Laura den Ouden (21) heeft plannen voor een eigen horecabedrijf aan de Opril Grote Markt. Ze woont samen met haar vriend Pieter Heslenfeld (26).

Laura is een tijdje weggeweest uit Goes, maar is sinds vijf jaar weer terug: “Tot mijn negende jaar heb ik in Goes gewoond met mijn ouders en broertje. In 2006 zijn we naar Frankrijk geëmigreerd. Toen ik 16 was, wilde ik graag in Nederland studeren en zijn we weer terug verhuisd naar Goes. Dit bleef toch wel onze ‘thuisstad’ . De grootste tijd van mijn jeugd heb ik dus in Goes doorgebracht en daar heb ik veel mooie herinneringen aan. Het is een kleine, knusse stad, waar altijd wat te beleven valt.” 

Passie voor koken
“In Frankrijk woonden we best afgelegen en kon je niet makkelijk met vrienden afspreken of even de stad in. Toen ben ik als hobby taarten gaan bakken. Terug in Nederland heb ik een jaar journalistiek gestudeerd en een jaar toerisme. Vorig jaar ben ik begonnen bij Taart en Tafel en vanaf dat moment wist ik dat koken mijn passie is. Toen het pand aan de Opril Grote Markt te koop kwam, met een winkelruimte op de begane grond, hadden mijn vriend en ik gelijk het idee om daar iets te beginnen in de horeca. We willen er een gezonde lunchbar beginnen. Maar voorlopig zijn we nog volop bezig met verbouwen!”

Gezellige buurtbarbecues
Een bijzondere plek voor Laura is de stadshaven van Goes: “Hier staat mijn ouderlijk huis, waar ik gewoond heb tot ik uit huis ging. De zonnige dagen vóór het huis, met uitzicht op de bootjes, zullen mij altijd bijblijven, net als de gezellige jaarlijkse buurtbarbecues. Een ander bijzonder plekje voor mij is nu de Opril Grote Markt. Daar staat het eerste huisje waar ik sinds kort samenwoon met mijn vriend en waar we hopen een gelukkige tijd tegemoet te gaan.” 

Bruisende stad
Voor Laura is Goes is een bruisende stad waar altijd wat te doen is: “Er worden talloze activiteiten georganiseerd voor jong en oud. En de monumentale binnenstad maakt de sfeer helemaal af.”

Wonen