hebben net een stuk loods aangebouwd, dus voorlopig kunnen we weer even vooruit!”

/

Susan en Jan vinden het hier goes ondernemen! 

Susan en Jan Matthijssen vertellen: “Sinds halverwege de jaren 90 zijn wij met Hotel Terminus verbonden, inmiddels alweer 25 jaar. In die tijd hebben we een vaste gastenkring opgebouwd en samen met ons klein, maar professioneel team zorgen we ervoor dat het onze gasten aan niets ontbreekt. Ons streven in alles is dat de gast zich thuis voelt. En natuurlijk graag bij een vervolgbezoek aan Goes weer bij ons boekt! Onderscheidend zijn we in onze persoonlijke benadering, waarbij onze vaste medewerkers een belangrijke rol spelen. Zij kennen onze vaste gasten en hun wensen. Bovendien weten ze als geen ander hoe ze het nieuwe gasten naar de zin moeten maken.” 

Hotel Terminus en Goes horen al 80 jaar bij elkaar en dat zal volgens Jan en Susan ook niet veranderen: “Destijds is ons hotel hier waarschijnlijk gevestigd vanwege de centrale ligging, vlakbij het station. Goes ligt tenslotte heel centraal in Zeeland, wat het zowel voor de zakelijke als de toeristische gast interessant maakt om hier te komen. Voor zakelijke gasten is Goes een goede uitvalsbasis voor Vlissingen Oost, Middelburg en Terneuzen;  je komt tenslotte als eerste voorbij Goes als je Zeeland inkomt! Toeristen kunnen vanuit hier prima uitstapjes maken naar bijvoorbeeld Neeltje Jans, het Watersnoodmuseum en het Veerse Meer.”

Ook deze ondernemers  zoeken graag de samenwerking op met andere lokale bedrijven: “In drukke periodes brengen wij gasten die we niet kunnen plaatsen, altijd onder bij onze collega-hotels in Goes. We werken samen met Wellness Goes, waar onze ‘leisure’ gasten heerlijk kunnen genieten, en ook bij De Goese Golf brengen wij regelmatig onze sportieve gasten aan. Wij attenderen gasten op lekkere restaurants in de stad en op hun beurt verwijzen deze restaurants weer naar ons, als de gast wil overnachten. We ervaren hier echt een goede en fijne wisselwerking tussen de ondernemers onderling.”

Het gunstige ondernemersklimaat in Goes zorgt ongetwijfeld voor meer gasten, geven Susan en Jan aan: “Goes is een economisch gezonde gemeente met verschillende actieve ondernemersverenigingen. Regelmatig worden evenementen georganiseerd die toeristen aantrekken en de gemeente zorgt dat alles goed onderhouden wordt wat betreft infrastructuur. Maar ook de verscheidenheid aan bedrijven zorgt voor veel zakelijke bezoekers voor onze hotel-business. En door het gunstige economische klimaat en de stijgende aantallen toeristen, in Goes én in Zeeland, verwachten we dat bezoekersaantallen alleen maar zullen groeien.”

/

Margriet vindt het hier goes ondernemen! 

Eerste hulp kan op elk moment en overal nodig zijn: op het werk, thuis, onderweg, waar dan ook. Sinds april 2016 verzorgt Margriet Vasseur EHBO-opleidingen, trainingen en workshops door heel Zeeland, waarmee je in iedere situatie snel en adequaat eerste hulp leert verlenen. Levensreddend!

Margriet vertelt: “De maatschappij verandert en zelfredzaamheid wordt steeds vanzelfsprekender. Bij ongevallen of in noodsituaties wordt eigenlijk van je verwacht dat je iemand kan én zal helpen. Of het nu gaat om ongevallen en noodsituaties op het werk, in en om het huis, tijdens het sporten of uitgaan, onderweg, op vakantie, op school of tijdens een evenement. Er kan altijd een beroep op je worden gedaan!  Met mijn bedrijf MVTrainingen lever ik een bijdrage aan deze eerste, vaak levensreddende vorm van hulpverlening, door het bieden van opleiding en bijscholing op maat.”

“Om bij ongevallen en noodsituaties goede eerste hulp te kunnen verlenen, moet je de achtergronden kennen en weten hoe je moet handelen”, legt  Margriet uit. ”Door het volgen van scholing kun je je daarop voorbereiden. Heel belangrijk daarbij is dat er tijdens de training een relatie wordt gelegd met de dagelijkse praktijk. Daar maak ik mij dan ook sterk voor! Zo gebruik ik de noodzakelijke, achterliggende theorie in combinatie met praktische voorbeelden, realistische situaties en plaatsgebonden scenario’s. Eventueel  worden de trainingen ondersteund door opgeleide Lotus medewerkers, die ongevallen realistisch kunnen naspelen.”

MVTrainingen is gespecialiseerd in hulpverlening bij alcohol- en drugsincidenten, verzorgt reanimatietrainingen met AED, EHBO cursussen en EHBO bij kinderen. Door deel te nemen aan bijscholingsprogramma’s, volgt Margriet de nieuwste ontwikkelingen op de voet. “Zo kan ik voor geïnteresseerden passende opleidingen, trainingen, oefeningen en workshops verzorgen, die altijd voldoen aan de huidige normeringen en vereiste competenties.” Margriet woont al jaren in Kloetinge en omdat haar trainingen op locatie plaatsvinden, runt ze haar onderneming vanuit huis. Natuurlijk mét haar herkenbare bedrijfswagen!

Als ondernemer zoekt Margriet graag de samenwerking op met andere Goese en Zeeuwse organisaties, zoals het Rode Kruis in Goes, Koninklijke Nederlandse EHBO Verenigingen, SiMedi opleidingen uit Goes, Het Oranje Kruis, NIBHV, Bureau Maatschappelijke Zorg en de LOTUS vereniging in Zeeland. Logisch volgens haar: “We hebben allemaal hetzelfde doel voor ogen: zoveel mogelijk mensen leren om goede eerste hulp bij ongevallen te kunnen verlenen!”

/

Rico houdt Goes fit

Fit en vitaal worden én blijven; dat is vaak eenvoudiger gezegd dan gedaan! Met zijn onderneming De Putter PT- Personal Training Zeeland wil Rico de Putter zoveel mogelijk mensen daarbij helpen. Zijn trainingen geeft hij in Goes, op Sportpark Het Schenge en bij Megga Fit, en sinds februari 2019 ook in Burgh-Haamstede.

Rico biedt Personal Training, Small Group Training en Sport Workshops aan. Hij legt uit: “Personal Training is voor één of twee personen, bijvoorbeeld als je samen met je partner wil trainen of samen met een goede vriend of vriendin. Small Group Training is voor kleine groepen vanaf 3 tot maximaal 6 personen, denk hierbij aan trainen met je beste vrienden, vriendinnen of het hele gezin. Sportworkshops zijn echt gericht op scholen, bedrijven en andere organisaties. Met mijn bedrijf wil ik iedereen helpen zijn of haar sportieve doelen te halen, of het nu gaat om afvallen, vet verbranden of conditie opbouwen.”

In zijn werk als personal trainer draait alles om motivatie, geeft Rico aan: “Voordat ik in 2018 voor mezelf begon onder de naam De Putter PT – Personal Training Zeeland, ben ik eerst ruim 6 jaar in dienst geweest als marinier bij Defensie en 4 jaar als Sport Manager bij Fitland Goes. Tijdens mijn carrière bij Defensie heb ik een sterk doorzettingsvermogen ontwikkeld. Hierdoor heb ik geleerd hoe ik mezelf kan motiveren, maar juist ook hoe ik anderen kan motiveren om het maximale uit zichzelf te halen. Dit krijg ik ook vaak terug te horen van mijn klanten; dat ik ze intrinsiek heb weten te motiveren. Van binnenuit.”

Rico over zijn keuze voor Goes: “Ik ben geboren en getogen in Goes, woon in Goes-Noord en ik heb hier een groot netwerk. Ik ken veel sporters vanuit mijn periode bij Fitland en vanuit mijn tijd als spits bij voetbalclub SSV 65. Het was voor mij dus een logische stap om mijn bedrijf te starten in Goes. Wat ook meespeelt: je merkt dat Goes zich heel sterk aan het ontwikkelen is op het gebied van vitaliteit. Goes wordt zich er steeds bewuster van dat levenskwaliteit sterk samenhangt met een goede gezondheid en goed voor jezelf zorgen. Bovendien zijn de stad én de inwoners bereid om hierin te investeren.”

“Ook vanuit de gemeente Goes is er veel aandacht voor het thema vitaliteit”, vertelt Rico verder. “Zo heeft de gemeente het platform Goes Bewegen opgericht, met als missie om sporten en bewegen voor iedereen toegankelijk te maken. Via dit platform wordt gericht de samenwerking gezocht met andere organisaties en ondernemers die hetzelfde doel hebben en dat creëert ook weer nieuwe kansen voor mijn bedrijf.”

Zelf werkt hij nauw samen met Martijn de Jong van Megga Fit: “Samen met hem en Goes Bewegen zijn we continu op zoek naar mogelijkheden om het thema vitaliteit bij iedereen in Goes onder de aandacht te brengen. Half februari, bijvoorbeeld, organiseerden we  gezamenlijk een succesvolle pop-up bootcamp op Sportpark Het Schenge. Een mooi voorbeeld van hoe je door samenwerking elkaar kunt versterken!”

Begin februari dit jaar is Rico ook gestart op een locatie buiten Goes, in Burgh-Haamstede. Maar ook binnen Goes ziet hij zeker nog groeimogelijkheden: “Momenteel maak ik gebruik van Sportpark Het Schenge en Megga Fit als trainingslocaties, maar mijn droom is om uiteindelijk een eigen trainingslocatie te openen.”

 

/

Wim vindt het hier goes ondernemen!

Het team van De Verzekershop/ScheidingsPraktijk Zeeland verleent deskundig advies op het gebied van verzekeringen, hypotheken en echtscheidingen. Daarbij bieden ze de klant graag ’‘dat beetje extra”. Sinds 2002 is hun kantoor gevestigd aan het Stationspark 29a.    

