Het is hier Goes wonen

Een serie verhalen van Goese inwoners.

Saskia

Saskia vindt het hier goes wonen!

Saskia vertelt: “In 2016 ben ik voor de liefde naar Goes verhuisd. Ik ontmoette Rico tijdens een fotoshoot voor onze toenmalige werkgever Fitland. De vonk sloeg direct over! Een paar weken later hingen de foto's (van wat achteraf onze eerste date zou blijken) door heel Nederland. Een leuke herinnering aan onze eerste ontmoeting. Ik woonde destijds in Nijmegen en na een jaar daten en veel heen en weer reizen, besloten we om samen te gaan wonen. We hoefden er niet lang over na te denken, we kozen voor Goes. We woonden destijds in een huurwoning in de Goese Polder en kochten eind 2019 samen ons eerste huis in Mannee.” 

Vriendelijk en nuchter

Het wonen in Goes bevalt deze Brabantse prima. “Ik heb me hier vanaf het begin thuis gevoeld en dat is nooit veranderd!”, vervolgt Saskia. “Ik vind Goes een mooie, fijne en warme stad en de ligging aan de Oosterschelde is prachtig. De mensen zijn vriendelijk en nuchter, iets wat mij als echte Brabander natuurlijk ook aanspreekt. En er hangt een bepaalde rust, die in veel steden ontbreekt. De stad is levendig, maar heeft een dorps karakter.” Wat ze nog mist, is live muziekoptredens op de Grote Markt. “Maar dat komt door de huidige coronamaatregelen. Laten we hopen dat het snel weer kan...” 

Sightseeing

Bijzondere plekken voor haar zijn het Goese Sas en de stadshaven: “Daar neem ik bezoek (van buiten Zeeland) meestal mee naartoe voor een stukje sightseeing. Ik raak er niet op uitgekeken. En onze wijk Mannee natuurlijk, omdat we daar met heel veel plezier wonen!”

 

 

Peter Vos

Peter vindt het hier goes wonen!

Zijn relatie met Angelique was voor Peter de reden om in Goes te gaan wonen. In een huis vlakbij het centrum, aan de groene Westwal. Zijn nieuwe woonplaats bevalt hem goed. Peter: “Goes is kleinschalig, maar je hebt er toch een stadsgevoel en veel voorzieningen.”

Sportliefhebber

In zijn vrije tijd sport Peter veel, zoals wielrennen, mountainbiken en schaatsen: “Zoals je op de foto kunt zien, kon dat vorig jaar ook op de Westwal. Met ons mooie huis op de achtergrond!

In 2022 had ik graag weer willen deelnemen aan de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee. Helaas heeft de organisatie dit evenement vanwege corona afgelast.”

Stadshaven

Dat Peter graag op en aan het water te vinden is, is wel duidelijk: “De mooiste plek van Goes is in mijn beleving de Stadshaven, met de monumentale panden en de jachthaven.” En dat is ook het enige wat hij nog mist aan de plek waar hij woont: ”een doorvaart voor bootjes via de Westwal, langs ons huis!”

 

Tirsa de Nooijer

Tirsa vindt het hier goes wonen!

Tirsa legt uit wat haar beroep inhoudt: “Als adviseur Public Affairs zorg je voor het tot stand komen en onderhouden van relaties van je opdrachtgever. Dat doe je door daar de perfecte omstandigheden voor te creëren, bijvoorbeeld door het organiseren van netwerkevenementen.  Dat is super leuk werk, waarvoor je sociaal en ondernemend ingesteld  moet zijn. Dit werk past heel goed bij mijn karakter, waardoor het vaak niet als werken voelt. Regelmatig krijg ik te horen: ‘Jij hebt leuk werk! Alleen maar feestjes organiseren, haha!’ Al komt er natuurlijk veel meer bij kijken dan je in eerste instantie zou denken.”

 

Buitenleven

Tirsa groeide op in Goes en is nu weer terug van weggeweest: “Oorspronkelijk kom ik uit Kloetinge, een klein dorpje met een landelijke sfeer. Ik ben echt met het buitenleven en paarden opgegroeid. Als puber ben ik met mijn familie naar Goes- Noord verhuisd. Dat was opeens een hele andere vibe!  Maar ik vond het leuk dat we zo dicht bij het centrum gingen wonen. En ik was veel in de stad te vinden. Later ben ik naar de binnenstad van Middelburg verhuisd. Dat was praktisch in verband met mijn werk en het stadse karakter van Middelburg trok me erg aan. Na een jaar of vijf ben ik weer vertrokken naar Goes. Terug naar de wijk waar ik ben opgegroeid, met mijn familie om de hoek. Dat was nu zo’n anderhalf jaar geleden en het bevalt me heel goed!”

Gemoedelijke sfeer

Die keuze voor Goes maakte ze bewust: “Vroeger wilde ik altijd in een grote stad wonen, het liefst Amsterdam. Maar hoe meer ik er kwam, hoe meer ik ook de nadelen begon te zien. De huizenprijzen zijn er heel hoog, je auto parkeren is er bijna onmogelijk en voor je het weet, is je fiets gestolen. En het is er altijd druk. Middelburg is een leuke en mooie stad, maar Goes ligt veel centraler. Je bent in 40 minuten in Antwerpen en ook Breda en Rotterdam zijn dichtbij. Goes is natuurlijk ook een stad, maar wel met een gemoedelijke sfeer.”

Modestad

En ook op modegebied doet Goes voor haar niets onder voor andere steden:  “Je kunt er lekker jezelf zijn en ik vind de meeste mensen er altijd verzorgd uitzien. Mode is echt een ding hier, veel meer dan in de andere Zeeuwse steden. En laat ik alle leuke kleding boutiques niet vergeten! Bijna alle merken waarvoor je normaal gesproken naar de grotere steden zou moeten, zijn hier ook te vinden. Goes is wat dat betreft echt wel de modestad van Zeeland.”

Zonnig Mexico

Ze vindt het alleen jammer  dat er geen internationaal vliegveld in de buurt van Goes is: “Zelf vind ik het heel leuk om te reizen, toevallig schrijf ik deze tekst nu vanuit het zonnige Mexico. Een vliegveld in de buurt zou wel heel handig zijn. Ik denk dat Goes mooi centraal tussen Rotterdam, Eindhoven en Brussel in ligt. Ja, en een grote modeketen als de Zara zou ook nog een welkome toevoeging zijn.”

Hollandsche Hoeve

Over een bijzondere plek in Goes hoeft Tirsa niet lang na te denken. “Voor mijn dochtertje is De Hollandsche Hoeve echt nummer één. Daarmee hebben we een kinderboerderij, een indoor en outdoor speeltuin en het zwembad naast de deur. Dat is echt perfect. Ik heb er intussen al zoveel tijd doorgebracht, dat ik het zelf ook erg ben gaan waarderen. Mijn eigen favoriete plek is de prachtige stadshaven. Daar kan ik naar blijven kijken, met dat bruggetje dat nog met de hand bediend wordt. En de brugwachter die soms de oren van je hoofd kletst. Ik hoop daar ooit een eigen bootje te hebben liggen. Nog een paar jaar werken en dan moet dat vast lukken!”

Annemiek Remeeus

Annemiek vindt het hier goes wonen!

Annemiek vertelt:” We woonden eerst in Kapelle, toen er een woonboerderij te koop kwam in Kattendijke. We zijn meteen gaan kijken en waren direct enthousiast! Hier zagen we onszelf wel wonen. Middenin de polder, met mogelijkheden voor een moestuin en dieren die vrij rondlopen over het erf. Ondertussen wonen we er nu vijf jaar.”

Voorzieningen

Waarom ze van Goes houdt? “Omdat het zoveel voorzieningen heeft. Onze zoon zit bijvoorbeeld op freerunnen in het Omnium.  Wil je uit eten, dan zijn de restaurants dichtbij. Dit terwijl we wonen in de polder, buiten Kattendijke. De combinatie van veel voorzieningen en toch de rust, vind ik ideaal!”

Kleinschalig en compact

“Verder heeft Goes heeft een kleinschalig karakter, wat ik erg fijn vind. Het is niet massaal en je hoeft geen grote afstanden af te leggen voor bijvoorbeeld de supermarkt, sporthal, enz. Ik mis dus eigenlijk niet veel in Goes. Maar als ik toch iets moet noemen, dan noem ik een groot tuincentrum!”

Groene vingers

Op de vraag welke plek voor haar bijzonder is, antwoordt ze zonder twijfel: “Onze woonboerderij en tuin hier in Kattendijke. Ik ben vaak te vinden in onze tuin en moestuin. Het bezig zijn met zaaien en opkweken van gewassen, zoals wortels, boontjes, boerenkool, enz., geeft mij rust en heel veel plezier. En ook het zaaien van bloemen vind ik geweldig!”

Meer zien van de tuin en moestuin van Annemiek? Volg haar dan op haar Instagrampagina @woonboerderij_51

Kyle Doesburg

Kyle vindt het hier goes wonen!

Kyle vertelt hoe hij hier terecht is gekomen: “Ik ben geboren in Utrecht en woonde daar met mijn (tien maanden oudere) broer en ouders. Op mijn vierde ben ik met mijn moeder en broer naar Goes verhuisd, omdat hier al verschillende familieleden woonden. Een jaar later volgde mijn vader en zijn we als gezin verhuisd binnen Goes. Naar het huis in Goes-Noord, waar ik opgegroeid ben.”

Thuishaven

Goes noemt hij zijn thuishaven: “Ik ben hier opgegroeid en iedereen uit mijn dichte vriendenkring komt hier vandaan. Dus ik ben blij met de mensen om me heen. Daarnaast hou ik van de rust die hier te vinden is. Het is verre van de drukte uit de randstad (die ik soms heerlijk vind, maar ik ben altijd blij als ik Goes weer binnen rijd!). Aan de andere kant heeft het ook weer niet de uiterst serene rust van het platteland. Goes biedt een mooie middenweg en dat is voor mij ideaal!”

Veel sfeer

“Eigenlijk verschilt Goes in bijna alle opzichten van andere steden… In vergelijking tot de andere Zeeuwse steden, vind ik Goes veel sfeer hebben. Het heeft leuke parkjes, een gezellige binnenstad en mooie wateren. En er ontstaan telkens weer mooie nieuwe initiatieven. Als stad blijft Goes zich ontwikkelen, dus ik denk dat er nog veel moois mogelijk is hier. Vergeleken met andere steden in Nederland, zijn de mogelijkheden in Goes nog wel wat beperkt. Maar dat is niet erg, want zo is er iets om naar toe te werken!”

Kritisch blijven kijken

“We mogen daarom als stad niet stil blijven staan. Er moeten telkens nieuwe, mooie plekken ontstaan in de stad. Dit om te kunnen groeien en aantrekkelijk te blijven voor de jeugd. Goes is natuurlijk niet te vergelijken met de randstad. Maar het mag niet zo zijn dat de jeugd hier wegtrekt, omdat het leven in de grote steden zoveel meer brengt. Goes heeft het in zich om zelf een stad te worden die jongeren trekt, als de stad maar op de juiste manier blijft evalueren.”

Klaslokaal

Meerdere plekken in Goes zijn bijzonder voor Kyle: “Allereerst mijn klaslokaal. Dat is de plaats waar ik werk en ik een bijdrage mag leveren aan de ontwikkeling van de jeugd. Ik streef ernaar om iedereen zich op zijn of haar gemak te laten voelen, zodat mijn leerlingen stappen voor zichzelf kunnen maken. Niet per se voor mijn vak, maar als persoon.”

VV Kloetinge

“De tweede plaats die bijzonder voor mij is, is het veld van VV Kloetinge, op het Wesselopark. Bij deze club begon mijn voetbalcarrière als aanvaller, 16 jaar geleden. Na uitstapjes naar verschillende clubs, ben ik dit jaar weer terug bij VV Kloetinge. En het voelt hier nog steeds als thuis!”

Eigen paleis

“Tenslotte noem ik mijn huis hier in Goes. Ruim drie jaar geleden heb ik mijn eerste koopwoning kunnen bemachtigen. Na wat kluswerk, heb ik van dit huis mijn eigen paleis kunnen maken. En iedereen die er komt, beaamt dat dit huis uitstraalt wie ik ben als persoon. Het is de plek waar ik tot rust kom en waar ik mijn creativiteit kwijt kan!”

Foto: Lima Summer Bar

Geibory

Geibory vindt het hier goes wonen!

Geibory vertelt: “Zo’n twee en een half jaar woon ik nu in Goes. Ik kwam hier voor de liefde (wie niet?). Negen jaren geleden ontmoette ik mijn Nederlandse man in New York, in de Verenigde Staten. Maar ik had toen echt nooit gedacht dat ik aan de andere kant van de wereld terecht zou komen! Jaren later besloten we een gezinnetje te willen stichten. Dus gingen we op zoek naar een rustige, maar aantrekkelijke woonomgeving voor onze kinderen. Een fijne plek voor hen om op te groeien, waar ze goed onderwijs zouden krijgen. Zo kwamen we uit bij Goes, een stad met een rijke geschiedenis, mooie architectuur, middenin het groen.” 

