Het is hier Goes wonen

Een serie verhalen van Goese inwoners.

Elton vindt het hier Goes wonen!

Bij de naam Elton Amat zal bij veel Goesenaren meteen een belletje gaan rinkelen. Is dat niet de DJ die altijd in discotheek El Toro achter de draaitafels stond? “Daar kunnen veel mensen me van kennen, ja”, lacht Elton.

Lees meer

Marije vindt het hier Goes wonen

Marije (38) vertelt: “Ik ben import. Wij woonden op Terschelling en toen ik 2 was,
verhuisden we naar Goes. Mijn ouders zijn dus ook niet echt Zeeuws.

Lees meer

Saskia vindt het hier goes wonen!

Saskia vertelt: “In 2016 ben ik voor de liefde naar Goes verhuisd. Ik ontmoette Rico tijdens een fotoshoot voor onze toenmalige werkgever Fitland. De vonk sloeg direct over! Een paar weken later hingen de foto's (van wat achteraf onze eerste date zou blijken) door heel Nederland. Een leuke herinnering aan onze eerste ontmoeting.

Lees meer

Peter vindt het hier goes wonen!

Zijn relatie met Angelique was voor Peter de reden om in Goes te gaan wonen. In een huis vlakbij het centrum, aan de groene Westwal. Zijn nieuwe woonplaats bevalt hem goed. Peter: “Goes is kleinschalig, maar je hebt er toch een stadsgevoel en veel voorzieningen.”

Lees meer

Tirsa vindt het hier goes wonen!

Tirsa legt uit wat haar beroep inhoudt: “Als adviseur Public Affairs zorg je voor het tot stand komen en onderhouden van relaties van je opdrachtgever. Dat doe je door daar de perfecte omstandigheden voor te creëren, bijvoorbeeld door het organiseren van netwerkevenementen.  Dat is super leuk werk, waarvoor je sociaal en ondernemend ingesteld  moet zijn. Dit werk past heel goed bij mijn karakter, waardoor het vaak niet als werken voelt.

Lees meer

Annemiek vindt het hier goes wonen!

Annemiek vertelt:” We woonden eerst in Kapelle, toen er een woonboerderij te koop kwam in Kattendijke. We zijn meteen gaan kijken en waren direct enthousiast! Hier zagen we onszelf wel wonen. Middenin de polder, met mogelijkheden voor een moestuin en dieren die vrij rondlopen over het erf. Ondertussen wonen we er nu vijf jaar.”

Lees meer

Kyle vindt het hier goes wonen!

Kyle vertelt hoe hij hier terecht is gekomen: “Ik ben geboren in Utrecht en woonde daar met mijn (tien maanden oudere) broer en ouders. Op mijn vierde ben ik met mijn moeder en broer naar Goes verhuisd, omdat hier al verschillende familieleden woonden. Een jaar later volgde mijn vader en zijn we als gezin verhuisd binnen Goes. Naar het huis in Goes-Noord, waar ik opgegroeid ben.”

Lees meer

Geibory vindt het hier goes wonen!

Geibory vertelt: “Zo’n twee en een half jaar woon ik nu in Goes. Ik kwam hier voor de liefde (wie niet?). Negen jaren geleden ontmoette ik mijn Nederlandse man in New York, in de Verenigde Staten. Maar ik had toen echt nooit gedacht dat ik aan de andere kant van de wereld terecht zou komen!

Lees meer

Sjaan vindt het hier goes wonen!

Sjaan is sinds kort met pensioen, maar stilzitten doet deze inwoonster van Wolphaartsdijk zeker niet: “Ik zet mij al veel jaren in als bestuurslid voor de dorpsvereniging, met veel enthousiasme. Ons doel is het behouden en versterken van de leefbaarheid in Wolphaartsdijk en Oud-Sabbinge.  Ook ben ik al veel jaren redactielid van dorpsblad ‘De Schalm’. Ik hoop dit alles nog een poos te mogen volhouden!”

Lees meer

Tessa vindt het hier goes wonen!

Tessa is in Goes geboren en heeft er altijd gewoond. En dat bevalt haar goed: “Goes is een prachtige stad met mooie huizen, zowel monumentaal als nieuwbouw. Er zijn gezellige terrasjes en je hebt er leuke winkels. Goes is klein, maar juist daardoor is het hier heel gezellig. Vooral in de binnenstad. Ons kent ons!”

Lees meer

Ronan vindt het hier goes wonen!

