Winkelen in Goes

In het stadscentrum van Goes vind je een gezellig winkelgebied in een historisch decor van schitterende, monumentale panden. De winkels vormen een mooie mix van ketens en zelfstandige ondernemers, met meer modemerken in het hogere segment dan elke andere stad in de wijde omgeving. Zeker op zo'n compacte locatie, met alles op loopafstand. Goes wordt dan ook niet voor niets "modestad" genoemd. Daarnaast is het genieten in de vele gastvrije restaurants, lunchrooms, tearooms en cafés in en om het stadshart en aan de historische Goese Stadshaven. Met mogelijkheid tot overnachten in de verschillende sfeervolle hotels en b&b's. Vanaf de verschillende parkeerplaatsen aan de rand van het centrum, waaronder twee parkeergarages (met achteraf betalen), is alles snel en prima te voet bereikbaar.  
Route langs de leukste (winkel & eet) adresjes van Goes

shopping

Winkelen tijdens de corona-crisis

De afgelopen maanden hebben we veel moeten missen: onbezorgd shoppen in de mooie Goese winkels, naar de kapper of schoonheidsspecialist, naar de sportschool, leuke festivals bezoeken, samen met vrienden genieten op de zonnige terrassen of in de gezellige cafés en heerlijk uit eten gaan in de gastvrije restaurants. Daarmee hebben we het corona-virus samen voor een groot deel onder controle kunnen krijgen. Nog steeds gelden allerlei beperkende maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, maar de binnenstad in Goes is er helemaal klaar voor om bezoekers gastvrij én coronaproof te ontvangen.

In de Goese winkelstraten staan borden die bezoekers wijzen op de 1,5 meter afstand en in de winkels zijn maatregelen getroffen voor extra hygiëne én om de 1,5 meter afstand te kunnen bewaren. Cafés en restaurants zijn weer open en je kunt weer genieten op de ruime, gezellige terrassen.op en rondom de Grote Markt. Wél moet je bij alle café's en restaurants vooraf reserveren, ook voor een plek op het terras. Daarnaast gelden aanvullende regels en adviezen van het RIVM; laten we ons daar allemaal aan houden!

Omdat de drukte in de Goese binnenstad steeds meer toeneemt, roept de gemeente iedereen op om vooral op rustige tijden naar de binnenstad te komen en drukte zoveel mogelijk te vermijden. Kom verder alleen naar de binnenstad voor het doen van aankopen (dit laatste zo mogelijk alleen) en voor bezoek aan de horeca of culturele instellingen. Nog steeds geldt dat veel winkels hun collecties  ook online aanbieden, met de mogelijkheid van snelle en vaak gratis bezorging aan huis! Of met de mogelijkheid van “private shopping” op afspraak, als je toch liever eerst wil komen passen. En bij veel restaurants kun je nog steeds terecht voor heerlijke maaltijden "to go".   

Extra verkeersmaatregelen

Omdat de 1,5 meter maatregelen een groot beslag leggen op de beschikbare ruimte in de Goese binnenstad, zijn hier tijdelijk extra verkeersmaatregelen van kracht. Zo is het voetgangersgebied in de binnenstad van 13 juli t/m 1 oktober 2020 flink uitgebreid, tijdens openingstijden van de winkels (van 11.00 tot 18.00 uur en op donderdag tot 21.00 uur). In de Korte Kerkstraat, op de Grote Markt en in (een deel van) de Singelstraat is dit van 11.00 tot 17.00 uur (m.u.v. donderdag). Er zijn extra fietsparkeerplaatsen gerealiseerd bij de entrees van de binnenstad en verkeersregelaars worden ingezet om het verkeer in goede banen te leiden.  

Shop lokaal

In deze moeilijke tijd zetten de Goese ondernemers alles op alles  om het beste van deze situatie te maken, ondanks alle beperkende maatregelen. Ze rekenen daarbij op jouw support!
Er worden allerlei originele initiatieven en acties bedacht, zodat jij veilig kunt blijven shoppen en de horeca kunt blijven bezoeken, met de vertrouwde service en gastvrijheid waar de Goese binnenstad om bekend staat. Doe er je voordeel mee!

TIP: combineer een dagje winkelen met de Zeehonden safari vanuit de stadshaven !

eten & drinken

In een grandioze omgeving van eindeloos groen aan Veerse Meer en Oosterschelde ligt Goes: een stad vol aangename verrassingen. Het historische stadshart is sfeervol decor voor opvallend veel winkels in de straten en straatjes rondom de Grote Markt. Met het imposante Stadhuis als blikvanger, is dit plein het kloppend hart van de stad, die je kunt proeven op vele manieren. Puur en eenvoudig, soms verrassend vernieuwend of verfijnd openbaren de smaken van Zeeland en Goes zich op de lekkerste adresjes in en rond de stad. Wij hebben ze hier voor je verzameld. Welkom in onze stad, welkom in Goes.

Lees meer

Koopzondagen in Goes

Elke laatste zondag van de maand is het koopzondag!

Deze koopzondagen gaan gewoon door, maar veel winkels hebben op dit moment aangepaste openingstijden. Raadpleeg vooraf hun website of Facebookpagina, zodat je niet voor een gesloten deur komt te staan. Alle (grote) evenementen in de Goese binnenstad zijn voorlopig afgelast i.v.m. het corona virus. 

Lees meer

Parkeren

Bezoek je Goes met de auto, dan zijn er verschillende parkeermogelijkheden. We zetten ze hieronder op een rij. Op het kaartje onderaan de pagina vind je de genoemde locaties.

Lees meer
Tolvrij

Tolvrije zaterdagen

In 2020 zijn er weer zes tolvrije dagen gepland. Je kunt op deze dag van 00.00 tot 24.00 uur in beide richtingen door de tunnel rijden zonder tol te betalen. In verband met de corona maatregelen is de tolvrije zaterdag van 24 april verplaatst naar 19 december.

 

 

Lees meer

Koopavond

Elke donderdagavond is het koopavond tot 21.00 uur. 

Deze koopavonden gaan gewoon door, maar houd er rekening mee dat veel winkels op dit moment aangepaste openingstijden hebben. Raadpleeg daarom vooraf hun website of Facebookpagina.

Veel Goese winkels bieden op dit moment ook de mogelijkheid van private shopping op afspraak. Of van winkelen via hun webshop, met snelle (vaak gratis) bezorging!

 

 

 

Lees meer
weekmarkt

Weekmarkten

Elke dinsdag en zaterdag is het weekmarkt op de Grote Markt.

Lees meer
Overzicht Goes 2018

Aanrijroute

Goes ligt aan de snelweg A58, tussen Bergen op Zoom en Vlissingen. Vanaf de snelweg volg je de borden Goes richting de A256. Als je op de A256 rijdt, blijf je rechtdoor rijden tot de verkeerslichten. Bij de verkeerslichten ga je rechtsaf richting de 's Heer Hendrikskinderendijk. Vanaf de ringbaan rondom het centrum, kun je nu een keuze maken tussen de verschillende parkeerplaatsen en parkeergarages.

Lees meer

Treinstation

Goes is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer, bijvoorbeeld met de trein. Station Goes ligt op de spoorroute Amsterdam - Roosendaal - Vlissingen, met elk half uur een trein in beide richtingen. Je vindt het station aan het Stationspark. Vanaf het station loop je in vijf minuten naar de binnenstad. 

Lees meer