Attracties

In Goes en in de wijde omgeving is er van alles te beleven en te ontdekken; actieve, leerzame én leuke attracties voor iedere leeftijd. Voor sportfanaten, natuurmensen en liefhebbers van cultuur; voor waterratten en landrotten.!

attratcies Goes

Alle attracties in Goes en omgeving zijn open, binnen en buiten. Wel moet je bij veel attracties je coronatoegangsbewijs en ID-bewijs laten zien. En met ingang van 28 november 2021 gelden nieuwe, aangescherpte maatregelen. Raadpleeg daarom vooraf de website van de attractie die je wil bezoeken!

Sporten

Voor sport gelden met ingang van 28 november 2021 de volgende regels:

  • Na 17.00 uur kan niet meer gesport worden op binnen- en buitensportlocaties (mag alleen tussen 5.00 uur 's morgens en 17.00 uur 's avonds).
  • Er mag geen publiek aanwezig zijn bij sportwedstrijden en trainingen, binnen en buiten. Dit geldt zowel voor de amateur sport als voor de professionele sport.
  • Georganiseerd buiten sporten na 17.00 uur is toegestaan met maximaal 4 personen (exclusief instructeur) en op 1,5 meter afstand.
  • Voor publieke binnenruimtes van sportlocaties, zoals sportkantines, kleedkamers en toiletten, is een coronatoegangsbewijs verplicht voor iedereen vanaf 18 jaar.

Wanneer omstandigheden daar aanleiding toe geven, kan het kabinet besluiten deze maatregelen aan te passen. Raadpleeg voor uitgebreide, actuele informatie de site van de rijksoverheid.

stoomtrein Goes

Stoomtrein 

De authentieke museumtreinen van Stoomtrein Goes-Borsele rijden over hun eigen spoorlijn van Goes - via Kwadendamme - naar Hoedekenskerke, en weer terug. Aan boord van de trein maak je een nostalgische reis door het fraaie landschap van Zuid-Beveland én de tijd, met leuke attracties onderweg. Zo stopt de trein bij Tropical Zoo De Berkenhof in Langeweegje.  En even later in het schilderachtige kustplaatje Hoedekenskerke, met leuk vermaak voor de kinderen in het stationspark en een ouderwets winkeltje met snoepgoed uit grootmoederstijd in het dorp. De conducteur komt de kaartjes knippen, terwijl de stoker zich op de stoomlocomotief in het zweet werkt! 
www.destoomtrein.nl

hollandse hoeve

Hollandse Hoeve

Een bezoek aan Stadspark De Hollandsche Hoeve is een belevenis voor jong en oud. Je kunt er heerlijk wandelen, van de natuur genieten, sporten of gewoon relaxed bijkomen van de drukte van alledag. Voor wie met de auto komt, is er voldoende parkeergelegenheid op de parkeerplaats. Fietsers kunnen hun fiets kwijt bij verschillende fietsenstallingen.

De Hollandsche Hoeve heeft een midgetgolfbaan, binnenspeeltuin, buitenspeeltuin, waterspeeltuin, ambachtscentrum, Milieu Educatief Centrum (MEC De Bevelanden) en een mooie heemtuin. Er zijn verschillende wandelroutes, grasvelden, voetbalvelden en sportveldjes. De oude hoogstam appelbomen staan in de schapenwei. Ook vind je er een goed onderhouden kinderboerderij, in beheer van de gemeente Goes. Hier kun je verschillende dieren bewonderen en aaien.

Lekker eten en drinken kun je bij uitspanning De Vier Linden, in het restaurant of op het gezellige terras. En op een warme dag is het heerlijk genieten van vers softijs bij het ijswinkeltje naast het restaurant.

Aangrenzend aan het park vind je het Omnium, met een subtropisch zwembad, sportfaciliteiten en een tropisch bos. 

 

tropisch bos omnium

Omnium Regenbos, zwembad en sporthal

Omnium Goes biedt naast een heerlijk subtropisch zwembad en diverse (top)sporthallen, ook een Tropisch Regenbos. Je ziet er niet alleen planten, bomen en struiken, maar ook groenten en fruit, bloemen en kruiden. Met mogelijkheid tot ruiken en proeven! Verstopt in het groen vind je hier bijzondere dieren, van schildpadden tot bontgekleurde papagaaien. En na een kleine klimpartij op de touwbruggen, zie je alles mooi van bovenaf!
www.omnium.nl 