 

Verliefd op Goes

“De eerste keer dat ik in Goes kwam, was op een zaterdag. Ik at er in een heerlijk restaurant op de Grote Markt en zag er de vers markt met al zijn kleuren, afstekend tegen de Grote Kerk. Omringd door vriendelijke mensen, die in Goes woonden. Het gaf me een goed gevoel en vervolgens wandelden we naar de Grote Kade. Vanaf dat moment wist ik dat Goes alle charme had die ik wilde in mijn dagelijkse leven. Ik werd verliefd op het uitzicht op de Grote Kerk en op de bootjes in de stadshaven. En nog steeds is het – iedere keer wanneer ik hier langs loop – alsof ik een mooi, oud boek bekijk, dat zich met ieder zuchtje wind vernieuwt. Zo rijk aan geschiedenis, maar altijd klaar voor nieuwe avonturen.”  

Gemoedelijk tempo

“Ik heb al in veel steden gewoond: in Merida (Venezuela), Rome (Italië), New York en Miami (Verenigde Staten). En ieder stad heeft volgens mij zijn eigen charme. Maar wat ik het meest waardeer aan Goes, is het ‘slow living concept’. Alles gaat hier nog op een gemoedelijk tempo. Iets wat we allemaal nodig hebben als we ons willen settelen en willen genieten van de kleine, gewone dingen in het leven. Hier word je nooit wakker van het verkeer in de nacht. Je hebt hier geen overvolle straten, waar je nauwelijks meer doorheen komt als voetganger. En je hoeft je hier ook niet druk te maken of je wel perfect gebruind bent door de zon (niemand heeft hier een kleurtje door de zon, haha!). Hier mag je gewoon je pure zelf zijn, in alle eenvoud. Dat is voor mij plezier in het leven!”

Thuis in de Sint Jacobstraat

Geibory voelt zich dus helemaal thuis in Goes. Maar één ding mist ze wel een beetje: “Vergeleken met de wereldsteden waar ik gewoond heb, zijn er hier minder evenementen en is er minder op modegebied.”

Het meest speciaal voor haar is de Sint Jacobstraat. “We hebben daar een monumentaal pand gekocht (een oude bakkerij) en dit helemaal gemoderniseerd. We hebben er onze eerste (t)huis van gemaakt als gezinnetje. Onze dochter Isabella is in dit huis geboren. Iedere keer als ik nu door onze straat loop heb ik het gevoel thuis te komen.”

“Leuk dat jullie mijn verhaal hebben gelezen en misschien tot ziens in het mooie Goes!”

 

  

 

Sjaan Huissoon

Sjaan vindt het hier goes wonen!

Sjaan is sinds kort met pensioen, maar stilzitten doet deze inwoonster van Wolphaartsdijk zeker niet: “Ik zet mij al veel jaren in als bestuurslid voor de dorpsvereniging, met veel enthousiasme. Ons doel is het behouden en versterken van de leefbaarheid in Wolphaartsdijk en Oud-Sabbinge.  Ook ben ik al veel jaren redactielid van dorpsblad ‘De Schalm’. Ik hoop dit alles nog een poos te mogen volhouden!”

 

Geboren en getogen

Sjaan is een geboren en getogen Goesenaar: “Ik ben in Goes-Oost geboren, in de Violenstraat. Twee jaar na mijn geboorte verhuisde het gezin Schrijver (mijn meisjesnaam) naar de Westsingel in Goes-West. Naar de woning van mijn opa en oma, die mijn vader verbouwd had. Daar ben ik opgegroeid en naar school gegaan. Eerst naar kleuterschool Het Mezennestje en daarna naar de lagere school, de H. van der Veenschool.”

Goes-Zuid

“In 1977 ben ik getrouwd met Bram Huissoon en zijn wij in Goes-Zuid gaan wonen, in de Bessestraat. Dat moest vanwege het beroep van mijn man, ambulancechauffeur. De ambulance stond toen nog bij de chauffeur thuis en de ambulancebegeleiders woonden in Goes-Zuid. Een korte aanrijtijd was dus noodzakelijk. We hebben hier 13 jaar met veel plezier gewoond en onze twee dochters zijn er geboren. Mochten we ooit naar de stad Goes terugkeren, dan is deze wijk de eerste waar we voor een huis zouden kijken!” 

Droomhuis

“Toen er een ambulancepost in Goes kwam (en de ambulances niet meer bij de chauffeurs thuis stonden), kregen we meer vrijheid om te verhuizen, maar wel  binnen de gemeentegrenzen. Zo konden we  onze droom realiseren: een oud huis renoveren in Wolphaartsdijk. Eind 1989 kochten we een verpauperd bedrijfspand aan de Veerweg en verbouwden het grondig tot woonboerderij, de oude bestemming van het pand. De verbouwing was een enorme uitdaging, die zeker twee jaar heeft geduurd. Maar we hebben er geen moment spijt van gehad!”

Geboortestad

Haar droomhuis staat dus in Wolphaartsdijk, maar Sjaan houdt van heel de gemeente Goes: “Goes is mijn geboortestad en alles voelt vertrouwd. Ik hou van de stad Goes, onder andere van de vesten met de monumentale bomen, de binnenstad, het museum, het theater, het stadhuis, het winkelaanbod en de horeca, de jachthaven en de vele andere voorzieningen. Maar ik hou ook van de dorpen, met ieder hun eigen identiteit en uitstraling. Het zijn stuk voor stuk ‘parels in de kroon’ van de gemeente Goes!”

Veel voorzieningen

Sjaan en haar man kozen destijds voor Wolphaartsdijk vanwege de vele voorzieningen op het dorp: “Er zijn scholen, kerkgenootschappen, ouderenzorg, winkels, een grote verscheidenheid aan bedrijven, horeca en verblijfsrecreatie. Er worden diverse activiteiten georganiseerd, voor jong en oud. Mooi om te ervaren is ook het sterke verenigingsleven, de bereidheid om elkaar te helpen en alle initiatieven die worden ontplooid.”

Landelijke omgeving

“En de landelijke omgeving is prachtig,” vervolgt ze. “Binnen een paar minuten ben je wandelend of fietsend in het buitengebied, waar in elk jaargetijde weer iets anders te zien en te beleven is. Het Veerse Meer is een ‘hotspot’ voor inwoners, dagrecreanten en toeristen, waar je heerlijk kunt varen op het water of kunt recreëren aan de oevers. Wolphaartsdijk en Oud-Sabbinge zijn in alles bruisende dorpen, die volop in beweging zijn. We hopen dan ook nog lang op deze prachtige locatie te kunnen wonen!”

Tuincentrum

Er is dus niet veel dat ze mist in haar woonomgeving, alleen “een mooi, groot tuincentrum zou heel welkom zijn in Goes.” Ook ziet ze graag nog meer aandacht voor wat er op de dorpen speelt en mag er - wat haar betreft - vanuit Goes nog meer georganiseerd worden in de dorpen. “Wat te denken van een mooie activiteit in het themajaar Goes-Europa in 2022? Natuurlijk het liefst in Wolphaartsdijk of Oud-Sabbinge! J”

Watersnoodmonument

Het is voor Sjaan niet moeilijk om een bijzondere plek in Goes te noemen. “Dat zijn er meerdere! Maar als ik moet kiezen, kies ik voor het watersnoodmonument op de dijk bij de Schelphoek. Het ontwerp is destijds gemaakt door een inwoonster van Wolphaartsdijk. De gemeente, en in het bijzonder toenmalig wethouder Charles Linssen, heeft dit project warm omarmd en ervoor gezorgd dat het monument binnen korte tijd werd gerealiseerd. Ik vind het een prachtig monument op een fraaie locatie, neergezet ter nagedachtenis aan de inwoners die tijdens de ramp zijn omgekomen.”   

 

Tessa Zwartepoorte

Tessa vindt het hier goes wonen!

Tessa is in Goes geboren en heeft er altijd gewoond. En dat bevalt haar goed: “Goes is een prachtige stad met mooie huizen, zowel monumentaal als nieuwbouw. Er zijn gezellige terrasjes en je hebt er leuke winkels. Goes is klein, maar juist daardoor is het hier heel gezellig. Vooral in de binnenstad. Ons kent ons!”

Hippe mode voor vrouwen

Haar passie voor ondernemen heeft Tessa van huis uit meegekregen. Al in 2018 begon ze haar eigen modelabel Tezza Fashion. “Ik ben gestart met het ontwerpen van kinderkleding, maar al snel kreeg ik steeds meer interesse in kledingstukken voor hippe vrouwen. Dus daar focus ik mij nu vooral op.” 

Duurzaam

“Op mijn website vind je mijn exclusieve collectie. Ik bedenk, ontwerp en maak deze kleding zelf. Mijn label staat voor ‘laten zien wie je bent, wat je doet en hoe je dit doet’. Verder vind ik het belangrijk dat mijn kleding duurzaam is. Daarom werk ik alleen met duurzaam katoen en textielinkt op waterbasis.” 

School

Behalve dat Tessa haar eigen modelabel heeft, gaat ze ook nog naar school. “Ik ben inmiddels afgestudeerd marketing & communicatie medewerker. En op dit moment volg ik de studie Mode & Media Styling bij B Fashion Academy. Hier wil ik mij verder ontwikkelen op modegebied en dit combineren met mijn eigen label.”   

Volop inspiratie

Inspiratie heeft ze in elk geval volop: “Mijn inspiratie haal ik uit mijn vrienden, mijn omgeving, de reizen die ik maak en het gevoel dat ik daarbij creëer. Mijn allergrootste droom is dat Tezza Fashion in alle winkels over de hele wereld te koop is en ik iedereen zie stralen in mijn zelfontworpen kleding, hihi!”

Kijk ook op www.tezzafashion.com

 

Ronan Oostdijk

Ronan vindt het hier goes wonen!

De wieg van Ronan stond in een dorp vlakbij Goes, waar hij tot zijn 18de woonde. Ronan vertelt: “Daardoor kwam ik vaak in Goes en zo leerde ik er mensen kennen. Daarna heb ik een tijdje in Middelburg gewoond, maar ook in London en op St. Maarten. Op mijn 23ste kwam ik terug naar Nederland en ben ik maar gelijk in Goes gaan wonen.” 


Alles binnen handbereik
Die keuze bevalt Ronan nog steeds goed: “Goes is een veelzijdige, groeiende stad,
met alles binnen handbereik. Er komen ook steeds meer en betere restaurants. En er
worden veel leuke evenementen georganiseerd door de mensen van Festive en
Goes Marketing”.


Gezellige horeca
Wat Goes anders maakt dan andere steden? Ronan: “Eigenlijk is Goes meer een
groot dorp, waar veel mensen elkaar kennen. Een stad die zich blijft ontwikkelen en
meegaat met de tijd.” Een mooie plek in Goes vindt hij de Grote Markt, “een groot,
sfeervol plein met gezellige horeca. En voor mij is het maar een klein stukje lopen!

foto

Jordi vindt het hier goes wonen!

Jordi Matondo (27), Machine Operator bij Top Taste (uienverwerkingsbedrijf) in Kapelle, woont al 22 jaar in Goes, sinds het moment dat zijn ouders naar Goes verhuisden. “Tegenwoordig woon ik er samen met mijn partner Paulien Ganseman en onze twee prachtige kinderen.”

Jordi vertelt: “Waarom ik zo van Goes hou? Ik ben er opgegroeid en heb in de tussentijd nooit ergens anders gewoond. Ik weet dus niet beter en zou ook niet beter willen weten!”

Sportpark ‘t Schenge
“Een bijzondere plek voor mij is Sportpark ’t Schenge. In mijn jeugd was ik er elke dag te vinden; om te voetballen met de vereniging (SSV’65) of gewoon met vrienden. Sinds het nieuwe voetbalseizoen speel ik weer bij SSV’65, dus deze plek blijft mij trekken.” Bijzonder aan Goes vindt Jordi de ons-kent-ons cultuur. “En iedereen hier probeert goed te zijn met elkaar!”

Aïcha

Aïcha vindt het hier goes wonen!

Aïcha Harinck-Knaap is leerkracht speciaal basisonderwijs bij SBO De Tweern in Goes. Samen met haar man Joost, dochter Sophia (9), zoon Mason (7) en hond Max (1) woont ze met veel plezier in het Goese Diep.

Aïcha vertelt: “Als puber ben ik vanuit de Randstad naar Goes verhuisd. Vooral in het eerste jaar had ik daar nogal wat weerstand tegen. Ik ging dan ook steevast elk weekend terug naar Leiden of Amsterdam. Tot ik Joost leerde kennen en ontdekte hoe leuk het hier was! Nadat ik de middelbare school hier had afgerond, zijn Joost en ik gaan reizen en hebben we op meerdere plekken in Zuid-Afrika en Nederland gewoond.”

