Wonen in Goes

Goes biedt haar inwoners een groene, rustige woonomgeving met volwaardige stedelijke voorzieningen. Vanuit de stad ben je snel op het weidse platteland of op het water. Op zonnige dagen heb je hier het gevoel dat je vakantie viert in je eigen woonplaats. Goes is bovendien heel centraal gelegen; vanuit Goes ben je zo in Rotterdam, Breda, Antwerpen of aan het strand.

Stads wonen tussen groen en water

Ooit kwamen bijna alle wegen op Zuid-Beveland door Goes, omdat hier van alles te koop was. En dat is nog steeds zo. Goes vervult een centrumfunctie voor Zuid- en Noord-Beveland, waardoor het een groot aanbod aan voorzieningen heeft. Zoals een bioscoop, theaters, musea, muziekschool, bibliotheek, ziekenhuis en een variëteit aan winkels in de binnenstad. Er is bovendien een breed aanbod van scholen voor basis- en voortgezet onderwijs. Wat de woningmarkt betreft: of u nu koopt, huurt of zelf laat bouwen, er is volop keus en ruimte voor iedereen.

Oppervlakte 94,84 km²
Aantal inwoners gemeente Goes 38.080

Bespaarhuis

De energieprijzen rijzen de pan uit en iedereen ziet dit terug in de energierekening. Besparen en slim omgaan met energie loont dus flink de moeite! Bovendien is het nodig voor het klimaat dat we anders met energie omgaan. Hoe je dat aanpakt? Daarover vertellen we je graag meer in het Bespaarhuis.

Lees meer

Wijken en dorpen

Goes biedt haar inwoners een gevarieerde woonomgeving, met woonruimte in de historische binnenstad, in de gezellige jaren-30 straten net buiten het centrum, in verschillende moderne nieuwbouwwijken of in de acht mooie dorpen die de gemeente rijk is. Waar je ook voor kiest, Goes geeft je bovenal een rustige woonomgeving met volwaardige stedelijke voorzieningen. 

Lees meer

Het is hier Goes wonen

Een serie verhalen van Goese inwoners.

Lees meer

Onderwijs

Met ruim 12.500 leerlingen, van wie 9.000 in het voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs, zeggen we met 'Goes onderwijsstad' niets teveel. 's Morgens vroeg komen grote groepen jongens en meisjes met fiets, brommer, bus en trein naar Goes om naar school te gaan.

Lees meer
Sporten

Sporten

Sportliefhebbers kunnen zich in Goes naar hartenlust uitleven. Zo'n zestig verenigingen maken het mogelijk om uiteenlopende takken van sport te beoefenen. Er is een ruime keuze aan sportclubs, verspreid over de verschillende kernen van Goes. En aan accommodaties: van een ruime buitensportaccommodatie als Sportpark Het Schenge tot de complete binnensport-accommodatie Omnium, met topsporthal, tropische tuin en een spectaculair zwembad.

Lees meer
Nieuwbouw

Nieuwbouw

Goes blijft altijd in ontwikkeling. Op onderstaande locaties vindt nieuwbouw plaats:

Lees meer