Eigenaar Wim Folmer vertelt: “Ons team telt vier medewerkers en samen vormen we een betrokken team. Alle medewerkers zijn gediplomeerd  op het gebied van hypotheken en verzekeringen en zelf ben ik erkend hypotheekadviseur en Register Financieel Erfscheidingsadviseur (RFEA). We werken in een goede sfeer samen en dat straalt uit naar onze klanten. Mensen voelen zich welkom, begrepen en zijn heel tevreden over onze dienstverlening. Dat blijkt onder meer uit het hoge klanttevredenheidscijfer op de website. Daar hechten we veel belang aan!”

Wim over de bedrijfsvisie van zijn onderneming: “ Wij bieden graag meer service dan van ons verwacht wordt. Zo kunnen we bijvoorbeeld naast een hypotheekadvies, ook advies geven voor de taxatie van de woning en voor de keuze van een notaris. Daarnaast checken we altijd de koopovereenkomst voor de klant en doen we standaard de belastingaangifte in het jaar na de verhuizing. Op deze manier weten onze klanten precies waar ze financieel aan toe zijn en worden ze zoveel mogelijk door ons ontzorgd, vaak in een periode waarin toch al veel verandert”.

Het jaar dat Wim zijn bedrijf vestigde in Goes, in 2002, is hij hier ook privé komen wonen. “Goes is een erg leuk stadje, centraal gelegen en het bruist van de bedrijvigheid. Allemaal positieve punten dus.” Daarnaast is er volgens hem de gunfactor: “Veel ondernemers gunnen elkaar het beste en werken vaak goed samen. Bovendien is het gemeentebestuur bijzonder goed bereikbaar en benaderbaar. Dat is echt goud voor Goes! Iedereen profiteert van deze fijne sfeer, zowel ondernemers als klanten.”

Ook zelf zoeken Wim en zijn team de samenwerking op met andere Goese bedrijven:  “We werken veel en goed samen met onder meer accountants, taxateurs en advocaten. Zelf ben ik bestuurslid van het Ondernemers Contact Goes (OCG) en ook op die manier is er een goed contact met de andere aangesloten ondernemers.”

Dit  gunstige ondernemersklimaat vertaalt zich in een mooi toekomstperspectief: “De Verzekershop/ScheidingsPraktijk Zeeland is de afgelopen twee jaar enorm gegroeid. En we verwachten dat deze groei verder doorzet!”

/

Ruben en René vinden het hier goes ondernemen! 

Hopmans Reclame is een begrip in Goes en wijde omgeving. En niet alleen omdat het bedrijf al ruim 35 jaar bestaat. De twee nieuwe eigenaren, Ruben Walhout en René van Willegen, timmeren flink aan de weg. Geen uitdaging te groot of ze gaan ervoor!         

Ruben en René vertellen: “De vorige eigenaar, Peter, is begonnen in een tijd toen reclame nog met penseel op een ondergrond geschilderd werd. Bij de overdracht van zijn bedrijf heeft hij ons een dijk aan ervaring, kennis, vakmanschap en ouderwetse degelijkheid meegegeven. Onmisbaar, maar we zijn ook enorm gaan vernieuwen en innoveren. We storten ons op alle nieuwe trends, technieken, materialen en ontwikkelingen. Zo gaan we mee in de markt (en lopen we het liefst voorop!), zonder te verliezen waar Hopmans Reclame al die jaren voor heeft gestaan: een persoonlijke aanpak, betrouwbaarheid en kwaliteit, zowel van de uitvoering als de producten.”  

“Onze bedrijfsvisie? We stellen kwaliteit boven kwantiteit en geloven in de kracht van samenwerken. Als jonge, ambitieuze onderneming zijn we ervan overtuigd dat samen iets moois willen neerzetten, veel leuker is dan per sé alles zelf willen doen. Ook al kunnen we bijna alles in eigen beheer en hebben we veel kennis en ervaring in huis, toch is het geweldig om samen te werken met – bijvoorbeeld – grafisch vormgevers en concullega’s. Dan vliegen de creatieve ideeën soms letterlijk door de lucht en ervaar je dat het eindproduct nóg mooier kan worden, wanneer je gebruik maakt van elkaars ervaring, kennis en technieken.”

Lange tijd was het bedrijfspand van Hopmans Reclame te vinden aan de Goese Beestenmarkt. In 2016 verhuisde het bedrijf naar een nieuw onderkomen aan de Jenny Weijermanweg 7a in de Poel. Een bewuste keuze, geven Ruben en René aan: “Veel vaste klanten komen uit Goes of omgeving en zien Hopmans Reclame als een echt Goes’ bedrijf. Maar dat was zeker niet de enige reden voor ons om in Goes te blijven. Met de huidige economische groei van Goes en de groei van industrieterrein De Poel, omringd door zoveel boeiende ondernemingen, zijn we blij dat we ons hier konden nestelen”.

“Fijn aan Goes is de hoge gunfactor. Op de een of andere manier geeft Goes het gevoel dat iedereen samen aan het ondernemen is, in plaats van elkaar te beconcurreren.  Zo staan wij ook zelf in de markt: we werken veel  en graag samen met andere bedrijven uit onze  branche. Bij grote drukte is het  altijd fijn wat werk uit handen te kunnen geven, of juist te nemen, en om ervaringen en kennis te delen met elkaar. In Goes wordt gewoon leuk en transparant zaken gedaan en er hangt een gezellige en vrij informele sfeer.”

“Sinds we Hopmans Reclame in 2016 overnamen, zien we dat het bedrijf een aardige groei doormaakt. We proberen continu te blijven investeren in kwaliteit  en dat werpt zijn vruchten af. Mede daardoor kunnen we in het tweede kwartaal van dit jaar onze bedrijfsruimte uitbreiden. Deze extra ruimte gaan we gedeeltelijk gebruiken voor uitbreiding van het machinepark  en gedeeltelijk voor meer werkruimte. Met meer werkruimte kunnen we onze opdrachten gemakkelijker clusteren en kunnen we ook grotere opdrachten uitvoeren in eigen huis. We zien de toekomst dus zonnig tegemoet, in én met Goes!”

Foto:  Suzan Fotografie

Westhavendijk 13, Goes

/

Juliëtte vindt het hier goes ondernemen! 

Eind 2017 startte Juliëtte Enneking haar cateringbedrijf Heppiefood. Als catering-kok  bereidt zij de heerlijkste gerechten, bij mensen thuis of op een bijzondere locatie. Voor grote en kleine groepen. Daarbij werkt ze zoveel mogelijk met pure, seizoensgebonden en biologische producten.

Juliëtte Enneking vertelt: “Onze visie is dat eten verbindt en liefde door de maag gaat! Door samen te genieten van pure, smaakvolle en kleurrijke gerechten worden onze gasten ‘heppie’. Thuis of op locatie kunnen ze genieten van een verfijnd ‘private dining’ diner, een buffet met wereldse gerechten of eigengemaakte kleurrijke tapas. En voor wie liever zelf met vrienden of collega’s ‘aan de kook’ gaat: ook dat kan! Heppiefood organiseert kookworkshops op de leukste, buitengewone locaties.”

Kenmerkend voor Heppiefood zijn foodbeleving, persoonlijke aandacht en maatwerk: “Via een persoonlijk intakegesprek luisteren we naar de specifieke wensen van de klant. We denken mee over thema’s, evenementen, de inhuur van horeca-artikelen en de inzet van personeel. Dit vertalen wij naar een compleet geheel van smaakvolle gerechten en een verfijnde presentatie, waarbij we rekening houden met alle eet- en dieetwensen. De gerechten worden persoonlijk bij de klant afgeleverd, opgediend en desgewenst uitgeserveerd.”

Heppiefood koos voor Goes vanwege de culinaire diversiteit: “Door alle aanwas van verschillende restaurants groeit Goes uit tot een culinaire smeltkroes. We vinden het mooi dat ons cateringbedrijf hieraan kan bijdragen. Verder staat Goes open voor nieuwe initiatieven en draagt deze een warm hart toe. De communicatielijnen zijn kort, de toegankelijkheid is groot en er is saamhorigheid:  het gevoel van ‘Goes is Goes’. Samen vullen de ondernemers elkaar aan, ieder met zijn of haar concept. Dat maakt het aanbod gevarieerd en aantrekkelijk voor bezoekers.”
 

/

Anita en Yasmina vinden het hier goes ondernemen! 

Slot Oostende is terug van weggeweest. En hoe! Op de plek waar ooit het kasteel van Jacoba van Beieren stond, realiseerden Anita Maas en Yamina Abdoun in 2017 een schitterende horecaonderneming. Met een bierbrouwerij, restaurant, shop, hotel en feestzalen. Een bedrijf dat inmiddels werk biedt aan 75 werknemers en nog steeds groeit.

Net als vroeger, brengt het nieuwe Slot Oostende ‘leven in de brouwerij”, letterlijk én figuurlijk. Met een werkende bierbrouwerij in het hart van het pand en het monumentale, historische  karakter van het gebouw - en niet te vergeten: alles wat er wordt georganiseerd - is er héél veel te zien en te beleven. Anita en Yamina: “We willen een fantastische ontmoetingsplaats zijn voor iedereen. Voor mensen met een grote of kleine beurs, voor grote maar ook kleine gezelschappen. Voor mensen van elke huidskleur en elk geloof. Iedereen is bij ons van harte welkom!”  

De keuze voor Goes lag voor beide dames voor de hand. “We wonen zelf ook in Goes en vinden het de mooiste plaats van Zeeland om te wonen, te werken en te winkelen. Bovendien is de stad aantrekkelijk voor toeristen. We ontvangen hier bussen met Belgen. En af en toe zelfs Engelsen die een bezoek aan onze brouwerij combineren met een bezoek aan de stad Goes. De stijl van ons pand, de inrichting en de menukaart zijn met name bij Belgen en Duitsers erg geliefd. Ze komen daarom graag in Slot Oostende, de meesten meerdere keren.”

Ook de samenwerking met andere Goese bedrijven is prima, geven Anita en Yamina aan. “We krijgen regelmatig bezoekers doorverwezen door de plaatselijke middenstand. Zelf werken we samen met Katoen. Als ons hotel vol zit, of we hebben een groep die meer kamers wenst dan we zelf hebben, dan reserveren we daar. Een aantal horecabedrijven uit de binnenstad schenkt ook ons bier, maar dat zouden er best wel wat meer mogen zijn. Een bierbrouwerij in je eigen stad is iets om trots op te zijn, toch?!”

