Bezienswaardigheden

In Goes en omgeving is van alles te zien, te doen en te beleven. Of je nu van shoppen houdt, een terrasje wil pakken, een liefhebber bent van sport, graag uitgaat naar bioscoop of theater of liever een wandeling maakt door de historische binnenstad. Goes biedt vermaak voor iedereen!

Coronamaatregelen

Met ingang van 5 juni 2021 is de lockdown opgeheven. Dit betekent dat we weer volop mogen genieten van alle bezienswaardigheden in Goes. Houdt u zich wel zoveel mogelijk aan de 1,5 meter afstand en draag binnen een mondkapje. Verder kunnen er aanvullende maatregelen gelden voor de bezienswaardigheden die u bezoekt. Radpleeg daarom vooraf hun website! 

 

grote markt

Grote Markt

De Grote Markt is het kloppend hart van de binnenstad. Het is de ideale plek om elkaar te ontmoeten, een terrasje te pakken, een hapje te eten of om even uit te rusten tijdens een dagje winkelen. De autovrije Grote Markt is het sfeervolle decor voor grote culturele evenementen. Een plek ook waar door de eeuwen heen de Goese geschiedenis werd geschreven, met zijn hoogte- en dieptepunten. Gravin Jacoba van Beieren (1428) werd er bejubeld, de processies van de Spaanse soldaten (1575) waren er te zien en in 1787 vond hier het plunderen van huizen van patriotten (1787) plaats. Tijdens de Tweede Wereldoorlog marcheerden hier Duitsers en NSB'ers. De weekmarkt wordt sinds ongeveer 1350 op de Grote Markt gehouden. De kermis, voortgekomen uit de jaarmarkt die vanaf 1417 bestaat, vindt nog elk jaar in augustus plaats. In het Gemeentearchief van Goes vindt u alles over de rijke historie van Goes.

rondleiding

Gratis rondleiding door historisch Goes

Elke woensdagmiddag in mei, juni, juli, augustus en september kun je meewandelen met de gratis stadsrondleiding. Een aanrader voor iedereen die een andere kant van Goes wil ontdekken! Tijdens de wandeling krijg je van een ervaren gids (van de vrijwilligersorganisatie ’t Gilde de Bevelanden) uitleg over de binnenstad met de historische monumenten, de stadshaven en de vesten. De rondleidingen starten om 14.00 uur en duren ca. 1,5 uur. De gids staat voor de ingang van het Historisch Museum/Toerist Shop Goes aan de Singelstraat. Aanmelden is niet nodig. Zie ook www.gildedebevelanden.nl.

Het Historisch Museum De Bevelanden is weer geopend voor het publiek.

goes

Goese highlights

Historische wandel- en fietsroutes

fietsroutes

Nog meer wandel- en fietsroutes

Via deze site boekt u rondleidingen met gidsen van de Toerist Shop Goes en Yerseke of via touristinformationyerseke@gmail.com

Bijzondere route langs de leukste (winkel & eet) adresjes van Goes
Wandelroute langs alle kunstwerken in openbare ruimtes en parken
Fietsroute langs alle kunstwerken in openbare ruimtes en parken
Historische Belgische vluchtelingenroute
Mural Goes route langs alle mural schilderingen in Goes
Fietsknooppuntensysteem route Zeeland