Winkelen in Goes

In het stadscentrum van Goes vind je een gezellig winkelgebied in een historisch decor van schitterende, monumentale panden. De winkels vormen een mooie mix van ketens en zelfstandige ondernemers, met meer modemerken in het hogere segment dan elke andere stad in de wijde omgeving. Zeker op zo'n compacte locatie, met alles op loopafstand. Goes wordt dan ook niet voor niets "modestad" genoemd. Daarnaast is het genieten in de vele gastvrije restaurants, lunchrooms, tearooms en cafés in en om het stadshart en aan de historische Goese Stadshaven. Met mogelijkheid tot overnachten in de verschillende sfeervolle hotels en b&b's. Vanaf de verschillende parkeerplaatsen aan de rand van het centrum, waaronder twee parkeergarages (met achteraf betalen), is alles snel en prima te voet bereikbaar.  
Route langs de leukste (winkel & eet) adresjes van Goes

shopping

Winkelen tijdens de coronacrisis

Omdat de besmettingscijfers hard blijven stijgen, heeft de overheid op 26 november 2021 nieuwe, strengere maatregelen aangekondigd. Deze gaan in op zondag 28 november. Dit om te voorkomen dat de druk op de zorg te hoog wordt.

Zo wordt in de horeca altijd naar je coronatoegangsbewijs en ID-bewijs gevraagd. Verder wordt het dragen van een mondkapje weer verplicht in alle publieke binnenruimten. In de horeca gelden weer vaste zitplaatsen (mondkapje verplicht bij verplaatsing), verplichte 1,5 meter afstand bij verplaatsing en een vervroegde sluitingstijd van 17.00 uur. Ook mag de horeca maar 100% van de 1,5 meter capaciteit gebruiken, wat neerkomt op (ongeveer) een derde van de reguliere capaciteit. Dus minder gasten tegelijkertijd.

Bij het bezoeken van winkels gelden op dit moment de volgende regels: 

  • Houd altijd 1,5 meter afstand, zowel in de winkels als in de winkelstraten.
  • Het dragen van een mondkapje in de winkels (en bij verplaatsing in de horeca) is verplicht.
  • Alle niet-essentiele winkels sluiten om 17.00 uur.
  • Het afhalen van maaltijden bij restaurants en andere eetgelegenheden kan zonder coronatoegangsbewijs, ook na sluitingstijd.
  • Essentiele winkels (zoals supermarkten, dierenwinkels en drogisterijen) sluiten om 20.00 uur.
  • Ook bij de kapper en andere contactberoepen moet je een mondkapje dragen. Dat geldt zowel voor klanten als voor medewerkers. Kappers en andere contactberoepen sluiten met ingang van 28 november 2021 om 17.00 uur.
  • Volg de geldende regels in de winkels op (zoals gebruik winkelmandje, handdesinfectie, eventueel deurbeleid).
  • Blijf thuis bij klachten en laat je testen, of je nu wel of niet gevaccineerd bent.
  • Ben je positief getest? Ga in isolatie. Huisgenoten (gevaccineerd en ongevaccineerd) moeten in dat geval tijdelijk in quarantaine.   

Veel Goese winkels bieden hun producten ook online aan. Steun onze ondernemers in deze lastige tijden en shop lokaal, ook online! Vaak met gratis thuisbezorging!

Alleen samen houden we de binnenstad gezond en veilig!
 
September 2020 kregen we bezoek van Puur! uit eten, lees hier haar Goese top 10...

eten & drinken

In een grandioze omgeving van eindeloos groen aan Veerse Meer en Oosterschelde ligt Goes: een stad vol aangename verrassingen. Het historische stadshart is sfeervol decor voor opvallend veel winkels in de straten en straatjes rondom de Grote Markt. Met het imposante Stadhuis als blikvanger, is dit plein het kloppend hart van de stad, die je kunt proeven op vele manieren. Puur en eenvoudig, soms verrassend vernieuwend of verfijnd openbaren de smaken van Zeeland en Goes zich op de lekkerste adresjes in en rond de stad. Wij hebben ze hier voor je verzameld. Welkom in onze stad, welkom in Goes.

Lees meer

Koopzondagen in Goes

Elke laatste zondag van de maand is het koopzondag! 

Lees meer

Parkeren

Bezoek je Goes met de auto, dan zijn er verschillende parkeermogelijkheden.
We zetten ze hieronder op een rij. 

Lees meer
Tolvrij

Tolvrije zaterdagen

In 2021 zijn er weer tolvrije dagen gepland. Je kunt op deze dag van 00.00 tot 24.00 uur in beide richtingen door de tunnel rijden zonder tol te betalen.

 

 

Lees meer

Koopavond

Elke donderdagavond is het koopavond in Goes. Winkels mogen weer tot 21.00 uur open zijn.

Veel Goese winkels bieden op dit moment ook de mogelijkheid van private shopping op afspraak. Of van winkelen via hun webshop, met snelle (vaak gratis) bezorging! Maak er gebruik van!

 

 

 

 

Lees meer
weekmarkt

Weekmarkten

Elke dinsdag en zaterdag is het weekmarkt op de Grote Markt.

Lees meer
Overzicht Goes 2018

Aanrijroute

Goes ligt aan de snelweg A58, tussen Bergen op Zoom en Vlissingen. Vanaf de snelweg volg je de borden Goes richting de A256. Als je op de A256 rijdt, blijf je rechtdoor rijden tot de verkeerslichten. Bij de verkeerslichten ga je rechtsaf richting de 's Heer Hendrikskinderendijk. Vanaf de ringbaan rondom het centrum, kun je nu een keuze maken tussen de verschillende parkeerplaatsen en parkeergarages.

Lees meer

Treinstation

Goes is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer, bijvoorbeeld met de trein. Station Goes ligt op de spoorroute Amsterdam - Roosendaal - Vlissingen, met elk half uur een trein in beide richtingen. Je vindt het station aan het Stationspark. Vanaf het station loop je in vijf minuten naar de binnenstad. 

Lees meer