Begin 2019 was het 20 jaar geleden dat Jean-Paul de Pundert zijn ICT-bedrijfje JeePee PeeCee startte, als student Elektrotechniek aan de HTS in Vlissingen. Gewoon thuis, op zijn zolderkamer. Inmiddels is zijn bedrijf de zolderkamer allang ontgroeit, is de naam verandert in JéPé IT en telt deze onderneming een sterk professioneel team van zeven medewerkers. Met ruimte voor nog twee collega’s!

Het veelzijdige IT-bedrijf van Jean-Paul werkt voor de zakelijke klant en zorgt ervoor dat zij zorgeloos met hun IT-toepassingen kunnen werken. Of het nu om eenvoudige systemen en netwerken gaat, of om heel complexe. Zoals Jean-Paul het zelf uitlegt: “Een goed IT-bedrijf levert meer dan systeembeheer. Onze professionals spreken liever over ‘systeembeheersing’. Wij willen IT-omgevingen beheersen; dat maakt het beheer namelijk een stuk eenvoudiger! Het goed documenteren van alle fases in de verschillende processen vormt hiervoor de basis. Verder is het aloude spreekwoord bij JéPé IT nog altijd van kracht: ‘Denkt aleer gij doende zijt en doende, denkt dan nog!’ Of met andere woorden: proactief zijn en meedenken, daar worden wij blij van!”

In al die jaren heeft Jean-Paul heel wat zien veranderen op ICT-gebied: “Big data, machine learning en kunstmatige intelligentie zijn inmiddels niet meer weg te denken in ons vakgebied. Ontwikkelingen die wij enthousiast omarmen en continu volgen op de voet. Bij JéPé IT werken we voornamelijk met computers en laptops van HP. Door te werken met een goed merk en door standaardisering weten we zeker dat we onze klanten een constante kwaliteit kunnen bieden. Zo kunnen we niet alleen storingen voorkomen, maar processen voor de klant optimaliseren en op die manier zorgen voor rust bij de klant. Ik ben er erg trots op dat wij veel klanten al meer dan 10 jaar mogen helpen!”

De zolderkamer van lang geleden werd op een gegeven moment verruild voor een huis met bedrijfsruimte en in 2011 verhuisde JéPé IT naar een pand in verzamelgebouw “Nansenhoek” aan de Smithweg. “Een erg fijne plek, waar we nu nog steeds zitten. Centraal gelegen binnen ons werkgebied en goed en snel bereikbaar voor onze klanten. Sinds de verhuizing in 2011 zijn we overgestapt naar uitgebreide, geavanceerde software, die (vanzelfsprekend) volledig ‘in de cloud’ draait; onmisbaar voor het beheer van onze klanten en voor onze volledige backoffice. De ruimte aan de Smithweg werd gaandeweg ook wat te krap, en daarom hebben we dit jaar het aangrenzende pand erbij gekocht. Zo kunnen we nóg efficiënter voor onze klanten aan het werk!”

Ondernemen