Ondernemen

In de rubriek ‘Het is hier goes ondernemen’ lees je over enthousiaste Goese ondernemers en het ondernemersklimaat in Goes. Deze week het verhaal van Judith Nieuwenhuijse van yogastudio Vayu Yoga.

In het voorjaar van 2021 opende Judith Nieuwenhuijse haar yogastudio Vayu Yoga in The Boatshed, aan de Goese Oostschans. Samen met andere docenten biedt zij 7 dagen per week lessen aan voor iedereen die zijn flexibiliteit en kracht wil vergroten en lichaam en geest inbalans wil brengen. De studio is een sfeervolle, relaxte ruimte om even uit de hectiek van alle dag te stappen en een moment voor jezelf te creëren.

Judith vertelt: “Bij Vayu Yoga is iedereen welkom! Jong en oud, stijf en soepel, fit of met fysieke klachten. Of je nou een ervaren yogi bent, of voor het eerst op de mat stapt. En of je nu van fysiek intensieve lessen houdt of heerlijk tot rust wil komen. Je kiest de vorm van yoga die het beste bij jouw lichaam en jouw behoeftes past, bij jouw favoriete docent. Dit kan één (of meer) vaste les(sen) per week zijn, of je bekijkt per week wat er past in jouw schema. Alles is mogelijk. Je regelt het makkelijk en snel via onze klantvriendelijke app. Van inschrijving en boeken van lessen tot aanschaf van een rittenkaart of abonnement.”

Yogastijlen
“We hebben een uitgebreid aanbod van lessen in verschillende yogastijlen”, vervolgt Judith. “Denk aan Ashtanga, Hatha, Mindful Yoga, Vinyasa Flow, Vinyasa Slow Flow, Vinyasa Strong Flow, Yin, Yin Yang, Yoga/Mindfulness/Meditatie en Yoga Nidra. Op onze website lees je wat de verschillende stijlen inhouden en wat ze voor jou kunnen betekenen. De lessen worden verzorgd door een team van ervaren, enthousiaste, professionele yogadocenten. Ieder met zijn of haar achtergrond, kwaliteit en stijl van lesgeven in de vorm(en) van yoga waarin hij of zij gespecialiseerd is. We vinden het belangrijk om onze leden te inspireren en hen te begeleiden binnen hun fysieke mogelijkheden. Ons doel is dat er lichaamsbewustzijn en balans ontstaat. En dat iedereen met een fijn gevoel de studio verlaat, zowel fysiek als mentaal. Naast de wekelijkse lessen worden er regelmatig workshops georganiseerd door eigen én gastdocenten vanuit heel Nederland.”

Centrale ligging
Judith woont zelf in Yerseke, maar al tijdens haar opleiding tot yogadocent wist ze dat ze les wilde geven in Goes. “Dit omdat er op dat moment nog geen Ashtanga Yoga werd gegeven in Goes, de vorm waarvoor ik werd opgeleid. Bovendien zou ik daar een grotere doelgroep kunnen bereiken, vanwege de centrale ligging. Dat bleek te kloppen! In 2017 ben ik, samen met andere yogadocenten, gestart met lesgeven in Van der Valk Hotel Goes. Zo bouwden we een ledenbestand op, met leden vanuit Goes én de omliggende dorpen. Van Krabbendijke tot Heinkenszand. Het was voor mij daarom vanzelfsprekend een pand in Goes te zoeken. Mooi is dat ook de gemeente hier veel aandacht heeft voor sport en bewegen.”

Totaalbeleving
“Ik zocht een plek waar ik mijn leden de totaalbeleving van yoga  zou kunnen geven. Die plek heb ik gevonden in The Boatshed, een prachtige locatie aan het water, die volop in ontwikkeling is. De studio is ruimtelijk en ingericht met natuurlijke materialen en kleuren. Echt een sfeervolle, relaxte ruimte, waar je je meteen op je gemak voelt en helemaal in het ‘nu’ kan zijn. Bovendien kun je er gratis parkeren. Dat is mooi meegenomen! Na de les is er voor iedereen die dat wil, een lekker kopje thee aan tafel. Soms is het fijn om na de yogales de stilte nog even vast te houden, maar vaak ontstaan hier aan tafel de mooiste gesprekken. Bij Vayu Yoga gaat het namelijk niet alleen om verbinding maken met je zelf, maar ook met de ander.”

Energie
“De studio was klaar voor opening tijdens de eerste lockdown, dus zijn we begonnen met livestream lessen.  Dat ging best goed, maar je mist de interactie met de cursisten enorm. Yoga met elkaar is zoveel fijner, alleen al vanwege de energie van de groep. Na de opening bleek hoe groot de behoefte onder onze leden was aan weer ‘gewoon’ fysieke lessen. Oude leden wisten ons snel weer te vinden en ons ledenaantal is sinds die periode boven verwachting gegroeid.”

Mooie plannen
Judith ziet ook de kracht van samenwerking met andere Goese ondernemers. “De afgelopen twee zomers hebben we iedere vrijdagochtend yogalessen verzorgd bij Lima Beach. Een heerlijke plek om je weekend te starten met een yogales. In de toekomst gaan we ook samenwerken met The Greenwave, onder andere tijdens de open watersport dagen, eind april 2022. Verder zijn er plannen voor samenwerking met andere Goese ondernemers, in de vorm van het organiseren van gezamenlijke workshops. Met zoveel belangstelling voor yoga en mooie plannen voor de boeg, zien we de toekomst dus positief tegemoet!”

Lees meer op: www.vayuyoga.nl

(Fotografie: Angela Verdam van Scherp)