Ik ben Frits de Kaart (69 jaar), gepensioneerd maar actief in het vrijwilligerswerk. Ik zet me onder andere in voor Buurtwerk Goese Polder, Rondje Goes en Buur4Goes. Daarnaast volg ik de lokale politiek.

Ik woon samen met Marleen Kuijl (63 jaar). Uit een eerdere relatie heb ik twee zonen en Marleen heeft twee dochters. Deze wonen niet meer bij ons maar hebben hun eigen huishouden. Daarnaast hebben we kleinkinderen, twee biologische en vier kleinkinderen van schoondochter en schoonzoon uit eerdere relatie.

Ik ben geboren in Vlissingen. In 1970 woonde ik nog bij mijn ouders. Omdat mijn vader aangesteld werd als kantoorhouder van de PZC op de Grote Markt in Goes, moest hij ook in Goes gaan wonen. Voor mijn werk maakte het niet uit waar ik woonde en ben dus meeverhuisd en nooit meer weggegaan. We kwamen in de Van Houtenstraat te wonen. Na mijn huwelijk heb ik enkele jaren in Goes-zuid gewoond maar ben later weer teruggekeerd naar de Goese Polder.

Goes heeft een mooi stadscentrum, niet te groot maar ook niet te klein. Daarnaast woon ik in de Goese Polder, de groenste wijk van de gemeente Goes. Ik woon aan de rand van de wijk dat grenst aan het Oude Zeedijkgebied, een prachtig parkachtig landschap.

De Goese Polder is de meest kleurrijke wijk van Goes. De bewoners komen uit vele delen van de wereld. Ik ben wel eens bezorgd over alle negatieve reacties van mensen op de vluchtelingen die nu komen. Vaak is het angst voor het onbekende en hebben mensen een beeld van de ander dat niet klopt. In de Goese Polder kun je zien dat alle culturen vreedzaam samen kunnen leven. Elkaar de vrijheid laten om te leven zoals je dat zelf het prettigst vindt is voldoende. Meer is niet nodig.

Door het vrijwilligerswerk, en in het verleden mijn politieke werk, heb ik veel contacten in Goes. Die zou ik echt missen als ik naar een andere plaats zou verhuizen.

Wonen