De samenwerking startte 14 jaar geleden en werd vervolgens steeds verder uitgebouwd. De Goese bedrijven CBG-Foodtrailers.eu en INSIGN hebben de afgelopen jaren een mooie groei doorgemaakt, mede doordat ze elkaar hebben versterkt. “We kunnen allebei heel snel schakelen”, zegt Blaas Meulmeester.

Samen met technisch directeur Janwillem Slabbekoorn vormt commercieel directeur Blaas de directie van CBG-Foodtrailers.eu. Het bedrijf werd in 2000 opgericht en hield zich in eerste instantie bezig met carrosseriebouw in de breedste zin van het woord. “In 2013 zijn we gestart met het bouwen en verbouwen van foodtrucks”, legt hij uit. “We hebben ook onze eigen CBG Classic ontworpen. Door de toenemende vraag én door de overname van Foodtrailers.eu is ons assortiment van foodtrucks uitgebreid. Wij kunnen alles leveren, van de kleinste foodtruck tot onze eigen Classic. We onderscheiden ons in deze markt door ook de inbouw, gasapparatuur, gasaansluitingen en allerlei soorten aanpassingen voor ons rekening te nemen.”

Een nieuwe foodtruck moet er natuurlijk flitsend en aantrekkelijk uitzien. In één oogopslag moet ook duidelijk zijn wat een klant er kan halen. Dat is waar INSIGN Reclame om de hoek komt kijken. Maikel de Kok startte in 2010 met zijn onderneming, sinds vier jaar werkt zoon Jochem ook in het bedrijf. ,,Tijdens mijn studie aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam moest je een eigen onderneming starten”, legt Maikel uit. “Dat was de voorloper van INSIGN. De samenwerking tussen Jochem en mij verloopt prima. Ik kom zelf uit een ondernemersgezin, dus ik ben thuis nooit anders gewend geweest.’’

Waar houdt INSIGN zich mee bezig? “Alles waar reclame op kan”, vat Maikel het kort en bondig samen. “Drukwerk, kleding, auto’s, gevelreclame, noem maar op.” Laseren, drukken, plakken; vader en zoon De Kok kunnen het allemaal. “Jochem en ik werken met z’n tweeën op onze vestiging in Goes. Daarnaast huren we iemand in voor de buitendienst, net als iemand die de websites maakt en beheert, een technische man die onder meer de lichtreclames maakt, twee mannen die grote reclamemasten en/of stellingen plaatsen, plus onze stagiair. Het is een mooi team.”

Bij het één kilometer verderop gevestigde CBG-Foodtrailers.eu zijn op dit moment dertien mensen werkzaam. Dat het bedrijf in Goes is gevestigd, ervaart Blaas Meulmeester als een groot voordeel. “Toen we in 2000 begonnen, kregen we ook een aanbod vanuit een dorp hier in de buurt. Maar hier in Goes heb je heel veel bedrijvigheid. Veel ondernemers waar wij mee samenwerken zitten vlakbij.
Daarnaast is de bereikbaarheid ook goed, vanaf de A58 sta je zo bij ons voor de deur. Mensen uit België, Frankrijk en Duitsland, ja eigenlijk uit heel Europa, weten ons te vinden.”

De samenwerking met INSIGN Reclame begon veertien jaar geleden. “We vullen elkaar aan”, zegt Blaas Meulmeester. ,,Als klanten van ons een ontwerp voor belettering nodig hebben, kunnen ze direct contact opnemen met INSIGN. Daar tekenen ze alles in, waarna de klant een ontwerp op schaal krijgt. Als het akkoord is, kan het snel geregeld worden en is de foodtruck kort daarna beletterd. Voor een
startend bedrijf wordt vaak ook een nieuw logo ontworpen. We maken ook gebruik van QR-codes, waardoor mensen die deze scannen meteen worden doorgestuurd naar social media of een website.”

Maikel de Kok onderschrijft de woorden van Blaas Meulmeester, onder meer als het over ondernemen in Goes gaat. ,,Sinds vier jaar zitten wij aan de Scottweg. We zitten goed, al houden we onze ogen wel open. We zouden nog wel iets meer aan de doorgaande weg willen zitten. Alleen komt er niet snel iets vrij. Dat zegt ook wel iets. Deze stad heeft een centrale ligging, het spreekt ook meer aan dan kleinere
kernen in de omgeving. Klanten uit Sluis of Hulst bellen ons ook. De mensen weten ons te vinden.”

INSIGN Reclame werkte al met CBG-Foodtrailers.eu samen, toen die onderneming nog carrosserieën voor vrachtwagens bouwde. “We verzorgden toen ook al ontwerpen, reclame op de vrachtwagens en belettering. De foodtrucks komen vaak via de haven van Rotterdam Nederland binnen en worden naar Goes gebracht. De foodtrucks worden in Goes op onderstellen gezet. Daarna gaan ze heel Europa
door. We hebben contact met de klant, mailen heen en weer tot het ontwerp akkoord is en zetten de reclame en belettering op de foodtruck.”

Als een foodtruck vanuit Goes naar bijvoorbeeld Zwitserland wordt getransporteerd, dan kunnen de nieuwe eigenaren er daar meteen mee aan de slag. “Twee redelijk kleine bedrijven uit Goes zijn dus lekker internationaal bezig”, lacht Maikel de Kok. “Door onze samenwerking behoren we nu tot de grootste in Europa; vanaf de opbouw tot aan de aflevering kunnen we een totaalproduct leveren. Vanaf het eerste schroefje tot aan het reclameontwerp en de reclame op de trailer. We zijn nu ook bezig met foodtrucks voor de Beekse Bergen en Center Parcs. Het zijn stuk voor stuk mooie opdrachten, waarbij we nauw samenwerken met CBG-Foodtrailers.eu. Dat bevalt van beide kanten heel goed.”

Blaas en Maikel