Wonen

Ruth van Prooyen (46) woont samen met zijn gezin in de wijk Goese Polder, vlakbij de televisietoren. Als klein kind riep hij al, dat hij ooit in Goes zou gaan wonen! Inmiddels woont Ruth alweer ruim twintig jaar in Goes: “Vóór die tijd woonde ik in Stavenisse, op het eiland Tholen. Tijdens mijn dienstplicht bij de Marechaussee heb ik in Den Haag gewoond, waar ik een vaste baan kreeg aangeboden. Maar Zeeland bleef me trekken. Vervolgens ben ik bij een sportcentrum in Burgh Haamstede gaan werken. Toen reed ik elke dag op en neer vanuit Stavenisse. Om dichter bij dit werk te gaan wonen, heb ik voor Goes gekozen. Goes ligt heel centraal in Zeeland. Zuid-Holland, West-Brabant en Vlaanderen zijn ook makkelijk bereikbaar, net als de kust.”

Passie voor fietsen
“In 1999 kreeg ik de kans om in Goes zelf te gaan werken, bij De Goese Golf, en in 2012 kreeg ik een baan aangeboden bij Fiets en Fitness XXL by Jeremiasse in Goes. Als verkoper werk ik daar nog steeds, een baan die perfect past bij mijn sport, passie en hobby: fietsen. In de Goese Polder woon ik samen met mijn vrouw Leandra en dochter Chelsea (15). Onze zoon Sydney (17) met het Syndroom van Down woont sinds een jaar onder begeleiding in Heinkenszand, maar we zien hem op termijn toch erg graag terug naar Goes komen.”

Veel groen
Ruth over Goes: “Goes is een stad, maar heeft toch deels het karakter van een dorp. Er is een uitgebreid aantal voorzieningen, diensten en faciliteiten, die allemaal makkelijk bereikbaar zijn. Goes heeft een gezellige binnenstad met ruime uitgaansmogelijkheden, een leuk en compleet winkelcentrum en er worden behoorlijk wat evenementen georganiseerd. Dat maakt Goes toch het bruisende ‘hart van Zeeland’. Daarnaast is het een stad met veel groen, met name in de Goese Polder. Dit maakt het leuk wandelen en op de fiets ben je zo de stad uit om een toertje te gaan doen. Wil je naar zee, dan is het strand of het Goese Sas ook niet ver van huis.”

Gemoedelijk en gezellig
De favoriete plek van Ruth is toch wel de binnenstad: “Omdat ik niet ver van het centrum woon, ga ik in het weekend of op een vrije dag graag ‘even naar de stad’. Om te winkelen, een terrasje te pakken of om zomaar even door de stad en langs de kade te fietsen of te wandelen. Zeker toen onze kinderen nog klein waren, deden we dat vaak. Er heerst altijd een gemoedelijke en gezellige sfeer.”

Gemeente luistert naar inwoners 
Waarin Goes volgens Ruth anders is dan andere gemeenten? “Goes organiseert naar mijn mening veel voor inwoners en bedrijven, van evenementen tot bijeenkomsten. De gemeente doet ook veel voor de jeugd en voor de ouderen en luistert naar haar inwoners. Door dit alles en door promotie wordt Goes goed op de kaart van Nederland gezet.”