Huis naar eigen ontwerp
Toch bleef Goes trekken: “Een paar jaar terug heb ik ons (stiekem) op de reservelijst gezet voor een vrije bouwkavel in het Goese Diep. We woonden eigenlijk al heerlijk op een zelfontworpen woonark bij Amsterdam, maar een eigen huis ontwerpen aan het zilte water van de Oosterschelde én in de buurt van familie wonen, leek me ook erg fijn. Vorig jaar kregen we ineens een mooie kavel aangeboden en zijn we in de zomervakantie verhuisd naar een (tussentijds) huis in de omgeving van Goes. Zo konden de kinderen alvast naar hun nieuwe school en konden we het bouwproces van dichtbij  meemaken.”

Toppers
Met trots vertelt ze over hun nieuwe huis, waar ze inmiddels ingetrokken zijn: “Ons huis is ontworpen door Goesenaar Arco Herrebout (Vormverbeeld) en gebouwd door topaannemer Jacco Baaij uit Kruiningen en andere lokale toppers. Hoewel je vaak hoort dat een bouwproces veel hoofdbrekens kost, is het met deze mannen – onder het genot van meerdere bolussen en kopjes koffie- nagenoeg vlekkeloos verlopen!

In het bijzonder geniet ik van onze veranda (zie foto), waar we dagelijks te vinden zijn. Ook met minder weer zitten we hier heerlijk beschut. Doordat de schuifdeuren ver open kunnen, ervaren we ook binnen, aan de eettafel, het buitengevoel. En de kinderen kunnen hier  heerlijk in het water suppen, zwemmen en spelen met hun vriendjes.”

Alles binnen handbereik
Wat Aïcha zo aanspreekt in Goes? “Goes heeft een prachtige oude binnenstad met een gezellige markt, leuke winkels, goede restaurants en veel terrassen. En alles wat je nodig hebt, is binnen handbereik. Ook ligt Goes in de buurt van prachtige stranden, dijken en bossen, waar we graag met de hond wandelen. Er worden ontzettend leuke evenementen georganiseerd voor jong en oud en sinds vorig jaar is er zelfs een superleuk pop-up stadsstrand, “Lima Beach Club”, op loopafstand van ons huis.”

Komt goed!
“Verder heeft Goes een actieve gemeente, die openstaat voor ideeën en helder communiceert, zoals ook weer bleek tijdens de corona-crisis. Waar ik ook van houd, is de standaard reactie op iedere uitdaging die men hier tegenkomt: ‘Komt goed…’. Een geruststellende opmerking, die duidelijk  maakt dat vanuit vertrouwen gehandeld wordt. Goesenaren zijn vriendelijk, in voor een praatje en geven mij als nieuweling een welkom gevoel. Wij wonen hier dan ook met veel plezier!”

Sam

Sam vindt het hier goes wonen!

Sam vertelt hoe hij in Goes terecht kwam: “Ik ben opgegroeid in Heinkenszand.  In de tijd dat ik bij restaurant Meliefste werkte, van 2015 tot 2017, huurde ik met wat vrienden een appartement in Goes. In 2017 vertrok ik voor een tijdje naar Curaçao om daar te gaan werken. Bij terugkeer woonde ik nog een paar maanden bij mijn ouders en twee jaar terug, in 2018, kocht ik mijn eerste huis in Goes. Daar ben ik inmiddels begonnen met de productie en verkoop van verse granola, naar eigen recept.”

Nuchter
De keuze om een huis te kopen in Goes lag voor de hand: “Ik ben van Goes gaan houden sinds de middelbare school. Ik herinner mij nog veel van die tijd! In Goes wonen nog steeds veel van mijn vrienden en je hebt er bijna alles. Ook het nuchtere wat Goes met zich meedraagt, ligt mij wel. Nu ik startend ondernemer ben, merk ik bovendien dat mij in Goes veel wordt gegund. Ik heb hier inmiddels zo’n honderd klanten die mijn granola afnemen.”

Gezonde markt
Wat Goes onderscheidt van andere steden? Sam: “In vergelijking met steden in de Randstad is Goes nog groeiend, maar in mijn ogen kom je hier niks te kort. Ieder seizoen zijn er wel activiteiten en ook de Goese horeca is de laatste jaren met stappen vooruitgegaan. Aan aanbod in de horeca dus geen gebrek! Jammer is wel dat er veel van hetzelfde bijgekomen is de laatste jaren. Ik zou dus echt inzetten op trends die nu hip zijn in de Randstad, en veel meer de gezonde markt op gaan. Iets waarmee ik zelf al ben begonnen!”  

Lees meer op @versegranola.nl en (begin 2021) op www.versegranola.nl.

Nancy

Nancy vindt het hier goes wonen!

Nancy woont al meer dan 20 jaar in Goes: “In 1999 ben ik met mijn familie verhuisd van Amsterdam naar Goes. Kennissen van ons woonden in Oostkapelle en als we in Zeeland waren, gingen we altijd lunchen en winkelen in Goes. We vonden het  een gezellige stad en de keuze om naar Goes te verhuizen, was dan ook vrij makkelijk. Het was de eerste jaren nog wel even wennen, maar we hadden al gauw onze draai hier gevonden en een leuke vriendenkring opgebouwd.”

Goes bruist!
Wat Goes bijzonder maakt volgens Nancy, is dat het alles heeft. “Ik hou van de gezellige binnenstad, met leuke horecazaken, gezellige winkelstraatjes en de prachtige haven. De mensen zijn hier heel gastvrij en er worden veel evenementen georganiseerd, voor alle leeftijden. Er is een groot aanbod aan sport, veel groen en er zijn leuke speeltuintjes voor onze kinderen. In onze vrije tijd sporten we veel en mijn man gaat er graag op uit met zijn mountainbike. Iedere keer ontdekt hij dan weer prachtige routes!”

Lekker naar buiten
Ook in coronatijd maakt Nancy er het beste van: “Vóór de coronatijd gingen wij graag uit eten en deden we volop leuke dingen met het gezin. Dat is nu allemaal wat minder, maar door de beperkingen zijn we wél meer buiten om even een frisse neus te halen. Iets positiefs aan deze bijzondere tijd. Zo ontdekken we ook steeds meer mooie plekken, gewoon bij ons om de hoek. Ook in de dorpjes in de buurt van Goes komen we graag, zoals Wemeldinge. Je bent er binnen 10 minuten en kunt er heerlijk uitwaaien aan de Oosterschelde. Verhuizen naar Wemeldinge? Daar hebben we wel eens aan gedacht, maar we blijven lekker in Goes!”

De Hollandsche Hoeve
Een bijzondere plek noemen in Goes vindt ze lastig: “Er zijn zoveel mooie plekjes! Maar mijn favoriet is natuurpark De Hollandsche Hoeve. Mijn hardlooprondjes starten eigenlijk altijd daar. Vooral in de herfst is het er prachtig, met al die mooie herfstkleuren. Ook voor de kinderen is er genoeg te doen, zoals de speeltuin en de kinderboerderij.”

Glimlach
“Uniek in Goes vind ik dat iedereen hier elkaar gedag zegt, bijvoorbeeld als je aan het wandelen bent.  Wij leren onze kinderen dit te blijven doen, want zo tover je altijd een glimlach op het gezicht van je voorbijganger. In grotere steden zal dit minder snel gebeuren. Nog iets ‘typisch Goes’ zijn de ganzen, die regelmatig de weg oversteken en daar lekker de tijd voor nemen. Meestal op momenten dat je zelf net haast hebt (haha!). Dat gewaggel is zó leuk om naar te kijken. Ik vind het dan ook helemaal niet erg om er even op te wachten!”

Dulan

Dylan vindt het hier goes wonen!

Dylan is grafisch vormgever en eigenaar van reclamebureau Leijdekker Design. “In opdracht verzorg ik de vormgeving en realisatie van onder andere websites, drukwerk en reclamemateriaal. Full service, dus van ontwerp tot eindproduct. Daarnaast werk ik als Signmaker (specialist in visuele communicatie) bij Grafisch Bedrijf Goes (GBG).”

Vertrouwd
Goes voelt voor Dylan vertrouwd: “Ik ben in Goes geboren en woon er al mijn hele leven. Ik vind het een gezellige stad, met veel activiteiten en veel faciliteiten. Je hebt hier alles. Goes heeft dat meer dan andere steden in Zeeland. Bovendien zit je hier in het hartje van Zeeland, centraal en overal dichtbij.”

Terrasliefhebber
Een bijzondere plek voor Dylan is de Grote Markt in Goes: “Ik ben een terrasliefhebber en drink graag met mijn vrienden een biertje op het terras. 32 Eten & Drinken is daarvoor de beste plek; daar kom ik heel graag!”

Martin

Martin vindt het hier goes wonen!

Martin vertelt: “Voor mijn werk vervoer ik vis en schaaldieren in de Vogezen. Doordeweeks zit ik dus vaak op de weg, in Frankrijk, Duitsland en Luxemburg. Thuis in Goes woon ik samen met mijn vrouw Karin, met wie ik 11 jaar ben getrouwd en 30 jaar samen ben. Zij werkt op de afdeling digitale informatievoorziening bij Rijkswaterstaat.”

Goese jeugd
In Goes liggen zijn wortels: “Eigenlijk woon ik al mijn hele leven in Goes, met een ‘tussenstop’ van een paar jaartjes in Heinkenszand. Mijn moeder is een Goesenaar en ook mijn vader is een echte Zeeuw. Ik ben opgegroeid in de Goese Polder (Goes-Noord). Een heerlijke jeugd was dat! De Goese Polder was een nieuwe wijk met veel jonge gezinnen, dus ik had veel leeftijdsgenoten om mee buiten te spelen. Bijvoorbeeld samen voetballen. Ik ging naar lagere school Het Binnenhof en daarna naar de middelbare school Groot Stelle. Uitgaan deed ik in die tijd in Toreador, Nationaal en later Pubbles.”

Groot dorp
Waarom Martin van Goes houdt? “Goes is een stad, maar in sommige opzichten een groot dorp. Niet zo bekrompen als een dorp: het is er vrijer. Maar het heeft ook niet de anonimiteit van een grote stad. In Goes groeten we elkaar op straat. Ook heeft Goes een mooie omgeving. Zee en strand zijn dichtbij en je kunt er heerlijk fietsen en hardlopen in de natuur. Mijn vrouw en ik gaan graag toeren met de motor en kunnen hier in de omgeving mooie toertochten maken. En ook grotere steden als Antwerpen en Gent zijn niet ver weg; je bent er zo!”      

Podium ‘t Beest
Een bijzondere plek voor Martin is ’t Beest. “Ik ga er graag naar toe, ook voor de films. Verder hou ik van de Goese binnenstad: van de Grote Markt met zijn gezellige terrassen en van de gezellige cafés en restaurants. En niet te vergeten evenementen als Festival De Veste, Puur Natuur (voorheen FunFest), Thank Goes It’s Friday en Katoen XL. Hopelijk kunnen we daar weer snel van gaan genieten. Maar ook de zeedijk vind ik mooi.”

Meer variatie
Wél zou er volgens Martin meer variatie in de horeca mogen zijn: “Ik mis nog een kroeg voor mijn leeftijd, waar ik aan de bar een drankje kan doen. Veel horecazaken richten zich op jongeren met hun muzieksmaak. Ik vind het daarom jammer dat café De Post en nachtcafé De Vrijbuiter niet meer bestaan. En zo kom ik vaker vrienden en kennissen tegen, die rond 23.00 uit een restaurant komen en geen plek weten om nog een afzakkertje te nemen. Dat zou ik graag anders zien.”

Thuis in Goes
Als je veel van huis bent, zie je vaak goed wat een stad anders maakt. Martin: “Onderweg zie ik verschillende landschappen, plekken en omgevingen, maar Goes voelt voor mij als thuis komen. Het mooie aan Goes vind ik dat mensen met allerlei achtergronden als gelijken met elkaar omgaan. Dus zonder te kijken naar klasse of status. Van vrachtwagenchauffeur (J!) tot advocaat: in Goes zitten ze gewoon samen aan tafel op het terras!”

 

Antoine

Antoine vindt het hier goes wonen!

Antoine Babaev (23) is chef-kok en horecaondernemer bij Lima Beach, Cook In Style en Elite-Hospitality. Antoine heeft al heel wat van de wereld gezien, maar Goes blijft voor hem zijn thuishaven. Een stad waar hij zich altijd welkom voelt.

Antoine vertelt: “Ik ben in Goes opgegroeid, maar heb 4 jaar in Brugge gewoond voor mijn studie aan de hotel- en toerismeschool Spermalie.  Ook heb ik veel stages gelopen in binnen- en buitenland, onder meer bij topzaken als De Librije in Zwolle, Restaurant Le Dauphin in Allicante (Spanje) en bij restaurant Katseveer in Wilhelminadorp. En voor mijn werk bij de Holland America Line, reisde ik de hele wereld over.”

Nooit weggeweest
Inmiddels woont hij weer in Goes, maar écht weggeweest is hij nooit. Antoine: “Tijdens mijn studie in Brugge kwam ik elk weekend  naar huis en ook bij alle reizen die ik heb gemaakt voor mijn werk, bleef Goes meestal mijn eindbestemming. In Goes heb ik mooie tijden beleefd en de stad heeft me gevormd tot wie ik nu ben. Daarom voelt het goed om weer terug te zijn!”

