Faasse & Fermont is een makelaarskantoor voor woningen, nieuwbouw, hypotheken en verzekeringen en bedrijfs onroerend goed. Het kantoor telt 14 medewerkers en is sinds 1990 gevestigd in Goes, met als huidige adres Frans den Hollanderlaan 12. Vanuit Goes werken ze voor een breed scala aan opdrachtgevers, nationaal en internationaal.  

Paul Fermont omschrijft zijn bedrijf als dynamisch, meelopend in de voorhoede, met verschillende specialisaties binnen de branche: “We hebben een enthousiast team van medewerkers, die allemaal goed zijn in wat ze doen en ze doen dat duidelijk ook met plezier. Er wordt hard gewerkt, maar is er ook ruimte voor gezonde humor. Ons bedrijfsmotto is: ‘Dan merk je het verschil!’ Mijn persoonlijke motto is: ‘Better every day’. Wij willen het juiste advies geven en het mooiste resultaat bereiken, waarbij de klant het beste is geholpen en ontzorgd.”

“In onze branche veranderen veel zaken erg snel. Is het niet op juridisch of fiscaal gebied, dan is het de markt zelf wel die verandert. Wij willen in alles zoveel mogelijk up-to-date zijn, dus voldoen aan de nieuwste eisen die de markt stelt. Er gebeurt veel en het is ons talent om alle zaken met elkaar te verbinden, binnen alle disciplines die we hebben. We hebben een breed scala aan opdrachtgevers en type opdrachten die we uitvoeren: particulieren, ontwikkelaars, overheidsinstellingen, zorgpartijen en beursgenoteerde bedrijven, nationaal en internationaal. Daarnaast zijn we breed georiënteerd binnen de afdelingen die we hebben:  Woningen, Nieuwbouw, Hypotheken en Verzekeringen en Bedrijfs Onroerend Goed. Dat maakt ons werk leuk en afwisselend.”

“Dat Faasse & Fermont in Goes is gevestigd, is deels historisch zo bepaald door de oprichters. Wij zijn blij dat we vanuit het centrum van Zeeland opereren. Alles is goed bereikbaar en er is veel dynamiek in Goes, waar we graag onderdeel van zijn.
Acht personeelsleden wonen ook in de gemeente Goes, waarvan ik er zelf één ben, verdeeld over de stad Goes, Kloetinge en Wilhelminadorp. Wat het ondernemersklimaat betreft, houd ik van het laagdrempelige van de ondernemers onderling, van de gemeente en ook andere instellingen waarmee we regelmatig te maken hebben. Goes is echt een stad van ‘de schouders er onder’, wat mij erg aanspreekt.”

Paul spreekt over een goede samenwerking met andere Goese bedrijven: “Wij werken met veel bedrijven samen en we werken vóór deze bedrijven. En waar mogelijk, proberen wij ook andere bedrijven opdrachten te gunnen die wij kunnen uitzetten. In Goes is geen sprake van gesloten circuits van bedrijven waar je moeilijk tussen komt, wat in sommige andere regio’s wel het geval is.”
Groeimogelijkheden ziet hij nog volop. “Wij zijn de laatste jaren al sterk gegroeid door een groei in de branche. Maar ook als bedrijf zelf zijn we gegroeid, doordat we bepaalde specialisaties verder hebben kunnen uitdiepen. En ik voorzie nog verdere groei, niet beperkt tot Goes.”

Ondernemen