Saskia vertelt: “In 2016 ben ik voor de liefde naar Goes verhuisd. Ik ontmoette Rico tijdens een fotoshoot voor onze toenmalige werkgever Fitland. De vonk sloeg direct over! Een paar weken later hingen de foto's (van wat achteraf onze eerste date zou blijken) door heel Nederland. Een leuke herinnering aan onze eerste ontmoeting. Ik woonde destijds in Nijmegen en na een jaar daten en veel heen en weer reizen, besloten we om samen te gaan wonen. We hoefden er niet lang over na te denken, we kozen voor Goes. We woonden destijds in een huurwoning in de Goese Polder en kochten eind 2019 samen ons eerste huis in Mannee.” 

Vriendelijk en nuchter

Het wonen in Goes bevalt deze Brabantse prima. “Ik heb me hier vanaf het begin thuis gevoeld en dat is nooit veranderd!”, vervolgt Saskia. “Ik vind Goes een mooie, fijne en warme stad en de ligging aan de Oosterschelde is prachtig. De mensen zijn vriendelijk en nuchter, iets wat mij als echte Brabander natuurlijk ook aanspreekt. En er hangt een bepaalde rust, die in veel steden ontbreekt. De stad is levendig, maar heeft een dorps karakter.” Wat ze nog mist, is live muziekoptredens op de Grote Markt. “Maar dat komt door de huidige coronamaatregelen. Laten we hopen dat het snel weer kan...” 

Sightseeing

Bijzondere plekken voor haar zijn het Goese Sas en de stadshaven: “Daar neem ik bezoek (van buiten Zeeland) meestal mee naartoe voor een stukje sightseeing. Ik raak er niet op uitgekeken. En onze wijk Mannee natuurlijk, omdat we daar met heel veel plezier wonen!”

Wonen