Exposities

Exposities

In Goes organiseren tal van culturele instellingen interessante exposities. Behalve Historisch Museum De Bevelanden, zijn dat Theater De Mythe, Podium ’t Beest, Galerie Van den Berge, Atelier De Kaai, Kunstuitleen de Bevelanden en de openbare bibliotheek. Ook in de Grote- of Maria Magdalenakerk worden vaak exposities gehouden, net als in andere openbare gebouwen van Goes. Een aanrader is verder galerie  "Oostinga other art & Creatie Art" op het Bleekveld, onder de parkeergarage. 

Galerie van den Berge | www.galerievandenberge.nl

A. Joachimikade 5
4461 BG Goes
Donderdag t/m zaterdag 12.00-17.00 uur

Kunstuitleen de Bevelanden | www.artm.nl

Westwal 45
4461 CM Goes
woensdag t/m vrijdag: 13.00 tot 17.00 uur
zaterdag: 12.00 tot 16.00 uur

Mathisse Arendsen een in Goes woonachtige schilder, atelier houdende in Het Raadhuis te 's Heer Arendskerke. Kleurrijk werk met heftig beeld waar veel te zien valt. Een zin waarin Mathisse zelf zijn werk omschrijft: "Het tegenover elkaar zetten van uitersten in vorm en kleurgebruik levert een spanningsveld op waarbinnen de kijker de sleutel tot het onderbewustzijn aangereikt krijgt" Opening op zaterdag 1 september 15.00 uur door Sarah Arendsen, muziek door Raven Arendsen op gitaar.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Galerie "Creatie Art" | creatie.biz

"Oostinga Other Art" | otherart.nl

Kolveniershof 122
4461 DB Goes
Zaterdag van 13.00 -17.00 uur en voorts in principe dagelijks op afspraak

Historisch Museum De Bevelanden | www.hmdb.nl 

Singelstraat 13
4461 HZ Goes
Tel:0113-228883

Maandag t/m vrijdag 11.00-17.00 uur 
Zaterdag en zondag 13.00-17.00 uur 
Van 1 november t/m 31 maart op zondag gesloten.
Christelijke feestdagen, Koningsdag, Oud- en Nieuwjaarsdag is het museum gesloten (Goede vrijdag wel geopend)

Voor diverse exposities waaronder Klederdracht & Kunstkant , zie www.hmdb.nl 

Historisch Museum de Bevelanden in Goes heeft van 14 juli t/m 2 september een dubbele zomerexpositie op handwerkgebied. ‘Samen Jubileren’ geeft een overzicht van werk van de deelnemers aan het handwerkcafé, maar ook de winnaars van de wedstrijd MERKwaardige LAPpen uit 2013.

Met dubbeltentoonstelling wordt zowel het 10-jarig bestaan van het handwerkcafé in het museum gevierd, als het 5-jarige jubileum van de merklapwedstrijd van Vereniging Merkwaardig.

Het handwerkcafé werd in 2008 in Goes opgericht op initiatief van lokale handwerksters. Hier werd de samenwerking gezocht met een museum. Het Historisch Museum de Bevelanden stelde in eerste instantie het museumcafé en later de educatieruimte beschikbaar aan de handwerksters. Het museum werkt graag mee aan het behouden en stimuleren van het immaterieel erfgoed. Op deze wijze is het mogelijk om het handwerkcafé laagdrempelig te houden.

‘Soms, anno 2007, hadden we het gevoel dat er niemand meer bezig was met borduren. Maar de verrassing dat er toch nog veel gehandwerkt wordt, maakt blij en inmiddels zijn er vriendschappen ontstaan. Het meeleven in persoonlijke gebeurtenissen, lief of leed, het hoort er vanzelfsprekend ook bij. Het is altijd een fijne middag die we niet graag missen’ aldus Tanny Louwerse, initiatiefneemster van het handwerkcafé.

