Michael Schoonen (43), teamleider, woont in de Goese wijk Nieuw West, in een co-ouderschap met zijn twee dochters Lara en Babette en zijn zoon Sem. Het gezin heeft een hond “die enigszins luistert naar de naam Trix”.

Michael: “Als teamleider mag ik mensen coachen en begeleiden. Het geeft voldoening als je mensen ziet groeien in hun werk, maar ook persoonlijk. Op dit moment ben ik mij aan het inlezen om de stap te maken richting het basisonderwijs. Privé geniet ik vooral van mijn kinderen en ben ik het liefst buiten. Ik hou van muziek, koken, lezen en heb een passie voor creatieve dingen, zoals architectuur en houtbewerken.”

Cafetaria “Het Hapje”
“Ik ben geboren in Vlissingen. Rond mijn 11e jaar besloten mijn ouders, Martinus en Debora, naar Goes te verhuizen, om daar aan een nieuw horeca-avontuur te beginnen: Cafetaria “Het Hapje” in Goes-Zuid. Mensen kwamen van ver voor hun zelfgemaakte producten. Ons woonhuis stond in de Blaaubeenstraat in Goes-Oost, vlakbij Volkswagen/Audi-dealer Van Strien. Graag keek ik daar naar de auto’s. Ik kwam op basisschool Bellefleur terecht en ging vervolgens naar het Goese Lyceum. Inmiddels woon ik 32 jaar in Goes, op dit moment in een hoekhuis in Nieuw West. Een fijn en ruim huis, dat aanvoelt als vrijstaand.” 

Alles makkelijk bereikbaar
Waarom hij van Goes houdt? Michael: “Goes is gemoedelijk, sfeervol, compact, maar toch heel compleet. Kijk naar hoe Goes is opgebouwd: slim, rondom de markt. Alles is heel makkelijk bereikbaar, zeker op de fiets. Goes is een stad, maar voelt als een dorp. Er wordt veel aandacht besteed aan sfeer. Het masterplan pakt mooi uit, zoals de recente aanpassingen aan de Vlasmarkt. Verder leent Goes zich prima om een eind te gaan fietsen. Langs het kanaal richting het Goese Sas, bijvoorbeeld. Heerlijk!”

Bijzondere plekken
“Er zijn veel bijzondere plekken in Goes, maar voor mij is dat vooral mijn huis. Alle andere bijzondere plekken hebben wel iets te maken met mijn kinderen. Vanuit mijn huis wandelen we graag richting de markt om boodschappen te halen en dan sluiten we af met iets drinken en eten in de stad. Voorheen was dat bij De Koperen Tuin en nu bij Taart en Tafel. Ik zit ook graag aan de haven, op het terras bij Hector of bij Katoen. De Veste rondom het centrum is prachtig met zijn bomen en kleuren. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Nu mijn kinderen ouder worden, krijgen sommige plekken een andere speciale betekenis. De laatste bijzondere plek was toch wel De Veste, met alle foodtrucks.”

Fietsgemeente 
“Misschien ligt het aan de marketing van Goes, maar het lijkt alsof Goes op alle punten goed scoort. Qua evenementen, horeca, sfeer en diversiteit aan winkels. Het zal ook met de centrale plek in Zeeland te maken hebben. Vooral de energie die gestoken wordt in Goes als fietsgemeente, vind ik lovenswaardig.” Wat hij nog mist in Goes? Michael: “Helaas is er wel wat leegstand in de binnenstad en het kan nóg veiliger voor fietsers. Maar ik zie ook dat de gemeente zich inzet om die dingen aan te pakken. Er gebeurt op dit moment heel wat op het gebied van infrastructuur, iets wat ik met veel interesse volg.”

Wonen