Sam vertelt hoe hij in Goes terecht kwam: “Ik ben opgegroeid in Heinkenszand.  In de tijd dat ik bij restaurant Meliefste werkte, van 2015 tot 2017, huurde ik met wat vrienden een appartement in Goes. In 2017 vertrok ik voor een tijdje naar Curaçao om daar te gaan werken. Bij terugkeer woonde ik nog een paar maanden bij mijn ouders en twee jaar terug, in 2018, kocht ik mijn eerste huis in Goes. Daar ben ik inmiddels begonnen met de productie en verkoop van verse granola, naar eigen recept.”

Nuchter
De keuze om een huis te kopen in Goes lag voor de hand: “Ik ben van Goes gaan houden sinds de middelbare school. Ik herinner mij nog veel van die tijd! In Goes wonen nog steeds veel van mijn vrienden en je hebt er bijna alles. Ook het nuchtere wat Goes met zich meedraagt, ligt mij wel. Nu ik startend ondernemer ben, merk ik bovendien dat mij in Goes veel wordt gegund. Ik heb hier inmiddels zo’n honderd klanten die mijn granola afnemen.”

Gezonde markt
Wat Goes onderscheidt van andere steden? Sam: “In vergelijking met steden in de Randstad is Goes nog groeiend, maar in mijn ogen kom je hier niks te kort. Ieder seizoen zijn er wel activiteiten en ook de Goese horeca is de laatste jaren met stappen vooruitgegaan. Aan aanbod in de horeca dus geen gebrek! Jammer is wel dat er veel van hetzelfde bijgekomen is de laatste jaren. Ik zou dus echt inzetten op trends die nu hip zijn in de Randstad, en veel meer de gezonde markt op gaan. Iets waarmee ik zelf al ben begonnen!”  

Lees meer op @versegranola.nl en (begin 2021) op www.versegranola.nl.

Wonen