eten & drinken

In een grandioze omgeving van eindeloos groen aan Veerse Meer en Oosterschelde ligt Goes: een stad vol aangename verrassingen. Het historische stadshart is sfeervol decor voor opvallend veel winkels in de straten en straatjes rondom de Grote Markt. Met het imposante Stadhuis als blikvanger, is dit plein het kloppend hart van de stad, die je kunt proeven op vele manieren. Puur en eenvoudig, soms verrassend vernieuwend of verfijnd openbaren de smaken van Zeeland en Goes zich op de lekkerste adresjes in en rond de stad. Wij hebben ze hier voor je verzameld. Welkom in onze stad, welkom in Goes.

eten en drinken

Eten & drinken tijdens de coronacrisis

Met ingang van 26 januari 2022 zijn alle eet- en drinkgelegenheden (restaurants, cafe's, bars, terrassen)  in Goes weer open, binnen en buiten. Wel gelden er nog aangepaste openingstijden: tussen 5.00 uur 's morgens en 10.00 uur 's avonds. Nachthoreca blijft dus voorlopig gesloten.

Verder gelden de volgende voorwaarden:

  • Een vaste zitplaats is verplicht.
  • Draag binnen een mondkapje (behalve op de zitplaats).
  • Een coronatoegangsbewijs is verplicht (voor iedereen vanaf 13 jaar).
  • Houd zoveel mogelijk 1,5 meter afstand tot andere gasten. 

Als we ons allemaal aan de regels houden, mogen we dus weer volop genieten van onze mooie restaurants en gezellige cafe's. Ze verwelkomen je graag!

eten

Goes is een gastvrije stad. Dat merk je in de winkels en zeker ook in de Goese horeca. Rondom de Grote Markt en aan de stadshaven kun je kiezen uit een groot aantal restaurants, lunchrooms en eetcafé’s, om uitgebreid te tafelen of voor een lekkere, snelle hap. In de zomer is het heerlijk genieten op de terrassen, in hartje centrum, in het historische Slot Oostende (met bierbrouwerij) of direct aan het water bij Hector & Polly's. Veel terrassen hebben een overkapping met verwarming zoals De Smederij, de Kookclub , het Postkantoor en 32 eten &drinken. Dus eigenlijk is het in Goes altijd terrasweer!
Buiten het centrum in de gemeente Goes zitten er twee sterren restaurants te weten restaurant Katseveer & restaurant Meliefste. In het centrum bevinden zich restaurants die ook sterwaardig koken waaronder Codium, Karel V, Het Binnenhof, Kale & de Bril, Katoen, de Brass en de Kluizenaer
en hou je van de internationale keuken … ook dan kom je aan je trekken in Goes. Van Nederlands (Lachende Koe), Frans ('t Elfde Gebod), Spaans (Segundo), Grieks (Rhodos) en Italiaans (o.a. Al Mercato) tot Japans (o.a. Koi) , Syrisch (7 Kruiden) en Zuid Amerikaans (Rio Santa

September 2020 kregen we bezoek van Puur! uit eten, lees hier haar Goese top 10... 

Lima beach Goes

Lima beach is het stadsstrand van Goes waar je kan genieten van lekkere happen & dranken, hippe deuntjes van de dj en een uitzicht over het Goese Sas kanaal. Met je blote voeten in het zand het vakantie gevoel beleven midden in de stad.Het stadsstrand 'Lima beach' biedt voor ieder wat wils. Relax van het weer genieten, sporten op het zand, spelen met de kids in het speeltuintje, chillen met vrienden of genieten van lekker fingerfood en bijbehorende cocktails. Geopend tijdens de zomermaanden (t/m begin oktober), bij slecht weer gesloten.