Vijf jaar MERKwaardige LAPpen
MERKwaardige LAPpen is een expositie uit 2013 die werd afgesloten met een prijsuitreiking. Dit ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van de landelijke vereniging MerkWaardig. In de expositie ‘Samen Jubileren’ kunnen belangstellenden meer van de prachtige handwerken van Sari Dekker, Annely Vos en Marijtje Ceelen-Noordam bewonderen. Historisch Museum de Bevelanden kijkt in deze expositie terug naar het werk dat zij onder andere in de afgelopen vijf jaar hebben gemaakt.
De expositie is te zien tijdens openingstijden van het museum, maandag t/m vrijdag van 11.00 – 17.00 uur en zaterdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Stadskantoor | www.goes.nl
Gemeente Goes
M.A. de Ruijterlaan 2

Maandag t/m vrijdag 09.00-17.00 uur
Donderdag koopavond 17.00-20.00 uur

Elke maand een nieuwe expositie
Agenda: https://www.goes.nl/gemeentearchief/tentoonstellingen_41837/

De hele maand juli exposeert Jan Remijn in het kader van de fotozomer van het Gemeentearchief zijn foto's in de hal van het Goese Stadskantoor. De tentoonstelling is vrij toegankelijk.

Geerteskerk |  www.pknkloetinge.nl

Geertesplein 24, Kloetinge

Expositie: Geerteskerk Kloetinge, bijna 800 jaar oud, is doordeweeks weer open voor bezoek, bezichtiging, moment van rust. Kerkgidsen ontvangen u graag. Tevens is er een expositie van Schilder- en sieraadkunst door gemeenteleden.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Erasmuspark | www.erasmuspark.nl

Troelstralaan 162

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Een Bunder Kunst | www.eenbunderkunst.nl

Panhoeveweg te 's-Heer Arendskerke

Diverse maanden per jaar exposities / Een bunder kunst

Expositie tijd

Dromerige bouwsels bij 'een Bunder Follies’ in ’s-Heer Arendskerke.


Elf kunstenaars en 3 scholen presenteren hun werk in de landschappelijke tuin en 30 kijkdooskunstenaars binnen in de Tent. Dit alles tijdens de najaartentoonstelling van een Bunder Kunst in ’s-Heer Arendskerke van 24 augustus tot en met 15 september. De tuin is vrij toegankelijk telkens van vrijdag tot en met zondag 13.00-17.00 u.

De opening van de expositie vindt plaats op zondag 25 augustus om 14.00u en wordt verricht door de gedeputeerde mevrouw Anita Pijpelink. Aansluitend is er een optreden van de jazzy quasi fanfare ‘Stmppt-N8’.

De inmiddels traditionele expositie van een Bunder Kunst heeft dit jaar ‘Follies’ als thema. ‘Follies’, schijnbaar nutteloze en bizarre bouwwerken, onconventioneel en nauwelijks geschikt als onderkomen. Een plek die mogelijk beschutting biedt, maar tegelijk nieuwsgierigheid en vragen oproept. Een plek ook waar dromen de kans krijgen om te groeien.

Tijdens de expositie wordt, naast de vaste collectie, het werk van de volgende kunstenaars gepresenteerd:

Monika Dahlberg en André Smits, Stijn Gertzen, Judy Hooymeyer, Vincent van Limbergen, Ramon de Nennie, Christian Pouwer, Bianca Runge, Hein Verwer, Jeroen van Westen en Kees Wijker.

Bijzonder is ook de presentatie van het scholenproject follies waarin 200 leerlingen van drie Goese middelbare scholen landschappen van hun droombouwwerken op schaal laten zien.

In De Tent presenteert een Bunder Kunst dit jaar het project ‘Kijkdozen’ waaraan 30 professionele- en amateur kunstenaars aan meewerken.

De ingang van een Bunder Kunst ligt aan de Panhoeveweg in ’s-Heer Arendskerke.

