Er-op-uit in Goes en omgeving

In de stad Goes en in de wijde omgeving is van alles te beleven en te ontdekken, op het land en op het water. Er zijn musea, een tropisch zwemparadijs met tropisch bos, een historische stoomtrein, een schitterende golfbaan, een theater, poppodium, bioscoop en nog veel meer (met voorzorgsmaatregelen voor een veilige belevenis volgens de voorschriften van het RIVM). En voor wie het water op wil: Goes grenst aan Nationaal Park Oosterschelde en aan het Veerse Meer. Dit biedt volop mogelijkheden voor watersporters, met mooie moderne jachthavens en Kanoa, een outdoor centrum voor échte actie in de buitenlucht. De onderwaterwereld is geliefd bij sportduikers, die onder meer in Kattendijke gebruik kunnen maken van speciale duikvoorzieningen (een 5-sterren hotspot). Verder leent het buitengebied zich heerlijk voor een fiets- of wandeltocht, of gewoon een lekker "lui" zonnebad aan een natuurstrandje. Lees hier de Nederlandse, Engelse, DuitseFranse evenementenfolder, en over mogelijkheden voor congressen, bedrijfsfeesten en diners lees je in ons magazine 

Stadshaven

Water

In Goes ben je nooit ver van het water. Via het Kanaal Goes-Goese Sas heeft de stad een rechtstreekse verbinding met het grootste nationaal park van Nederland: Nationaal Park Oosterschelde, dat uitmondt op de Noordzee. Middenin het centrum vind je de schilderachtige, historische stadshaven én de gemeente grenst aan het Veerse Meer, een heerlijk uitgestrekt gebied voor natuurliefhebbers én een walhalla voor watersporters. 

Lees meer

Zeehondensafari vanuit historische stadshaven Goes met luxe charter

Geniet van deze unieke belevenis op het water, met voorzorgsmaatregelen voor een veilige en schone vaartocht volgens de voorschriften van het RIVM.

In 2020 is het voor het eerst mogelijk om vanuit hartje Goes kennis te maken met de zeehondenkolonie in de Oosterschelde.Nationaal Park Oosterschelde staat bekend om zijn adembenemende natuur, met bijzondere planten en dieren. Bij laag water zoeken de zeehonden de droogvallende zandplaten op, waar ze van hun rust genieten. In de zomermaanden kunt u ze van gepaste afstand bewonderen -maar zeker dichtbij genoeg -  vanaf een boot die vertrekt vanuit de historische stadshaven van Goes. En met een beetje geluk spot u ook nog een tuimelaar. Vaart u mee?

 

Lees meer

Avondje uit

De Goese cafés, restaurants, terrassen, theaters en bioscopen zijn weer open voor het publiek.  Dit wél onder voorwaarden, om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Zo moet je bij bezoek aan de horeca (zowel binnen als buiten, op de terrassen) vooraf reserveren, wordt gevraagd naar eventuele gezondheidsklachten (checkgesprek) en moet je je naam en telefoonnummer opgeven. Dit laatste om eventueel contactonderzoek door de GGD mogelijk te maken. Iedere horecabezoeker krijgt bij aankomst een zitplaats toegewezen aan een tafel of aan de bar.

Wil je liever alle drukte mijden, dan kun je bij veel Goese restaurants ook maaltijden afhalen of thuis laten bezorgen. Ontbijt, lunch en diner!    

In Goes is het gezellig ‘stappen’ in de verschillende bars en cafés, vaak met liveoptredens van DJ’s en bands. Ook is het goes toeven op de zonnige terrassen op de Grote Markt, rondom de stadshaven of in het centrum. Andere mogelijkheden voor een gezellig avondje uit vind je bij theater De Mythe, de stadsschouwburg van Goes, met een breed programma van theater en muziek. Of bij Poppodium ’t Beest, een centrum voor (pop)muziek, met knusse bioscoopzaal en gezellige bar. De ‘place-to-be’ als je van bijzondere arthouse films houdt!  Aan de rand van Goes ligt bioscoop Da Vinci, waar je kunt genieten van de grotere filmproducties.

 

Lees meer
Overnachten

Overnachten

Slapen in Goes? Dat kan. Er is voor iedereen een passende manier om meerdere dagen van Goes te genieten.

Lees meer

Attracties

In Goes en in de wijde omgeving is er van alles te beleven en te ontdekken; actieve, leerzame én leuke attracties voor iedere leeftijd. Voor sportfanaten, natuurmensen en liefhebbers van cultuur; voor waterratten en landrotten.!

Attracties in Goes zijn weer open, onder strikte voorwaarden. Volg aanwijzingen altijd op, zodat we er samen voor zorgen dat het corona-virus onder controle blijft! En raadpleeg vóór je bezoek de website van de attractie. 