Slot Oostende is in alles een onderneming van formaat, maar nog lang niet uitgegroeid:  Op dit moment zijn we bezig met verschillende uitbreidingen. We zijn bijna klaar met ons splinternieuwe distributiecentrum en kantoor aan de Diazweg  in de Poel, een blikvanger direct aan de A58. Ook zijn we begonnen met de restauratie en verbouwing van Singelstraat 7, de voormalige pastorie. Hier komt  ‘De Herberg van Slot Oostende’; een feestzaal voor (grotere) bruiloften, feesten, partijen, seminars, bijeenkomsten, enzovoort, tot ca. 200 personen. Met daarbij nog acht extra hotelkamers”.

 

/

Chris vindt Goes een prima strategische locatie

Al ruim veertig jaar kunnen klanten voor uiteenlopend drukwerk terecht bij Grafisch Bedrijf Goes (GBG) aan de Scottweg 45. Een bedrijf waar klantgerichtheid, service en kwaliteit voorop staan. Inmiddels telt het bedrijf 27 medewerkers en is het qua ruimte flink uit zijn jas gegroeid. Daarom verhuist GBG eind mei naar een nieuwe locatie.      

Directeur Chris van Antwerpen vertelt over het unieke concept van zijn onderneming: “GBG heeft alles onder één dak. Klanten kunnen bij ons terecht voor press, print, sign en displays. In grote én in kleine oplagen, zowel zakelijk als particulier. Ons enthousiaste team van jonge en ervaren professionals ontwerpt, produceert en monteert alles op het gebied van reclame en denkt graag met onze klanten mee. Ook administratief biedt dit concept veel voordelen voor de klant: één aanspreekpunt voor alle reclame-uitingen, minder uitzoekwerk, korte lijnen en snelle levertijden.” 

Het assortiment van GBG is enorm breed, geeft Chris aan. “Wij verzorgen standaard drukwerk en digitaal drukwerk en hebben een complete afwerkafdeling. Onze large format printer, de Agfa Tauro, drukt haarscherp op veel materiaalsoorten. Met onze Zund snij- en freestafel kunnen we het drukwerk in elke gewenste vorm snijden, rillen en frasen. Denk hierbij aan gepersonaliseerde verpakkingen en relatiegeschenken, maar ook aan displays en complete beursstands van karton. Onze signafdeling verzorgt gevelreclame, vlaggen, reclamezuilen, bouwborden, autobelettering en gevelbelettering.”
 

Sinds de oprichting van het bedrijf in 1977, door Jan van Antwerpen, is het bedrijf gevestigd in Goes. Een prima, strategische locatie volgens Chris: “Goes heeft een centrale ligging binnen Zeeland en binnen ons werkgebied.  Zeker door de nieuwe afslag zijn de bedrijventerreinen goed bereikbaar.” Ook het ondernemersklimaat ervaart hij als positief: “Er is verbondenheid tussen de verschillende ondernemers en ons bedrijf werkt zoveel mogelijk samen met bedrijven in de omgeving. Dat werkt goed voor iedereen en schakelt snel.”

Het huidige pand van GBG is na negen jaar alweer te klein en daarom gaat het bedrijf binnenkort verhuizen, naar een locatie aan de nieuwe afslag van de A58, naast de Agri Sneltank.  “Met ingang van 31 mei kunnen onze klanten terecht in ons nieuwe pand , nu nog in aanbouw. Dit pand wordt 2,5 keer zo groot. Deze extra ruimte biedt ons mogelijkheden voor een verdere verbreding van ons assortiment, waardoor we de toekomst zonnig tegemoet zien. We zijn continue op zoek naar nieuwe materialen en blijven innoveren.  Alles om onze klanten ook in de toekomst zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn!”

/

Sophie vindt Goes een fijne omgeving om in te werken

Laurel Fashion is een bedrijf waar twee merken onder vallen: Lily Laurel en Jewellery by Sophie. Lily Laurel is een exclusief merk van luxe damesschoenen; het merk Jewellery by Sophie staat voor unieke, handgemaakte sieraden. De focus van Laurel Fashion ligt op het online verkopen van beide merken, met voor ieder merk een eigen webshop. Het bedrijf is sinds 2017 gevestigd in Goes.

Onderneemster Sophie de Regt: “Mijn missie voor het bedrijf is om unieke, handgemaakte producten te maken voor een betaalbare prijs. De schoenen van Lily Laurel worden met de hand gemaakt in Portugal, van het beste leer. Alle sieraden van Jewellery by Sophie worden gemaakt door mijzelf, van hoogwaardige materialen als sterling zilver, verguld edelmetaal, natuurstenen en Swarovski stenen. Daarbij hecht ik veel waarde aan goede service en aandacht voor de klanten, ook al speelt dat zich online af.”

“Kenmerkend voor mijn bedrijf zijn mijn unieke producten, die alleen de koop zijn via ons eigen kanaal of via de winkel die ik zelf uitkies. Mijn bedrijf is gevestigd in Goes, omdat ik hiervandaan kom en ik het een fijne omgeving vind om te werken. Verder is de ligging in Zeeland gunstig en er heerst een goed ondernemersklimaat. Maar voor mijn klanten maakt het natuurlijk niet uit waarvandaan ik mijn producten verzend.”
Regelmatig heeft Sophie contact met andere Goese ondernemers, om onderling kennis uit te wisselen. “Zo kunnen we elkaar helpen. Ook werk ik weleens samen met andere (fysieke) winkels in Goes voor de verkoop zijn mijn schoenen of sieraden. De toekomst zie ik dan ook gunstig tegemoet in Goes. Mijn bedrijf zal hier waarschijnlijk blijven.” 

Sophie

Greet vindt Goes aantrekkelijk vanwege centrale ligging en uitstekende uitvalbasis

In 2002 maakte Greet Imanse van haar passie haar werk en begon ze als zelfstandig fotograaf. Haar bedrijf, gevestigd aan de Koos Vorrinkstraat 41 in Goes, is inmiddels uitgegroeid tot een succesvolle fotostudio. Grote kans dat je Greet al eens hebt zien rondrijden in haar bedrijfsauto, een opvallende Fiat 500!

Greet vertelt: “Voorheen was ik werkzaam in een fotowinkel, maar ik heb altijd de droom gehad om te werken in een fotostudio. Zestien jaar geleden heb ik daarom mijn bedrijf Focuss Fotostudio opgericht. Als zelfstandig fotograaf verzorg ik onder andere bruidsreportages, newbornshoots, zwangerschapsshoots en bedrijfsfotografie en ik fotografeer families, gezinnen en zelfs dieren. Ik fotografeer op locatie of in de studio.”

“Mijn stijl qua fotograferen is puur, authentiek en eigentijds. Daarnaast zijn humor en creativiteit kenmerkende elementen in mijn werk. Ik vind het belangrijk dat mensen zich op hun gemak voelen bij mij, want alleen op die manier krijg je de mooiste beelden.”

Greet woont in Goes, dus was het voor haar logisch om haar bedrijf hier te vestigen: “Mijn werkgebied is met name Zeeland , maar ik fotografeer ook buiten de provinciegrenzen. Aantrekkelijk aan Goes vind ik de centrale ligging. Omdat ik veel op locatie werk, is Goes een uitstekende uitvalsbasis. Andersom is het ook eenvoudig voor klanten om naar mij toe te komen.”

De onderneemster ziet zeker voordelen in de samenwerking met andere Goese bedrijven: “Sinds kort werk ik samen met videograaf Joyce Gyselinck van Milestone Movie uit Goes. Door onze samenwerking kunnen we mooie pakketten aanbieden, waarin we foto en video combineren. Denk aan pakketten op het gebied van bruidsreportages, newbornshoots, cake smash shoots en nog veel meer.”

Ook voor de toekomst heeft Greet nog volop plannen:  “Ik hoop dat ik nog heel veel jaren mensen blij kan maken met fantastische foto’s. Ook al zit ik 16 jaar in het vak, ik blijf mezelf ontwikkelen en uitdagen. In dit vak kan ik echt mijn creativiteit, passie en energie kwijt!”

Focuss

Linda vindt het "goes" ondernemen in Goes

Eind 2017 startte Linda Slimmen haar onderneming Way of Health, een webshop in sportvoeding, cryotherapie (red. koudetherapie) voor thuis en online coaching. Omdat het bedrijf vooral online opereert, lag het voor de hand om haar onderneming  vanuit huis te runnen. Way of Health is een eenmanszaak, maar Linda wordt waar nodig geholpen door haar vriend.

Linda: “Way of Health is het resultaat van mijn passies voor gezonde voeding, sport en online media. In 2016 vond ik het tijd worden om gezonder te gaan leven. Als stok achter de deur voor mezelf maakte ik een Instagram account aan, waarop ik foto’s van mijn maaltijden plaatste. Ook maakte ik een domeinnaam aan en startte ik een blog, waar ik mijn recepten deelde. Dat het zou uitgroeien tot een blog met een kleine 20.000 unieke bezoekers per maand, had ik nooit gedacht.”

“Sinds ik gezonder ben gaan leven en veel ben gaan trainen, waren eiwitrepen altijd mijn “go-to-snack”. Ze geven je het gevoel van een chocolade reep, maar dan zonder de suikers en lekker vullend door de eiwitten. Grootste nadeel vond ik dat je gelijk een hele doos moest bestellen. En koop je een reep per stuk in een fysieke winkel, dan zijn de prijzen weer behoorlijk hoog. Zo ontstond het idee om eiwitrepen en andere aan sport gerelateerde voedingsmiddelen per stuk aan te bieden, voor een relatief lage prijs.”

“Way of Health is laagdrempelig en vooral een weerspiegeling van mijzelf. Ik ben een vrij nuchter persoon en dat is ook wat je terug ziet in mijn recepten: gezond, lekker, maar zonder al te veel poespas en dure ingrediënten. Voor mijn webshop probeer ik leuk in te kopen, om een aansprekend assortiment aan te kunnen bieden. Ik houd altijd mijn ogen open voor nieuwe producten en innovaties in de markt. Verder speel ik veel in op de trends die ik voorbij zie komen op social media en ik probeer mijn producten een persoonlijke touch mee te geven. Zo zit er bij onze bestelling altijd een handgeschreven kaartje, met een persoonlijke boodschap.”