Regen of zonneschijn, tijdens het Super Zomer Festival (8 juli tot en met 18 augustus 2019) bij het Omnium beleef je een dag vol plezier en avontuur. Ga lekker spelen in het Pop-up pretpark met trampolines en springkussens, op wereldreis in Tropenland en doe mee met de Sport- en Spelactiviteiten. Neem ook je zwemspullen mee en duik in het zwembad. Laat je daar meevoeren door de Lazy River, roetsj keihard van de glijbanen of kom helemaal tot rust in de stoomcabines en de hot whirlpooltuin. Tickets bestellen 

kanoa

Kanoa

Kanoa is een outdoor- en evenementencentrum aan het Veerse Meer. Hier kun je volop genieten op het water óf met beide voeten op de grond. Zoek je het liever iets hogerop? Waag je dan eens aan de verschillende klimactiviteiten, boven land of boven water. Bij alle activiteiten word je begeleid door enthousiaste en ervaren instructeurs. Bij Kanoa ervaar je binnen no-time het ultieme vakantiegevoel. Natuurlijk door de fantastische locatie, maar ook door de vele mogelijkheden die het centrum biedt op het gebied van sport en recreatie. Kanoa is Hawaiiaans voor "The Free One”, het vrije gevoel die je ervaart tijdens een perfect dagje uit in Zeeland. Even alle stress opzij zetten! www.kanoa.nl

klokuus

Klok'uus

Klok’uus is dé bestemming voor een gezellig dagje weg in Zeeland met het hele gezin. De grote binnen- en buitenspeeltuin bieden een hoop speelplezier voor de kids, terwijl ouders of opa en oma relaxen in het gezellige restaurant of buiten op het terras. Tip: hier worden heerlijke originele (streek) gerechten geserveerd! www.klokuus.nl 

goese golf

Goese Golf

De Goese Golf is een schitterende18 holes wedstrijdbaan, met fraaie waterpartijen en een fantastisch weids uitzicht over de Zeeuwse polders. De golfbaan behoort tot de mooiste en meest uitdagende golfbanen van Nederland en heeft voor elke golfer wel wat interessants te bieden. Na het sporten is het heerlijk bijkomen in de brasserie van de club.

goese golf

Golfarrangement 

Dit arrangement bestaat uit: ontvangst met koffie, thee of frisdrank, Greenfee (18 holes) op de 18 holes wedstrijdbaan, 3-gangen verrassingsmenu met keuze uit vlees of vis. Het arrangement kan gereserveerd worden van november t/m maart, al voor € 76,50 p.p. In de maanden april t/m oktober voor € 92,00 p.p.  
www.goesegolf.nl

welness Goes

Wellness Goes

Wellness Goes is een splinternieuw en exclusief sauna- en beautyresort gelegen in hartje Goes. De gezonde Zeeuwse lucht, de luxe saunafaciliteiten en de fantastische locatie maken dit resort tot een unieke plek. Een bezoek aan Wellness Goes belooft dan ook een onvergetelijke belevenis in een wereld vol luxe, wellness en ontspanning.
www.fitland.nl/wellness-goes

bierbrouwerij slot oostende

Bierbrouwerij rondleiding en proeverij in Slot Oostende

De Tour begint in de gewelven met de historie van het slot en de brouwmeester legt op de Brouwzolder de geheimen van ambachtelijk brouwen uit. Je hebt hier ook een mooi uitzicht op het interieur van het historische pand. Hij bespreekt de ingrediënten en de door het Slot veel gebruikte methodes en stijlen. Je wandelt langs de brouwketels en gist/lager tanks en bekijkt en proeft de ingrediënten. Misschien brouwt Jens op dat moment juist een biertje, dan is het proces natuurlijk nog beter te begrijpen. Door wat te schuiven en te splitsen in het programma, kunnen de mensen van het Slot tegelijkertijd minimaal 10 tot maximaal 60 personen rondleiden. Minimaal 10 personen en maximaal 60 personen! meer informatie op www.slotoostende.nl

Oesttour

Houd je van oesters? En wil je ontdekken waar oesters voorkomen in de natuur? Trek een dagje de Zeeuwse natuur in en leer je eigen oesters rapen, openen en bereiden tijdens Oestour. Kijk voor actuele informatie op www.oestour.nl.

Bowling Goes

Heerlijk sportief bezig zijn voor jong & oud: dat kan bij Bowling Goes. Een perfecte attractie bij slecht weer! Bowling Goes kent 12 mooie bowlingbanen en ondertussen geniet je er van een drankje, hapje of allebei. Kinderen t/m 11 jaar die liever iets anders willen doen, kunnen zich volop uitleven bij indoor SpeelPlezier.
www.bowlinggoes.nl