Eten & drinken

In een grandioze omgeving van eindeloos groen aan Veerse Meer en Oosterschelde ligt Goes: een stad vol aangename verrassingen. Het historische stadshart is sfeervol decor voor opvallend veel winkels in de straten en straatjes rondom de Grote Markt. Met het imposante Stadhuis als blikvanger, is dit plein het kloppend hart van de stad, die je kunt proeven op vele manieren. Puur en eenvoudig, soms verrassend vernieuwend of verfijnd openbaren de smaken van Zeeland en Goes zich op de lekkerste adresjes in en rond de stad. Wij hebben ze hier voor je verzameld. Welkom in onze stad, welkom in Goes.

eten

Goes is een gastvrije stad. Dat merk je in de winkels en zeker ook in de Goese horeca. Rondom de Grote Markt en aan de stadshaven kun je kiezen uit een groot aantal restaurants, lunchrooms en eetcafé’s, om uitgebreid te tafelen of voor een lekkere, snelle hap. In de zomer is het heerlijk genieten op de terrassen, in hartje centrum, in het historische Slot Oostende (met bierbrouwerij) of direct aan het water bij Polly's. Veel terrassen hebben een overkapping met verwarming zoals De Smederij, de Kookclub , het Postkantoor en 32 eten &drinken. Dus eigenlijk is het in Goes altijd terrasweer!
Buiten het centrum in de gemeente Goes zitten er twee sterren restaurants te weten restaurant Katseveer & restaurant Meliefste. In het centrum bevinden zich restaurants die ook sterwaardig koken waaronder Codium, Karel V, Het Binnenhof, Kale & de Bril, Katoen, de Brass en de Kluizenaer
en hou je van de internationale keuken … ook dan kom je aan je trekken in Goes. Van Nederlands (Lachende Koe), Frans ('t Elfde Gebod), Spaans (Segundo), Grieks (Rhodos) en Italiaans (o.a. Al Mercato) tot Japans (o.a. Koi) , Syrisch (7 Kruiden) en Zuid Amerikaans (Rio Santa). 

Puur! bracht in het voorjaar van 2021 een bezoek aan Goes, hier haar (h)eerlijke culinaire tips
En ook in september 2020 kregen we bezoek van Puur! uit eten, lees hier haar Goese top 10... 

Puur uit eten

Puur! uit eten bracht een bezoek aan Goes. In een handige brochure haar hotspots, en culinaire tips over eerlijk en lekker eten. Klik hier
Het boekje is ook gratis af te halen bij de Touristshop in Goes. 

Lees meer