Over de toekomst van haar bedrijf: “Ik zou graag zien dat Way of Health een begrip wordt in de branche en mee kan doen met grotere jongens als Body & Fitshop, wellicht zelfs met een fysieke winkel. Hiervoor zullen we een heleboel moeten investeren in meer naamsbekendheid. Ook moeten we bovenop de markt zitten, zodat we een top assortiment kunnen samen stellen. Met ieder stapje dat we groeien, kunnen we ook onze dienstverlening en service optimaliseren. Het is een heel ambitieus plan en daar ben ik mij zeker bewust van. Maar ik heb ook uit het niets een webshop op weten te zetten, die in een half jaar tijd heel goed is gaan lopen. Dus: dream big!”

Foto

Romeo vindt dat Goes een gunstig klimaat heeft voor startende ondernemers

Innovate Personal Training is een jong, ondernemend en groeiend bedrijf op het gebied van privésport en lifestylebegeleiding. Het bedrijf telt twee medewerkers en vestigt zich in september 2018 in een sfeervolle studio aan de Hilleweg 28 in de Goese wijk Mannee. Het streven van dit tweetal? Zeeland vitaler maken én behouden, zowel voor bedrijven als individuen.  

Romeo vertelt: “Na mijn opleiding aan het CIOS in Goes, ben ik in het klein begonnen met het geven van voedingsadviezen en trainingsbegeleiding, in een sportschool in Goes. Inmiddels begeleiden wij steeds meer mensen bij het volgen van een gezonde leefstijl. Dat kan privé - in een één-op-één situatie, maar ook met een vriend of vriendin of in een groep. Naast voedingsadviezen, bieden we dynamische workshops op het gebied van lifestyle, beter omgaan met stress en geven we fysieke trainingen. Ons team werkt persoonlijk, motiverend en daagt mensen uit hun grenzen te verleggen.”

“Kenmerkend voor ons bedrijf is dat we mensen de begeleiding geven die ze nodig hebben, met adviezen op maat. Wij schrijven dus geen crashdiëten voor of afmattende programma’s, maar we laten mensen vitaler worden op hun eigen manier. Zo kunnen onze leden de realistische resultaten behalen die ze voor ogen hebben.” Een sfeervolle en gezellige  studio, waar je met andere leden kunt samenkomen, draagt daar zeker aan bij. Romeo: “Je bent bij ons altijd welkom voor een lekker bakje koffie of thee, een gezonde shake en een gezellig praatje. Dé perfecte plek om je thuis te voelen.”

Goes heeft volgens Romeo een gunstig klimaat voor startende ondernemers: “Er worden workshops georganiseerd en er zijn tal van mogelijkheden om samen te werken. Iedereen staat er voor open je te helpen, zeker als je starter bent. Mede daardoor heeft ons bedrijf kunnen groeien. Zonder onze grafische vormgever, bijvoorbeeld, waren we nooit tot ons sterke logo gekomen. Daarnaast worden er steeds nieuwe projecten gestart in Goes, wat ook weer veel positieve ondernemers aantrekt. Die positieve mensen, de saamhorigheid en niet te vergeten de gunfactor kenmerken voor ons het ondernemersklimaat in Goes.”

Romeo over de toekomst van hun bedrijf: “Er zijn ontzettend veel mogelijkheden en kansen in Goes om door te groeien, zeker in onze branche. Er is hier nog weinig op dit gebied. De mensen zijn er aan toe en met ons bedrijf dragen we iets moois bij aan de maatschappij en de gemeente. Het werk kunnen doen wat je leuk vindt, maakt dat voor ons nog mooier!”

Romeo

Paul vindt alles dynamisch en goed bereikbaar in Goes

Faasse & Fermont is een makelaarskantoor voor woningen, nieuwbouw, hypotheken en verzekeringen en bedrijfs onroerend goed. Het kantoor telt 14 medewerkers en is sinds 1990 gevestigd in Goes, met als huidige adres Frans den Hollanderlaan 12. Vanuit Goes werken ze voor een breed scala aan opdrachtgevers, nationaal en internationaal.  

Paul Fermont omschrijft zijn bedrijf als dynamisch, meelopend in de voorhoede, met verschillende specialisaties binnen de branche: “We hebben een enthousiast team van medewerkers, die allemaal goed zijn in wat ze doen en ze doen dat duidelijk ook met plezier. Er wordt hard gewerkt, maar is er ook ruimte voor gezonde humor. Ons bedrijfsmotto is: ‘Dan merk je het verschil!’ Mijn persoonlijke motto is: ‘Better every day’. Wij willen het juiste advies geven en het mooiste resultaat bereiken, waarbij de klant het beste is geholpen en ontzorgd.”

“In onze branche veranderen veel zaken erg snel. Is het niet op juridisch of fiscaal gebied, dan is het de markt zelf wel die verandert. Wij willen in alles zoveel mogelijk up-to-date zijn, dus voldoen aan de nieuwste eisen die de markt stelt. Er gebeurt veel en het is ons talent om alle zaken met elkaar te verbinden, binnen alle disciplines die we hebben. We hebben een breed scala aan opdrachtgevers en type opdrachten die we uitvoeren: particulieren, ontwikkelaars, overheidsinstellingen, zorgpartijen en beursgenoteerde bedrijven, nationaal en internationaal. Daarnaast zijn we breed georiënteerd binnen de afdelingen die we hebben:  Woningen, Nieuwbouw, Hypotheken en Verzekeringen en Bedrijfs Onroerend Goed. Dat maakt ons werk leuk en afwisselend.”

“Dat Faasse & Fermont in Goes is gevestigd, is deels historisch zo bepaald door de oprichters. Wij zijn blij dat we vanuit het centrum van Zeeland opereren. Alles is goed bereikbaar en er is veel dynamiek in Goes, waar we graag onderdeel van zijn.
Acht personeelsleden wonen ook in de gemeente Goes, waarvan ik er zelf één ben, verdeeld over de stad Goes, Kloetinge en Wilhelminadorp. Wat het ondernemersklimaat betreft, houd ik van het laagdrempelige van de ondernemers onderling, van de gemeente en ook andere instellingen waarmee we regelmatig te maken hebben. Goes is echt een stad van ‘de schouders er onder’, wat mij erg aanspreekt.”

Paul spreekt over een goede samenwerking met andere Goese bedrijven: “Wij werken met veel bedrijven samen en we werken vóór deze bedrijven. En waar mogelijk, proberen wij ook andere bedrijven opdrachten te gunnen die wij kunnen uitzetten. In Goes is geen sprake van gesloten circuits van bedrijven waar je moeilijk tussen komt, wat in sommige andere regio’s wel het geval is.”
Groeimogelijkheden ziet hij nog volop. “Wij zijn de laatste jaren al sterk gegroeid door een groei in de branche. Maar ook als bedrijf zelf zijn we gegroeid, doordat we bepaalde specialisaties verder hebben kunnen uitdiepen. En ik voorzie nog verdere groei, niet beperkt tot Goes.”

fases

Marco vindt het hier "goes" ondernemen 

Green Leisure (Group) is een netwerkorganisatie, waarin een aantal gespecialiseerde ZZP-ers zich richten op het verduurzamen van de toeristisch-recreatieve sector in Nederland. Opdrachten komen van gemeenten, keurmerk organisaties en horecabedrijven. Verspreid over het land telt de organisatie meerdere samenwerkingspartners, o.a. in Rotterdam en Den Haag. Thuisbasis van Marco Ouwerkerk is Goes Over-Zuid.

Marco: “Green Leisure (Group) streeft naar een volledig duurzame gastvrijheidssector in 2030. Om dit te bereiken moet de sector nog stevig aan de slag. De uitdagingen liggen o.a. op het gebied van afval, energie en inkoop. Circulair denken (red.: kijken naar het geheel en sluiten van kringlopen) zal de komende jaren de norm worden.”

Dit circulair denken vertaalt Green Leisure naar de praktijk: “Onze adviseurs zijn breed georiënteerd en voelen zich thuis binnen alle thema’s van duurzaam ondernemen. Ze staan dicht bij de ondernemer en komen met praktisch toepasbare oplossingen. Door het brede netwerk dat we de afgelopen jaren hebben opgebouwd, kunnen we snel schakelen; weten we zelf het antwoord niet direct, dan vinden we dit snel binnen ons netwerk.”

Voor Marco is het prima ondernemen vanuit Goes.: “Een deel van mijn activiteiten spelen zich af op recreatiebedrijven, in hotels en op de stranden van Zeeland en Zuid-Holland.  De ligging van Goes is dan ideaal. Ook de treinverbinding met de Randstad is goed. Door met de trein te reizen kan ik mijn reistijd efficiënt gebruiken bij opdrachten in bijvoorbeeld Rotterdam, Amsterdam en Den Haag, waar ik het afgelopen jaar regelmatig te vinden was.”

“Voor het uitoefenen van mijn vak ben ik dus niet echt gebonden aan Goes. Ik woon in Goes, omdat mijn gezin hier prettig en relatief rustig kan wonen en leren. De gemeente Goes toont zich de afgelopen jaren een actieve gemeente met oog voor de belangen van ondernemers. Dat zie ik terug in de groei van de bedrijventerreinen, het winkelaanbod in het centrum en de grote regelmaat waarmee het centrum gevuld is met evenementen. Het vrijgeven van de zondag openstelling zie ik als een goede  kans voor Goes om zich verder te ontwikkelen als onderscheidende winkelstad. Graag zou ik rondom de evenementen het onderwerp duurzaamheid nog wat beter op de kaart willen zetten. Gezien de landelijke ontwikkelingen zie ik dit binnenkort ook wel gebeuren.”

Marco zoekt graag de samenwerking op met andere Goese ondernemers:  “Voor mijn eigen inkoop maak ik dankbaar gebruik van Goese bedrijven. Ik ervaar de service over het algemeen als zeer prettig.  Goese ondernemers zijn vaak bereid een stap extra te doen als het gaat om klanttevredenheid. Of het nu gaat om het inkopen van papier voor op kantoor, onderhoud aan mijn auto of een nieuwe laptop; hiervoor benader ik graag bedrijven in Goes.”

