Winkelen in Goes

In het stadscentrum van Goes vind je een gezellig winkelgebied in een historisch decor van schitterende, monumentale panden. De winkels vormen een mooie mix van ketens en zelfstandige ondernemers, met meer modemerken in het hogere segment dan elke andere stad in de wijde omgeving. Zeker op zo'n compacte locatie, met alles op loopafstand. Goes wordt dan ook niet voor niets "modestad" genoemd. Daarnaast is het genieten in de vele gastvrije restaurants, lunchrooms, tearooms en cafés in en om het stadshart en aan de historische Goese Stadshaven. Met mogelijkheid tot overnachten in de verschillende sfeervolle hotels en b&b's. Vanaf de verschillende parkeerplaatsen aan de rand van het centrum, waaronder twee parkeergarages (met achteraf betalen), is alles snel en prima te voet bereikbaar.  
Route langs de leukste (winkel & eet) adresjes van Goes

shopping

Winkelen tijdens de corona-crisis

Omdat het coronavirus nog steeds rondwaart en er onzekerheid is over nieuwe virusvarianten, heeft de overheid besloten de harde lockdown voorlopig aan te houden. Wél gelden er met ingang van 3 maart 2021 enkele versoepelingen. Zo mogen kappers, schoonheidssalons en andere contactberoepen onder voorwaarden weer klanten ontvangen. En alle niet essentiële winkels mogen weer open op afspraak.

Voor kappers en andere contactberoepen geldt dat je vooraf moet reserveren en mee moet werken aan een gezondheidscheck. Het dragen van een mondkapje is verplicht en bij klachten blijf je natuurlijk thuis. 

Ook alle niet essentiële winkels zijn weer te bezoeken, waarbij de volgende regels gelden:

  • Maak minimaal 4 uur van te voren een afspraak, telefonisch of online.
  • Er mogen per verdieping 2 klanten tegelijkertijd in de winkel zijn, met een maximum van 6 klanten per uur per winkel.
  • Blijf minimaal 10 minuten in dezelfde winkel. Dit om te voorkomen dat klanten elkaar snel afwisselen (en daarbij voor extra contactmomenten zorgen).
  • Blijf thuis bij klachten.   

Sinds 10 februari 2021 is het - onder voorwaarden - ook toegestaan om vooraf bestelde aankopen bij de winkel af te halen. De regel is dat er minimaal 4 uur zit tussen het moment van bestellen (online of telefonisch) en het moment van afhalen. Dit laatste is dus alleen op afspraak, binnen een tijdvak. Ook betalen gebeurt vooraf of achteraf, of contactloos bij het afhalen.

Voor supermarkten, drogisterijen, bakkers, slagers, groentenwinkels en andere winkels die noodzakelijke levensmiddelen verkopen, veranderen de regels niet. Dit geldt ook voor de weekmarkt. Bezoek deze winkels en de weekmarkt uitsluitend voor het doen van aankopen en kom vooral alleen (dus niet met het hele gezin). Sinds het instellen van de avondklok, moeten supermarkten hun deuren 's avonds eerder sluiten (vóór 21.00 uur). 

Mondkapje

Sinds  1 december 2020 is het dragen van een (niet-medisch) mondkapje verplicht in alle winkels en andere publieke ruimten. Houdt u zich in de winkels en op de markt ook aan de andere geldende maatregelen, zoals het bewaren van de 1,5 meter afstand, regelmatig handen desinfecteren en waar mogelijk contactloos betalen.

Cafés, restaurants en terrassen zijn sinds 14 oktober 2020 gesloten, voorlopig tot 15 maart 2021. Ook bibliotheken, musea, monumenten, theaters, podia en andere publieke 'doorstroom'-ruimten zijn met ingang van 15 december gesloten tot 15 maart 2021. Sportkantines waren al eerder gesloten en blijven voorlopig dicht. 

Ook de meeste publieksevenementen zijn tot nader bericht verboden.

Om de toeloop naar de stad te spreiden, roept de gemeente iedereen op om vooral op rustige tijden naar de binnenstad te komen. En drukte zoveel mogelijk te vermijden.  

Afhalen of thuis laten bezorgen

Veel winkels in Goes bieden hun collecties  tijdens de lockdown online aan, met de mogelijkheid van snelle en vaak gratis bezorging aan huis!  En bij veel restaurants kun je nog steeds terecht voor heerlijke maaltijden "to go". Het kopen of laten bezorgen van alcohol is niet toegestaan tussen 20.00 uur en 7.00 uur. Ook het drinken van alcohol op straat is verboden tussen 20.00 en 7.00 uur.

Shop lokaal!

In deze ongekende, moeilijke tijd rekenen de Goese ondernemers op jouw support!
Er worden allerlei originele initiatieven en acties bedacht door winkels en horeca, zodat jij veilig (online) kunt blijven shoppen en kunt blijven genieten van goed eten en drinken, met de vertrouwde service en gastvrijheid waar de Goese binnenstad om bekend staat. Doe er je voordeel mee en shop lokaal, ook online!

Een uitgebreide lijst met Goese winkels waar u online kunt shoppen, vindt u elders op deze website.

