Ik ben Soo Jin Kesteloo, 42 jaar. Ik ben eigenaresse van Sooo Delicious, een pastryshop gespecialiseerd in bakken op maat zoals glutenvrij, suikervrij etc. En waar je ook terecht kunt voor een heerlijk bakje koffie en praatje. 

Ik woon samen met mijn drie lieve kinderen; Sander, Emma en Nathan en woon sinds 2008 weer in Goes.

Eigenlijk ben ik een boemerang Zeeuw. Ik ben opgegroeid in Kloetinge, samen met mijn ouders en broertje heb ik altijd met heel veel plezier op Tervaten gewoond. Mijn middelbare school periode op het Goese lyceum was een geweldige tijd. In 1991 vertrok ik naar Leiden voor mijn studie bestuurskunde. Ik bleef daar hangen en heb ook een tijd in Den Haag gewoond, maar het Goese bleef trekken. Toen mijn jongste naar de basisschool ging was het een mooi moment om weer terug te keren naar Goes, ik gunde mijn kinderen net zo’n vrije en heerlijke onbezorgde jeugd als ik heb gehad in het Goese. 

Ik hou van Goes vanwege het leuke centrum, veel zelfstandige ondernemers waardoor het echt anders winkelen is dan in een doorsnee stad met allemaal ketens. Helemaal leuk dat ik nu in Goes mijn eigen droom heb kunnen realiseren namelijk het opzetten van een pastryshop. Lekker anders dan gewoon standaard. Het monumentale haventje en de binnenstad, het blijft altijd heerlijk om daar rond te lopen of te fietsen. Daarnaast vind ik het Goese Sas en de zeekant aan de Oosterschelde richting Kattendijke een van de mooiste stukje Zeeland.

Mocht ik Goes weer verlaten, zou ik vooral Sooo Delicious aan de Papegaaistraat missen. Het contact met mijn klanten is enorm waardevol voor mij, net als het contact met mijn collega ondernemer. Woon ik in Goes dan mis ik soms het grote culturele aanbod van de stad en woon ik in de Randstad dan mis ik het knusse van Goes en de rust en het weidse uitzicht wanneer ik langs de zeedijk loop of de polder rijd. Dit dilemma had ik ook toen ik in Den Haag woonde, toen heeft Goes gewonnen….

Wat moet iedereen van Goes weten?
Goes is een leuk historisch stadje, mooi om te zien en leuk om te beleven, niet alleen om te winkelen maar zeker de moeite waard om langs het kanaal naar het Goese Sas te fietsen, of langs de Mural Goes kunstwerken te fietsen. Leuk om te zien dat er steeds meer leuke initiatieven de ruimte krijgen, ik ben erg benieuwd naar Street Workout Goes.

Verder moet iedereen van Goes weten dat als je met de auto komt, je moet opletten want de parkeerwachters van Goes zijn zeer actief!

Soo Jin