De wieg van Ronan stond in een dorp vlakbij Goes, waar hij tot zijn 18de woonde. Ronan vertelt: “Daardoor kwam ik vaak in Goes en zo leerde ik er mensen kennen. Daarna heb ik een tijdje in Middelburg gewoond, maar ook in London en op St. Maarten. Op mijn 23ste kwam ik terug naar Nederland en ben ik maar gelijk in Goes gaan wonen.” 

Lees meer

Jordi vindt het hier goes wonen!

Jordi Matondo (27), Machine Operator bij Top Taste (uienverwerkingsbedrijf) in Kapelle, woont al 22 jaar in Goes, sinds het moment dat zijn ouders naar Goes verhuisden. “Tegenwoordig woon ik er samen met mijn partner Paulien Ganseman en onze twee prachtige kinderen.”

Lees meer

Aïcha vindt het hier goes wonen!

Aïcha Harinck-Knaap is leerkracht speciaal basisonderwijs bij SBO De Tweern in Goes. Samen met haar man Joost, dochter Sophia (9), zoon Mason (7) en hond Max (1) woont ze met veel plezier in het Goese Diep.

Lees meer

Sam vindt het hier goes wonen!

Sam vertelt hoe hij in Goes terecht kwam: “Ik ben opgegroeid in Heinkenszand.  In de tijd dat ik bij restaurant Meliefste werkte, van 2015 tot 2017, huurde ik met wat vrienden een appartement in Goes. In 2017 vertrok ik voor een tijdje naar Curaçao om daar te gaan werken. Bij terugkeer woonde ik nog een paar maanden bij mijn ouders en twee jaar terug, in 2018, kocht ik mijn eerste huis in Goes. Daar ben ik inmiddels begonnen met de productie en verkoop van verse granola, naar eigen recept.”

Lees meer

Nancy vindt het hier goes wonen!

Nancy woont al meer dan 20 jaar in Goes: “In 1999 ben ik met mijn familie verhuisd van Amsterdam naar Goes. Kennissen van ons woonden in Oostkapelle en als we in Zeeland waren, gingen we altijd lunchen en winkelen in Goes. We vonden het  een gezellige stad en de keuze om naar Goes te verhuizen, was dan ook vrij makkelijk. Het was de eerste jaren nog wel even wennen, maar we hadden al gauw onze draai hier gevonden en een leuke vriendenkring opgebouwd.”

Lees meer

Dylan vindt het hier goes wonen!

Dylan is grafisch vormgever en eigenaar van reclamebureau Leijdekker Design. “In opdracht verzorg ik de vormgeving en realisatie van onder andere websites, drukwerk en reclamemateriaal. Full service, dus van ontwerp tot eindproduct. Daarnaast werk ik als Signmaker (specialist in visuele communicatie) bij Grafisch Bedrijf Goes (GBG).”

Lees meer

Martin vindt het hier goes wonen!

Martin vertelt: “Voor mijn werk vervoer ik vis en schaaldieren in de Vogezen. Doordeweeks zit ik dus vaak op de weg, in Frankrijk, Duitsland en Luxemburg. Thuis in Goes woon ik samen met mijn vrouw Karin, met wie ik 11 jaar ben getrouwd en 30 jaar samen ben. Zij werkt op de afdeling digitale informatievoorziening bij Rijkswaterstaat.”

Lees meer

Antoine vindt het hier goes wonen!

Antoine Babaev (23) is chef-kok en horecaondernemer bij Lima Beach, Cook In Style en Elite-Hospitality. Antoine heeft al heel wat van de wereld gezien, maar Goes blijft voor hem zijn thuishaven. Een stad waar hij zich altijd welkom voelt.

Lees meer

Mariëlle en Daan vinden het hier goes wonen!

Mariëlle Timmerman (28), facilitair manager en Daan Versteeg (30), supermarktmanager kochten samen een huis met grote tuin in Kloetinge na hun wereldreis – die ze eind april moesten onderbreken door de coronapandemie - en genieten van de vrijheid, rust en ruimte in Zeeland.

Lees meer

Johnny vindt het hier goes wonen!

Johnny Lodders (30) is zelfstandig grafisch vormgever. Na jaren van heen en weer reizen, hakte hij deze zomer de knoop door en verhuisde hij naar Goes.

Lees meer

Promise vindt het hier goes wonen!

Promise Sieka (22) is vierdejaars student Commerciële Economie aan de HZ University of Applied Sciences in Vlissingen. Samen met zijn ouders woont hij al ruim 20 jaar in Goes.

Lees meer

Corien vindt het hier goes wonen!