Over de toekomst van Green Leisure: “Op korte termijn zie ik geen grote wijzigingen in de bedrijfsomvang plaatsvinden. Mocht dit nodig zijn, dan zie ik in Goes zeker voldoende mogelijkheden. Mijn voorkeur zou dan in eerste instantie uit gaan naar flexibele oplossingen.  In dit kader zie ik bijvoorbeeld de ontwikkeling van het oude belastingkantoor in Goes met belangstelling tegemoet. Naar mijn idee wordt met de ontwikkeling van het gebouw tot een bedrijvenverzamelgebouw,  met aandacht voor flexplekken voor ZZP-ers, een gat in de markt gevuld. Mooi dat een dergelijke ontwikkeling nu ook in Zeeland  plaatsvindt en natuurlijk helemaal mooi dat dit in Goes plaatsvindt.”

Brug

Reza vindt het hier Goes ondernemen!

Festive Event Agency is een samenwerking van twee evenementenorganisaties, Evency en Seamotion, die in 2017 de handen in één hebben geslagen. De vier zakenpartners hebben zich toegelegd op het organiseren van publieksevenementen. Daarnaast is het bureau begin 2018 gestart met het volledig uit handen nemen van de organisatie van evenementen voor andere partijen, waaronder bedrijven. 

Ondernemer Reza Geleedst legt uit dat Festive een gat in de markt vult: “Momenteel zijn we met onze evenementen écht onderscheidend in Goes. De traditionele horeca is erg veranderd in de afgelopen jaren, waardoor een grote doelgroep weinig mogelijkheden had om af en toe eens lekker te feesten. Die mogelijkheid hebben wij nu gecreëerd. Daarnaast zijn we goed benaderbaar voor onze klanten en kunnen we altijd inspelen op wensen, omdat we niet vastzitten aan één locatie.”

Wie de heren van Festive inschakelt, kan boven alles rekenen op kwaliteit: “Als je ziet dat iets door Festive georganiseerd wordt, dan weet je dat het goed zit. Onze evenementen zijn heel succesvol en we merken dat onze manier van werken ook voor het bedrijfsleven interessant is. Daarom gaan we hier dit jaar verder mee aan de slag.”

Over Goes: “Goes is de stad waar wij alle vier een groot deel van onze jeugd hebben doorgebracht. Twee van ons wonen in Goes, één in Heinkenszand en één staat op het punt om naar Goes te verhuizen. Voor ons persoonlijk is het daarom de meest logische keuze. Zakelijk gezien is Goes het centrum van een groot gebied. Als je het mij vraagt, van heel Zeeland eigenlijk. Mensen weten daardoor makkelijk de weg naar Goes te vinden. Iets wat heel belangrijk is, als je ze naar een evenement wil trekken.”

Behalve de centrale ligging, speelt ook de Goese mentaliteit een rol: “De stad barst van enthousiaste ondernemers, ambtenaren, bestuurders en inwoners. Doordat zij elkaar vaak goed weten te vinden, is er echt iets moois ontstaan in Goes en ik denk dat dit de komende jaren alleen maar mooier wordt.”

“Door ons evenement ‘Thank Goes It’s Friday’ heeft de samenwerking met de Goese bedrijven een boost gekregen. We zijn het prachtige bedrijfsleven dat Goes heeft, alleen maar meer gaan waarderen. Uiteraard zijn we keihard bezig om de samenwerking nog intensiever te maken. Tot nu toe hebben we bijna alleen nog maar win-win situaties gehad.”

De toekomst van Festive ziet de ondernemer dan ook rooskleurig in: “Naast onze werkzaamheden voor andere bedrijven, zit er nog veel rek in de evenementen zelf. Dit komt onder andere doordat Goes steeds meer aantrekkingskracht krijgt op mensen van buitenaf. De toerist zal ook steeds beter zijn weg weten te vinden naar Goes, omdat de stad goed in de markt wordt gezet door Goes Marketing. De mogelijkheden zullen alleen maar groeien en wij groeien mee.”

reza

Herman, Glyn en Edwin van Nilsson vinden het hier Goes ondernemen!

Nilsson is een full service reclamebureau. Met in totaal 19 medewerkers helpt Nilsson bedrijven en organisaties met strategie, creativiteit en technologie zodat ze op een effectieve manier zichzelf, hun diensten en/of producten kunnen positioneren en vermarkten.

Directeur Herman Kraamer: “Met ons getalenteerde team van strategen, designers en developers zijn we in staat bedrijven en organisaties te voorzien van authentieke identiteiten en slimme campagnes. Beter worden of meer resultaat behalen, daar gaat het uiteindelijk om. We zijn full-service en dat betekent dat we per klant en vraagstuk het ideale team samenstellen en op zoek gaan naar de meest doeltreffende oplossing. Soms resulteert dat in een kleinschalig project zoals de aanscherping van een huisstijl. Soms ontwikkelen we een hele nieuwe identiteit en helpen we bij de digitale transitie zodat een onderneming online kan gaan verkopen.

Nilsson gelooft in samenwerkingen waarbij het beste van ons team (de skills en ervaring) en de klant (kennis van de markt) worden gecombineerd. Deze combinatie zorgt voor de meeste toegevoegde waarde. Zo ontstaan dan ook vaak samenwerkingen voor de lange termijn. Wij zijn trots op onze Zeeuwse roots die garant staan voor een pragmatische aanpak en een nuchtere kijk op zaken. Gewoon goed nadenken, hard werken en zorgen dat alles binnen tijd en budget wordt geleverd.

Goes is voor ons de perfecte uitvalsbasis naar zowel Zeeuwse als niet Zeeuwse klanten. Het is centraal gelegen en heeft goede aansluitingen met de A58 en het openbaar vervoer. Dat laatste is essentieel voor ons omdat twaalf medewerkers wonen in aangrenzende gemeenten of zelfs verder.

We voelen ons thuis in Goes, dat heeft waarschijnlijk te maken met het hoge gehalte aan bedrijven in de zakelijke dienstverlening. In Goes bestaan er een aantal goede ondernemersnetwerken waar wij dan ook vaak te vinden zijn. Door deze netwerken, die veel leuke activiteiten organiseren, kun je makkelijk contact leggen met andere ondernemers. De korte lijnen tussen ondernemers, variatie in ondernemingen en goede faciliteiten maken Goes een fijne stad om in te ondernemen.

We werken voor én met veel Goese bedrijven. Van kleine tot grote ondernemingen en organisaties. De samenwerkingen die we hier hebben zijn persoonlijk en toch ook zakelijk. Een ideale combinatie wat ons betreft. Het is fantastisch om door de stad te rijden en met regelmaat werk tegen te komen dat door onze specialisten is gemaakt.

Nilsson heeft zich gestaag ontwikkeld tot een strategisch, creatief en technisch bureau. We zien dat bedrijven en organisaties steeds meer behoefte hebben aan de combinatie van deze drie elementen. Ondernemers hebben belang bij onderscheidend design en goede technische oplossingen. Wij blijven ons ontwikkelen, en voorzien dan ook groei in de komende jaren."

Nilsson

Melanie vindt het hier goes ondernemen!

​Go-Kids Zeeland is een online platform met een verzameling van kindvriendelijke activiteiten en uitjes. In samenwerking met Eeterij-spelerij Vierlinden, het Ambachtscentrum, Stichting MEC De Bevelanden en Omnium zorgt Go-Kids ervoor dat iedereen op de hoogte is van de leukste kinderuitjes in Goes en omstreken.

Oprichtster Melanie van Leeuwen: “Na jaren gewerkt te hebben in de kinderopvang besloot ik mijn droom waar te maken en mijn eigen webshop te starten. Daarnaast was ik op zoek naar een leuke uitdaging en deze heb ik samen met Evita Vermeulen bij Go-Kids gevonden. We zijn beide jonge moeders en liepen tegen dingen aan als: waar ga je met je kleine naartoe op een regenachtige middag? Hoe komt het toch dat ik dat leuke evenement heb gemist? En wat is nu een unieke plek voor een kinderfeestje? Zo zijn we begin dit jaar gestart met Go-Kids Zeeland.

Naast het up-to-date houden van de website zijn we zeer actief op Facebook en staan we graag op evenementen om de kids zelf te entertainen. Zo stonden we laatst nog met onze Go-Kids-stand op de Hollandse Hoeve dagen waar de kinderen cakejes konden versieren en konden blikgooien.

Het leukste aan Go-Kids vinden wij de contacten met andere gedreven (Goese) ondernemers. We krijgen veel enthousiaste reacties over ons unieke concept en er zijn al leuke samenwerkingen tot stand gekomen met verschillende bedrijven. Samen zetten we elkaar op de kaart. We krijgen ook steeds vaker tips van mensen die een leuk adresje weten die wij zeker niet mogen missen. Dan twijfelen we geen moment en nemen direct contact met ze op.

We zijn nog volop in ontwikkeling maar worden al erg blij van alle positieve reacties. Omdat wij begin dit jaar pas zijn gestart liggen er voor ons nog veel leuke kansen en uitdagingen. Zo willen we ons ook meer gaan richten op kinderfeestjes, sportieve activiteiten en culturele clubjes.

Het geeft ons veel voldoening te weten dat gezinnen, ouders en opa’s en oma’s van kinderen van 0 tot 12 jaar altijd een leuke plek hebben om samen tijd door te brengen met hun (klein)kinderen. Binnenkort komt er ook weer een leuk evenement aan, namelijk het Super Zomer Festival van 15 juli t/m 27 augustus in Omnium Goes. En op 26 augustus zijn we aanwezig tijdens Goes Kinderstad waarbij de gehele binnenstad van Goes omgetoverd wordt tot een echt kinderparadijs.“ 

go

Bram vindt het hier goes ondernemen!

In de rubriek ‘Het is hier goes ondernemen’ lees je over enthousiaste Goese ondernemers en het ondernemersklimaat in Goes. Deze week Bram en Mirjam Lukasse van Lukasse Dakbedekkingen.

Lukasse Dakbedekkingen is specialist op alle gebieden van daken en sinds 1996 gevestigd in Goes. Een echt Zeeuws familiebedrijf met een, zoals zij zelf zeggen, bijpassende Zeeuwse no-nonsense mentaliteit..

Bram Lukasse: “Lukasse Dakbedekkingen is meer dan een dakdekkersbedrijf. We zijn ook partner, regisseur, adviseur en organisator voor onze opdrachtgevers. Vaak zijn we betrokken bij grotere projecten en werken we veel samen met en voor overheidsinstanties, projectontwikkelaars, woningcorporaties, zorginstellingen en particuliere onroerend goed beheerders. Maar ook particulieren kom je tegen in onze klantenkring.

