Wonen

Blaise Safari werd op 25 december 1971 geboren in de Democratische Republiek Congo. “Ik ben voorzitter van stichting ADAVOC die hulp biedt aan kwetsbare medemensen, vooral vrouwen en kinderen die slachtoffers zijn geworden van de oorlogen in Bukavu ( D.R.C).

Ik woon al 15 jaar in Goes met mijn lieve man Jos en onze 3 mooie dochters Wany (23), Lucie (22) en Maye (19). Ook hebben we een hond, Doobey. Mijn man is de eigenaar van Autobedrijf ’s-Heer Arendskerke. Ik hou mij bezig met de boekhouding van het bedrijf.

Ik houd van de mysterieuze kant van Goes. Je moet in de stad wonen om erachter te komen dat de meeste inwoners elkaar van gezicht kennen. De stad is erg close. In mijn ogen is Goes een stad die veel mogelijkheden biedt aan haar inwoners.”

Als je Goes ooit verlaat wat zou je dan het meeste missen?
“Wat ik het meeste zou missen, is de gezellige sfeer op de grote markt. Op deze plek ontmoet je zowel bekenden als onbekenden en maak je altijd wel een praatje.”

Wat moet iedereen weten van Goes? 
“Iedereen moet weten dat Goes een mooie en veilige stad is die langzaam maar zeker tot bloei komt. Ik ben blij dat ik de kans heb gekregen om in deze gemeente wonen. Juist doordat ik uit een gevaarlijk land kom, besef ik des te meer hoe goed het is om hier te wonen. In het Frans zeggen we: “Pour rien au monde je n’aimerai changé cette ville Goes pour une autre.”