Thuis
Een bijzondere plek voor hem is ‘thuis’: “Na een drukke dag werken, vind ik hier altijd mijn rust. Verder wil ik de mooie Goese binnenstad noemen, waar het bruist van de horeca en winkels.”

Groot en klein tegelijk
Waarin Goes volgens hem anders is dan andere steden? Antoine: “Goes is groot, maar tegelijk ook heel klein. Dat voel je zodra je er komt.  Het is een grote, fijne mengelmoes  van mensen van verschillende afkomst en culturen, die hier bij elkaar komen. Een stad waar bijna iedereen elkaar kent. Er vinden veel evenementen plaats en voor mij is Goes zeker de mooiste en gezelligste stad van Zeeland!”

Daan en Mariëlle

Mariëlle en Daan vinden het hier goes wonen!

Mariëlle Timmerman (28), facilitair manager en Daan Versteeg (30), supermarktmanager kochten samen een huis met grote tuin in Kloetinge na hun wereldreis – die ze eind april moesten onderbreken door de coronapandemie - en genieten van de vrijheid, rust en ruimte in Zeeland.

Daan: “Goes is mijn geboortestad en tot mijn 25ste heb ik er gewoond; daarna hebben Mariëlle en ik vijf jaar in de Randstad gewoond. Totdat we vorig jaar vetrokken op wereldreis. Mariëlle vult aan: “Ik had nog nooit in Goes gewoond, maar ben wel opgegroeid in Zeeland. Goes was voor mij een onbekende stad. Ik ben Goes dus nog steeds aan het ontdekken!”

Veel voorzieningen
Wonen in Goes bevalt het stel goed: “We hebben allebei veel familie in Zeeland. Verder heeft Goes alle voorzieningen van een (middelgrote) stad, terwijl je er nog niet de drukte hebt van de Randstad. Bovendien ben je op een uurtje rijden van Rotterdam en in drie kwartier in Antwerpen, ideaal en goed bereikbaar vanaf de snelweg. Ook zijn de huizenprijzen hier een stuk gunstiger.”  

Vrijheid
Een bijzondere plek voor Mariëlle en Daan is hun nieuwe huis in Kloetinge: “We hebben een grote tuin, waar we echt het gevoel van vrijheid ervaren. We zijn nog flink aan het verbouwen, maar als het straks klaar is, zullen we er erg van genieten.

Net als van het strand en de natuur in Zeeland, die hier altijd vlak in de buurt zijn en waar we allebei zo van houden!” (Lees meer over hun omzwervingen op @Travelillness.com).

Johnny

Johnny vindt het hier goes wonen!

Johnny Lodders (30) is zelfstandig grafisch vormgever. Na jaren van heen en weer reizen, hakte hij deze zomer de knoop door en verhuisde hij naar Goes.

Johnny vertelt: “Ik ben in Goes terecht gekomen via Sofyan Azzagari, die ik heb leren kennen in de evenementen branche. Dit groeide uit tot een goede vriendschap. Al snel was ik vaak in Goes te vinden en bouwde ik hier een leuke, hechte vriendengroep op. Na zo’n 3 tot 4 jaar lang, elke week, meerdere keren naar Goes te rijden, heb ik dit jaar besloten om hier te komen wonen.”

Gezellige terrassen
“Behalve mijn hechte vriendengroep, vind ik de sfeer in de stad erg fijn. Er wonen leuke mensen in Goes en  de stad heeft een gezellig centrum. Als ik een bijzondere plek moet noemen, noem ik er graag twee! Ik hou gewoon van gezelligheid en een drankje, dus het terras (voornamelijk bij 32 ) en Lima Beach zijn twee belangrijke, bijzondere plekken voor me. Hier heb ik veel mensen leren kennen en tegelijk ook zakelijk iets opgebouwd, mede door Sofyan Azzagari en Robert Waverijn. Zij hebben hierin een grote rol gehad voor mij.”

Leuke dagen en evenementen
“Mijn mening is dat Goes heel goed kijkt naar de behoeftes en wensen van haar inwoners. Zo organiseert de gemeente leuke dagen en evenementen, heb ik gemerkt. Iets wat voor mij persoonlijk ook zakelijk mogelijkheden biedt. Momenteel mag ik op grafisch gebied wat opdrachten doen voor de gemeente; iets wat ik erg waardeer. Ik zie dat de gemeente er echt energie in steekt om het leven voor haar inwoners zo prettig mogelijk te maken. Ze gaan duidelijk mee in de tijd en kijken vooruit.” Lees meer op www.johnnylodders.nl.

Promise

Promise vindt het hier goes wonen!

Promise Sieka (22) is vierdejaars student Commerciële Economie aan de HZ University of Applied Sciences in Vlissingen. Samen met zijn ouders woont hij al ruim 20 jaar in Goes.

Goes is voor hem een vertrouwde thuisbasis. Promise: “Omdat ik er ben opgegroeid en er al zo lang woon, voelt Goes voor mij vertrouwd. Ook vind ik dat de stad veel mogelijkheden biedt, zeker voor Zeeuwse begrippen. Als je naar Zeeland kijkt als geheel, denk ik dat je in Goes de meeste faciliteiten hebt.  In vergelijking met de Randstad valt het natuurlijk wel wat tegen.”

Voetbal
Promise is een groot liefhebber van voetbal en een bijzondere plek voor hem is dan ook Sportpark Het Schenge. “Sinds mijn vijfde kom ik hier al en tegenwoordig voetbal ik in de eerste selectie bij SSV-65. Ook bij de voetbalkooi in Goes-West heb ik een hele leuke tijd gehad. Op de basisschool voetbalden mijn vrienden en ik hier standaard iedere woensdagmiddag. Verder vind ik Katoen een prachtige plek!“

Volle agenda
Vervelen doet deze sportieve student zich in elk geval! niet. Promise: “Naast mijn studie aan de HZ, werk ik in een pizzeria in Kapelle. Daarnaast heb ik een baan als junior marketeer bij Rico Moda en soms werk ik hier ook als verkoopmedewerker. Voor mij is dit een winkel die Goes op de kaart heeft gezet en waar we als Goesaren echt trots op mogen zijn! “  

Corien

Corien vindt het hier goes wonen!

Corien Oostinga-de Lange woont samen met haar man Dick en hun drie honden Leuntje, Keesje en Dirk in Wilhelminadorp. Daar geniet ze van het weidse, gevarieerde ‘achterland’ van Goes. Als ze Goes kort moest omschrijven? “Wie Goes doet, Goes ontmoet!”   

Corien vertelt: “Mijn man en ik hebben samen een kunsthandel in naoorlogse, abstracte kunst. Verder houd ik mij bezig met een paar besturen. Het Dorpshuis in Wilhelminadorp is er daar één van. Ook ben ik voorzitter van de stichting Horen Zien & Lezen. Deze stichting organiseert lezingen op een breed cultureel gebied. Dat varieert van geschiedenis en literatuur tot vogels kijken en alles wat daartussenin ligt. En natuurlijk besteed ik veel tijd aan onze honden.”

Goes leeft!
Corien woont sinds 1984 in Goes. Destijds kwam ze er terecht via haar man Dick: “Mijn man woonde en werkte al in Goes, toen ik hem ontmoette. Wij hebben eerst 30 jaar met veel plezier in de binnenstad gewoond, aan de kade. Vier jaar geleden zijn we verhuisd naar Wilhelminadorp, waar we een  heel fijn huis aan het kanaal hebben gevonden.” Goes heeft volgens haar iets heel eigens: “Het is niet per sé een hele mooie stad, maar Goes heeft veel te bieden op allerlei gebied. Goes leeft! Dat maakt Goes aantrekkelijk om te vertoeven.”

Afwisseling
Die afwisseling van stads en landelijk  vindt ze echt onderscheidend voor Goes. “Het achterland van Goes is heel gevarieerd, met polders, water en bos, en leent zich  goed om te recreëren. De stad Goes biedt allerlei faciliteiten als winkels, horeca, theater en sportclubs, maar je bent er ook zó buiten in de natuur. Dat vind ik fantastisch aan Goes.” Als liefhebber van groen, zou ze wél graag wat meer bomen in het winkelgebied zien. “Maar waarschijnlijk is dat niet praktisch in verband met bezorgdiensten. En helaas heeft Goes geen uitgebreid tuincentrum meer.”

Tropisch Bos
“Eén van de meest verrassende plekken vind ik het Tropisch Bos in het Omnium. Helaas hebben niet genoeg mensen in de gaten hoe leuk het daar is. Daarom wil ik het Tropisch Bos graag onder de aandacht brengen! Omdat ik graag lees, ben ik ook heel blij met de beide boekhandels van Anthoni Fierloos, Het Paard van Troje en De Koperen Tuin. Heerlijk om daar langs de titels te dwalen en natuurlijk iets uit te zoeken. Nog een bijzondere plek voor mij is de Wilhelminapolder. Ik hou van de weidsheid en van de vette klei, vooral als het land net is omgeploegd. Mijn opa was boer op Noord-Beveland. Dus dat zal wel ergens in mijn genen zitten!”

dennis

Dennis vindt het hier goes wonen!

Dennis Plessius is 44 jaar en geboren in Ridderkerk. Hij werkt als docent (Groen Onderwijs) op het Edudelta College.

“Sinds 1976 woon ik in Goes, al 39 jaar dus! Mijn vader ging werken bij Drukkerij Oosterbaan aan de Westwal. Zo kwam ons gezin in Goes terecht. Ik woon inmiddels 21 jaar samen met Erik, een echte Goesenaar. In 1995 verhuisden wij naar ’s Heer Arendskerke waar het ook heel prettig wonen is. Goes is een stad die niet te groot, maar ook zeker niet te klein is, met een gezellige binnenstad, terrasjes, leuke winkelstraten, de haven en mooie groene vesten met een grote diversiteit aan bomen. Met mijn studenten ben ik hier dus regelmatig te vinden voor een excursie of speurtocht. En dit allemaal op steenworp afstand van elkaar. Als je een rondje door Goes doet, zie je altijd wel een bekende om even gezellig bij te kletsen. Het kleinschalige en de gezelligheid van het stadscentrum zou ik dus zeker missen als ik ooit vertrek.’

Wat moet iedereen weten van Goes?
Goes heeft een schitterend oud stadscentrum met vele monumentale gebouwen en een prachtige haven midden in het centrum… echt de moeite waard dus!

janca

Janca vindt het hier goes wonen!

Janca Beun is geboren in Rotterdam, maar al vrij snel met haar ouders naar Goes gekomen. Toen Janca ging samenwonen is zij in Goes gebleven. Zij werkt als trainer, coach en projectleider voor het GGD West-Brabant. Na het overlijden van haar man Pascal in 2010 woont ze samen met haar kinderen Mees en Pien nog steeds in hun oude huis.

“Goes is voor mij thuis. Gezellig, vriendelijk, alles bij de hand, veilig en groen. Het is een stad die zicht steeds ontwikkelt. De grootheid van Goes ligt in de kleinschaligheid van de stad. Als ik Goes ooit zou verlaten zal ik de compleetheid van de stad missen; je hebt  hier alles en je kunt bijna alles lopend doen. Goes moet je echt beleven en ervaren. Ik rij soms met mijn kinderen naar de bovenste verdieping van de parkeergarage. Vanuit daar zien we alles. Goes is dan net Madurodam.”

jesse

Jesse vindt het hier goes wonen!

Jesse Bolsius is een watermens. De mede-initiatiefnemer van de Steve Jobs school in Goes is hier geboren, maar verliet Goes op zijn vijfde. Na 30 jaar keerde hij terug om een gezin te stichten én “om in het leukste huisje van Goes te wonen”. Inmiddels heeft hij twee kinderen van 6 en 8.

“Goes heeft alles! Ik pak de fiets en als ik naar links ga ben ik binnen vijf minuten in de binnenstad. Als ik rechts ga ben ik zo op het strand.  En als ik wil ben ik binnen een uur in Rotterdam. Mocht ik ooit Goes verlaten dan zou ik het saamhorigheidsgevoel missen dat je in de Randstad niet tegenkomt.”

goes wonen 1

Michael vindt het hier goes wonen!

Michael Schoonen (43), teamleider, woont in de Goese wijk Nieuw West, in een co-ouderschap met zijn twee dochters Lara en Babette en zijn zoon Sem. Het gezin heeft een hond “die enigszins luistert naar de naam Trix”.

Michael: “Als teamleider mag ik mensen coachen en begeleiden. Het geeft voldoening als je mensen ziet groeien in hun werk, maar ook persoonlijk. Op dit moment ben ik mij aan het inlezen om de stap te maken richting het basisonderwijs. Privé geniet ik vooral van mijn kinderen en ben ik het liefst buiten. Ik hou van muziek, koken, lezen en heb een passie voor creatieve dingen, zoals architectuur en houtbewerken.”