We zijn gestart vanuit een garage een kilometer hier vandaan. Na een half jaar bleek de ruimte al te klein, dus zijn we naar de Albert Plesmanweg verhuisd. Goes is een prima plaats om je te vestigen als bedrijf. Ondernemers kennen elkaar en we proberen zoveel mogelijk met plaatselijke Zeeuwse ondernemers te werken. Daarbij is de ligging ideaal. Omdat we veel werken voor onze zuiderburen, zijn plaatsen als Antwerpen en Gent vanaf hier voor ons goed aan te rijden.

Kenmerkend aan ons is dat we een echt Zeeuw familiebedrijf zijn. Want naast mijn vrouw en ik werken er drie broers, één zus en onze zoon in het bedrijf. We zijn trots op al onze medewerkers, omdat zij met hun vakmanschap Lukasse Dakbedekkingen een ware specialist maken. We hechten veel waarde aan een goede bedrijfsvoering en een fijn en gezond arbeidsklimaat voor onze werknemers. Wanneer je te groot wordt is het gevaar aanwezig dat je daar op in moet leveren en daar passen wij voor.

Lukasse Dakbedekkingen ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet. Groei is mooi maar het is geen specifiek doel op zich.”

iets

Rico vindt het hier goes ondernemen!

In de rubriek ‘Het is hier goes ondernemen’ lees je over enthousiaste Goese ondernemers en het ondernemersklimaat in Goes. Deze week Rico Nieuwenhuijse van Rico Moda.

Rico Moda is een exclusieve herenmodezaak waar voornamelijk designer labels worden verkocht. Denk hierbij aan kleding, schoenen en accessoires van merken als Kenzo, Armani Jeans, Stone Island, Dsquared2 en meer. Bij Rico Moda draait alles om persoonlijke aandacht, goede service en perfecte productpresentatie.

Eigenaar Rico Nieuwenhuijse: “Al sinds de oprichting in 2006 is Rico Moda een begrip in Zuidwest-Nederland, maar ook ver daarbuiten. Door de succesvolle combinatie met onze webshop kunnen wij ons met trots één van de beste - online - herenmodezaken van Nederland noemen.

Rico Moda heeft een zeer brede doelgroep, de leeftijd ligt voornamelijk tussen de 17 en 50 jaar. Dat geeft aan dat iedereen zich welkom voelt bij ons en dat is voor mij als winkelier heel waardevol. Ik denk dat ons gevarieerde aanbod hier ook een rol in speelt. We verkopen casual, stoere en sportieve kleding, maar tegelijkertijd kan je ook bij ons terecht voor een net overhemd of een colbert voor zakelijke of speciale gelegenheden.

Onze klanten komen via verschillende kanalen met Rico Moda in contact. Via onder andere de fysieke winkel, de webshop, social media kanalen en nieuwsbrieven. Voor alle kanalen creëren wij onze eigen content. We maken zelf productfoto’s in onze fotostudio en gaan wekelijks op pad in de regio om sfeerfoto’s te maken. Hierdoor is alle communicatie rondom Rico Moda origineel en exclusief. Grote kans dat je onze fotocrew wel eens bent tegengekomen in Goes en omgeving! Het is een bewuste keuze om de sfeerfoto’s in de regio te maken. We zijn trots op Zeeland, hier liggen onze roots en tegelijkertijd creëert het herkenbaarheid richting de klant.

Goes is centraal gelegen in Zeeland, heeft een gezond ondernemersklimaat en een gevarieerd aanbod aan winkels en overige diensten. Waar je in andere steden vaak dezelfde grote concerns tegenkomt en dus ook dezelfde collecties, vind je in Goes nog echt op zichzelf staande ondernemers. Rico Moda is er daar één van en daar zijn we trots op!

In verband met de enorme groei zijn we vorig jaar verhuisd naar een groter pand met een groter winkeloppervlakte en meer ruimte voor onze logistieke afdeling, de fotostudio en onze voorraad. Op dit moment is het huidige pand groot genoeg, maar als we zo door blijven groeien sluit ik niet uit dat er nog meer uitbreiding plaats zal vinden. 

Rico

David vindt het hier goes ondernemen!

In de rubriek ‘Het is hier goes ondernemen’ lees je over enthousiaste Goese ondernemers en het ondernemersklimaat in Goes. Deze week David van de Plasse van DRV Accountants & Adviseurs.

DRV Accountants & Adviseurs helpt prestaties van ondernemers te verbeteren met actuele financiële inzichten, praktijkgerichte adviezen en flexibele ondersteuning. De oorsprong van DRV ligt in Goes, waar Anthonie de Roo 95 jaar geleden de basis legde voor een modern, multidisciplinair accountants- en advieskantoor.

Partner en accountant David van de Plasse: “Bij DRV ondersteunen we ondernemers op het gebied van accountancy en belastingadvies. Daarnaast hebben we de expertise in huis om ondernemer op iedere moment of in specifieke situaties te helpen. Bijvoorbeeld bij een bedrijfsovername, een subsidieaanvraag of het regisseren van privévermogen.

We staan met beide benen op de grond en werken niet voor de beursgenoteerde bedrijven, maar hebben wel een grote variëteit aan bedrijven in uiteenlopende sectoren. Bedrijven waar we allemaal mee te maken hebben, zoals de autodealer, de supermarkt, de huisartsenpraktijk of de bakker op de hoek. Niet de ondernemers waarover je in het Financieel Dagblad leest, maar de ondernemers die wel zorgen voor 95% van het bruto nationaal product.

We proberen in alle opzichten dicht bij onze cliënten te staan. We zijn persoonlijk betrokken, hebben korte communicatielijnen en zijn met 12 kantoren in Zuidwest-Nederland altijd in de buurt. Een groot deel van onze cliënten is gevestigd in Goes of in de omgeving van Goes. We werken niet alleen voor, maar ook regelmatig samen met deze cliënten. Als we een dienst nodig hebben of iets moeten regelen, proberen we daarvoor de Goese en Zeeuwse bedrijven op te zoeken.

De vestiging Goes zal altijd belangrijk blijven voor DRV. Het is van oorsprong een belangrijke pijler voor onze organisatie. Daarnaast hebben we vestigingen in Middelburg, Terneuzen en Zierikzee waardoor we vertegenwoordigd zijn in de gehele provincie Zeeland. Goes is een goede stad om als Zeeuws kantoor gevestigd te zijn. Goes is in Zeeland een belangrijk economisch knooppunt waardoor het een aantrekkelijke vestigingsplaats voor ondernemers is. Daarnaast heeft de provincie een gunstige ligging ten opzichte van Antwerpen, Rotterdam en West-Brabant.

De vraag naar advies zal altijd blijven, maar we merken wel dat ons vak verandert en wij gaan volop mee met deze veranderingen. De digitalisering zorgt ervoor dat we onze cliënten nog beter kunnen bedienen. Daar doen we het uiteindelijk allemaal voor.”

DRV

Angelique vindt het hier goes ondernemen!

In de rubriek ‘Het is hier goes ondernemen’ lees je over enthousiaste Goese ondernemers en het ondernemersklimaat in Goes. Deze week Angelique Westveer van PWG Bedrijfsveilige Kleding B.V.

PWG Bedrijfsveilige Kleding is een in 1910 opgericht familiebedrijf. PWG ontwikkelt, ontwerpt en fabriceert hoogwaardige veiligheidskleding, die voldoet aan de laatste CE-normeringen en die nauw aansluiten op de wensen en behoeften van de dragers.

Eigenaar Angelique Westveer: “Sinds de oprichting van ons bedrijf zijn wij gevestigd in Goes. Eerst in de Voorstad, toen in de Industriestraat, daarna aan de Albert Plesmanweg en sinds april 2003 aan de Scottweg op het bedrijventerrein. Sinds 1998 zijn mijn broer Marcel en ik eigenaar van het bedrijf.

Onze visie is alle kledingdragers voorzien van veilige, hoogwaardige, comfortabele en - waar mogelijk - duurzame kleding. Daarnaast is service erg belangrijk voor ons. Zo vermaken en repareren wij kleding en leveren we kledingstukken buiten de standaard confectiematen.

Alle stappen in het proces, van ontwerp tot een kant-en-klaar kledingstuk, hebben wij in eigen hand. In overleg met onze klanten kunnen wij ook kleding met daarop de huisstijl van het bedrijf ontwikkelen en maken. Diverse Goese/Zeeuwse bedrijven zijn klant bij ons. Daarnaast leveren we veiligheidskleding in heel Nederland, verschillende Europese landen en ver daarbuiten aan onder andere energiebedrijven, infrabedrijven, bedrijven in de chemie, overheden en brandweren.

De keuze voor Goes als vestigingsplaats heeft voornamelijk te maken met de centrale ligging, het goede ondernemersklimaat en de fijne samenwerking met de gemeente. De politiek in Goes staat achter haar ondernemers en probeert zoveel mogelijk te helpen en te ondersteunen. Ook de samenwerking met andere Goese bedrijven verloopt erg goed. We proberen zoveel mogelijk bij leveranciers uit Goes in te kopen. Er werken bij PWG in totaal 28 mensen waarvan er vijf in de gemeente Goes wonen.

We zien de toekomst van ons bedrijf zonnig en rooskleurig tegemoet. We verwachten te blijven groeien. Onze productie wordt namelijk steeds verder gemoderniseerd zodat we een grotere productiecapaciteit zullen hebben in de (nabije) toekomst." 

brandweer

Jeroen vindt het hier goes ondernemen!

In de rubriek ‘Het is hier goes ondernemen’ lees je over enthousiaste Goese ondernemers en het ondernemersklimaat in Goes. Deze week Jeroen de Waard van Van Leeuwen & De Waard advocatenkantoor

Van Leeuwen & De Waard is een voor Zeeuwse begrippen middelgroot advocatenkantoor. Benne van Leeuwen heeft zich per 6 oktober 1997 gevestigd in Goes. Het kantoor groeide sindsdien gestaag. Inmiddels wordt het kantoor aangestuurd door een driemanschap: Benne van Leeuwen, Jeroen de Waard en Vanessa Pieters.

Jeroen de Waard: "Als Zeeuws advocatenkantoor zijn wij nuchter en duidelijk. We staan met beide benen op de grond. Klanten mogen rekenen op heldere dienstverlening waarbij ontzorgen het doel is. Of het nu gaat om zakelijke of om persoonlijke belangen. 

