Zeehondensafari vanuit historische stadshaven Goes met luxe charter

Geniet van deze unieke belevenis op het water, met voorzorgsmaatregelen voor een veilige en schone vaartocht volgens de voorschriften van het RIVM.

In 2020 is het voor het eerst mogelijk om vanuit hartje Goes kennis te maken met de zeehondenkolonie in de Oosterschelde.Nationaal Park Oosterschelde staat bekend om zijn adembenemende natuur, met bijzondere planten en dieren. Bij laag water zoeken de zeehonden de droogvallende zandplaten op, waar ze van hun rust genieten. In de zomermaanden kunt u ze van gepaste afstand bewonderen -maar zeker dichtbij genoeg -  vanaf een boot die vertrekt vanuit de historische stadshaven van Goes. En met een beetje geluk spot u ook nog een tuimelaar. Vaart u mee?

 

Zeehonden Boottocht

De Goese Stadshaven heeft de status van beschermd stadsgezicht. Vroeger was de haven een belangrijke toegang tot de stad Goes. Nu is het een passantenhaven. De monumentale bebouwing, de  kades en het kleinschalige karakter maken deze haven tot een uniek stukje binnenstad. Vertrek en aankomst is aan de Bierkade in Goes. De  vaartocht gaat via het kanaal Goes-Goese Sas naar het Nationaal Park Oosterschelde. U passeert verschillende bruggen, het Goese Meer en een sluis. Een halve dag genieten van rust en natuur voor € 50 p.p., inclusief koffie, thee en frisdrank. Een lunch aan boord met soep en luxebroodjes kunt u aan uw vaartocht toevoegen voor € 15 p.p.

kanaal goes

Tijdens deze tocht vaart u met maximaal tien andere gasten op de luxe charter “Amelia” naar de zandplaten die bij laag water boven water komen te liggen. Tientallen zeehonden rusten hier uit van hun zoektocht naar verse vis. U ziet ze  vanaf de Amalia in hun natuurlijke omgeving.

Op de terugweg geniet u van de Oosterschelde vanaf het bovendek of vanuit de salon. De vijf kilometer lange Zeelandbrug is nooit ver weg en zorgt altijd voor prachtige fotomomenten. Ook kinderen genieten van dit uitstapje op het water.

Voorzorgsmaatregelen voor een veilige en schone vaartocht volgens de voorschriften van het RIVM

- Passagiers komen gefaseerd aan boord;

- Er is ruimte voor 1,5 meter afstand;

- Er zijn gratis plastic handschoentjes en desinfectiemiddel beschikbaar.

Deze zeehondentocht wordt georganiseerd op acht woensdagen in de zomer van 2020. De Amelia vertrekt om 10.30 uur (m.u.v. 16 en 23-09) vanuit Goes en vaart ’s middags om 15.30 uur de prachtige stadshaven weer binnen.

Via de boekingsmodule kunt u het aantal gewenste tickets kopen kaarten te kopen. Hierbij wordt u ook de mogelijkheid geboden om de boottocht uit te breiden met een lunch.

zeehondensafari

Datums & Tijden

 

datum dag vertrek &
aankomst lokatie
vertrek
tijd
aankomst
tijd
8 juli woensdag

UITVERKOCHT

   
22 juli woensdag

UITVERKOCHT

   
5 augustus woensdag

UITVERKOCHT

   
19 augustus woensdag

UITVERKOCHT

   
2 september woensdag

UITVERKOCHT

   
16 september woensdag

UITVERKOCHT

   
23 september woensdag

Bierkade -

Goese stadshaven

10:30 15:30
         

U kunt online uw tickets bestellen.

zeehonden spotten

Combineren met een midweek Zeeland ? https://www.goesisgoes.nl/beleven/overnachten