Wonen

John Groosman (45), mede-eigenaar van Shanti Productions in Antwerpen, woont samen met zijn vrouw Tammy en zijn dochters Tara en Jada sinds 2012 in Kloetinge.

John: “Ik kom zelf uit Sluis, Zeeuws Vlaanderen, en ben in 2002 verhuisd naar Antwerpen. Daar ben ik met twee vrienden het bedrijf Shanti Productions / Dope On Cotton begonnen, een winkel met vrijetijdskleding. Hier verkopen we onder andere ons eigen merk AW Antwerp en we hebben de printstore, waar we kleding personaliseren voor bedrijven en particulieren. Mijn vrouw (geboren en getogen in Goes) en ik woonden in Antwerpen, maar wilden onze kinderen bewust niet laten opgroeien in zo’n grote stad. We kozen voor Goes omdat het vertrouwd is en vanwege de centrale ligging. Het is ongeveer 40 minuutjes rijden van Antwerpen; bijna even ver als van Sluis, waar mijn ouders wonen.” 

Thank Goes It’s Friday
Het duurde voor John dan ook niet lang om te wennen in Goes: “Goes voelt na zes jaar inmiddels echt als een thuis. Het is een stadje met veel groen, bijvoorbeeld het stadspark De Veste en de Hollandsche Hoeve. Goes bruist en er is het hele jaar door genoeg te beleven, voor jong en oud. We gaan graag met een groep vrienden en familie naar de feestjes van Thank Goes It’s Friday. Een leuk concept, waar veel vraag naar is. Verder zijn er leuke cafeetjes en restaurants, zoals Hector en Katoen. Van mij mag dit nog wel wat meer, want dat mis ik een beetje vanuit Antwerpen.”

Festival “De Veste”
Bijzondere plekken voor John zijn de buurt waar hij woont en stadspark De Veste: “De Riethoek is een vrij nieuwe, jonge en rustige buurt. Fijn thuiskomen, als ik terugkom vanuit het hectische Antwerpen! De Veste is voor mij een bijzondere plek, omdat we hier, als Pop Up-team Goes, het jaarlijkse Festival “De Veste” organiseren. Volgend jaar alweer voor de vierde keer. Leuk om te zien hoe het park dan verandert in een gezellig en muzikaal festivalterrein. Tijdens het event probeer ik altijd even met mijn dochtertjes te kanoën, lekker onder de Stenen Brug door. Dat vinden de meiden altijd spannend en daarna weer snel achter de bar aan het werk.”

Voor elkaar
Waarin Goes volgens John verschilt van andere gemeenten? “Ik denk in de centrale ligging. Overal dichtbij en goed bereikbaar, ook op de fiets. Het Goese Sas, bijvoorbeeld, is leuk om naar toe te fietsen met de kids. Ook valt me op dat mensen in Goes je snel accepteren als niet-Goesenaar én dat mensen hier duidelijk voor elkaar klaar staan. Een goed voorbeeld is Manda van de Koperen Tuin. Toen het tijdens Festival "De Veste" slecht weer was, bood ze spontaan haar winkel aan en toverde ze de boekhandel om in een pop-up restaurant voor de Kromme Watergang!”