Cafetaria “Het Hapje”
“Ik ben geboren in Vlissingen. Rond mijn 11e jaar besloten mijn ouders, Martinus en Debora, naar Goes te verhuizen, om daar aan een nieuw horeca-avontuur te beginnen: Cafetaria “Het Hapje” in Goes-Zuid. Mensen kwamen van ver voor hun zelfgemaakte producten. Ons woonhuis stond in de Blaaubeenstraat in Goes-Oost, vlakbij Volkswagen/Audi-dealer Van Strien. Graag keek ik daar naar de auto’s. Ik kwam op basisschool Bellefleur terecht en ging vervolgens naar het Goese Lyceum. Inmiddels woon ik 32 jaar in Goes, op dit moment in een hoekhuis in Nieuw West. Een fijn en ruim huis, dat aanvoelt als vrijstaand.” 

Alles makkelijk bereikbaar
Waarom hij van Goes houdt? Michael: “Goes is gemoedelijk, sfeervol, compact, maar toch heel compleet. Kijk naar hoe Goes is opgebouwd: slim, rondom de markt. Alles is heel makkelijk bereikbaar, zeker op de fiets. Goes is een stad, maar voelt als een dorp. Er wordt veel aandacht besteed aan sfeer. Het masterplan pakt mooi uit, zoals de recente aanpassingen aan de Vlasmarkt. Verder leent Goes zich prima om een eind te gaan fietsen. Langs het kanaal richting het Goese Sas, bijvoorbeeld. Heerlijk!”

Bijzondere plekken
“Er zijn veel bijzondere plekken in Goes, maar voor mij is dat vooral mijn huis. Alle andere bijzondere plekken hebben wel iets te maken met mijn kinderen. Vanuit mijn huis wandelen we graag richting de markt om boodschappen te halen en dan sluiten we af met iets drinken en eten in de stad. Voorheen was dat bij De Koperen Tuin en nu bij Taart en Tafel. Ik zit ook graag aan de haven, op het terras bij Hector of bij Katoen. De Veste rondom het centrum is prachtig met zijn bomen en kleuren. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Nu mijn kinderen ouder worden, krijgen sommige plekken een andere speciale betekenis. De laatste bijzondere plek was toch wel De Veste, met alle foodtrucks.”

Fietsgemeente 
“Misschien ligt het aan de marketing van Goes, maar het lijkt alsof Goes op alle punten goed scoort. Qua evenementen, horeca, sfeer en diversiteit aan winkels. Het zal ook met de centrale plek in Zeeland te maken hebben. Vooral de energie die gestoken wordt in Goes als fietsgemeente, vind ik lovenswaardig.” Wat hij nog mist in Goes? Michael: “Helaas is er wel wat leegstand in de binnenstad en het kan nóg veiliger voor fietsers. Maar ik zie ook dat de gemeente zich inzet om die dingen aan te pakken. Er gebeurt op dit moment heel wat op het gebied van infrastructuur, iets wat ik met veel interesse volg.”

Goes Wonen 2

John vindt het hier goes wonen!

John Groosman (45), mede-eigenaar van Shanti Productions in Antwerpen, woont samen met zijn vrouw Tammy en zijn dochters Tara en Jada sinds 2012 in Kloetinge.

John: “Ik kom zelf uit Sluis, Zeeuws Vlaanderen, en ben in 2002 verhuisd naar Antwerpen. Daar ben ik met twee vrienden het bedrijf Shanti Productions / Dope On Cotton begonnen, een winkel met vrijetijdskleding. Hier verkopen we onder andere ons eigen merk AW Antwerp en we hebben de printstore, waar we kleding personaliseren voor bedrijven en particulieren. Mijn vrouw (geboren en getogen in Goes) en ik woonden in Antwerpen, maar wilden onze kinderen bewust niet laten opgroeien in zo’n grote stad. We kozen voor Goes omdat het vertrouwd is en vanwege de centrale ligging. Het is ongeveer 40 minuutjes rijden van Antwerpen; bijna even ver als van Sluis, waar mijn ouders wonen.” 

Thank Goes It’s Friday
Het duurde voor John dan ook niet lang om te wennen in Goes: “Goes voelt na zes jaar inmiddels echt als een thuis. Het is een stadje met veel groen, bijvoorbeeld het stadspark De Veste en de Hollandsche Hoeve. Goes bruist en er is het hele jaar door genoeg te beleven, voor jong en oud. We gaan graag met een groep vrienden en familie naar de feestjes van Thank Goes It’s Friday. Een leuk concept, waar veel vraag naar is. Verder zijn er leuke cafeetjes en restaurants, zoals Hector en Katoen. Van mij mag dit nog wel wat meer, want dat mis ik een beetje vanuit Antwerpen.”

Festival “De Veste”
Bijzondere plekken voor John zijn de buurt waar hij woont en stadspark De Veste: “De Riethoek is een vrij nieuwe, jonge en rustige buurt. Fijn thuiskomen, als ik terugkom vanuit het hectische Antwerpen! De Veste is voor mij een bijzondere plek, omdat we hier, als Pop Up-team Goes, het jaarlijkse Festival “De Veste” organiseren. Volgend jaar alweer voor de vierde keer. Leuk om te zien hoe het park dan verandert in een gezellig en muzikaal festivalterrein. Tijdens het event probeer ik altijd even met mijn dochtertjes te kanoën, lekker onder de Stenen Brug door. Dat vinden de meiden altijd spannend en daarna weer snel achter de bar aan het werk.”

Voor elkaar
Waarin Goes volgens John verschilt van andere gemeenten? “Ik denk in de centrale ligging. Overal dichtbij en goed bereikbaar, ook op de fiets. Het Goese Sas, bijvoorbeeld, is leuk om naar toe te fietsen met de kids. Ook valt me op dat mensen in Goes je snel accepteren als niet-Goesenaar én dat mensen hier duidelijk voor elkaar klaar staan. Een goed voorbeeld is Manda van de Koperen Tuin. Toen het tijdens Festival "De Veste" slecht weer was, bood ze spontaan haar winkel aan en toverde ze de boekhandel om in een pop-up restaurant voor de Kromme Watergang!”

Carmen

Carmen vindt het hier goes wonen!

Carmen vertelt: “Voor ik naar Goes kwam, woonde ik in Düsseldorf. Tijdens een vakantie op Walcheren leerde ik Johannes kennen, als vakantieliefde. We bleven contact houden en Johannes besloot om naar Düsseldorf te komen, om daar net als ik aan de Kunstacademie te gaan studeren. De bedoeling was dat we na onze studie in Zeeland zouden gaan wonen. Zo kwamen we in 1972 terecht in Goes.”

Klein en compact
Die keuze voor Goes is Carmen goed bevallen: “Goes is een geweldige, kleine en compacte stad, met leuke winkels en een groot aanbod van internationale mode. Goes heeft een uitnodigende structuur en karakter, is heel overzichtelijk en mensen maken er snel contact. Vanuit het centrum ben je bovendien snel aan het water, met de auto binnen 5 minuten.”

Kunst in de etalages
“Wel is er op dit moment veel leegstand in de binnenstad. Dat vind ik jammer. Ik hoop dan ook dat deze winkels snel weer worden ingevuld. Misschien is het zinvol om kunstenaars hierbij te betrekken. Kunst ophangen in de lege etalages geeft een vriendelijkere uitstraling aan de lege panden. Bovendien krijgen kunstenaars zo meer expositiemogelijkheden.”

Energie en inspiratie
“Verder wonen we hier fantastisch, op maar 2 km afstand van de Oosterschelde. In 1972 zaten we hier nog midden in de polder, nu tegenover het Goese Meer (dus in het  ‘Goese Minder’, haha!)  In deze mooie woonomgeving vinden mijn man en ik iedere dag nieuwe inspiratie voor ons werk en genoeg rust om onze energie weer op te laden.”

Geluk moment
“Een bijzondere plek voor ons is onze tuin én de Wilhelminapolder, die in het verlengde van onze tuin ligt. Hier wandel ik veel met mijn vriendin en dan speciaal bij de doorgebroken dijk. Als ik daar het trapje omhoog loop en dan boven ben en over het water kijk, dan krijg ik altijd weer zo’n geluk moment!” 

Goes wonen 3

Laura vindt het hier goes wonen!

Laura den Ouden (21) heeft plannen voor een eigen horecabedrijf aan de Opril Grote Markt. Ze woont samen met haar vriend Pieter Heslenfeld (26).

Laura is een tijdje weggeweest uit Goes, maar is sinds vijf jaar weer terug: “Tot mijn negende jaar heb ik in Goes gewoond met mijn ouders en broertje. In 2006 zijn we naar Frankrijk geëmigreerd. Toen ik 16 was, wilde ik graag in Nederland studeren en zijn we weer terug verhuisd naar Goes. Dit bleef toch wel onze ‘thuisstad’ . De grootste tijd van mijn jeugd heb ik dus in Goes doorgebracht en daar heb ik veel mooie herinneringen aan. Het is een kleine, knusse stad, waar altijd wat te beleven valt.” 

Passie voor koken
“In Frankrijk woonden we best afgelegen en kon je niet makkelijk met vrienden afspreken of even de stad in. Toen ben ik als hobby taarten gaan bakken. Terug in Nederland heb ik een jaar journalistiek gestudeerd en een jaar toerisme. Vorig jaar ben ik begonnen bij Taart en Tafel en vanaf dat moment wist ik dat koken mijn passie is. Toen het pand aan de Opril Grote Markt te koop kwam, met een winkelruimte op de begane grond, hadden mijn vriend en ik gelijk het idee om daar iets te beginnen in de horeca. We willen er een gezonde lunchbar beginnen. Maar voorlopig zijn we nog volop bezig met verbouwen!”

Gezellige buurtbarbecues
Een bijzondere plek voor Laura is de stadshaven van Goes: “Hier staat mijn ouderlijk huis, waar ik gewoond heb tot ik uit huis ging. De zonnige dagen vóór het huis, met uitzicht op de bootjes, zullen mij altijd bijblijven, net als de gezellige jaarlijkse buurtbarbecues. Een ander bijzonder plekje voor mij is nu de Opril Grote Markt. Daar staat het eerste huisje waar ik sinds kort samenwoon met mijn vriend en waar we hopen een gelukkige tijd tegemoet te gaan.” 

Bruisende stad
Voor Laura is Goes is een bruisende stad waar altijd wat te doen is: “Er worden talloze activiteiten georganiseerd voor jong en oud. En de monumentale binnenstad maakt de sfeer helemaal af.”

Goes wonen 4

Ruth vindt het hier goes wonen!

Ruth van Prooyen (46) woont samen met zijn gezin in de wijk Goese Polder, vlakbij de televisietoren. Als klein kind riep hij al, dat hij ooit in Goes zou gaan wonen! Inmiddels woont Ruth alweer ruim twintig jaar in Goes: “Vóór die tijd woonde ik in Stavenisse, op het eiland Tholen. Tijdens mijn dienstplicht bij de Marechaussee heb ik in Den Haag gewoond, waar ik een vaste baan kreeg aangeboden. Maar Zeeland bleef me trekken. Vervolgens ben ik bij een sportcentrum in Burgh Haamstede gaan werken. Toen reed ik elke dag op en neer vanuit Stavenisse. Om dichter bij dit werk te gaan wonen, heb ik voor Goes gekozen. Goes ligt heel centraal in Zeeland. Zuid-Holland, West-Brabant en Vlaanderen zijn ook makkelijk bereikbaar, net als de kust.”

Passie voor fietsen
“In 1999 kreeg ik de kans om in Goes zelf te gaan werken, bij De Goese Golf, en in 2012 kreeg ik een baan aangeboden bij Fiets en Fitness XXL by Jeremiasse in Goes. Als verkoper werk ik daar nog steeds, een baan die perfect past bij mijn sport, passie en hobby: fietsen. In de Goese Polder woon ik samen met mijn vrouw Leandra en dochter Chelsea (15). Onze zoon Sydney (17) met het Syndroom van Down woont sinds een jaar onder begeleiding in Heinkenszand, maar we zien hem op termijn toch erg graag terug naar Goes komen.”

Veel groen
Ruth over Goes: “Goes is een stad, maar heeft toch deels het karakter van een dorp. Er is een uitgebreid aantal voorzieningen, diensten en faciliteiten, die allemaal makkelijk bereikbaar zijn. Goes heeft een gezellige binnenstad met ruime uitgaansmogelijkheden, een leuk en compleet winkelcentrum en er worden behoorlijk wat evenementen georganiseerd. Dat maakt Goes toch het bruisende ‘hart van Zeeland’. Daarnaast is het een stad met veel groen, met name in de Goese Polder. Dit maakt het leuk wandelen en op de fiets ben je zo de stad uit om een toertje te gaan doen. Wil je naar zee, dan is het strand of het Goese Sas ook niet ver van huis.”

Gemoedelijk en gezellig
De favoriete plek van Ruth is toch wel de binnenstad: “Omdat ik niet ver van het centrum woon, ga ik in het weekend of op een vrije dag graag ‘even naar de stad’. Om te winkelen, een terrasje te pakken of om zomaar even door de stad en langs de kade te fietsen of te wandelen. Zeker toen onze kinderen nog klein waren, deden we dat vaak. Er heerst altijd een gemoedelijke en gezellige sfeer.”

