Wonen

Ginny Rentmeester (46) is zelfstandig interieur architect en eigenaar van atelier In-Perspectief, waar ze schilder- en tekencursussen geeft. Al ruim twintig jaar woont ze in Eindewege, samen met haar partner Jan Lokerse en haar zoon Joël (10).

Ginny vertelt: “Toen ik in 1998 van de kunstacademie kwam, ben ik gelijk bij Jan (een echte Sraskerkenaar) gaan wonen in het dorp. In die tijd waren we ook bezig met het ontwerpen en bouwen van ons bedrijfspand op het industrieterrein van Eindewege. Dat we hier ons leven hebben opgebouwd, heeft alles te maken met de gehechtheid van Jan aan de plek waar hij is geboren én met de mogelijkheid om op het industrieterrein een metaalbedrijf te beginnen.”

Ondernemende buurt
Een stap waar ze nog steeds blij mee is: “Ik heb hier alle ruimte en mogelijkheden om te creëren en dit te delen met cursisten: een loods, atelier, een heerlijke woning met ruim uitzicht. De buurt bestaat uit ondernemende gezinnen. Vrijwilligers in Eindewege en 's-Heer Arendskerke organiseren regelmatig activiteiten en feesten.
Kortom, hier wonen mensen die plezier willen hebben met elkaar en Goes is een gemeente die de mogelijkheden ondersteunt om dit samenzijn te organiseren.”

Vrouweputje
Een bijzondere plek voor Ginny is het Vrouweputje bij ’s-Heer Arendskerke. “Dankzij het (mede)oprichten van deze plek heb ik prachtige mensen mogen ontmoeten. Bovendien heeft het me geleerd dat je niet bang moet zijn om je intuïtie te volgen.”

Anders
“Wat Goes voor mij anders maakt, vind ik een lastige. Het mag van mij nog “meer anders”, door bewust duurzame keuzes. Ik zie bijvoorbeeld liever een restaurant waar voedselverspilling wordt tegengaan, dan fastfoodketens. Ook kleine (buurt)winkels en andere kleine ondernemers, met bijzondere of duurzame producten, mogen van mij extra gestimuleerd worden. En tenslotte zou ik graag meer mogelijkheden zien om creativiteit te ontwikkelen: bijvoorbeeld een vrije academie, waar ruimte geboden wordt om creatief te leren denken. Verder is op zich alles te vinden in Goes; je hoeft nooit ver weg!”