September 2020 kregen we bezoek van Puur! uit eten, lees hier haar Goese top 10...

goes online winkelen en afhalen

Wat een bizarre tijden, nu bijna alle (niet essentiële) winkels hun deuren hebben moeten sluiten. Maar de Goese ondernemers staan tijdens deze lockdown nog steeds voor jou klaar!  Daarom hieronder een zo compleet mogelijk overzicht (i.s.m. O.O.G.) van winkels die wél open mogen blijven en van winkels die bezorging aan huis aanbieden.

Vanaf woensdag 3 maart 2021 worden de regels voor de (niet-essentiële) winkels iets verder versoepeld. Klanten mogen weer de winkel binnen om aankopen te doen, op afspraak. De regels zijn als volgt: maak minimaal 4 uur vóór je bezoek een afspraak bij de winkel waar je wilt shoppen. Dit kan online of telefonisch. Een winkel mag maximaal 6 klanten per uur toelaten en 2 klanten per verdieping tegelijkertijd. De minimale tijd dat je in de winkel moet blijven, is 10 minuten. Een kwestie dus van vooraf plannen, maar wél je kans om die mooie tas te kopen, die hippe schoenen te scoren of je voorjaargarderobe aan te vullen!

Verder mogen winkels klanten de mogelijkheid geven om aankopen af te halen op afspraak, binnen een tijdvak. De bedoeling is dat er tussen het moment van bestellen (online of telefonisch) en het moment van afhalen minimaal 4 uur tijd zit. Ook betalen gebeurt vooraf, achteraf of contactloos bij het afhalen. 

Onze Goese winkels rekenen op jou als klant!  Koop en bestel daarom lokaal, in de winkel en ook online!

Lees meer

eten & drinken

In een grandioze omgeving van eindeloos groen aan Veerse Meer en Oosterschelde ligt Goes: een stad vol aangename verrassingen. Het historische stadshart is sfeervol decor voor opvallend veel winkels in de straten en straatjes rondom de Grote Markt. Met het imposante Stadhuis als blikvanger, is dit plein het kloppend hart van de stad, die je kunt proeven op vele manieren. Puur en eenvoudig, soms verrassend vernieuwend of verfijnd openbaren de smaken van Zeeland en Goes zich op de lekkerste adresjes in en rond de stad. Wij hebben ze hier voor je verzameld. Welkom in onze stad, welkom in Goes.

Lees meer

Koopzondagen in Goes

Elke laatste zondag van de maand is het koopzondag!

Deze koopzondagen gaan gewoon door, maar veel winkels hebben op dit moment aangepaste openingstijden. Raadpleeg vooraf hun website of Facebookpagina, zodat je niet voor een gesloten deur komt te staan. Alle (grote) evenementen in de Goese binnenstad zijn voorlopig afgelast i.v.m. het corona virus. 

Lees meer

Parkeren

Bezoek je Goes met de auto, dan zijn er verschillende parkeermogelijkheden.
We zetten ze hieronder op een rij. 

Lees meer
Tolvrij

Tolvrije zaterdagen

In 2020 zijn er weer zes tolvrije dagen gepland. Je kunt op deze dag van 00.00 tot 24.00 uur in beide richtingen door de tunnel rijden zonder tol te betalen. In verband met de corona maatregelen is de tolvrije zaterdag van 24 april verplaatst naar 19 december.

 

 

Lees meer

Koopavond

Elke donderdagavond is het koopavond in Goes. 

Deze koopavonden gaan gewoon door, maar houd er rekening mee dat de winkels in de binnenstad om 20.00 uur moeten sluiten .Veel winkels hebben bovendien op dit moment aangepaste openingstijden. Raadpleeg daarom vooraf hun website of Facebookpagina.

Veel Goese winkels bieden op dit moment ook de mogelijkheid van private shopping op afspraak. Of van winkelen via hun webshop, met snelle (vaak gratis) bezorging! Maak er gebruik van!

Supermarkten mogen nog wél langer open zijn dan 20.00 uur. Na 20.00 uur mogen ze geen alcoholische drank meer verkopen óf bezorgen. 

 

 

 

Lees meer
weekmarkt

Weekmarkten

Elke dinsdag en zaterdag is het weekmarkt op de Grote Markt.

Lees meer
Overzicht Goes 2018

Aanrijroute

Goes ligt aan de snelweg A58, tussen Bergen op Zoom en Vlissingen. Vanaf de snelweg volg je de borden Goes richting de A256. Als je op de A256 rijdt, blijf je rechtdoor rijden tot de verkeerslichten. Bij de verkeerslichten ga je rechtsaf richting de 's Heer Hendrikskinderendijk. Vanaf de ringbaan rondom het centrum, kun je nu een keuze maken tussen de verschillende parkeerplaatsen en parkeergarages.

Lees meer

Treinstation

Goes is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer, bijvoorbeeld met de trein. Station Goes ligt op de spoorroute Amsterdam - Roosendaal - Vlissingen, met elk half uur een trein in beide richtingen. Je vindt het station aan het Stationspark. Vanaf het station loop je in vijf minuten naar de binnenstad. 

Lees meer