Gemeente luistert naar inwoners 
Waarin Goes volgens Ruth anders is dan andere gemeenten? “Goes organiseert naar mijn mening veel voor inwoners en bedrijven, van evenementen tot bijeenkomsten. De gemeente doet ook veel voor de jeugd en voor de ouderen en luistert naar haar inwoners. Door dit alles en door promotie wordt Goes goed op de kaart van Nederland gezet.”

Goes wonen 5

Ellen vindt het hier goes wonen!

Ellen Krijger (32), Food & Beverage manager bij Van der Valk Hotel Goes, woont sinds 2008 in het Goese, samen met haar partner. “Nu dus alweer bijna tien jaar!”

Ellen vertelt: “Door de liefde ben ik in Goes terecht gekomen. Ik ontmoette mijn huidige partner op de Grote Markt en was op slag verliefd: zowel op hem als op Goes! Doordat ik hier nu een aantal jaren woon en werk, heb ik Goes beter leren kennen en alle gemakken ontdekt. Zoals de vele leuke, kleine en exclusieve boetiekjes, de heerlijke restaurantjes en terrasjes en de rustigere plekjes om heerlijk te ontspannen. En niet te vergeten: mijn huidige werkgever Van der Valk Hotel Goes.”

Alles op z’n tijd
Een bijzondere plek in Goes heeft Ellen niet, maar dat betekent niet dat ze zich in Goes niet thuis voelt: “Voor mij is het gewoon ‘alles op z’n tijd’ en dat is mogelijk in Goes. Goes is dichtbij water, maar ook ben je snel bij de ‘grotere’ steden. Goes is voor mij knus, liefelijk en super gastvrij! Voor mij voelt het iedere keer weer als thuiskomen.” 

Trots
Ellen vindt dat Goes zich onderscheidt door alle activiteiten die er in de gemeente plaatsvinden: “Alle doelgroepen en alle leeftijden worden daarbij betrokken. Van onze gasten bij Van der Valk Hotel Goes hoor ik vaak positieve reacties over Goes. En dan ben ik ook als ‘import’ trots!”

Goes wonen 6

Bo vindt het hier goes wonen!

Bo de Regt (19), gediplomeerd juridisch medewerker en op dit moment student Bedrijfskunde aan de Avans Hogeschool in Breda, heeft altijd in Goes gewoond. En daar woont ze nog steeds, samen met haar ouders en jongere broertje Rik.

Bo vertelt: “Goes is een hele fijne stad om te wonen. Alles is lekker op afstand (winkels, supermarkten, etc.) en ik voel mij in Goes erg thuis. Goes is niet te groot en niet te klein. Er zijn genoeg voorzieningen, maar rust is er zeker ook te vinden.” 

Goese Lyceum
Een bijzondere plek voor Bo is het Goese Lyceum, zowel het oude gebouw aan de Van Dusseldorpstraat als de nieuwe locatie aan de Oranjeweg. “Vier jaar lang heb ik een leuke tijd gehad op deze school en hieraan heb ik dan ook veel mooie herinneringen.”

Jongerenraad
“Sinds vorig jaar ben ik lid van de jongerenraad van de gemeente Goes. Dat is een groep met diverse jongeren die zichzelf graag inzetten voor anderen. Zo organiseren we bijvoorbeeld bijeenkomsten en activiteiten voor jongeren binnen de gemeente. Ook worden we vaak om advies gevraagd, over zaken die op jongeren betrekking hebben. Dit initiatief van de gemeente - dat jongeren in staat stelt zichzelf in te zetten voor anderen of dat te leren - vind ik erg goed.”

foto

Alan vindt het hier goes wonen!

Alan Blok (22) werkt als DJ en draait in diverse clubs en op festivals in binnen- en buitenland, zoals Malta, Frankrijk, Bulgarije, Spanje, Oostenrijk en België. Zijn andere passie, naast muziek, zijn auto’s. Hij is dan ook regelmatig te vinden in de automotive-branche. Alan is een geboren en getogen Goesenaar. “Door mijn moeder ben ik hier terecht gekomen”, vertelt hij. “Zij heeft destijds besloten om in Goes te komen wonen.” Hij woont er graag: “Goes is niet te druk, maar ook niet te rustig. Er zit een mooie balans in. Zelf vind ik een rustige woonomgeving heerlijk. Wanneer ik bijvoorbeeld een nachtje in de Randstad draai, vind ik het altijd weer fijn om vanuit de drukte van de Randstad, het kalme Goes in te rijden.”

Rondje touren
Een bijzondere plek voor Alan is de Kattendijksedijk: “Dat is wel een plek waar ik vaak kom. Ik ga daar graag een rondje touren met de scooter, vaak met een of meer vrienden. Het is een aantrekkelijk tourweggetje met een fijn uitzicht.”

Alles wat je nodig hebt
Doordat hij al zijn hele leven in Goes woont, heeft hij Goes mee zien groeien in de loop der jaren: “Naar mijn mening heeft Goes alles wat je maar nodig hebt, plus extra’s! Met als voorbeeld de nieuwe fastfoodboulevard. Daar krijg ik toch wel een gezellig Randstad gevoel bij. Terwijl het nog geen 10 minuten van thuis vandaan is. En dat is nice!”

foto

Helen vindt het hier goes wonen!

Helen Grootjans (46), ergotherapeut bij SVRZ, is sinds ruim een jaar weer terug in de stad waar ooit haar wieg stond. Samen met haar partner Ruben vormt ze een samengesteld gezin, met twee meiden van 13 en 15 en drie jongens van 6, 8 en 10 jaar.

Helen vertelt: “Mijn vader was schilderleraar en in de jaren zeventig gaf hij les op de ambachtsschool in Goes. Mijn zus Lianne en ik zijn dan ook hier in Goes geboren. Mijn zus in de Buys Ballotstraat en ik in de Beukenstraat. Op mijn vierde kreeg mijn vader een baan aangeboden op een school in Middelburg en omdat je toen nog niet heen en weer reisde (dat kon wel, maar dat deed je gewoon niet), verhuisden we met het hele gezin naar Middelburg. Uiteindelijk kochten mijn ouders een vrijstaand huis in Kleverskerke, waar ik vanaf mijn twaalfde heb gewoond tot ik het huis uitging .”

Het Witte Huys
“Voor mijn studie Ergotherapie vertrok ik naar Amsterdam en sindsdien heb ik op verschillende plekken gewoond, waaronder in Breukelen, Amsterdam, Haarlem, Zierikzee, Goes, ’s-Gravenpolder en Oud-Sabbinge. Een jaar geleden konden Ruben en ik ons huis aan de Kloetingseweg kopen, een heerlijk ruim en karakteristiek huis uit 1910. Al vanaf de eerste dag dat we er wonen, hebben we het omgedoopt tot ‘Het Witte Huys’ en voor vrienden en familie is het inmiddels een begrip: “We komen even een bakkie doen in het Witte Huys!” Tijdens de verbouwing kwamen we allerlei dingen van vroeger tegen, zoals een ansichtkaart uit 1953, luciferdoosjes uit 1910 en isolatiemateriaal vervaardigd van riet en klei. Echt bijzonder om te wonen in een huis met zoveel geschiedenis! Blij zijn we ook met de nieuwe kruiswissel in het spoor. Passerende treinen veroorzaken nu veel minder trillingen.”

Alles in de buurt
“Fijn aan Goes vind ik de vriendelijke mentaliteit. Mensen hier zijn sympathiek, tolerant én gastvrij. Geregeld staat de koffie klaar als ik een consult aan huis heb voor mijn werk. Een Goesenaar heeft altijd iets te vertellen en geeft je altijd het gevoel welkom te zijn! Bovendien hebben we hier alles wat we als gezin nodig hebben, dicht in de buurt. We zitten hier op loopafstand van de binnenstad, wat de puberdames geen enkel probleem vinden! Ook de scholen zijn vanuit hier goed bereikbaar. Verder houden Ruben en ik allebei van mountainbiken en ook daarvoor hoef je niet ver weg. In De Zak van Zuid Beveland ligt een prachtige mountainbikeroute van ruim 40 kilometer, over boomdijken, langs de Zwaakse Weel en langs fruitboomgaarden. Alles zó dichtbij, en toch het gevoel lekker weg te zijn. Voor de jongens is een rondje Poelbos op de mountainbike al een feestje!”

Bijzondere geschiedenis
“Een tijdje terug kreeg ik via mijn werk een historische rondleiding door Goes aangeboden. Nooit geweten dat in Goes zoveel van de geschiedenis bewaard is gebleven. En mooi dat dat in ere wordt gehouden! De gids vertelde bijvoorbeeld waarom veel panden in de binnenstad een vijfde vlakke zijde hebben. Dat werd vroeger gedaan om ruimte te maken voor paard en wagen, die anders de bochten niet goed konden maken. Opmerkelijk ook dat Goes eeuwen terug al bekend stond om de vriendelijke mentaliteit. Wie bijvoorbeeld voor de rechtbank moest komen voor iets als landloperij, wist dat hij beter naar Goes kon om berecht te worden. Dit omdat daar de vonnissen veel milder waren. Het sociale en vriendelijke karakter van de Bevelander heeft misschien daar al voor een deel zijn oorsprong gevonden!”

“Al met al biedt Goes alles wat wij als samengesteld gezin zo leuk vinden aan een stad. Goes leeft, bruist, ontwikkelt. Goes heeft alles binnen handbereik. Het is goes wonen in Goes!”

foto

Ginny vindt het hier goes wonen!

Ginny Rentmeester (46) is zelfstandig interieur architect en eigenaar van atelier In-Perspectief, waar ze schilder- en tekencursussen geeft. Al ruim twintig jaar woont ze in Eindewege, samen met haar partner Jan Lokerse en haar zoon Joël (10).

Ginny vertelt: “Toen ik in 1998 van de kunstacademie kwam, ben ik gelijk bij Jan (een echte Sraskerkenaar) gaan wonen in het dorp. In die tijd waren we ook bezig met het ontwerpen en bouwen van ons bedrijfspand op het industrieterrein van Eindewege. Dat we hier ons leven hebben opgebouwd, heeft alles te maken met de gehechtheid van Jan aan de plek waar hij is geboren én met de mogelijkheid om op het industrieterrein een metaalbedrijf te beginnen.”

Ondernemende buurt
Een stap waar ze nog steeds blij mee is: “Ik heb hier alle ruimte en mogelijkheden om te creëren en dit te delen met cursisten: een loods, atelier, een heerlijke woning met ruim uitzicht. De buurt bestaat uit ondernemende gezinnen. Vrijwilligers in Eindewege en 's-Heer Arendskerke organiseren regelmatig activiteiten en feesten.
Kortom, hier wonen mensen die plezier willen hebben met elkaar en Goes is een gemeente die de mogelijkheden ondersteunt om dit samenzijn te organiseren.”

Vrouweputje
Een bijzondere plek voor Ginny is het Vrouweputje bij ’s-Heer Arendskerke. “Dankzij het (mede)oprichten van deze plek heb ik prachtige mensen mogen ontmoeten. Bovendien heeft het me geleerd dat je niet bang moet zijn om je intuïtie te volgen.”

Anders
“Wat Goes voor mij anders maakt, vind ik een lastige. Het mag van mij nog “meer anders”, door bewust duurzame keuzes. Ik zie bijvoorbeeld liever een restaurant waar voedselverspilling wordt tegengaan, dan fastfoodketens. Ook kleine (buurt)winkels en andere kleine ondernemers, met bijzondere of duurzame producten, mogen van mij extra gestimuleerd worden. En tenslotte zou ik graag meer mogelijkheden zien om creativiteit te ontwikkelen: bijvoorbeeld een vrije academie, waar ruimte geboden wordt om creatief te leren denken. Verder is op zich alles te vinden in Goes; je hoeft nooit ver weg!”

foto

Ryan vindt het hier goes wonen!

Ryan van Ham (17) studeert Mode/Maatkleding aan het ROC Mondriaan in Den Haag en naast zijn studie werkt hij bij Golden Palace.

Ryan vertelt: “Sinds 2014 woon ik in Goes, samen met mijn moeder, stiefvader en twee hondjes. Alweer vijf jaar dus. Destijds zochten wij een nieuw huis en we kwamen ons huurhuis tegen in een advertentie op Funda.”

Vertrouwde stad
“Voor mij is Goes een gezellige en vertrouwde stad. Je hebt er veel mogelijkheden en veel ligt binnen fietsafstand. De markten zijn altijd leuk om te bezoeken en de terrassen zitten vaak vol. Goes heeft een bepaalde sfeer, die mij erg aantrekt.”

Japanse tuin
Een bijzondere plek voor Ryan is de Japanse tuin in Goes-Oost. “Hier laten wij de honden naar buiten en we er komen er vaak langs. In de zomer bloeit het mooi. Verder kom ik er wel eens met vrienden en maken we er leuke herinneringen. Omdat het zo’n goede locatie is, heb ik er ook een paar fotoshoots laten maken.”

