Winkelen in Goes

In het stadscentrum van Goes vind je een gezellig winkelgebied in een historisch decor van schitterende, monumentale panden. De winkels vormen een mooie mix van ketens en zelfstandige ondernemers, met meer modemerken in het hogere segment dan elke andere stad in de wijde omgeving. Zeker op zo'n compacte locatie, met alles op loopafstand. Goes wordt dan ook niet voor niets "modestad" genoemd. Daarnaast is het genieten in de vele gastvrije restaurants, lunchrooms, tearooms en cafés in en om het stadshart en aan de historische Goese Stadshaven. Met mogelijkheid tot overnachten in de verschillende sfeervolle hotels en b&b's. Vanaf de verschillende parkeerplaatsen aan de rand van het centrum, waaronder twee parkeergarages (met achteraf betalen), is alles snel en prima te voet bereikbaar.  
Route langs de leukste (winkel & eet) adresjes van Goes

shopping

Winkelen tijdens de coronacrisis

Sinds 28 april 2021 zijn alle niet-essentiële winkels weer open, zonder afspraak. Wél met inachtneming van de geldende coronamaatregelen.

Voor kappers en andere contactberoepen geldt nog steeds dat je vooraf moet reserveren en mee moet werken aan een gezondheidscheck. Het dragen van een mondkapje is verplicht en bij klachten blijf je natuurlijk thuis. 

Bij het bezoeken van niet-essentiële winkels gelden de volgende regels:

  • Houd 1,5 meter afstand, zowel in de winkels als in de winkelstraten.
  • Het dragen van een mondkapje in de winkels blijft verplicht.
  • Per winkel mag er een maximaal aantal klanten tegelijk naar binnen.
  • Volg de aanwijzgingen in de winkels op (zoals gebruik winkelmandje, handdesinfectie, deurbeleid).
  • Blijf thuis bij klachten en laat je testen.   

Mondkapje

Sinds  1 december 2020 is het dragen van een (niet-medisch) mondkapje verplicht in alle winkels en andere publieke ruimten. Cafés, restaurants en andere horecagelegenheden (bijvoorbeeld kantines) zijn sinds 5 juni weer open. Dit wel onder voorwaarden. Zo mogen er maximaal 4 personen aan een tafel zitten, tenzij deze personen tot één huishouden behoren. Verder geldt reserveren vooraf, verplichte zitplaatsen aan een tafel (niet staan of aan de bar zitten) en een verplichte gezondheidscheck, De openingstijden (ook voor de terrassen) zijn van 6.00 uur 's morgens tot 22.00 uur 's avonds. 

September 2020 kregen we bezoek van Puur! uit eten, lees hier haar Goese top 10...

eten & drinken

In een grandioze omgeving van eindeloos groen aan Veerse Meer en Oosterschelde ligt Goes: een stad vol aangename verrassingen. Het historische stadshart is sfeervol decor voor opvallend veel winkels in de straten en straatjes rondom de Grote Markt. Met het imposante Stadhuis als blikvanger, is dit plein het kloppend hart van de stad, die je kunt proeven op vele manieren. Puur en eenvoudig, soms verrassend vernieuwend of verfijnd openbaren de smaken van Zeeland en Goes zich op de lekkerste adresjes in en rond de stad. Wij hebben ze hier voor je verzameld. Welkom in onze stad, welkom in Goes.

Lees meer

Koopzondagen in Goes

Elke laatste zondag van de maand is het koopzondag! En in juli en augustus elke zondag.

Deze koopzondagen gaan gewoon door, maar veel winkels hebben op dit moment aangepaste openingstijden. Raadpleeg vooraf hun website of Facebookpagina, zodat je niet voor een gesloten deur komt te staan. Alle (grote) evenementen in de Goese binnenstad zijn voorlopig afgelast i.v.m. het corona virus. 

Lees meer

Parkeren

Bezoek je Goes met de auto, dan zijn er verschillende parkeermogelijkheden.
We zetten ze hieronder op een rij. 

Lees meer
Tolvrij

Tolvrije zaterdagen

In 2021 zijn er weer tolvrije dagen gepland. Je kunt op deze dag van 00.00 tot 24.00 uur in beide richtingen door de tunnel rijden zonder tol te betalen.

 

 

Lees meer

Koopavond

Elke donderdagavond is het koopavond in Goes. 

Deze koopavonden gaan gewoon door, maar houd er rekening mee dat de winkels in de binnenstad om 20.00 uur moeten sluiten .Veel winkels hebben bovendien op dit moment aangepaste openingstijden. Raadpleeg daarom vooraf hun website of Facebookpagina.

Veel Goese winkels bieden op dit moment ook de mogelijkheid van private shopping op afspraak. Of van winkelen via hun webshop, met snelle (vaak gratis) bezorging! Maak er gebruik van!

Supermarkten mogen nog wél langer open zijn dan 20.00 uur. Na 20.00 uur mogen ze geen alcoholische drank meer verkopen óf bezorgen. 

 

 

 

Lees meer
weekmarkt

Weekmarkten

Elke dinsdag en zaterdag is het weekmarkt op de Grote Markt.

Lees meer
Overzicht Goes 2018

Aanrijroute

Goes ligt aan de snelweg A58, tussen Bergen op Zoom en Vlissingen. Vanaf de snelweg volg je de borden Goes richting de A256. Als je op de A256 rijdt, blijf je rechtdoor rijden tot de verkeerslichten. Bij de verkeerslichten ga je rechtsaf richting de 's Heer Hendrikskinderendijk. Vanaf de ringbaan rondom het centrum, kun je nu een keuze maken tussen de verschillende parkeerplaatsen en parkeergarages.

Lees meer

Treinstation

Goes is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer, bijvoorbeeld met de trein. Station Goes ligt op de spoorroute Amsterdam - Roosendaal - Vlissingen, met elk half uur een trein in beide richtingen. Je vindt het station aan het Stationspark. Vanaf het station loop je in vijf minuten naar de binnenstad. 

Lees meer