Nancy woont al meer dan 20 jaar in Goes: “In 1999 ben ik met mijn familie verhuisd van Amsterdam naar Goes. Kennissen van ons woonden in Oostkapelle en als we in Zeeland waren, gingen we altijd lunchen en winkelen in Goes. We vonden het  een gezellige stad en de keuze om naar Goes te verhuizen, was dan ook vrij makkelijk. Het was de eerste jaren nog wel even wennen, maar we hadden al gauw onze draai hier gevonden en een leuke vriendenkring opgebouwd.”

Goes bruist!
Wat Goes bijzonder maakt volgens Nancy, is dat het alles heeft. “Ik hou van de gezellige binnenstad, met leuke horecazaken, gezellige winkelstraatjes en de prachtige haven. De mensen zijn hier heel gastvrij en er worden veel evenementen georganiseerd, voor alle leeftijden. Er is een groot aanbod aan sport, veel groen en er zijn leuke speeltuintjes voor onze kinderen. In onze vrije tijd sporten we veel en mijn man gaat er graag op uit met zijn mountainbike. Iedere keer ontdekt hij dan weer prachtige routes!”

Lekker naar buiten
Ook in coronatijd maakt Nancy er het beste van: “Vóór de coronatijd gingen wij graag uit eten en deden we volop leuke dingen met het gezin. Dat is nu allemaal wat minder, maar door de beperkingen zijn we wél meer buiten om even een frisse neus te halen. Iets positiefs aan deze bijzondere tijd. Zo ontdekken we ook steeds meer mooie plekken, gewoon bij ons om de hoek. Ook in de dorpjes in de buurt van Goes komen we graag, zoals Wemeldinge. Je bent er binnen 10 minuten en kunt er heerlijk uitwaaien aan de Oosterschelde. Verhuizen naar Wemeldinge? Daar hebben we wel eens aan gedacht, maar we blijven lekker in Goes!”

De Hollandsche Hoeve
Een bijzondere plek noemen in Goes vindt ze lastig: “Er zijn zoveel mooie plekjes! Maar mijn favoriet is natuurpark De Hollandsche Hoeve. Mijn hardlooprondjes starten eigenlijk altijd daar. Vooral in de herfst is het er prachtig, met al die mooie herfstkleuren. Ook voor de kinderen is er genoeg te doen, zoals de speeltuin en de kinderboerderij.”

Glimlach
“Uniek in Goes vind ik dat iedereen hier elkaar gedag zegt, bijvoorbeeld als je aan het wandelen bent.  Wij leren onze kinderen dit te blijven doen, want zo tover je altijd een glimlach op het gezicht van je voorbijganger. In grotere steden zal dit minder snel gebeuren. Nog iets ‘typisch Goes’ zijn de ganzen, die regelmatig de weg oversteken en daar lekker de tijd voor nemen. Meestal op momenten dat je zelf net haast hebt (haha!). Dat gewaggel is zó leuk om naar te kijken. Ik vind het dan ook helemaal niet erg om er even op te wachten!”

Wonen