Eigen sfeer
“Wat Goes anders maakt voor mij, is dat het zijn eigen sfeer en mensen heeft. Het marktplein, bijvoorbeeld, is een plek die Goes uniek maakt. De stad heeft veel terrassen en eetgelegenheden, maar ook de verschillende parken en uitgaansplekken zijn speciaal voor Goes. De stad voelt voor mij als ‘thuis’”.

foto

Lisette vindt het hier goes wonen!

Lisette Potter (41) uit ’s-Heer Hendrikskinderen, hondentrimster en eigenaar van houtdecoratiebedrijf “Hout van Lies”, woont samen met haar man Pieter-Bas en haar twee zoontjes, Rick (8) en Gijs (5).

Lisette vertelt: ‘Ik ben opgegroeid in de Blauwe Wijk in de Wilhelminapolder. Daar heb ik tot mijn dertiende gewoond. Er woonden veel leeftijdsgenoten; altijd speelden we buiten. Dat was echt een mooie tijd! Rond mijn dertiende zijn mijn ouders gaan bouwen in ’s Heer Hendrikskinderen en woonden we een tijdje in Goes-Noord, tot het nieuwe huis klaar was.’

Naar school
‘In die tijd ging ik ook in Goes naar school, de Prinses Beatrixschool, en vervolgens naar het toenmalige “Buys Ballot College” (nu het Ostrea Lyceum). Na de havo heb ik twee jaar in Limburg gewerkt bij een paardenhouderij. Toen ik in 1997 terug naar Zeeland kwam, ben ik in de gemeente Borsele gaan wonen. In 2004 ben ik terug naar ’s-Heer Hendrikskinderen gekomen (het geboortedorp van mijn man) en sindsdien ben ik er niet meer weggegaan.’

Thuis werken
‘Inmiddels heb ik al 15 jaar een goed draaiende hondentrimsalon in ’s Heer Hendrikskinderen: “Hondenkapsalon De Linde”. Mooi werk! Lange tijd combineerde ik mijn salon met een baan in loondienst, maar sinds begin dit jaar hoeft dit niet meer. Ik ben gestart met mijn houtdecoratiebedrijf “Hout van Lies”, dat zó succesvol is, dat ik nu – door mijn twee bedrijven te combineren - volledig als zelfstandig ondernemer kan werken. We bouwen er zelfs een studio bij in de tuin, voor extra werkruimte. Hoe fijn is het om thuis te kunnen werken, nu de kinderen nog zo jong zijn!’

Alles in de buurt
Ook het dorpsleven in ’s-Heer Hendrikskinderen bevalt het gezin prima: “Onze kinderen gaan naar C.B.S. De Poeljeugd. Het is zo fijn dat dit allemaal in de buurt is! Datzelfde geldt voor de sportvereniging op ’s-Heer Hendrikskinderen, KV Tjoba. En op de fiets ben je in een paar minuten in het centrum van Goes.”

Wilhelminapolder
“Een bijzondere plek voor mij is de Wilhelminapolder. Daar liggen mijn roots. Ik hou van de natuur en van naar het water gaan. Ik ga graag via de polders naar het Veerse Meer of de Oosterschelde. Vroeger waren we veel in Wolphaartsdijk, bij de manege of de haven. Nu loop ik ook graag mijn hardlooprondjes in de polders rond ons dorp.”

Niet té groot
Waarom Lisette van Goes houdt? “Ik vind het een gezellige en groene stad. De omgeving is ook heel gevarieerd. De gemeente is actief en organiseert leuke evenementen. Ik heb me er altijd prettig en veilig gevoeld! Goes is nog niet té groot en dat maakt het persoonlijk; het echte ‘ons kent ons’-gevoel. Er zijn veel activiteiten, voor alle leeftijden, en alles ligt dicht bij elkaar. Daardoor is alles goed bereikbaar, met de fiets en ook te voet!”

foto

Nathalie vindt het hier goes wonen!

De van oorsprong Belgische Nathalie Volckaert (38), zzp-er bij Balance-Beauty en Bubbels2bubbels, woont nu bijna vier jaar in Goes, samen met haar partner Simon Schot en zoon Jorn Schotte.

Nathalie vertelt: “Mijn zoon en ik komen uit Merelbeke, vlakbij Gent. Op een gegeven moment werd ik verliefd op Simon, die al 20 jaar in Goes woont. En zo werd ik ook verliefd op Goes! Goes heeft alles wat je nodig hebt: een bioscoop, gezellige terrassen, lekkere resto’s, leuke winkels en een markt. Simon en ik gaan graag hardlopen; dan is het heerlijk om een rondje Goese Meer te doen of naar de Oosterschelde te lopen.”

Ons-kent-ons
“Via mijn ZZP-bedrijf Balance Beauty leerde ik veel mensen kennen; dit opende veel deuren. Het hoort bij Goes, dit “ons-kent-ons” gevoel, en dat is heel fijn. Inmiddels zijn Simon en ik gestart met een andere liefde: het importeren van Champagne. Ik bezoek al jaren de champagnestreek met de champagnehuizen. We willen deze passie graag met iedereen delen en mensen kennis laten maken met onze mooie selectie Champagnes.”

Grote stap
Een bijzondere plek voor Nathalie en haar gezin is hun woning aan de Oostsingel, volgens haar één van de mooiste locaties in Goes. “Hier zitten we vlakbij de stad. Rustig, maar er passeren toch altijd mensen. Het is mijn eerste koopwoning en die kocht ik samen met Simon. Verhuizen van België naar hier was een grote stap, maar deze plek voelt zo goed aan, dat ik nog steeds happy ben met deze keuze! “

Helemaal thuis
“We zeggen wel eens gekscherend: ‘Die weg van Goes naar Gent leggen ze aan voor mij, om me terug te halen naar België’. Maar ik voel me nu meer thuis in Goes. Op deze plek startte ik drie jaar geleden mijn zzp-bedrijf Balance Beauty en onlangs begon hier ook ons Champagne-avontuur. Dat maakt alles extra bijzonder. Ik kan me dan ook niet voorstellen dat ik in een andere gemeente zou wonen. Ik hou van de stad en mijn plek aan de Oostsingel. Van de gezelligheid met veel restaurants en terrasjes. En bovenal: er is altijd iets te doen!”

foto

Lenie vindt het hier goes wonen!

Lenie Rijnders woont met man en drie dochters sinds 2008 in Goes. Daarvóór woonde het gezin in Heinkenszand. “Daar was het prima wonen met opgroeiende kinderen. Onze dochters hadden echter een leeftijd bereikt, dat we steeds vaker naar Goes moesten. Orthodontist, dansles, met de trein weg  en natuurlijk uitgaan! Mijn man is vaak op reis en dan is het praktisch om in Goes te wonen met het station op loopafstand en natuurlijk ook met studerende kinderen.

Het centrum van Goes is dan de ideale locatie. Binnen enkele minuten zit in je de polder, te voet of met de fiets. Het centrum in kan ook in een paar minuten. Heerlijk een terrasje pakken. Goes heeft nog een groot aantal zelfstandige winkels en is nog niet "overbevolkt" door winkelketens. Wij gaan in het najaar op vakantie omdat het in de zomer is alsof we thuis op vakantie zijn met al die boten voor de deur. Ik voel me heel erg veilig als ik ‘s avonds alleen ergens naar toe moet. Mocht ik Goes ooit verlaten dan zou ik de haven en het centrum het meeste missen en de mooie historische panden. Als je in de stad bent moet je echt even naar boven kijken naar de mooie gevels.”

foto

Blaise vindt het hier goes wonen!

Blaise Safari werd op 25 december 1971 geboren in de Democratische Republiek Congo. “Ik ben voorzitter van stichting ADAVOC die hulp biedt aan kwetsbare medemensen, vooral vrouwen en kinderen die slachtoffers zijn geworden van de oorlogen in Bukavu ( D.R.C).

Ik woon al 15 jaar in Goes met mijn lieve man Jos en onze 3 mooie dochters Wany (23), Lucie (22) en Maye (19). Ook hebben we een hond, Doobey. Mijn man is de eigenaar van Autobedrijf ’s-Heer Arendskerke. Ik hou mij bezig met de boekhouding van het bedrijf.

Ik houd van de mysterieuze kant van Goes. Je moet in de stad wonen om erachter te komen dat de meeste inwoners elkaar van gezicht kennen. De stad is erg close. In mijn ogen is Goes een stad die veel mogelijkheden biedt aan haar inwoners.”

Als je Goes ooit verlaat wat zou je dan het meeste missen?
“Wat ik het meeste zou missen, is de gezellige sfeer op de grote markt. Op deze plek ontmoet je zowel bekenden als onbekenden en maak je altijd wel een praatje.”

Wat moet iedereen weten van Goes? 
“Iedereen moet weten dat Goes een mooie en veilige stad is die langzaam maar zeker tot bloei komt. Ik ben blij dat ik de kans heb gekregen om in deze gemeente wonen. Juist doordat ik uit een gevaarlijk land kom, besef ik des te meer hoe goed het is om hier te wonen. In het Frans zeggen we: “Pour rien au monde je n’aimerai changé cette ville Goes pour une autre.”

foto

Sofyan vindt het hier goes wonen!

Sofyan Azzagari, 24 jaar is geboren en getogen in Goes. “Ik woon thuis bij mijn ouders met mijn twee broertjes. Momenteel studeer ik af (Sport- en Bewegingseducatie) en werk ik bij CS Telecom & IT (Businesspartner voor de zakelijke markt) en Supervet Events. Ik hou van Goes omdat Goes zich van andere gemeentes in Zeeland onderscheidt door intensief bezig te zijn met citymarketing. Er is vrijwel altijd genoeg te doen en dat maakt Goes in mijn ogen de leukste stad van Zeeland. Als ik Goes ooit zou verlaten zou ik de saamhorigheid van de mensen missen. Naar mijn idee is Goes een ‘ons-kent-ons’ stadje en dat is toch wel erg fijn. Als ik ooit zou verkassen naar de Randstad vind je dat niet zo snel meer terug.”

Wat moet iedereen weten van Goes?
“Goes is een stad waar veel mogelijk is, ontwikkelt zich enorm en is bezig met het op de kaart zetten door veel te ‘doen’. Een Goese keus voor iedereen dus!”

foto

Chantal vindt het hier goes wonen!

Chantal Braam Verwest is 32 jaar en HR-Adviseur van beroep. Zij woont samen met Jochem (36) en Arendo (3).

“Destijds woonde ik nog bij mijn ouders in ‘s-Gravenpolder. Ze hadden een nieuw huis gekocht in Goes en ik verhuisde in 2004 samen met mijn broer graag mee uiteraard. Mijn broer en ik konden destijds niet wachten tot het zover was! Ik hou van Goes, omdat het gemoedelijk is en veilig voelt. Voor mij en mijn gezin vind ik dat belangrijk. We wonen erg centraal en dat is praktisch gezien zo fijn. Alles is binnen handbereik; de zee, de natuur, het centrum, maar ook de snelweg. Daarmee is er ook snel balans aan te brengen; wil ik rust, wandel ik het park in, wil ik de hectiek, wandel ik zo het centrum in, heb ik haast, dan zit ik zo op de snelweg. Ideaal toch? ;-)

Er zijn veel plekjes met een gezellige sfeer, zoals de haven. Ik vind het heerlijk om op de bakfiets samen met mijn zoontje door de stad te fietsen om bijvoorbeeld boodschappen te doen. We fietsen dan altijd langs de bootjes in de haven of bezoeken de Grote Markt. Goes heeft voor mij eigenlijk alles. Leuke evenementen, gezellige binnenstad en een pittoresk haventje.

foto

Geert Jan vindt het hier goes wonen!

Geert Jan Tuyl woont vanaf 1999 in Goes. “Van kinds af aan ging ik met mijn ouders naar Oostkapelle en Domburg op vakantie. Dat was toen vanuit Utrecht een hele wereldreis met 2 of 3 stops voor een kopje koffie en limonade. Later, toen mijn eigen drie kinderen klein waren ging ik weer naar Zeeland op vakantie. Door omstandigheden heb ik de kans gekregen de Randstad te verlaten. Vrienden verhuisden naar Goes en waren erg enthousiast. Mede door hen is de keuze destijds ook op Goes gevallen. Daar heb ik, tot de dag van vandaag, geen spijt van gekregen. Ik woon er heerlijk en heb hier de vrouw van mijn dromen gevonden. Een echte Zeeuwse. Zo één was ik in de Randstad nog niet tegengekomen. In de afgelopen 15 jaar heb ik een hele fijne tandartspraktijk opgebouwd met een fantastisch patiëntenbestand. Door mijn vrouw heb ik het echte Goes leren kennen. Wij genieten samen met volle teugen van alle activiteiten.