Noefy | www.noefy.com

Pyntorenstraat 1
4461 AZ Goes

Dinsdag t/m zaterdag van 13.00-17.00 uur, 's ochtends op afspraak

Grote of Maria Magdalena Kerk | www.grotekerkgoes.nl

Singelstraat 2, Goes

In de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes is van 8 t/m 15 september een expositie te bekijken met werk van zeven beeldend kunstenaars. De titel van de expositie is 'De stilte', een thema waarnaar de meeste kunstenaars in hun werk verwijzen. Er wordt ook werk gemaakt speciaal voor deze gelegenheid en voor de ruimte van de wandelkerk. Els van Baarle laat enkele grote textiele werken zien, Adri Geelhoed een reeks schilderijen 'Hommage aan de Hedwige', Leendert Houtekamer portretten in gips, Jan Kettelerij beelden en objecten, Arjen Pouwer keramiek, Glenn Priester objecten en Gijsbert van der Wilt maakt een 'stilte-installatie'.

De tentoonstelling is dagelijks, uitgezonderd zondag, gratis te bezichtigen van 13-17 uur. Op 8 september, Open Monumentendag, is de kerk al open vanaf 10 uur. 

Admiraal de Ruyter Ziekenhuis

's Gravenpolderseweg 114, Goes

Tentoonstelling

Bibliotheek

Oostwal 34, Goes

Maandag en donderdag 13.00-20.00 uur
Dinsdag en woensdag 10.00-17.00 uur
Vrijdag 10.00-20.00 uur
Zaterdag 10.00-16.00 uur

Theater De Mythe | www.theaterdemythe.nl

Bleekveld 1
4461 DD Goes

Tel. 0113-213213
E-mail: info@theaterdemythe.nl

Lunchcafé Het Stadhuis | www.lunchcafestadhuis.nl

Grote Markt, Goes

Tijdens openingsuren lunchcafé

wijkgebouw 'de Spinne'
Joseph Lunslaan 7
www.wijkcentrumdespinne.nl 

In wijkgebouw de Spinne is tijdens openstellingstijden de fototentoonstelling “Goese Polder 50 jaar in beeld” te bekijken. Het is dit jaar 50 jaar geleden dat de Goese Polder zich als woonwijk ging ontwikkelen. De foto’s die nu te zien zijn geven een beeld van het ontstaan van de woonwijk tot en met de jaren 90. In een tweede tentoonstelling worden de jaren vanaf de eeuwwisseling tot heden belicht. De verwachting is dat de huidige tentoonstelling te zien is tot september/oktober. Daarna worden de foto’s vervangen voor het tweede deel.

Restaurant Kale & de Bril | www.kalebril.nl 

Piet Heinstraat 3a, Goes

Galerie Atelier De Kaai (Gors) | www.gors.nl

J.A. v.d. Goeskade 65, Goes

Maandag t/m vrijdag 9.00-16.00 uur

Atelier Ineke Otte | www.inekeotte.com

's Heer Elsdorpweg 39, Goes

Podium 't Beest | www.tbeest.nl

Beestenmarkt 3, Goes

Atelier Reynier de Muynck

's H.Hendrikskinderendijk 19/21, Goes

Zorgcentrum Gasthuis

Kievitlaan 64, Goes

Dagelijks van 9.00-20.00 uur

Revalidatiecentrum Lindenhof

's Gravenpolderseweg 114a, Goes

Tijdens kantooruren

Sanquin Bloedbank

's Gravenpolderseweg 4a, Goes

Maandag en donderdag 17.00-20.00 uur, dinsdag 8.00-20.00 uur en vrijdag 8.00-11.00 uur

Emergis

's Gravenpolderseweg 53, Goes

Dagelijks van 9.00-20.00 uur

Ambachtscentrum / Stadsrecratiepark De Hollandse Hoeve | www.ambachtscentrumgoes.nl

Kattendijksedijk 27, Goes

Woensdag en zaterdagmiddag van 13.00-16.30 uur. In juli en augustus ook op dinsdag en donderdagmiddag 13.00-16.30 uur

Gezondheidscentrum De Pijlers

Van Dusseldorpstraat 1-9, Goes

Maandag t/m vrijdag 8.00-17.00 uur