Corien Oostinga-de Lange woont samen met haar man Dick en hun drie honden Leuntje, Keesje en Dirk in Wilhelminadorp. Daar geniet ze van het weidse, gevarieerde ‘achterland’ van Goes. Als ze Goes kort moest omschrijven? “Wie Goes doet, Goes ontmoet!”   

Lees meer

Dennis vindt het hier goes wonen!

Dennis Plessius is 44 jaar en geboren in Ridderkerk. Hij werkt als docent (Groen Onderwijs) op het Edudelta College.

Lees meer

Janca vindt het hier goes wonen!

Janca Beun is geboren in Rotterdam, maar al vrij snel met haar ouders naar Goes gekomen. Toen Janca ging samenwonen is zij in Goes gebleven. Zij werkt als trainer, coach en projectleider voor het GGD West-Brabant. Na het overlijden van haar man Pascal in 2010 woont ze samen met haar kinderen Mees en Pien nog steeds in hun oude huis.

Lees meer

Jesse vindt het hier goes wonen!

Jesse Bolsius is een watermens. De mede-initiatiefnemer van de Steve Jobs school in Goes is hier geboren, maar verliet Goes op zijn vijfde. Na 30 jaar keerde hij terug om een gezin te stichten én “om in het leukste huisje van Goes te wonen”. Inmiddels heeft hij twee kinderen van 6 en 8.

Lees meer

Michael vindt het hier goes wonen!

Michael Schoonen (43), teamleider, woont in de Goese wijk Nieuw West, in een co-ouderschap met zijn twee dochters Lara en Babette en zijn zoon Sem. Het gezin heeft een hond “die enigszins luistert naar de naam Trix”.

Lees meer

John vindt het hier goes wonen!

John Groosman (45), mede-eigenaar van Shanti Productions in Antwerpen, woont samen met zijn vrouw Tammy en zijn dochters Tara en Jada sinds 2012 in Kloetinge.

Lees meer

Carmen vindt het hier goes wonen!

Carmen vertelt: “Voor ik naar Goes kwam, woonde ik in Düsseldorf. Tijdens een vakantie op Walcheren leerde ik Johannes kennen, als vakantieliefde. We bleven contact houden en Johannes besloot om naar Düsseldorf te komen, om daar net als ik aan de Kunstacademie te gaan studeren. De bedoeling was dat we na onze studie in Zeeland zouden gaan wonen. Zo kwamen we in 1972 terecht in Goes.”

Lees meer

Laura vindt het hier goes wonen!

Laura den Ouden (21) heeft plannen voor een eigen horecabedrijf aan de Opril Grote Markt. Ze woont samen met haar vriend Pieter Heslenfeld (26).

Lees meer

Ruth vindt het hier goes wonen!

Ruth van Prooyen (46) woont samen met zijn gezin in de wijk Goese Polder, vlakbij de televisietoren. Als klein kind riep hij al, dat hij ooit in Goes zou gaan wonen! Inmiddels woont Ruth alweer ruim twintig jaar in Goes: “Vóór die tijd woonde ik in Stavenisse, op het eiland Tholen.

Lees meer

Ellen vindt het hier goes wonen!

Ellen Krijger (32), Food & Beverage manager bij Van der Valk Hotel Goes, woont sinds 2008 in het Goese, samen met haar partner. “Nu dus alweer bijna tien jaar!”

Lees meer

Bo vindt het hier goes wonen!

Bo de Regt (19), gediplomeerd juridisch medewerker en op dit moment student Bedrijfskunde aan de Avans Hogeschool in Breda, heeft altijd in Goes gewoond. En daar woont ze nog steeds, samen met haar ouders en jongere broertje Rik.

Lees meer

Alan vindt het hier goes wonen!

Alan Blok (22) werkt als DJ en draait in diverse clubs en op festivals in binnen- en buitenland, zoals Malta, Frankrijk, Bulgarije, Spanje, Oostenrijk en België. Zijn andere passie, naast muziek, zijn auto’s. Hij is dan ook regelmatig te vinden in de automotive-branche. Alan is een geboren en getogen Goesenaar.

Lees meer

Helen vindt het hier goes wonen!

Helen Grootjans (46), ergotherapeut bij SVRZ, is sinds ruim een jaar weer terug in de stad waar ooit haar wieg stond. Samen met haar partner Ruben vormt ze een samengesteld gezin, met twee meiden van 13 en 15 en drie jongens van 6, 8 en 10 jaar.

Lees meer

Ginny vindt het hier goes wonen!

