Winkelen in Goes

In het stadscentrum van Goes vind je een gezellig winkelgebied in een historisch decor van schitterende, monumentale panden. De winkels vormen een mooie mix van ketens en zelfstandige ondernemers, met meer modemerken in het hogere segment dan elke andere stad in de wijde omgeving. Zeker op zo'n compacte locatie, met alles op loopafstand. Goes wordt dan ook niet voor niets "modestad" genoemd. Daarnaast is het genieten in de vele gastvrije restaurants, lunchrooms, tearooms en cafés in en om het stadshart en aan de historische Goese Stadshaven. Met mogelijkheid tot overnachten in de verschillende sfeervolle hotels en b&b's. Vanaf de verschillende parkeerplaatsen aan de rand van het centrum, waaronder twee parkeergarages (met achteraf betalen), is alles snel en prima te voet bereikbaar.  
Route langs de leukste (winkel & eet) adresjes van Goes

shopping

Winkelen tijdens de corona-crisis

Omdat het coronavirus nog steeds rondwaart en het aantal besmettingen flink toeneemt, heeft de overheid besloten een harde lockdown in te stellen. Dat houdt onder meer in dat alle niet essentiële winkels tijdelijk hun deuren moeten sluiten. Deze maatregel geldt van 15 december 2020 tot 19 januari 2021. Dit om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen en daarmee de druk op de zorg te beperken. 

Supermarkten, drogisterijen, bakkers, slagers, groentenwinkels en andere winkels die noodzakelijke levensmiddelen verkopen, mogen open blijven tijdens de lockdown. Ditzelfde geldt voor de weekmarkt. Bezoek deze winkels en de weekmarkt uitsluitend voor het doen van aankopen en komt u vooral alleen (dus niet met het hele gezin).

Sinds  1 december 2020 is het dragen van een (niet-medisch) mondkapje verplicht in winkels en andere publieke ruimten. Houdt u zich in de winkels en op de markt ook aan de andere geldende maatregelen, zoals het bewaren van de 1,5 meter afstand.

Cafés, restaurants en terrassen zijn sinds 14 oktober 2020 gesloten, voorlopig tot 19 januari 2021. Ook bibliotheken, musea, monumenten, theaters, podia en andere publieke 'doorstroom'-ruimten zijn met ingang van 15 december gesloten tot 19 januari 2021. Sportkantines waren al eerder gesloten en blijven voorlopig dicht. 

Kappers, schoonheidsspecialisten, nagelstudio's en alle andere niet-medische contactberoepen moeten hun deuren sluiten tot 19 januari 2021. Ook de meeste evenementen zijn tot nader bericht verboden.

Om de drukte in de winkels die nog open zijn. te spreiden, roept de gemeente iedereen op om vooral op rustige tijden naar de binnenstad te komen. En drukte zoveel mogelijk te vermijden.  

Veel winkels in Goes bieden hun collecties  tijdens de lockdown online aan, met de mogelijkheid van snelle en vaak gratis bezorging aan huis!  En bij veel restaurants kun je nog steeds terecht voor heerlijke maaltijden "to go". Het kopen of laten bezorgen van alcohol is niet toegestaan tussen 20.00 uur en 7.00 uur. Ook het drinken van alcohol op straat is verboden tussen 20.00 en 7.00 uur.    

Shop lokaal!

In deze ongekende, moeilijke tijd rekenen de Goese ondernemers op jouw support!
Er worden allerlei originele initiatieven en acties bedacht door winkels en horeca, zodat jij veilig (online) kunt blijven shoppen en kunt blijven genieten van goed eten en drinken, met de vertrouwde service en gastvrijheid waar de Goese binnenstad om bekend staat. Doe er je voordeel mee en shop lokaal, ook online!