Wij verlenen bijstand aan particulieren en treden op als huisadvocaat van het midden- en kleinbedrijf. Door onze actieve en persoonlijke aanpak ontstaat er inzicht in de bedrijfscultuur, de positie en de reikwijdte van verantwoordelijkheden van de ondernemer of bestuurder. Wij zijn vooral actief op de gebieden ondernemingsrecht, insolventierecht, arbeidsrecht, letselkwesties, bestuursrecht, incasso’s, verbintenissenrecht en personen- en familierecht.

In het verleden is besloten om het kantoor in Goes te starten vanwege de ruimte die werd gezien op het terrein van zakelijke dienstverlening. Ons kantoorpand aan het Stationspark ligt centraal en is goed bereikbaar. Er werken bij Van Leeuwen & De Waard advocaten in totaal 21 mensen waarvan er 11 in de gemeente Goes wonen.

Het ondernemersklimaat in Goes is goed. Vanwege de centrale ligging het economische hart van de provincie. Samenwerking met andere bedrijven in Goes verloopt goed. Sinds 1997 is een mooie praktijk opgebouwd en zijn er goede contacten met lokale doorverwijzers of andere deskundigen die waar nodig kunnen worden ingeschakeld.

Van Leeuwen & De Waard is een kantoor dat inmiddels stevig is geworteld in het Goese en verwacht een lichte groei door te kunnen maken de komende jaren.” 

Advocaatje

Jan vindt het hier goes ondernemen!

In de rubriek ‘Het is hier goes ondernemen’ lees je over enthousiaste Goese ondernemers en het ondernemersklimaat in Goes. Deze week Jan van der Weele van Psychologisch Adviesbureau Van der Weele.

Van der Weele is een in 1991 opgericht psychologisch adviesbureau. In opdracht van werkgevers, voor zowel het bedrijfsleven als de overheid, verzorgen zij psychologische onderzoeken/assessments op het gebied van personeelsselectie, loopbaanadvisering, potentieel beoordeling, studie- en beroepskeuze en re-integratie.

Eigenaar en psycholoog Jan van der Weele: “Met onze onderzoeken zorgen wij ervoor dat iedereen zich binnen zijn of haar mogelijkheden optimaal kan ontwikkelen. Zowel de werkgever als het individu profiteren hiervan. Door onze ruime kennis van de markt, onze onafhankelijke adviezen en de persoonlijke aandacht die wij hebben voor iedere kandidaat, is het mogelijk om de juiste persoon op de juiste plek te krijgen.

We zijn in Goes gevestigd omdat Goes sinds jaar en dag mijn woonplaats is. Toen ik met mijn zaak begon was er in deze regio nog geen professioneel bedrijf actief in mijn vakgebied en dat was een erg fijne bijkomstigheid. Verder biedt de centrale ligging van Goes uiteraard belangrijke voordelen. Zo zijn wij met opzet vlak bij het treinstation gevestigd waardoor we zowel met het openbaar vervoer als met de auto makkelijk bereikbaar zijn. Goes heeft een aantrekkelijk ondernemersklimaat. Het is een gemeente die ook de beginnende ondernemer ondersteunt bij zaken die men direct nodig heeft. Ik kan mij herinneren dat er aan het bedrijvenloket actief werd meegedacht over bijvoorbeeld een vestigingslocatie en dat er direct positief werd gereageerd op mijn voornemen hier een bedrijf te starten. Goes is in al die jaren ook een trouwe klant gebleven en laat hiermee zien de plaatselijke ondernemer serieus te nemen en daadwerkelijk te steunen.

Wij werken incidenteel samen met andere Goese organisaties, die in contact staan met werknemers en deze samenwerking is erg goed. Je kunt hierbij denken aan bedrijfsartsen, het UWV en wervings- en re-integratiebureaus die in spreekwoordelijke zin hun eigen vlees niet willen keuren. Daarnaast is er uiteraard de samenwerking met tal van werkgevers wanneer bepaalde knelpunten rondom een medewerker opgelost moeten worden.

Ik zie de toekomst van mijn bedrijf positief in. De economie is het laatste jaar weer flink in beweging. Mensen durven weer te solliciteren en werkgevers durven en mogen weer vacatures openstellen. Op dit moment worden er dan ook weer meer selectieonderzoeken uitgevoerd. In tijden van economische crisis ligt de nadruk vooral op loopbaanbegeleiding, met daarbij het in kaart brengen van de sterke en zwakke punten van een kandidaat. Met een duidelijk beeld van iemands potentiële mogelijkheden is er meer kans op succes en waar de ene branche wel getroffen wordt door de crisis bloeit een andere soms juist op. 

iets

Heike vindt het hier Goes ondernemen!

In de rubriek ‘Het is hier goes ondernemen’ lees je over enthousiaste Goese ondernemers en het ondernemersklimaat in Goes. Deze week Heike van den Berg van Van den Berg Autoschade Goes B.V.

Van den Berg Autoschade is al ruim 50 jaar een vertrouwd adres voor schadeafhandeling. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een full service bedrijf. Van den Berg Autoschade is een echt familiebedrijf.

Directeur Heike van den Berg: “Met vestigingen in Goes en Vlissingen, een team van ruim 35 gediplomeerde vakmensen en vooral veel liefde voor het vak heeft Van den Berg een ijzersterke naam. Niet alleen in de regio, maar ook binnen de eigen branche. We zijn niet alleen een familiebedrijf, maar als bedrijf zijn wij ook één familie. Iedereen heeft zijn eigen specialisme en samen werken we aan het realiseren van één doel; kwaliteit. Onze medewerkers komen graag naar Goes om te winkelen en uit eten te gaan. Het merendeel woont namelijk niet in Goes, maar komt uit de omgeving. Dit heeft te maken met ons specifieke werk waar wij goed opgeleid personeel met de nodige ervaring voor nodig hebben.

Door de ideale ligging aan de Van Doornestraat/Anthony Fokkerstraat zijn wij goed zichtbaar en goed bereikbaar. Daarnaast vallen we erg op door onze eigen Bubbelbox Carwash. Gezien ons uitgebreide dienstenpakket en onze twee vestigingen, bieden wij onze particuliere en zakelijke klanten veel mogelijkheden en hoeven zij het mooie Zeeland niet meer uit. Het ondernemersklimaat in Goes is erg aantrekkelijk. We kennen veel Goese ondernemers uit de tijd dat wij lid waren van Jong Management (vereniging voor jonge ondernemers). Deze zijn inmiddels, net als wij, lid van de ondernemersvereniging OCG. De onderlinge contacten met deze ondernemers zijn uiterst goed, zelfs vriendschappelijk te noemen. Je weet elkaar te vinden als je iets nodig hebt. De gunfactor speelt hierbij een grote rol en de betrokkenheid van de burgermeester en wethouders maakt het hele plaatje compleet. De toekomst van het bedrijf zien we positief in. We gaan namelijk altijd net een stapje verder en daarvoor moet je ook de eerste stappen zetten. Zo houden we de markt goed in de gaten en sporen we nieuwe ontwikkelingen op. Onze zoon Glenn en onze dochter Tara hebben onlangs hun intrede in het bedrijf gedaan. Wij zijn blij met de keuze van onze kinderen want het is belangrijk voor de continuïteit van ons bedrijf en het geeft vertrouwen aan onze klanten. Bovendien brengt deze nieuwe generatie nieuw elan met zich mee. Ze hebben frisse ideeën en zien nieuwe kansen. Genoeg groeimogelijkheden dus! 

vd berg

Jacco vindt het hier goes ondernemen!  

In deze rubriek laten we elke week enthousiaste ondernemers aan het woord over het ondernemersklimaat in Goes. Dit keer is het de beurt aan Jacco Harinck van J. Knieriem.

J. Knieriem b.v. is een zelfstandig productiebedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van verkeersborden, tekstborden, kentekenplaten, voertuigmarkeringen en spuitgietartikelen.

Directeur Jacco Harinck: “In 1843 is de koperslagerij als bedrijf geregistreerd in Goes. 174 jaar later is J. Knieriem uitgegroeid tot een modern familiebedrijf waar we met een vakkundig team elke dag bijdragen aan de verkeersveiligheid. We produceren onze producten helemaal in eigen beheer, van grondstof tot eindproduct. Hierdoor hebben we veel expertise opgebouwd in verschillende vakgebieden en kunnen we onze klanten maximaal oplossingsgericht bedienen.

We zijn in Goes gevestigd omdat onze familie in Goes woont en we bij uitbreidingen altijd eerst in de eigen omgeving gekeken hebben. Daarnaast is Goes een kleine gemeente wat erg prettig is voor het ondernemersklimaat. Mijn ervaring als industrieel ondernemer is dat dit zorgt voor korte lijnen, maar zeker ook voor het snel leren kennen van elkaar waardoor je ook heel snel kunt schakelen. Dit zorgt er mede voor dat de samenwerking tussen bedrijven erg goed is. Doordat je elkaar persoonlijk kent is de gunfactor onderling erg hoog. Wat ik ook waardevol vind is de samenwerking in Goes met betrekking tot de beveiliging van bedrijventerreinen. Een aantal grotere klanten en toeleveranciers zijn ook gevestigd in Goes.

Ik zie de toekomst van ons bedrijf zeer positief in. Er is al meer dan 30 jaar een beheerste groei. Ook in de toekomst is dit realiseerbaar, maar ongetwijfeld op een wat andere manier. Zoals mijn opa vroeger zei: “Als het getij verloopt, verzet men de bakens”. De wereld verandert en wij veranderen mee. Dat is in het verleden gedaan en blijft ook in de toekomst nodig. En voor die uitdagingen zet ik me graag in.” 

ondernemen

Claudia vindt het hier goes ondernemen!  

In deze rubriek laten we elke week enthousiaste ondernemers aan het woord over het ondernemersklimaat in Goes. Dit keer is het de beurt aan Claudia Maas-van Swaal van CM | Personal Finance.

CM | Personal Finance is een kantoor in financiële dienstverlening dat in 2006 is opgericht door Claudia Maas-van Swaal. Klanten krijgen bij CM duidelijke oplossingen bij alle financiële vragen op het gebied van hypotheken, echtscheiding en financiële planning. De nadruk ligt bij CM op het echt begrijpen wat belangrijk is voor de klant. Dit doen zij door de tijd te nemen en goed te luisteren naar het achterliggende verhaal. Doordat de klant bij CM duidelijke informatie en eerlijk advies in begrijpelijke taal krijgt, kan een weloverwogen keuze gemaakt worden.

