Touristshop Goes

Waar eerst het Goese VVV-kantoor zat, aan de Singelstraat tegenover de Grote Kerk, zit nu ‘Tourist Shop Goes’. Hét startpunt om de stad Goes en de wijde omgeving beter te leren kennen.  Interessant voor toeristen en bezoekers, maar ook voor inwoners. Er valt altijd wat te beleven en te ontdekken in Goes. Loop gewoon eens binnen!

Touristshop

Publieksvoorlichters Inez Huisman-Cevat  en Jeannette van den Brand: ”Door de lockdown zijn we dit voorjaar een paar maanden dicht geweest. Die maanden hebben we gebruikt om vorm te geven aan dit nieuwe informatiepunt voor toeristen. Op 29 april zijn we officieel geopend en sindsdien hebben we  weer volop aanloop. Van Nederlanders, maar ook van toeristen uit het buitenland. Mensen weten Goes weer goed te vinden!”

Stadswandeling

“Populair zijn de fiets- en wandelkaarten van Goes en omgeving”, vertellen de dames. “En ook de stadswandeling door Goes doet het  goed. Deze leidt je langs alle bezienswaardigheden en leert je direct iets over de geschiedenis van Goes en de regio. Ook hebben we een wandkast met allerlei folders over hotels, campings, attracties, workshops, exposities, enzovoort. Ondernemers kunnen deze folders hier gratis neerleggen.”

Evenementenmap

 “Waar bezoekers ook veel in kijken, is onze evenementenmap. Daarin verzamelen we zoveel mogelijk informatie over alle evenementen en activiteiten in Goes en Zeeland. Zo zit alles overzichtelijk bij elkaar en kun je snel zien wat er te doen en te zien is. En veel bezoekers aan onze shop nemen ook gelijk een kijkje bij onze buren:  Historisch Museum De Bevelanden. Daarmee delen we onze voordeur en dat werkt prima!”  

Shop

Verder heeft Tourist Shop Goes een kleine winkel. “Behalve wandel- en fietskaarten, kun je hier een aantal leuke Zeeuwse souvenirs kopen en ansichtkaarten. Sommige uniek voor Goes!” Bij de Tourist Shop kun je geen verblijfsaccommodaties boeken, geven Inez en Jeannette aan. “Maar we helpen toeristen wel graag om iets te vinden, door ze te wijzen op wat er allemaal is in Goes en omgeving. Er is genoeg te kiezen.”

Positief verrast

Als geen ander weten Inez en Jeannette wat bezoekers en toeristen vinden van Goes: “Het valt op dat veel mensen positief verrast zijn als ze Goes bezoeken. Een toerist omschreef het als volgt: ‘We waren al vaak langs Goes gereden, over de A58, richting kust. Maar nooit op het idee gekomen om er eens te gaan kijken. Nu weten we dat we al die tijd heel wat gemist hebben. Nooit gedacht dat Goes zo’n mooie en gezellige stad is!’” Voor iedereen in Goes een mooie opsteker!         

Tourist Shop Goes is open van dinsdag tot en met zaterdag.

Tourist Shop Goes
Singelstraat 13
4461 HZ Goes
Tel: 0113-283923
touristshop@goes.nl
Geopend van dinsdag t/m zaterdag van 11.00 - 12.30 uur en 13.00 - 17.00 uur