Ginny Rentmeester (46) is zelfstandig interieur architect en eigenaar van atelier In-Perspectief, waar ze schilder- en tekencursussen geeft. Al ruim twintig jaar woont ze in Eindewege, samen met haar partner Jan Lokerse en haar zoon Joël (10).

Lees meer

Ryan vindt het hier goes wonen!

Ryan van Ham (17) studeert Mode/Maatkleding aan het ROC Mondriaan in Den Haag en naast zijn studie werkt hij bij Golden Palace.

Lees meer

Lisette vindt het hier goes wonen!

Lisette Potter (41) uit ’s-Heer Hendrikskinderen, hondentrimster en eigenaar van houtdecoratiebedrijf “Hout van Lies”, woont samen met haar man Pieter-Bas en haar twee zoontjes, Rick (8) en Gijs (5).

Lees meer

Nathalie vindt het hier goes wonen!

De van oorsprong Belgische Nathalie Volckaert (38), zzp-er bij Balance-Beauty en Bubbels2bubbels, woont nu bijna vier jaar in Goes, samen met haar partner Simon Schot en zoon Jorn Schotte.

Lees meer

Lenie vindt het hier goes wonen!

Lenie Rijnders woont met man en drie dochters sinds 2008 in Goes. Daarvóór woonde het gezin in Heinkenszand. “Daar was het prima wonen met opgroeiende kinderen. Onze dochters hadden echter een leeftijd bereikt, dat we steeds vaker naar Goes moesten.

Lees meer

Blaise vindt het hier goes wonen!

Blaise Safari werd op 25 december 1971 geboren in de Democratische Republiek Congo. “Ik ben voorzitter van stichting ADAVOC die hulp biedt aan kwetsbare medemensen, vooral vrouwen en kinderen die slachtoffers zijn geworden van de oorlogen in Bukavu ( D.R.C).

Lees meer

Sofyan vindt het hier goes wonen!

Sofyan Azzagari, 24 jaar is geboren en getogen in Goes. “Ik woon thuis bij mijn ouders met mijn twee broertjes. Momenteel studeer ik af (Sport- en Bewegingseducatie) en werk ik bij CS Telecom & IT (Businesspartner voor de zakelijke markt) en Supervet Events.

Lees meer

Chantal vindt het hier goes wonen!

Chantal Braam Verwest is 32 jaar en HR-Adviseur van beroep. Zij woont samen met Jochem (36) en Arendo (3).

Lees meer

Geert Jan vindt het hier goes wonen!

Geert Jan Tuyl woont vanaf 1999 in Goes. “Van kinds af aan ging ik met mijn ouders naar Oostkapelle en Domburg op vakantie. Dat was toen vanuit Utrecht een hele wereldreis met 2 of 3 stops voor een kopje koffie en limonade.

Lees meer

Marloes vindt het hier goes wonen!

Mijn naam is Marloes van Trigt (24) en woon heerlijk in hartje Goes, op tien meter van de oude haven. Ik werk met veel plezier bij Pi-Spello, een praktijk voor dyslexieonderzoek en –behandeling. Vanaf 2016 kunnen kinderen er ook terecht voor overige psychologische problemen.

Lees meer

Frits vindt het hier goes wonen!

Ik ben Frits de Kaart (69 jaar), gepensioneerd maar actief in het vrijwilligerswerk. Ik zet me onder andere in voor Buurtwerk Goese Polder, Rondje Goes en Buur4Goes. Daarnaast volg ik de lokale politiek.

Lees meer

Esther vindt het hier goes wonen!

Mijn naam is Esther Veldhuizen, ik ben 41 jaar en Marketing & Communicatie adviseur van beroep. Ik woon samen met mijn man Robert en mijn twee zoons: Jens van 13 jaar en Mees van 10 jaar.

Lees meer

Soo Jin vindt het hier goes wonen!

Ik ben Soo Jin Kesteloo, 42 jaar. Ik ben eigenaresse van Sooo Delicious, een pastryshop gespecialiseerd in bakken op maat zoals glutenvrij, suikervrij etc. En waar je ook terecht kunt voor een heerlijk bakje koffie en praatje. 

Lees meer

Siciliani vindt het hier goes wonen!

Siciliani Texel is een veelzijdig mens. Hij werkt als kapper bij Funky Hair en is daarnaast fotograaf, grafisch vormgever én zangcoach.

Lees meer

Lydia vindt het hier goes wonen!

Lydia Clarisse is 36 jaar en woont samen met haar man en dochter in de gezellige wijk Goes-Oost.

Lees meer