Carmen vertelt: “Voor ik naar Goes kwam, woonde ik in Düsseldorf. Tijdens een vakantie op Walcheren leerde ik Johannes kennen, als vakantieliefde. We bleven contact houden en Johannes besloot om naar Düsseldorf te komen, om daar net als ik aan de Kunstacademie te gaan studeren. De bedoeling was dat we na onze studie in Zeeland zouden gaan wonen. Zo kwamen we in 1972 terecht in Goes.”

Klein en compact
Die keuze voor Goes is Carmen goed bevallen: “Goes is een geweldige, kleine en compacte stad, met leuke winkels en een groot aanbod van internationale mode. Goes heeft een uitnodigende structuur en karakter, is heel overzichtelijk en mensen maken er snel contact. Vanuit het centrum ben je bovendien snel aan het water, met de auto binnen 5 minuten.”

Kunst in de etalages
“Wel is er op dit moment veel leegstand in de binnenstad. Dat vind ik jammer. Ik hoop dan ook dat deze winkels snel weer worden ingevuld. Misschien is het zinvol om kunstenaars hierbij te betrekken. Kunst ophangen in de lege etalages geeft een vriendelijkere uitstraling aan de lege panden. Bovendien krijgen kunstenaars zo meer expositiemogelijkheden.”

Energie en inspiratie
“Verder wonen we hier fantastisch, op maar 2 km afstand van de Oosterschelde. In 1972 zaten we hier nog midden in de polder, nu tegenover het Goese Meer (dus in het  ‘Goese Minder’, haha!)  In deze mooie woonomgeving vinden mijn man en ik iedere dag nieuwe inspiratie voor ons werk en genoeg rust om onze energie weer op te laden.”

Geluk moment
“Een bijzondere plek voor ons is onze tuin én de Wilhelminapolder, die in het verlengde van onze tuin ligt. Hier wandel ik veel met mijn vriendin en dan speciaal bij de doorgebroken dijk. Als ik daar het trapje omhoog loop en dan boven ben en over het water kijk, dan krijg ik altijd weer zo’n geluk moment!” 

Wonen