Wonen

Antoine Babaev (23) is chef-kok en horecaondernemer bij Lima Beach, Cook In Style en Elite-Hospitality. Antoine heeft al heel wat van de wereld gezien, maar Goes blijft voor hem zijn thuishaven. Een stad waar hij zich altijd welkom voelt.

Antoine vertelt: “Ik ben in Goes opgegroeid, maar heb 4 jaar in Brugge gewoond voor mijn studie aan de hotel- en toerismeschool Spermalie.  Ook heb ik veel stages gelopen in binnen- en buitenland, onder meer bij topzaken als De Librije in Zwolle, Restaurant Le Dauphin in Allicante (Spanje) en bij restaurant Katseveer in Wilhelminadorp. En voor mijn werk bij de Holland America Line, reisde ik de hele wereld over.”

Nooit weggeweest
Inmiddels woont hij weer in Goes, maar écht weggeweest is hij nooit. Antoine: “Tijdens mijn studie in Brugge kwam ik elk weekend  naar huis en ook bij alle reizen die ik heb gemaakt voor mijn werk, bleef Goes meestal mijn eindbestemming. In Goes heb ik mooie tijden beleefd en de stad heeft me gevormd tot wie ik nu ben. Daarom voelt het goed om weer terug te zijn!”

Thuis
Een bijzondere plek voor hem is ‘thuis’: “Na een drukke dag werken, vind ik hier altijd mijn rust. Verder wil ik de mooie Goese binnenstad noemen, waar het bruist van de horeca en winkels.”

Groot en klein tegelijk
Waarin Goes volgens hem anders is dan andere steden? Antoine: “Goes is groot, maar tegelijk ook heel klein. Dat voel je zodra je er komt.  Het is een grote, fijne mengelmoes  van mensen van verschillende afkomst en culturen, die hier bij elkaar komen. Een stad waar bijna iedereen elkaar kent. Er vinden veel evenementen plaats en voor mij is Goes zeker de mooiste en gezelligste stad van Zeeland!”