Aïcha Harinck-Knaap is leerkracht speciaal basisonderwijs bij SBO De Tweern in Goes. Samen met haar man Joost, dochter Sophia (9), zoon Mason (7) en hond Max (1) woont ze met veel plezier in het Goese Diep.

Aïcha vertelt: “Als puber ben ik vanuit de Randstad naar Goes verhuisd. Vooral in het eerste jaar had ik daar nogal wat weerstand tegen. Ik ging dan ook steevast elk weekend terug naar Leiden of Amsterdam. Tot ik Joost leerde kennen en ontdekte hoe leuk het hier was! Nadat ik de middelbare school hier had afgerond, zijn Joost en ik gaan reizen en hebben we op meerdere plekken in Zuid-Afrika en Nederland gewoond.”

Huis naar eigen ontwerp
Toch bleef Goes trekken: “Een paar jaar terug heb ik ons (stiekem) op de reservelijst gezet voor een vrije bouwkavel in het Goese Diep. We woonden eigenlijk al heerlijk op een zelfontworpen woonark bij Amsterdam, maar een eigen huis ontwerpen aan het zilte water van de Oosterschelde én in de buurt van familie wonen, leek me ook erg fijn. Vorig jaar kregen we ineens een mooie kavel aangeboden en zijn we in de zomervakantie verhuisd naar een (tussentijds) huis in de omgeving van Goes. Zo konden de kinderen alvast naar hun nieuwe school en konden we het bouwproces van dichtbij  meemaken.”

Toppers
Met trots vertelt ze over hun nieuwe huis, waar ze inmiddels ingetrokken zijn: “Ons huis is ontworpen door Goesenaar Arco Herrebout (Vormverbeeld) en gebouwd door topaannemer Jacco Baaij uit Kruiningen en andere lokale toppers. Hoewel je vaak hoort dat een bouwproces veel hoofdbrekens kost, is het met deze mannen – onder het genot van meerdere bolussen en kopjes koffie- nagenoeg vlekkeloos verlopen!

In het bijzonder geniet ik van onze veranda (zie foto), waar we dagelijks te vinden zijn. Ook met minder weer zitten we hier heerlijk beschut. Doordat de schuifdeuren ver open kunnen, ervaren we ook binnen, aan de eettafel, het buitengevoel. En de kinderen kunnen hier  heerlijk in het water suppen, zwemmen en spelen met hun vriendjes.”

Alles binnen handbereik
Wat Aïcha zo aanspreekt in Goes? “Goes heeft een prachtige oude binnenstad met een gezellige markt, leuke winkels, goede restaurants en veel terrassen. En alles wat je nodig hebt, is binnen handbereik. Ook ligt Goes in de buurt van prachtige stranden, dijken en bossen, waar we graag met de hond wandelen. Er worden ontzettend leuke evenementen georganiseerd voor jong en oud en sinds vorig jaar is er zelfs een superleuk pop-up stadsstrand, “Lima Beach Club”, op loopafstand van ons huis.”

Komt goed!
“Verder heeft Goes een actieve gemeente, die openstaat voor ideeën en helder communiceert, zoals ook weer bleek tijdens de corona-crisis. Waar ik ook van houd, is de standaard reactie op iedere uitdaging die men hier tegenkomt: ‘Komt goed…’. Een geruststellende opmerking, die duidelijk  maakt dat vanuit vertrouwen gehandeld wordt. Goesenaren zijn vriendelijk, in voor een praatje en geven mij als nieuweling een welkom gevoel. Wij wonen hier dan ook met veel plezier!”

Wonen