Het is heerlijk om zo dichtbij de prachtige Oosterschelde te wonen. En geweldig om te ervaren dat je merkt dat de gemeente Goes en de Goese ondernemers er zoveel aan doen om het sociale leven en daarmee de stad, steeds aantrekkelijker te maken. We merken dat mensen van buiten dat ook zo ervaren. Voor zo’n kleine stad vind ik dat er bijzonder veel goede restaurants zijn. Deze zou ik missen als ik Goes zou verlaten. Zoals ik vaak zeg; “je moet in Goes erg je best doen om niet goed te eten“. Goes ligt in Europees verband best centraal, 1 uur rijden naar Rotterdam, Knokke met de Vlaamse kust en ook maar een uur van Brussel, hoofdstad van het moderne Europa. Een half uur naar Antwerpen en niet te vergeten de Zeeuwse kust , de mooiste kust van Nederland. Goes krijgt steeds meer een centrum positie voor de gehele provincie. En dat verdient ze ook. Goes is een stad om trots op te zijn. Dat besef mag de Goese burger best wel eens wat meer krijgen.”

foto

Marloes vindt het hier goes wonen!

Mijn naam is Marloes van Trigt (24) en woon heerlijk in hartje Goes, op tien meter van de oude haven. Ik werk met veel plezier bij Pi-Spello, een praktijk voor dyslexieonderzoek en –behandeling. Vanaf 2016 kunnen kinderen er ook terecht voor overige psychologische problemen.

Ik zie mezelf als een echte Goesenaar. Ik ben er geboren en heb er op de Kohnstammschool en het Ostrea Lyceum gezeten. Daarna ben ik naar Leiden verhuisd waar ik een leuke tijd had. Nadat ik afstudeerde als orthopedagoog, wilde ik graag terug naar Goes. De stad heeft sfeer, ik ken er veel mensen en je kunt er van alles doen op sportief en cultureel gebied. Ook zijn er vaak speciale evenementen zoals Vriendinnendag, Muzikade, GoesC en Kinderstad. Omdat ik snel een baan kreeg, kon ik gelukkig terug naar Goes.

In het mooie, oude centrum kun je heel goed winkelen en zijn er veel leuke restaurants en cafeetjes. Er zijn niet alleen winkels van bekende ketens, maar ook fijne boetiekjes met persoonlijke aandacht. Het is een stad waar je je veilig voelt en waar alles heel persoonlijk is.

Áls ik Goes ooit zou verlaten, dan zou ik onder meer Kinderstad missen. Dat is het leukste evenement voor kinderen en uniek in Nederland. Ik was zelfs trots de eerste kinderburgemeester! Ook zou ik de gemoedelijkheid missen en het prachtige haventje, waar de brug nog met de hand wordt opengezet. Goes is een stad waar veel mensen actief zijn om het te maken tot een gezellige, veelzijdige stad. Waar geluisterd wordt naar de inwoners en waar veel nieuwe evenementen worden bedacht om Goes te laten leven.

foto

Frits vindt het hier goes wonen!

Ik ben Frits de Kaart (69 jaar), gepensioneerd maar actief in het vrijwilligerswerk. Ik zet me onder andere in voor Buurtwerk Goese Polder, Rondje Goes en Buur4Goes. Daarnaast volg ik de lokale politiek.

Ik woon samen met Marleen Kuijl (63 jaar). Uit een eerdere relatie heb ik twee zonen en Marleen heeft twee dochters. Deze wonen niet meer bij ons maar hebben hun eigen huishouden. Daarnaast hebben we kleinkinderen, twee biologische en vier kleinkinderen van schoondochter en schoonzoon uit eerdere relatie.

Ik ben geboren in Vlissingen. In 1970 woonde ik nog bij mijn ouders. Omdat mijn vader aangesteld werd als kantoorhouder van de PZC op de Grote Markt in Goes, moest hij ook in Goes gaan wonen. Voor mijn werk maakte het niet uit waar ik woonde en ben dus meeverhuisd en nooit meer weggegaan. We kwamen in de Van Houtenstraat te wonen. Na mijn huwelijk heb ik enkele jaren in Goes-zuid gewoond maar ben later weer teruggekeerd naar de Goese Polder.

Goes heeft een mooi stadscentrum, niet te groot maar ook niet te klein. Daarnaast woon ik in de Goese Polder, de groenste wijk van de gemeente Goes. Ik woon aan de rand van de wijk dat grenst aan het Oude Zeedijkgebied, een prachtig parkachtig landschap.

De Goese Polder is de meest kleurrijke wijk van Goes. De bewoners komen uit vele delen van de wereld. Ik ben wel eens bezorgd over alle negatieve reacties van mensen op de vluchtelingen die nu komen. Vaak is het angst voor het onbekende en hebben mensen een beeld van de ander dat niet klopt. In de Goese Polder kun je zien dat alle culturen vreedzaam samen kunnen leven. Elkaar de vrijheid laten om te leven zoals je dat zelf het prettigst vindt is voldoende. Meer is niet nodig.

Door het vrijwilligerswerk, en in het verleden mijn politieke werk, heb ik veel contacten in Goes. Die zou ik echt missen als ik naar een andere plaats zou verhuizen.

foto

Esther vindt het hier goes wonen!

Mijn naam is Esther Veldhuizen, ik ben 41 jaar en Marketing & Communicatie adviseur van beroep. Ik woon samen met mijn man Robert en mijn twee zoons: Jens van 13 jaar en Mees van 10 jaar.

Ik ben geboren in Goes, heb daarna m’n jeugd in Kapelle doorgebracht, maar ging natuurlijk uit in Goes: naar La Strada en El Torro. Tijdens mijn studie en eerste jaren werk heb ik in de Randstad gewoond, maar nu woon ik sinds 11 jaar weer in Goes. We zijn zelfs in Goes getrouwd terwijl we hier toen niet woonden.

Toen we onze oudste zoon kregen, voelden we steeds meer de drang om terug te keren naar onze roots: naar Zeeland, naar Goes. Dichtbij onze familie en vrienden. We hadden beiden een leuke baan, zelf werkte ik in Hilversum en maakte ik jeugdtelevisieprogramma’s toch hebben we de stap gewaagd. Spijt van die stap hebben we nooit gehad. We wonen heerlijk hier, inderdaad dichtbij onze familie en vrienden en onze jongens groeien prettig op hier. De gemoedelijkheid, het ons kent ons, ons fijne huis zou ik niet meer willen missen.

Iedereen zou moeten weten dat hier heel veel leuke activiteiten worden georganiseerd. Culifair, Kinderstad, Muzikade, concerten op de markt, Mural festival, Modestad: voor ieder wat wils, wij genieten er erg van! Daar zet je een stad echt mee op de kaart!

foto

Soo Jin vindt het hier goes wonen!

Ik ben Soo Jin Kesteloo, 42 jaar. Ik ben eigenaresse van Sooo Delicious, een pastryshop gespecialiseerd in bakken op maat zoals glutenvrij, suikervrij etc. En waar je ook terecht kunt voor een heerlijk bakje koffie en praatje. 

Ik woon samen met mijn drie lieve kinderen; Sander, Emma en Nathan en woon sinds 2008 weer in Goes.

Eigenlijk ben ik een boemerang Zeeuw. Ik ben opgegroeid in Kloetinge, samen met mijn ouders en broertje heb ik altijd met heel veel plezier op Tervaten gewoond. Mijn middelbare school periode op het Goese lyceum was een geweldige tijd. In 1991 vertrok ik naar Leiden voor mijn studie bestuurskunde. Ik bleef daar hangen en heb ook een tijd in Den Haag gewoond, maar het Goese bleef trekken. Toen mijn jongste naar de basisschool ging was het een mooi moment om weer terug te keren naar Goes, ik gunde mijn kinderen net zo’n vrije en heerlijke onbezorgde jeugd als ik heb gehad in het Goese. 

Ik hou van Goes vanwege het leuke centrum, veel zelfstandige ondernemers waardoor het echt anders winkelen is dan in een doorsnee stad met allemaal ketens. Helemaal leuk dat ik nu in Goes mijn eigen droom heb kunnen realiseren namelijk het opzetten van een pastryshop. Lekker anders dan gewoon standaard. Het monumentale haventje en de binnenstad, het blijft altijd heerlijk om daar rond te lopen of te fietsen. Daarnaast vind ik het Goese Sas en de zeekant aan de Oosterschelde richting Kattendijke een van de mooiste stukje Zeeland.

Mocht ik Goes weer verlaten, zou ik vooral Sooo Delicious aan de Papegaaistraat missen. Het contact met mijn klanten is enorm waardevol voor mij, net als het contact met mijn collega ondernemer. Woon ik in Goes dan mis ik soms het grote culturele aanbod van de stad en woon ik in de Randstad dan mis ik het knusse van Goes en de rust en het weidse uitzicht wanneer ik langs de zeedijk loop of de polder rijd. Dit dilemma had ik ook toen ik in Den Haag woonde, toen heeft Goes gewonnen….

Wat moet iedereen van Goes weten?
Goes is een leuk historisch stadje, mooi om te zien en leuk om te beleven, niet alleen om te winkelen maar zeker de moeite waard om langs het kanaal naar het Goese Sas te fietsen, of langs de Mural Goes kunstwerken te fietsen. Leuk om te zien dat er steeds meer leuke initiatieven de ruimte krijgen, ik ben erg benieuwd naar Street Workout Goes.

Verder moet iedereen van Goes weten dat als je met de auto komt, je moet opletten want de parkeerwachters van Goes zijn zeer actief!

foto

Siciliani vindt het hier goes wonen!

Siciliani Texel is een veelzijdig mens. Hij werkt als kapper bij Funky Hair en is daarnaast fotograaf, grafisch vormgever én zangcoach.

‘Fotografie begon als hobby, maar door de vele aanvragen, heb ik inmiddels een aantal shoots per week. Het kappersvak beoefen ik al 28 jaar, ik ben gespecialiseerd in het scheren van figuren. Sinds 1993 werk ik als grafisch vormgever. De opgedane ervaring bij andere bedrijven heeft er tevens voor gezorgd dat ik nu zelf een leerbedrijf ben en hierdoor stagiaires kan begeleiden. Vanaf 1995 ben ik begonnen met zingen, ik heb opgetreden in en buiten Europa, heb een hit gehad met een bekende Nederlandse dj en schrijf af en toe nummers voor artiesten/dj’s. Ik draag mijn jarenlange ervaring over aan derden door zangles te geven.’

‘In 1980 emigreerde ik met mijn familie uit Suriname naar Nederland. We zijn toen in Goes gaan wonen, omdat mijn vader in Vlissingen werkte. In vergelijking met andere plaatsen in Zeeland, vind ik Goes het gezelligst qua eet- en uitgaansgelegenheden. Ook is er altijd wel wat te doen. Er worden veel evenementen georganiseerd.’

‘Doordat ik al langere tijd in Goes woon, ken ik veel mensen en zij mij. Ik kom dan ook altijd wel een bekende tegen om even een praatje mee te maken. Ik vind Goesenaren eerlijke, directe mensen. Omdat ik zelf ook zo ben, kan ik goed met deze mentaliteit overweg.’

foto

Lydia vindt het hier goes wonen!

Lydia Clarisse is 36 jaar en woont samen met haar man en dochter in de gezellige wijk Goes-Oost.

‘Ik ben opgegroeid in Biezelinge en toen ik ging samenwonen was de keuze niet moeilijk: Goes! We gingen naar school in Goes, we gingen uit in Goes en we werkten in Goes. Ondertussen wonen we er al 16 jaar. Veel gezelligheid en alles in de buurt. Ook voor mijn dochter van 3. De kinderopvang zit om de hoek en de ‘grote’ school straks ook. Het is een heerlijke stad om in te wonen en werken.’

‘Met veel plezier werk ik als secretaresse bij ARCHIKON architecten, een leuk en innovatief architectenbureau in het Stationspark in Goes. Ons bureau heeft ook diverse projecten gerealiseerd  binnen de Gemeente Goes. Het is heel fijn dat er veel activiteiten georganiseerd worden in Goes. De Culifiesta van afgelopen 10 juli vond ik vooral erg leuk. Op de Grote Markt lekker eten en een live band met gelegenheid om te salsadansen. Wat wil je nog meer! Altijd een feestje!’

‘Ook door bewoners worden leuke evenementen georganiseerd. Goes-Oost bijvoorbeeld is een wijk waar ook steeds meer te doen is voor jong en oud. Zelf hou ik me bezig met het organiseren van de Rommelroute Goes-Oost, die dit jaar met groot succes heeft plaats gevonden. Nu zijn we alweer druk met de organisatie van de route voor komend jaar.

‘In Goes zijn veel bijzondere plekjes te vinden. Wij gaan bijvoorbeeld regelmatig naar het strandje van het Goese Sas of brengen een bezoek aan de Hollandse Hoeve. De hele binnenstad is erg mooi. Daar ben ik dan ook vaak te vinden. Lekker met een vriendin een terrasje pakken of zomaar een stukje wandelen langs de Veste en door het centrum en dan natuurlijk met mijn dochter een ijsje halen bij Maestro Gelato. Toch is de Grote Markt voor mij wel het meest bijzonder. Het mooie grote sfeervolle plein met de terrassen en het prachtige oude Stadhuis, waar ik in 2010 getrouwd ben.’