Tirsa legt uit wat haar beroep inhoudt: “Als adviseur Public Affairs zorg je voor het tot stand komen en onderhouden van relaties van je opdrachtgever. Dat doe je door daar de perfecte omstandigheden voor te creëren, bijvoorbeeld door het organiseren van netwerkevenementen.  Dat is super leuk werk, waarvoor je sociaal en ondernemend ingesteld  moet zijn. Dit werk past heel goed bij mijn karakter, waardoor het vaak niet als werken voelt. Regelmatig krijg ik te horen: ‘Jij hebt leuk werk! Alleen maar feestjes organiseren, haha!’ Al komt er natuurlijk veel meer bij kijken dan je in eerste instantie zou denken.”

 

Buitenleven

Tirsa groeide op in Goes en is nu weer terug van weggeweest: “Oorspronkelijk kom ik uit Kloetinge, een klein dorpje met een landelijke sfeer. Ik ben echt met het buitenleven en paarden opgegroeid. Als puber ben ik met mijn familie naar Goes- Noord verhuisd. Dat was opeens een hele andere vibe!  Maar ik vond het leuk dat we zo dicht bij het centrum gingen wonen. En ik was veel in de stad te vinden. Later ben ik naar de binnenstad van Middelburg verhuisd. Dat was praktisch in verband met mijn werk en het stadse karakter van Middelburg trok me erg aan. Na een jaar of vijf ben ik weer vertrokken naar Goes. Terug naar de wijk waar ik ben opgegroeid, met mijn familie om de hoek. Dat was nu zo’n anderhalf jaar geleden en het bevalt me heel goed!”

Gemoedelijke sfeer

Die keuze voor Goes maakte ze bewust: “Vroeger wilde ik altijd in een grote stad wonen, het liefst Amsterdam. Maar hoe meer ik er kwam, hoe meer ik ook de nadelen begon te zien. De huizenprijzen zijn er heel hoog, je auto parkeren is er bijna onmogelijk en voor je het weet, is je fiets gestolen. En het is er altijd druk. Middelburg is een leuke en mooie stad, maar Goes ligt veel centraler. Je bent in 40 minuten in Antwerpen en ook Breda en Rotterdam zijn dichtbij. Goes is natuurlijk ook een stad, maar wel met een gemoedelijke sfeer.”

Modestad

En ook op modegebied doet Goes voor haar niets onder voor andere steden:  “Je kunt er lekker jezelf zijn en ik vind de meeste mensen er altijd verzorgd uitzien. Mode is echt een ding hier, veel meer dan in de andere Zeeuwse steden. En laat ik alle leuke kleding boutiques niet vergeten! Bijna alle merken waarvoor je normaal gesproken naar de grotere steden zou moeten, zijn hier ook te vinden. Goes is wat dat betreft echt wel de modestad van Zeeland.”

Zonnig Mexico

Ze vindt het alleen jammer  dat er geen internationaal vliegveld in de buurt van Goes is: “Zelf vind ik het heel leuk om te reizen, toevallig schrijf ik deze tekst nu vanuit het zonnige Mexico. Een vliegveld in de buurt zou wel heel handig zijn. Ik denk dat Goes mooi centraal tussen Rotterdam, Eindhoven en Brussel in ligt. Ja, en een grote modeketen als de Zara zou ook nog een welkome toevoeging zijn.”

Hollandsche Hoeve

Over een bijzondere plek in Goes hoeft Tirsa niet lang na te denken. “Voor mijn dochtertje is De Hollandsche Hoeve echt nummer één. Daarmee hebben we een kinderboerderij, een indoor en outdoor speeltuin en het zwembad naast de deur. Dat is echt perfect. Ik heb er intussen al zoveel tijd doorgebracht, dat ik het zelf ook erg ben gaan waarderen. Mijn eigen favoriete plek is de prachtige stadshaven. Daar kan ik naar blijven kijken, met dat bruggetje dat nog met de hand bediend wordt. En de brugwachter die soms de oren van je hoofd kletst. Ik hoop daar ooit een eigen bootje te hebben liggen. Nog een paar jaar werken en dan moet dat vast lukken!”

Wonen