Attracties

In Goes en in de wijde omgeving is er van alles te beleven en te ontdekken; actieve, leerzame én leuke attracties voor iedere leeftijd. Voor sportfanaten, natuurmensen en liefhebbers van cultuur; voor waterratten en landrotten. 

Omnium Regenbos, zwembad en sporthal

Omnium Goes biedt naast een heerlijk subtropisch zwembad en diverse (top)sporthallen, ook een Tropisch Regenbos. Hier ervaar je hoe we bomen en planten gebruiken in ons dagelijks leven, vaak zonder het te beseffen. Je ziet er niet alleen planten, bomen en struiken, maar ook groenten en fruit, bloemen en kruiden. Met mogelijkheid tot ruiken en proeven! Verstopt in het groen vind je hier bijzondere dieren, van schildpadden tot bontgekleurde papagaaien. En na een kleine klimpartij op de touwbruggen, zie je alles mooi van bovenaf!
www.omnium.nl

Stoomtrein Goes Borsele

De authentieke museumtreinen van Stoomtrein Goes-Borsele rijden over hun eigen spoorlijn van Goes - via Kwadendamme - naar Hoedekenskerke, en weer terug. Aan boord van de trein maak je een nostalgische reis door het fraaie landschap van Zuid-Beveland én de tijd, met leuke attracties onderweg. Zo stopt de trein bij Tropical Zoo De Berkenhof in Langeweegje.  En even later in het schilderachtige kustplaatje Hoedekenskerke, met leuk vermaak voor de kinderen in het stationspark en een ouderwets winkeltje met snoepgoed uit grootmoederstijd in het dorp. De conducteur komt de kaartjes knippen, terwijl de stoker zich op de stoomlocomotief in het zweet werkt! 
www.destoomtrein.nl

Bowling Goes

Heerlijk sportief bezig zijn voor jong & oud: dat kan bij Bowling Goes. Een perfecte attractie bij slecht weer! Bowling Goes kent 12 mooie bowlingbanen en ondertussen geniet je er van een drankje, hapje of allebei. Kinderen t/m 11 jaar die liever iets anders willen doen, kunnen zich volop uitleven bij indoor SpeelPlezier.
www.bowlinggoes.nl

Goese Golf

De Goese Golf is een schitterende18 holes wedstrijdbaan, met fraaie waterpartijen en een fantastisch weids uitzicht over de Zeeuwse polders. De golfbaan behoort tot de mooiste en meest uitdagende golfbanen van Nederland en heeft voor elke golfer wel wat interessants te bieden. Na het sporten is het heerlijk bijkomen in de brasserie van de club.
 

Golfarrangement 
Dit arrangement bestaat uit: ontvangst met koffie, thee of frisdrank, Greenfee (18 holes) op de 18 holes wedstrijdbaan, 3-gangen verrassingsmenu met keuze uit vlees of vis. Het arrangement kan gereserveerd worden van november t/m maart, al voor € 76,50 p.p. In de maanden april t/m oktober voor € 92,00 p.p.  
www.goesegolf.nl

Wellness Goes

Wellness Goes is een splinternieuw en exclusief sauna- en beautyresort gelegen in hartje Goes. De gezonde Zeeuwse lucht, de luxe saunafaciliteiten en de fantastische locatie maken dit resort tot een unieke plek. Een bezoek aan Wellness Goes belooft dan ook een onvergetelijke belevenis in een wereld vol luxe, wellness en ontspanning.
www.fitland.nl/wellness-goes

Challenge Team Sailing

Geniet aan boord van een prachtig zeiljacht! Relaxed of sportief. Zeilen hijsen, aan een lier draaien óf stoer achter het stuurwiel plaatsnemen; het kan allemaal. Spot zeehonden op de zandplaat of zoek bruinvissen in de golven, varend op de weidse Oosterschelde. Dat is het mooie en veelzijdige Zeeland ontdekken vanaf het water. De stormvloedkering zie je van heel dichtbij en de Zeelandbrug opent speciaal voor jouw. Met en zonder zeilervaring ben je welkom. Je vaart altijd met een enthousiaste schipper en gastheer.
www.challengeteam.eu

Klok'uus

Klok’uus is dé bestemming voor een gezellig dagje weg in Zeeland met het hele gezin. De grote binnen- en buitenspeeltuin bieden een hoop speelplezier voor de kids, terwijl ouders of opa en oma relaxen in het gezellige restaurant of buiten op het terras. Tip: hier worden heerlijke originele (streek) gerechten geserveerd! www.klokuus.nl 

 

Hollandse Hoeve

Een bezoek aan Stadspark De Hollandsche Hoeve is een belevenis voor jong en oud. Je kunt er heerlijk wandelen, van de natuur genieten, sporten of gewoon relaxed bijkomen van de drukte van alledag. Voor wie met de auto komt, is er voldoende parkeergelegenheid op de parkeerplaats. Fietsers kunnen hun fiets kwijt bij verschillende fietsenstallingen.

De Hollandsche Hoeve heeft een midgetgolfbaan, binnenspeeltuin, buitenspeeltuin, waterspeeltuin, ambachtscentrum, Milieu Educatief Centrum (MEC De Bevelanden) en een mooie heemtuin. Er zijn verschillende wandelroutes, grasvelden, voetbalvelden en sportveldjes. De oude hoogstam appelbomen staan in de schapenwei. Ook vind je er een goed onderhouden kinderboerderij, in beheer van de gemeente Goes. Hier kun je verschillende dieren bewonderen en aaien.

Lekker eten en drinken kun je bij uitspanning De Vier Linden, in het restaurant of op het gezellige terras. En op een warme dag is het heerlijk genieten van vers softijs bij het ijswinkeltje naast het restaurant.

Aangrenzend aan het park vind je Omnium, met een subtropisch zwembad, sportfaciliteiten en een tropisch bos. www.vierlindengoes.nl

 

Kanoa

Kanoa is een outdoor- en evenementencentrum aan het Veerse Meer. Hier kun je volop genieten op het water óf met beide voeten op de grond. Zoek je het liever iets hogerop? Waag je dan eens aan de verschillende klimactiviteiten, boven land of boven water. Bij alle activiteiten word je begeleid door enthousiaste en ervaren instructeurs. Bij Kanoa ervaar je binnen no-time het ultieme vakantiegevoel. Natuurlijk door de fantastische locatie, maar ook door de vele mogelijkheden die het centrum biedt op het gebied van sport en recreatie. Kanoa is Hawaiiaans voor "The Free One”, het vrije gevoel die je ervaart tijdens een perfect dagje uit in Zeeland. Even alle stress opzij zetten! www.kanoa.nl

Oesttour

Houd je van oesters? En wil je ontdekken waar oesters voorkomen in de natuur? Trek een dagje de Zeeuwse natuur in en leer je eigen oesters rapen, openen en bereiden tijdens Oestour. Kijk voor actuele informatie op www.oestour.nl

goes wonen 1

Met een tekst