Cultuur

Goes mag zich als thuisstad van de popgroep Racoon best een beetje muziekstad noemen. Regelmatig zijn er concerten en andere muziekevenementen op en rondom de Grote Markt. In verschillende cafés en discotheken is regelmatig live muziek te horen, of draait een DJ zijn plaatjes.

'Stappen' in de binnenstad van Goes biedt voor elk wat wils. Bezoek bijvoorbeeld een theatervoorstelling in De Mythe, een film bij DaVinci Cinema, een concert of filmvoorstelling in Podium 't Beest  of ga gezellig uit in de discotheken. En vergeet natuurlijk ook de kunstgaleries en Museum de Bevelanden niet! En wist je dat Goes de derde monumentenstad van Zeeland is, met een beschermd stadsgezicht en maar liefst 238 rijksmonumenten?

Corona maatregelen

In verband met het groeiende aantal corona besmettingen zijn alle Nederlandse theaters, bioscopen, musea, monumenten, podia, bibliotheken en concertzalen met ingang van 15 december 2020 gesloten, voorlopig tot 19 januari 2021.  

Ontdekkingstocht

Een wandeling door het historische centrum is een afwisselende ontdekkingstocht door drukke winkelstraten, rustige achterafstraatjes en over sfeervolle pleinen. Naast de Grote Markt zijn er kleinere pleinen, allemaal met een eigen karakter. Veel straten, kaden en pleinen zijn genoemd naar de producten die hier vroeger werden verhandeld. De Vlasmarkt ,waar vroeger vlas werd verhandeld, is nu een oase van rust, pal naast de levendige Grote Markt. De Manhuistuin, een besloten en sfeervolle tuin in het hart van Goes, was vroeger een plek waar arme mannen van boven de zestig gratis woonden. Nu vind je in deze openbare tuin een permanente muziektent. In de zomer worden hier regelmatig concerten gegeven. Ook het Weeshuisplein achter Historisch Museum De Bevelanden (dat samen met het VVV in het voormalige weeshuis is gevestigd) hoort in dit rijtje thuis, net als het pleintje voor de Stenen Brug.
Stichting Muziek in de Grote Kerk verzorgt diverse (orgel) concerten www.muziekindegrotekerkgoes.nl.

Fashion & Art

Find the English version

In aanloop naar themajaar 'Goes Europa' in 2022 presenteren wij van 25 september t/m 30 oktober 2021 een tentoonstelling over de diversiteit van mode in Europa. Veel verschillende volkeren, culturen en talen bestaan naast elkaar op het Europese continent, wat de idealen diversiteit, harmonie en integratie belangrijker dan ooit maakt.  Ieder Europees land staat bekend om haar eigen stijl en visie op mode. Zo kleed de Nederlandse vrouw (en man) zich vaak stoer en casual, Franse vrouwen kleden zich daarentegen vaak  vrouwelijk en elegant. De komst van sociale media en webshops zorgen er wel voor dat mode steeds universeler wordt, doordat veel mensen bij dezelfde grotere (online) winkels kleding kopen. Tijdens de expositie laten we vooral de verschillen maar ook de overeenkomsten zien in de mode van verschillende Europese culturen, door werken van een geselecteerd aantal Europese ontwerpers tentoon te stellen aan het publiek.   

Lees meer
Mural

Mural Goes

In 2015 organiseerde De Culturele Raad Goes het evenement "Mural Goes". Tijdens een tiendaags festival zijn tien muren in Goes door internationaal befaamde kunstenaars omgetoverd tot kunstwerken. Ondertussen zijn sommige werken verdwenen, maar er zijn ook nieuwe muurkunstwerken bijgekomen. Je vindt ze op deze plattegrond. Stippel je eigen Mural Goes-route uit!

Lees meer
Cultuur

Theater de Mythe

Aan het Goese Bleekveld, ook wel het "Cultuurplein" genoemd, vind je het moderne, sfeervolle Theater De Mythe (geopend in 2003). Een theater waar het hele jaar door professionele voorstellingen plaatsvinden op het gebied van toneel, cabaret, muziek en dans. Ook biedt De Mythe mogelijkheden voor uitvoeringen door amateurgezelschappen en uitstekende voorzieningen voor symposia, presentaties en bedrijfsbijeenkomsten. Theater de Mythe 

Lees meer
Expositie

Exposities

Exposities

In Goes organiseren tal van culturele instellingen interessante exposities. Behalve Historisch Museum De Bevelanden, zijn dat Theater De Mythe, Podium ’t Beest, Galerie Van den Berge, Atelier De Kaai, Kunstuitleen de Bevelanden en de openbare bibliotheek. Ook in de Grote- of Maria Magdalenakerk worden vaak exposities gehouden, net als in andere openbare gebouwen van Goes.

Lees meer
Bibliotheek logo

Oosterschelde Bibliotheek

De bibliotheek in Goes beschikt, behalve over duizenden romans, over veel informatieve boeken, die de meest uiteenlopende onderwerpen behandelen. Verder vind je er een collectie CD's, video's, DVD's en bladmuziek. Er is een leesruimte waar kranten en tijdschriften geraadpleegd kunnen worden, en je kunt er gratis gebruik maken van internet. Klik hier voor meer informatie en openingstijden.

Lees meer
Kunstbankje

Kunstbankjesroute

Wil je op een leuke manier de culturele kant van Goes leren kennen? Maak dan eens een wandeling door het Hollandsche Hoeve-gebied. Daar staan twaalf banken die zijn gemaakt door verschillende kunstenaars uit Goes. www.ambachtscentrumgoes.nl/hollandsehoeve.html

Lees meer
't beest

Podium 't Beest

Podium 't Beest is een populair uitgaans- en cultuurcentrum midden in de binnenstad. Op het programma staan het hele jaar door muziek, theater, film en literatuur. 't Beest biedt een sfeervol podium aan beginnende en gevestigde bands, uit binnen- en buitenland en heeft een eigen DJ-school. In de knusse bioscoopzaal worden 'arthouse'-films gedraaid, voor jong en oud.  


www.tbeest.nl

Lees meer
Da vinci

DaVinci Cinema

DaVinci Cinema beschikt over vier zalen waarin bezoekers genieten van de nieuwste films met riante beenruimte en onbelemmerd gezichtsveld. Voor en na afloop van de film is het uitstekend vertoeven in de foyer met een drankje of hapje. www.davincicinema.nl

Lees meer