Er-op-uit in Goes en omgeving

In de stad Goes en in de wijde omgeving is van alles te beleven en te ontdekken, op het land en op het water. Er zijn musea, een tropisch zwemparadijs met tropisch bos, een historische stoomtrein, een schitterende golfbaan, een theater, poppodium, bioscoop en nog veel meer. En voor wie het water op wil: Goes grenst aan Nationaal Park Oosterschelde en aan het Veerse Meer. Dit biedt volop mogelijkheden voor watersporters, met mooie moderne jachthavens en Kanoa, een outdoor centrum voor échte actie in de buitenlucht. De onderwaterwereld is geliefd bij sportduikers, die onder meer in Kattendijke gebruik kunnen maken van speciale duikvoorzieningen (een 5-sterren hotspot). Verder leent het buitengebied zich heerlijk voor een fiets- of wandeltocht, of gewoon een lekker "lui" zonnebad aan een natuurstrandje. Lees hier de Nederlandse, Engelse, DuitseFranse informatiefolder. 

Water 1

Natuur

Goes is een groene stad, omgeven door een weidse, groenblauwe omgeving. De gemeente grenst aan Nationaal Park Oosterschelde en aan het Veerse Meer, beide uitgestrekte natuurgebieden met uniek en gevarieerd natuurschoon. Maar ook in de stad zelf is er veel groen te vinden, bijvoorbeeld in de stadsparken De Veste, De Mirakel en De Hollandsche Hoeve.

Lees meer

Roze Zaterdag Goes

Goes was afgelopen 17 juni 2023  gaststad voor Roze Zaterdag. Roze Zaterdag is er voor iedereen, en er was voor ieder wat wils. 

Lees meer

Goes Winterstad

Shoppen, food, entertainment en gezelligheid tijdens Goes Winterstad: de leukste manier om in kerststemming te komen!  Geniet van de Goese kerstsfeer op zaterdag 9 & zondag 10 december. 
 

Lees meer

To do with kids ! route

Kom met je kids naar Goes in Zeeland! Iedereen weet dat Zeeland een ideale vakantiebestemming is voor gezinnen. Maar weet je ook al hoe leuk het is in Goes? Goes heeft alles in huis voor een heerlijk dagje uit, weekendje weg of weekje vertier. Voor de hele familie!
klik hier voor de leukste tips

Lees meer

Avondje uit

In Goes is het gezellig ‘stappen’ in de verschillende bars en cafés, vaak met liveoptredens van DJ’s en bands. Ook is het goes toeven op de zonnige terrassen op de Grote Markt, rondom de stadshaven of in het centrum. Andere mogelijkheden voor een gezellig avondje uit vind je bij theater De Mythe, de stadsschouwburg van Goes, met een breed programma van theater en muziek. Of bij Poppodium ’t Beest, een centrum voor (pop)muziek, met knusse bioscoopzaal en gezellige bar. De ‘place-to-be’ als je van bijzondere arthouse films houdt!  Aan de rand van Goes ligt DaVinci Bioscoop Goes, waar je kunt genieten van de grotere filmproducties.

 

Lees meer
Grote kerk

Bezienswaardigheden

In Goes en omgeving is van alles te zien, te doen en te beleven. Of je nu van shoppen houdt, een terrasje wil pakken, een liefhebber bent van sport, graag uitgaat naar bioscoop of theater of liever een wandeling maakt door de historische binnenstad. Goes biedt vermaak voor iedereen!

Lees meer
Cultuur

Cultuur

Goes mag zich als thuisstad van de popgroep Racoon best een beetje muziekstad noemen. Regelmatig zijn er concerten en andere muziekevenementen op en rondom de Grote Markt. In verschillende cafés en discotheken is regelmatig live muziek te horen, of draait een DJ zijn plaatjes.

'Stappen' in de binnenstad van Goes biedt voor elk wat wils. Bezoek bijvoorbeeld een theatervoorstelling in De Mythe, een film bij DaVinci Bioscoop Goes, een concert of filmvoorstelling in Podium 't Beest  of ga gezellig uit in de discotheken. En vergeet natuurlijk ook de kunstgaleries en Museum de Bevelanden niet! En wist je dat Goes de vijfde monumentenstad van Zeeland is, met een beschermd stadsgezicht en maar liefst 238 rijksmonumenten?

Lees meer

Touristshop Goes

Waar eerst het Goese VVV-kantoor zat, aan de Singelstraat tegenover de Grote Kerk, zit nu ‘Tourist Shop Goes’. Hét startpunt om de stad Goes en de wijde omgeving beter te leren kennen.  Interessant voor toeristen en bezoekers, maar ook voor inwoners. Er valt altijd wat te beleven en te ontdekken in Goes. Loop gewoon eens binnen!

Lees meer

Attracties

In Goes en in de wijde omgeving is er van alles te beleven en te ontdekken; actieve, leerzame én leuke attracties voor iedere leeftijd. Voor sportfanaten, natuurmensen en liefhebbers van cultuur; voor waterratten en landrotten.!

Lees meer
Stadshaven

Water

In Goes ben je nooit ver van het water. Via het Kanaal Goes-Goese Sas heeft de stad een rechtstreekse verbinding met het grootste nationaal park van Nederland: Nationaal Park Oosterschelde, dat uitmondt op de Noordzee. Middenin het centrum vind je de schilderachtige, historische stadshaven én de gemeente grenst aan het Veerse Meer, een heerlijk uitgestrekt gebied voor natuurliefhebbers én een walhalla voor watersporters. 

Lees meer