Met de versoepeling van de corona-maatregelen mag er inmiddels weer gesport worden, zowel binnen als buiten. Sportscholen, fitnessclubs, zwembaden en o.a. sauna's mogen weer open. Waar mogelijk moet daarbij de anderhalve meter afstand worden bewaard. Ook contactsporten kunnen weer beoefend worden (daarbij mag van de 1,5 meter regel worden afgeweken).

Ondertussen zijn ook bioscopen, musea, monumenten, theaters, bibliotheken en andere culturele instellingen weer open voor het publiek. We kunnen weer genieten op de gezellige Goese terrassen (met richtlijnen voor de anderhalve meter afstand) en ook restaurants en cafés mogen weer gasten ontvangen. Dit alles onder voorwaarden, zoals verplichte zitplaatsen (aan tafel of aan de bar) en reserveren vooraf bij alle horecagelegenheden.  

Discotheken en nachtclubs zijn nog tot 1 september (en mogelijk langer) gesloten. Wanneer omstandigheden daar aanleiding toe geven, kan het kabinet besluiten deze maatregelen aan te passen.

Lees meer

Goes Europa

In 2021 staat Goes in het teken van Europa. Het hele jaar door zijn er evenementen op het gebied van kunst, cultuur, sport en educatie.

Heb je ideeën..? Noteer ze op onze Facebookpagina.

of mail naar info@goesmarketing.nl 

Lees meer
Cultuur

Cultuur

De Goese horeca, bioscopen, musea, monumenten, theaters en concertzalen mogen weer bezoekers ontvangen! Daarbij gelden wél een aantal voorwaarden, om verdere verspreiding van het corona virus te voorkomen. Zo moet je in veel gevallen vooraf reserveren en soms geldt een maximum aantal bezoekers tegelijk, om de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen. Raadpleeg voor bezoek aan een culturele instelling of horeca-gelegenheid eerst de betreffende website en volg aanwijzingen goed op!

Goes mag zich als thuisstad van de popgroep Racoon best een beetje muziekstad noemen. Regelmatig zijn er concerten en andere muziekevenementen op en rondom de Grote Markt. In verschillende cafés en discotheken is regelmatig live muziek te horen, of draait een DJ zijn plaatjes.

'Stappen' in de binnenstad van Goes biedt voor elk wat wils. Bezoek bijvoorbeeld een theatervoorstelling in De Mythe, een film bij DaVinci Cinema, een concert of filmvoorstelling in Podium 't Beest  of ga gezellig uit in de discotheken. En vergeet natuurlijk ook de kunstgaleries en Museum de Bevelanden niet! En wist je dat Goes de derde monumentenstad van Zeeland is, met een beschermd stadsgezicht en maar liefst 238 rijksmonumenten?

Lees meer
Grote kerk

Bezienswaardigheden

In Goes en omgeving is van alles te zien, te doen en te beleven. Of je nu van shoppen houdt, een terrasje wil pakken, een liefhebber bent van sport, graag uitgaat naar bioscoop of theater of liever een wandeling maakt door de historische binnenstad. Goes biedt vermaak voor iedereen!

Corona-update: de afgelopen maanden waren veel bezienswaardigheden in Goes en omgeving tijdelijk gesloten i.v.m. het corona-virus. Inmiddels mogen musea, monumenten, bioscopen, theaters en horeca weer bezoekers ontvangen, volgens de richtlijnen van het RIVM. In een aantal gevallen moet je vooraf reserveren en geldt een maximum aantal bezoekers per keer, dus raadpleeg vóór bezoek de betreffende websites! 

Voorlopig vinden er nog geen stadswandelingen door Goes plaats onder leiding van een gids. 

Lees meer
Stadshaven

Historie

De historie van Goes gaat vele eeuwen terug. Met in het stadshart onder meer de monumentale Grote- of Maria Magdalenakerk, de Manhuistuin, stadspark De Veste en Slot Oostende. Even verderop vind je de schilderachtige stadshaven, met monumentale kaden en kleurrijke, 16-eeuwse pak- en woonhuizen. Voor wie meer wil weten over het verleden van Goes en de streek, is een bezoek aan Historisch Museum De Bevelanden een aanrader. Ook kun je een stadswandeling maken door de historische binnenstad; op eigen gelegenheid of onder begeleiding van een stadsgids van 't Gilde De Bevelanden.  

Lees meer
Water 1

Natuur

Goes is een groene stad, omgeven door een weidse, groenblauwe omgeving. De gemeente grenst aan Nationaal Park Oosterschelde en aan het Veerse Meer, beide uitgestrekte natuurgebieden met uniek en gevarieerd natuurschoon. Maar ook in de stad zelf is er veel groen te vinden, bijvoorbeeld in de stadsparken De Veste, De Mirakel en De Hollandsche Hoeve.

Lees meer