Bezienswaardigheden

In Goes en omgeving is van alles te zien, te doen en te beleven. Of je nu van shoppen houdt, een terrasje wil pakken, een liefhebber bent van sport, graag uitgaat naar bioscoop of theater of liever een wandeling maakt door de historische binnenstad. Goes biedt vermaak voor iedereen!

grote markt

Grote Markt

De Grote Markt is het kloppend hart van de binnenstad. Het is de ideale plek om elkaar te ontmoeten, een terrasje te pakken, een hapje te eten of om even uit te rusten tijdens een dagje winkelen. De autovrije Grote Markt is het sfeervolle decor voor grote culturele evenementen. Een plek ook waar door de eeuwen heen de Goese geschiedenis werd geschreven, met zijn hoogte- en dieptepunten. Gravin Jacoba van Beieren (1428) werd er bejubeld, de processies van de Spaanse soldaten (1575) waren er te zien en in 1787 vond hier het plunderen van huizen van patriotten (1787) plaats. Tijdens de Tweede Wereldoorlog marcheerden hier Duitsers en NSB'ers. De weekmarkt wordt sinds ongeveer 1350 op de Grote Markt gehouden. De kermis, voortgekomen uit de jaarmarkt die vanaf 1417 bestaat, vindt nog elk jaar in augustus plaats. In het Gemeentearchief van Goes vindt u alles over de rijke historie van Goes.

rondleiding

Gratis rondleiding door historisch Goes

Elke woensdagmiddag mei t/m oktober kun je meewandelen met de gratis stadsrondleiding. Een aanrader voor iedereen die een andere kant van Goes wil ontdekken! Tijdens de wandeling krijg je van een ervaren gids (van de vrijwilligersorganisatie ’t Gilde de Bevelanden) uitleg over de binnenstad met de historische monumenten, de stadshaven en de vesten. De rondleidingen starten om 14.00 uur en duren ca. 1,5 uur. De gids staat voor de ingang van het Historisch Museum/Tourist Shop Goes aan de Singelstraat. Zie ook www.gildedebevelanden.nl.

goes

Goese highlights

Historische wandel- en fietsroutes

fietsroutes

Nog meer wandel- en fietsroutes

Bijzondere route langs de leukste (winkel & eet) adresjes van Goes
Mural Goes route langs alle mural schilderingen in Goes
Fietsroutes Zeeland van C&A
Fietsknooppuntensysteem route Zeeland