Water

In Goes ben je nooit ver van het water. Via het Kanaal Goes-Goese Sas heeft de stad een rechtstreekse verbinding met het grootste nationaal park van Nederland: Nationaal Park Oosterschelde, dat uitmondt op de Noordzee. Middenin het centrum vind je de schilderachtige, historische stadshaven én de gemeente grenst aan het Veerse Meer, een heerlijk uitgestrekt gebied voor natuurliefhebbers én een walhalla voor watersporters. 

stadshaven

De Stadshaven, met de status van beschermd stadsgezicht, vormt een waardevolle erfenis uit het verleden. Vroeger was het een belangrijke toegangsroute tot de stad Goes; nu is het een passantenhaven. De omliggende monumentale bebouwing, de  kades en het kleinschalige karakter maken deze haven tot een uniek stukje binnenstad. De Stadshaven is per boot bereikbaar vanaf de Oosterschelde, biedt pleziervaarders en andere bezoekers een warm welkom en nodigt uit om de stad verder te verkennen. Of heerlijk uit eten te gaan in de aanliggende restaurants!

Meer info: www.stadshavengoes.nl  
videoclip over de stadshaven

veste verlicht

De vesten

De historische vestenstructuur spreekt nog altijd tot de verbeelding. Ooit vormden de groene wallen en grachten de verdediging van de waardevolle binnenstad, met onder meer de Stenen Brug, die de binnenstad met het gebied buiten de groengordel verbond.

Al in de achttiende eeuw vormden de voormalige verdedigingswerken een aantrekkelijk wandelgebied. In 1919 maakte de Haarlemse tuinarchitect Leonard Springer een plan om de groengordel rond Goes verder te verfraaien, een ontwerp met veel variatie, prachtige bomen en nieuwe wandelpaden. Bij aanpassing van de beplanting wordt ook nu nog rekening gehouden met de uitgangspunten van Springer. Nog steeds vormen de vesten een aantrekkelijk verblijfsgebied. En met een beetje geluk zijn de vesten in de winter het sfeervolle decor voor een schaatstocht! Evenementen die zich rondom de vesten afspelen zijn;  Veste Verlicht , Koningsdag en Festival de Veste .

oesterhaven

Buitengebied

Goes ligt aan de Oosterschelde en het Veerse Meer. De meeste jachthavens van de gemeente liggen in het watersportcentrum Wolphaartsdijk, zie voor meer informatie welkomwolphaartsdijk.nl 

Aan de oevers van het Veerse Meer liggen twee gebieden voor dagrecreatie. Natuurstranden zijn te vinden bij het Goese Meer en het strand Katseveer. 

Aan het kanaal Goes-Goese Sas zijn nog twee jachthavens te vinden: jachthaven De Werf en Hansa. Dit kanaal verbindt de stad Goes rechtstreeks met Nationaal Park Oosterschelde, het grootste Nationale Park in Nederland. Een prachtig natuurgebied, dat veel en uniek natuurschoon biedt, zowel boven als onder water. Natuurliefhebbers en onderwatersporters kunnen hier zich naar hartelust vermaken. Het gebied rondom Kattendijke staat hoog aangeschreven bij sportduikers en vissers. Hier bevind zich ook de Duikers HotSpot. Verder is de Oosterschelde bekend om de oester- en mosselcultures. houd je van oesters? En wil je ontdekken waar oesters voorkomen in de natuur? Trek een dagje de Zeeuwse natuur in en leer je eigen oesters rapen, openen en bereiden tijdens Oestour. Kijk voor actuele informatie op www.oestour.nl.

Een leuke 'themafietsroute' om het buitengebied te ontdekken, is bijvoorbeeld de route langs Goes, Kattendijke, Wilhelminadorp, Wolphaartsdijk, 's Heer Arendskerke en 's Heer Hendrikskinderen.  Aangeboden door Routebureau Zeeland

kanoa

Kanoa

Kanoa is een outdoor- en evenementencentrum aan het Veerse Meer. Hier kun je naar hartenlust genieten op het water, met beide voeten op de grond óf in de lucht, als je kiest voor de verschillende klimactiviteiten. Bij alle activiteiten krijg je begeleiding van enthousiaste en ervaren instructeurs. Alle elementen van de natuur zijn terug te vinden bij Kanoa en binnen no-time ervaar je hier een ultiem vakantiegevoel. Door de fantastische locatie én door de diverse mogelijkheden die dit centrum biedt qua sport en recreatie. Kanoa is Hawaiiaans voor "The Free One”; het vrije gevoel dat je ervaart tijdens een perfect dagje uit in Zeeland. Even alle stress opzij en alleen maar genieten van vrijheid en sporten in de natuur!

zeilen

Oesttour

Houd je van oesters? En wil je ontdekken waar oesters voorkomen in de natuur? Trek een dagje de Zeeuwse natuur in en leer je eigen oesters rapen, openen en bereiden tijdens Oestour. Kijk voor actuele informatie op www.oestour.nl

gintonic

Na het varen lekker eten rondom de kade...?
kijk in onze handige 'goes gevonden' gids 

Afgelopen oktober hebben een aantal bloggers de waterrijke omgeving van Goes bezocht, lees hieronder de blogs over hun bezoek

Bijzonder plekje 

Food Travel Photography 

Mirre op reis 

Ikreis.net 

June