Claudia: “Bij ons is de klant in goede handen. We bieden een oplossing op maat en zorgen dat alles goed geregeld wordt met goede voorwaarden en scherpe tarieven. Ons advies is altijd onafhankelijk en wordt duidelijk uitgelegd door een goed opgeleide en ervaren adviseur. Bij het afsluiten van een hypotheek vergelijken we heel veel geldverstrekkers voor de beste deal met goede rente en voorwaarden. Voor een scheiding behartigen we de belangen van beide partijen, zodat beiden een nette nieuwe start kunnen maken. Bij het maken van een financieel plan staat duidelijkheid binnen de financiële mogelijkheden voorop.

Ik heb altijd in Goes gewoond en vind Goes een bruisende stad. De keuze om in Goes te vestigen was voor mij dan ook vanzelfsprekend. Wat ik aantrekkelijk vind aan het ondernemersklimaat in Goes is de no-nonsense-mentaliteit en de vriendelijke en loyale klanten. Ook de samenwerking met andere Goese bedrijven is erg prettig. Bij het regelen van de financiële zaken zijn wij het directe aanspreekpunt voor de klanten en we schakelen daar waar nodig andere lokale specialisten in. Bij de aankoop van een woning en het regelen van de hypotheek zijn dit bijvoorbeeld een makelaar, taxateur en bouwkundige. Daarnaast vindt regelmatig overleg plaats met de advocaat, accountant en fiscalist.

De toekomst van ons bedrijf zien we zonnig tegemoet. De klanten en partijen waar we mee samenwerken waarderen ons enorm en hierdoor weten ook nieuwe klanten ons te vinden. Persoonlijke aandacht en een eerlijk en duidelijk advies blijven onze speerpunten. Groeimogelijkheden zien we bij de begeleiding van echtscheidingen voor ondernemers. We hopen natuurlijk dat mensen gelukkig getrouwd blijven, maar mocht dit onverhoopt toch niet lukken, dan begeleiden we onze klanten graag bij het maken van de benodigde afspraken en het schrijven van een goed en duidelijk convenant.” 

18

Maarten vindt het hier goes ondernemen!

In deze rubriek laten we elke week enthousiaste ondernemers aan het woord over het ondernemersklimaat in Goes. Dit keer is het de beurt aan Maarten Landegent van Lux Boardshop.

Lux Boardshop is in 2016 geopend door Maarten Landegent en is een relaxte winkel waar persoonlijk contact, goede service en vriendelijk en betrokken personeel hoog in het vaandel staan. Je vindt er dames-, heren-, en kinderkleding van verschillende merken die je in het centrum van Goes niet makkelijk ergens anders zult vinden. De hoofdmerken zijn Roxy, Quiksilver, O’neill, Nike, Vans, Dakine en Naketano. Daarnaast kun je bij Lux terecht voor skateboards, longboards, BMX fietsen, penny boards, stepjes, ski’s, inline skates en snowboards.

Maarten: “Lux is gevestigd aan de Grote Kade, wat ik persoonlijk het mooiste plekje van Goes vind. Deze locatie was altijd al bezet door een vergelijkbare winkel die ik zelf zes jaar lang heb gerund. Toen de vorige eigenaar de winkel aan mij aanbood ben ik hier op ingegaan met als resultaat dat ik de winkel in april 2016 gekocht heb en direct heb omgedoopt naar LUX. Samen met Manon, de enige fulltimer die ik in dienst heb, run ik de winkel. Daarnaast zijn Freek, Sylvia, Ankie en Deborah mijn redders in nood. Ze staan op oproepbasis - en wanneer ik zelf ergens anders een afspraak heb - geregeld in de winkel. Ook m’n lieve moeder is er als de nood hoog is. Met uitzondering van Freek, die uit Middelburg komt, is de rest woonachtig in de gemeente Goes.

Wat mij opvalt aan het ondernemersklimaat in Goes is de onderlinge saamhorigheid die heerst onder de ondernemers. Zo werk ik geregeld samen met Judith van Koters. Producten die ik in de winkel heb gebruikt Judith voor in haar etalage. Hoe ik de toekomst van mijn winkel zie? Zeer positief! Zeker wanneer het winkelend publiek het pad naar de Grote Kade weer een beetje gevonden heeft en ziet hoe de winkel en de collectie zijn veranderd. Ik focus iets meer op fashion maar ben zoals de jeugd weet ook erg betrokken bij het nieuw te bouwen indoor skatepark. Een prachtig initiatief waarmee ontzettend veel jeugd in hun behoefte om buiten te kunnen sporten wordt voorzien. Niet alleen jongeren uit Goes maar natuurlijk ook jongeren van buiten de gemeente. Dit zou een enorme toevoeging zijn aan een stad als Goes.” 

lux

Diana vindt het hier goes ondernemen!

In deze rubriek laten we elke week enthousiaste ondernemers aan het woord over het ondernemersklimaat in Goes. Dit keer is het de beurt aan Diana de Nooijer van HIP Home & Interieur Projects.

HIP Home & Interieur Projects is in 2012 opgericht door Diana de Nooijer en is een adviesbureau voor interieurarchitectuur en ontwerp. Ondernemers die vooruitgang willen boeken en meer inspiratie en productiviteit uit hun werkomgeving willen halen kunnen Diana inschakelen om een eigen en bijzonder interieurconcept voor hun winkel, kantoor of ontmoetingsruimtes uit te werken. Particuliere klanten kunnen bij haar terecht voor hun zoektocht naar een nieuw, origineel en passend interieurontwerp waar zij zich in thuis voelen.

Diana: “Wij wonen sinds 2004 in Wolphaartsdijk. Onze woning staat in het buitengebied aan de kant van Goes. Goes biedt ons alles voor onze dagelijkse benodigdheden en op het gebied van kunst en cultuur. Door de Westerscheldetunnel, de Deltaweg en de A58 ben ik in bijna heel Zeeland binnen een half uur op de plaats van bestemming. Daarnaast is het prachtige Veerse Meer een wereldplek om te onthaasten en nieuwe plannen uit te denken. Ik vind het dan ook ideaal om vanuit huis te werken.

Wat mij opvalt aan het ondernemersklimaat in Goes is dat er een ontzettend goede sfeer is onder de - nieuwe - ondernemers en dat enorm enthousiasme de boventoon voert. Het is een hele onderneming om vanaf nul te starten, maar de jonge Goese ondernemingen, met hun originele concepten en hun doorzettingsvermogen, geven mij de kracht en energie om door te gaan. Voorlopig werk ik alleen in mijn bedrijf, maar wie weet wat de toekomst biedt. Momenteel werk ik voornamelijk met particuliere klanten, maar samen met een coach onderzoek en bestudeer ik de mogelijkheden voor het verbreden van mijn markt. Ik ben namelijk altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen om mee aan de slag te gaan en sta open voor samenwerkingen waar beide partijen blij van worden. Afgelopen jaar op Contacta heb ik leuke gesprekken gehad met een aantal ondernemers uit de woon- en interieurbranche. Ook heb ik contact gelegd met meerdere architecten in het Goese gebied en daarnaast ken ik natuurlijk in Goes de winkels en overige gelegenheden die zich op woongebied bezighouden en dat zijn er nog best een behoorlijk aantal.” 

20

Jean-Paul vindt het hier goes ondernemen! 

In deze rubriek laten we elke week enthousiaste ondernemers aan het woord over het ondernemersklimaat in Goes. Dit keer is het de beurt aan Jean-Paul Vermeulen van AutoVermeulen.

AutoVermeulen is een full-service autodealerbedrijf. Sinds 2002 gevestigd in Goes en vertegenwoordiger van de merken Kia en Fiat en erkend reparateur van Subaru. Onder de naam Vermeulen Autoverhuur voeren ze ook een autoverhuur- en shortleasebedrijf. Ze zijn bovenal een familiebedrijf dat het beste met de klant voor heeft. Eén van hun speerpunten is herkend worden als één van de beste bedrijven in de regio op het gebied van service en dienstverlening. AutoVermeulen vindt het belangrijk om transparant zaken te doen. Zo vinden zij het bijvoorbeeld normaal dat de klant vooraf op de hoogte wordt gebracht over wat een reparatie gaat kosten, en niet achteraf.

Directeur Jean-Paul Vermeulen: “Ons uitgangspunt is de mobiliteitsbehoefte van de klant. Wij zijn van mening dat de dienstverlening van een dealerbedrijf verder gaat dan alleen het verkopen, onderhouden en repareren van auto’s. Juist daarom bieden wij onze klant een totaalconcept aan als het gaat om mobiliteit. Hieronder vallen onder andere autoverhuur, (short)lease, private lease, autofinanciering, ruitservice, bandenservice, mobiliteitsgarantie en haal- en breng service. Wij zijn in Goes gevestigd omdat dit de meest centrale en de best bereikbare locatie voor onze klanten is. Deze bevinden zich namelijk in de gehele provincie Zeeland. Daarnaast heeft Goes een regiofunctie voor de direct aanliggende gemeenten voor onder andere winkelen. Het gevolg hiervan is dat Goes één van de mooist opgezette en meest complete autoboulevard van zuidwest Nederland heeft.

Wat mij opvalt aan het ondernemersklimaat in Goes is dat vanuit de politiek een sterke betrokkenheid bij het bedrijfsleven is. Op het stadskantoor is men er van bewust dat ondernemers broodnodig zijn om een stad te laten bloeien. Ook op de lange termijn wordt gekeken naar oplossingen voor een stad waarin het goed ondernemen en dus leven is. Een prachtig voorbeeld is de nieuwe afslag aan de A58. Ook de samenwerking met andere Goese bedrijven is erg goed. Een aantal jaren geleden hebben wij uit eigen beweging aangeklopt bij Goes Marketing om eens van gedachten te wisselen over een samenwerking. Sinds die tijd hebben wij dan ook één van onze vervangend vervoer auto’s uitgerust in Goes is Goes kleuren. Door deze samenwerking zijn wij in contact gekomen met diverse Goese ondernemers, van tropisch bos tot ijsbaan en van fietsengigant tot kledingzaak. Alleen samen kunnen we Goes nog aantrekkelijker maken!”

Vermeulen