Er-op-uit in Goes en omgeving

In de stad Goes en in de wijde omgeving is van alles te beleven en te ontdekken, op het land en op het water. Er zijn musea, een tropisch zwemparadijs met tropisch bos, een historische stoomtrein, een schitterende golfbaan, een theater, poppodium, bioscoop en nog veel meer (met voorzorgsmaatregelen voor een veilige belevenis volgens de voorschriften van het RIVM). En voor wie het water op wil: Goes grenst aan Nationaal Park Oosterschelde en aan het Veerse Meer. Dit biedt volop mogelijkheden voor watersporters, met mooie moderne jachthavens en Kanoa, een outdoor centrum voor échte actie in de buitenlucht. De onderwaterwereld is geliefd bij sportduikers, die onder meer in Kattendijke gebruik kunnen maken van speciale duikvoorzieningen (een 5-sterren hotspot). Verder leent het buitengebied zich heerlijk voor een fiets- of wandeltocht, of gewoon een lekker "lui" zonnebad aan een natuurstrandje. Lees hier de Nederlandse, Engelse, DuitseFranse evenementenfolder, en over mogelijkheden voor congressen, bedrijfsfeesten en diners lees je in ons magazine 

Goes O, wat ben je mooi!

Kijk jij ook zo uit naar een zonnige toekomst waar het goes genieten is? Goes is goes! Voor iedere inwoner, ondernemer of bezoeker. Wonen, werken, ondernemen en beleven. Like en deel deze nieuwe Goese video en maak kans op een Goese dinercheque naar keuze t.w.v. €120,-  

klik hier voor de videoclip

#feelgoes #Goesisgoes #Goes #Zeeland

productie: OptiQ voor Goesisgoes

Lees meer

Zeehondensafari vanuit historische stadshaven Goes met luxe charter

Geniet van deze unieke belevenis op het water, met voorzorgsmaatregelen voor een veilige en schone vaartocht volgens de voorschriften van het RIVM.

Vanaf 2020 is het mogelijk om vanuit hartje Goes kennis te maken met de zeehondenkolonie in de Oosterschelde. Nationaal Park Oosterschelde staat bekend om zijn adembenemende natuur, met bijzondere planten en dieren. Bij laag water zoeken de zeehonden de droogvallende zandplaten op, waar ze van hun rust genieten. In de zomermaanden kunt u ze van gepaste afstand bewonderen -maar zeker dichtbij genoeg -  vanaf een boot die vertrekt vanuit de historische stadshaven van Goes. En met een beetje geluk spot u ook nog een tuimelaar. Vaart u mee?

 

Lees meer
Stadshaven

ToGo wandeling

Vanaf zaterdag 27 februari heeft Stichting Goes Marketing samen met lokale horecaondernemers, een aantal leuke coronaproof wandelroutes uitgezet langs verschillende To-Go afhaalpunten in Goes, Wilhelminadorp en Wolphaartsdijk.

Bij deze punten kunt u de To-Go wandelaanbieding kopen, dit is een speciaal samengesteld hapje en/of drankje voor u als wandelaar. De To-Go wandelaanbieding is geen volledige maaltijd en kan wisselen qua samenstelling.

De routes zijn vrij toegankelijk, er is geen vast begin of eindpunt. Daarnaast zijn de routes elke dag van de week te lopen, maar niet alle To-Go afhaalpunten zijn elke dag open. Bij elke route staan de openingstijden vermeld, kijk hier even goed naar voor vertrek.

Hou u tijdens de wandeling en bij de To-Go afhaalpunten altijd aan de richtlijnen van het RIVM, dit betekent 1.5 meter afstand houden en niet op pad gaan als u ziek bent of klachten hebt. Hoe gezellig het ook is, blijf niet langer dan nodig is. Met ingang van 28 april mag u wel plaatsnemen op het terras (onder de geldende voorwaarden voor terrasbezoek). Vervolg na het afhalen van een drankje/hapje zo snel mogelijk uw wandeling. Kijk op www.rivm.nl voor de uitgebreide richtlijnen.

Wilt u als horecaondernemer ook meedoen met uw To-Go afhaalpunt op één van de wandelroutes, stuur dan een mailtje naar info@goesmarketing.nl

Wij wensen iedereen veel wandelplezier!

Lees meer

Modestad

Goes is een heerlijke winkelstad. De historische binnenstad heeft veel zelfstandige winkels, of het nu gaat om mode, accessoires, of lekker eten en drinken . Er valt dus veel te ontdekken. Zoals dat hippe designlabel, een handgemaakte tas of dat perfecte vintage jurkje. 
bekijk hier onze videoclip "Zeeland #pictureperfect"  

Lees meer
Stadshaven

Water

In Goes ben je nooit ver van het water. Via het Kanaal Goes-Goese Sas heeft de stad een rechtstreekse verbinding met het grootste nationaal park van Nederland: Nationaal Park Oosterschelde, dat uitmondt op de Noordzee. Middenin het centrum vind je de schilderachtige, historische stadshaven én de gemeente grenst aan het Veerse Meer, een heerlijk uitgestrekt gebied voor natuurliefhebbers én een walhalla voor watersporters. 

Lees meer
Water 1

Natuur

Goes is een groene stad, omgeven door een weidse, groenblauwe omgeving. De gemeente grenst aan Nationaal Park Oosterschelde en aan het Veerse Meer, beide uitgestrekte natuurgebieden met uniek en gevarieerd natuurschoon. Maar ook in de stad zelf is er veel groen te vinden, bijvoorbeeld in de stadsparken De Veste, De Mirakel en De Hollandsche Hoeve.

Lees meer

Avondje uit

In Goes is het gezellig ‘stappen’ in de verschillende bars en cafés, vaak met liveoptredens van DJ’s en bands. Ook is het goes toeven op de zonnige terrassen op de Grote Markt, rondom de stadshaven of in het centrum. Andere mogelijkheden voor een gezellig avondje uit vind je bij theater De Mythe, de stadsschouwburg van Goes, met een breed programma van theater en muziek. Of bij Poppodium ’t Beest, een centrum voor (pop)muziek, met knusse bioscoopzaal en gezellige bar. De ‘place-to-be’ als je van bijzondere arthouse films houdt!  Aan de rand van Goes ligt bioscoop Da Vinci, waar je kunt genieten van de grotere filmproducties.

 

Lees meer
Overnachten

Overnachten

Slapen in Goes? Dat kan. Er is voor iedereen een passende manier om meerdere dagen van Goes te genieten.

Lees meer

Attracties

In Goes en in de wijde omgeving is er van alles te beleven en te ontdekken; actieve, leerzame én leuke attracties voor iedere leeftijd. Voor sportfanaten, natuurmensen en liefhebbers van cultuur; voor waterratten en landrotten.!

Lees meer
Cultuur

Cultuur

Goes mag zich als thuisstad van de popgroep Racoon best een beetje muziekstad noemen. Regelmatig zijn er concerten en andere muziekevenementen op en rondom de Grote Markt. In verschillende cafés en discotheken is regelmatig live muziek te horen, of draait een DJ zijn plaatjes.

'Stappen' in de binnenstad van Goes biedt voor elk wat wils. Bezoek bijvoorbeeld een theatervoorstelling in De Mythe, een film bij DaVinci Cinema, een concert of filmvoorstelling in Podium 't Beest  of ga gezellig uit in de discotheken. En vergeet natuurlijk ook de kunstgaleries en Museum de Bevelanden niet! En wist je dat Goes de derde monumentenstad van Zeeland is, met een beschermd stadsgezicht en maar liefst 238 rijksmonumenten?

Lees meer