September 2020 kregen we bezoek van Puur! uit eten, lees hier haar Goese top 10...

goes online winkelen

Wat een bizarre tijden, nu bijna alle (niet essentiële) winkels hun deuren hebben moeten sluiten. Maar de Goese ondernemers staan tijdens deze lockdown nog steeds voor jou klaar!  Daarom hieronder een zo compleet mogelijk overzicht (i.s.m. O.O.G.) van winkels die wél open mogen blijven en van winkels die bezorging aan huis aanbieden. Steun onze Goese winkels en koop lokaal, ook online!

Lees meer

eten & drinken

In een grandioze omgeving van eindeloos groen aan Veerse Meer en Oosterschelde ligt Goes: een stad vol aangename verrassingen. Het historische stadshart is sfeervol decor voor opvallend veel winkels in de straten en straatjes rondom de Grote Markt. Met het imposante Stadhuis als blikvanger, is dit plein het kloppend hart van de stad, die je kunt proeven op vele manieren. Puur en eenvoudig, soms verrassend vernieuwend of verfijnd openbaren de smaken van Zeeland en Goes zich op de lekkerste adresjes in en rond de stad. Wij hebben ze hier voor je verzameld. Welkom in onze stad, welkom in Goes.

Lees meer

Koopzondagen in Goes

Elke laatste zondag van de maand is het koopzondag!

Deze koopzondagen gaan gewoon door, maar veel winkels hebben op dit moment aangepaste openingstijden. Raadpleeg vooraf hun website of Facebookpagina, zodat je niet voor een gesloten deur komt te staan. Alle (grote) evenementen in de Goese binnenstad zijn voorlopig afgelast i.v.m. het corona virus. 

Lees meer

Parkeren

Bezoek je Goes met de auto, dan zijn er verschillende parkeermogelijkheden. We zetten ze hieronder op een rij. Op het kaartje onderaan de pagina vind je de genoemde locaties.

Lees meer
Tolvrij

Tolvrije zaterdagen

In 2020 zijn er weer zes tolvrije dagen gepland. Je kunt op deze dag van 00.00 tot 24.00 uur in beide richtingen door de tunnel rijden zonder tol te betalen. In verband met de corona maatregelen is de tolvrije zaterdag van 24 april verplaatst naar 19 december.

 

 

Lees meer

Koopavond

Elke donderdagavond is het koopavond in Goes. 

Deze koopavonden gaan gewoon door, maar houd er rekening mee dat de winkels in de binnenstad om 20.00 uur moeten sluiten .Veel winkels hebben bovendien op dit moment aangepaste openingstijden. Raadpleeg daarom vooraf hun website of Facebookpagina.

Veel Goese winkels bieden op dit moment ook de mogelijkheid van private shopping op afspraak. Of van winkelen via hun webshop, met snelle (vaak gratis) bezorging! Maak er gebruik van!

Supermarkten mogen nog wél langer open zijn dan 20.00 uur. Na 20.00 uur mogen ze geen alcoholische drank meer verkopen óf bezorgen. 

 

 

 

Lees meer
weekmarkt

Weekmarkten

Elke dinsdag en zaterdag is het weekmarkt op de Grote Markt.

Lees meer
Overzicht Goes 2018

Aanrijroute

Goes ligt aan de snelweg A58, tussen Bergen op Zoom en Vlissingen. Vanaf de snelweg volg je de borden Goes richting de A256. Als je op de A256 rijdt, blijf je rechtdoor rijden tot de verkeerslichten. Bij de verkeerslichten ga je rechtsaf richting de 's Heer Hendrikskinderendijk. Vanaf de ringbaan rondom het centrum, kun je nu een keuze maken tussen de verschillende parkeerplaatsen en parkeergarages.

Lees meer

Treinstation

Goes is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer, bijvoorbeeld met de trein. Station Goes ligt op de spoorroute Amsterdam - Roosendaal - Vlissingen, met elk half uur een trein in beide richtingen. Je vindt het station aan het Stationspark. Vanaf het station loop je in vijf minuten naar de binnenstad. 

Lees meer