Kyle vertelt hoe hij hier terecht is gekomen: “Ik ben geboren in Utrecht en woonde daar met mijn (tien maanden oudere) broer en ouders. Op mijn vierde ben ik met mijn moeder en broer naar Goes verhuisd, omdat hier al verschillende familieleden woonden. Een jaar later volgde mijn vader en zijn we als gezin verhuisd binnen Goes. Naar het huis in Goes-Noord, waar ik opgegroeid ben.”

Thuishaven

Goes noemt hij zijn thuishaven: “Ik ben hier opgegroeid en iedereen uit mijn dichte vriendenkring komt hier vandaan. Dus ik ben blij met de mensen om me heen. Daarnaast hou ik van de rust die hier te vinden is. Het is verre van de drukte uit de randstad (die ik soms heerlijk vind, maar ik ben altijd blij als ik Goes weer binnen rijd!). Aan de andere kant heeft het ook weer niet de uiterst serene rust van het platteland. Goes biedt een mooie middenweg en dat is voor mij ideaal!”

Veel sfeer

“Eigenlijk verschilt Goes in bijna alle opzichten van andere steden… In vergelijking tot de andere Zeeuwse steden, vind ik Goes veel sfeer hebben. Het heeft leuke parkjes, een gezellige binnenstad en mooie wateren. En er ontstaan telkens weer mooie nieuwe initiatieven. Als stad blijft Goes zich ontwikkelen, dus ik denk dat er nog veel moois mogelijk is hier. Vergeleken met andere steden in Nederland, zijn de mogelijkheden in Goes nog wel wat beperkt. Maar dat is niet erg, want zo is er iets om naar toe te werken!”

Kritisch blijven kijken

“We mogen daarom als stad niet stil blijven staan. Er moeten telkens nieuwe, mooie plekken ontstaan in de stad. Dit om te kunnen groeien en aantrekkelijk te blijven voor de jeugd. Goes is natuurlijk niet te vergelijken met de randstad. Maar het mag niet zo zijn dat de jeugd hier wegtrekt, omdat het leven in de grote steden zoveel meer brengt. Goes heeft het in zich om zelf een stad te worden die jongeren trekt, als de stad maar op de juiste manier blijft evalueren.”

Klaslokaal

Meerdere plekken in Goes zijn bijzonder voor Kyle: “Allereerst mijn klaslokaal. Dat is de plaats waar ik werk en ik een bijdrage mag leveren aan de ontwikkeling van de jeugd. Ik streef ernaar om iedereen zich op zijn of haar gemak te laten voelen, zodat mijn leerlingen stappen voor zichzelf kunnen maken. Niet per se voor mijn vak, maar als persoon.”

VV Kloetinge

“De tweede plaats die bijzonder voor mij is, is het veld van VV Kloetinge, op het Wesselopark. Bij deze club begon mijn voetbalcarrière als aanvaller, 16 jaar geleden. Na uitstapjes naar verschillende clubs, ben ik dit jaar weer terug bij VV Kloetinge. En het voelt hier nog steeds als thuis!”

Eigen paleis

“Tenslotte noem ik mijn huis hier in Goes. Ruim drie jaar geleden heb ik mijn eerste koopwoning kunnen bemachtigen. Na wat kluswerk, heb ik van dit huis mijn eigen paleis kunnen maken. En iedereen die er komt, beaamt dat dit huis uitstraalt wie ik ben als persoon. Het is de plek waar ik tot rust kom en waar ik mijn creativiteit kwijt kan!”

Foto: Lima Summer Bar

Wonen