CuliFair & CuliFiësta

Tijdens CuliFair wordt de Grote Markt in Goes weer omgetoverd tot één groot zomers loungerestaurant. Fairtrade gemeente Goes zet met dit culinaire festival niet alleen de beste koks van Goes in de schijnwerpers, maar ook fairtrade, streek- en biologische producten.

CuliFair

Bezoekers genieten op een laagdrempelige manier van vakmanschap en creativiteit van de beste koks van verschillende Goese restaurants. Fair Trade-, streek- en biologische producten krijgen een hoofdrol. Alle gerechten bevatten minimaal een FairTrade ingrediënt én een ‘Zeeuws zeker’ of biologisch product. Vis bevat het MSC viskeurmerk.

Vriendelijke kennismaking
Bezoekers kiezen en mixen de gerechten naar eigen smaak, waardoor ze voor een vriendelijk bedrag (€4 of €6 per gerechtje) kennis kunnen maken met verschillende keukens en producten. CuliFair groeit elk jaar en kende in 2019 een bezoekersaantal van ca. 6000. Er doen dit jaar weer 10 restaurants mee! En ook aankomende editie is er weer speciale aandacht voor de jongere fijnproevers. Eén restaurant legt zich toe op speciale kindergerechten. Je kunt CuliFair gratis bezoeken tussen 12.00 en 23.00 uur.

menukaart CuliFair 2019 Menukaart 2021 volgt medio Augustus

Culinair bewustzijn
Ons culinair bewustzijn groeit. We willen verantwoord eten: mooie gerechten, bereid met gezonde kwaliteitsproducten die bijdragen aan eerlijke handel en minder milieubelastend zijn. Het lijkt een onmogelijke opgave, maar niets is minder waar. Zo bewijzen de deelnemende restaurants! Gebruikte materialen als borden en bestek zijn natuurlijk biologisch afbreekbaar. CuliFair is voor iedereen. Of je nu de hele avond wil tafelen of langs komt in de lunchpauze. Het mag allemaal en natuurlijk is er ook muziek!

Deelnemende restaurants in 2019: Kale en de Brilbrasserie d'Anvers, de Goese Golf ,  Hotel Brasserie KatoenHet Binnenhof, Kees Schrijver culinairOver de Kook, Cook in Style,  De Vierlinden en Grand Café Jersey. Deelnemers 2021 worden medio augustus bekend gemaakt.

Bedrijfsluch of borrel
Heeft u interesse om met uw bedrijf of netwerkclub in een sfeerrijke ambiance aanwezig te zijn? Het is mogelijk om een lunchtafel of netwerkgedeelte met sta-tafels te reserveren. Ook krijgt u bij dit arrangement 1 gratis consumptie per persoon naar keuze! Verzilver een tafel door het onderstaande formulier in te vullen. Voor diner is het helaas niet mogelijk om te reserveren. Graag zien we uw bedrijf of netwerkclub bij ons terug tijdens CuliFair.

CuliFiësta

Op vrijdag verandert CuliFair in CuliFiësta: de Goese restaurants maken plaats voor internationale keukens. Een vrolijk en internationaal culinair feest, natuurlijk omlijst door live wereldmuziek. 

Deelnemende zaken in 2019: Stichting Sawasdee (Thais), Rio Santa (Zuid-Amerikaans) , Dal Paradiso (Italiaans),  Toko Soerin (Surinaams),  Tuinkruiden (Pools), Syrische dames (Syrië),  Kees Schrijver culinair , Bij Tessa, De Vierlinden en Grand Café Jersey

menukaart CuliFiesta 2019