Sinds 1992 is ZEBRA dé partner van veel bedrijven, voor detachering en uitzending. Het bedrijf zoekt naar de juiste match tussen werkgevers en werknemers en vindt vakbekwaam personeel voor bedrijven, in binnen- en buitenland.  Ard Eversdijk, directeur ZEBRA Industrial Consultants & Engineers: “We gaan voor langdurige partnerships met onze klanten, waarbij kwaliteit altijd voorgaat op kwantiteit.”

Ard vertelt: “ZEBRA heeft feeling voor internationale branches en ervaring met projecten wereldwijd. Daar waar anderen lokaal en internationaal als contrast zien, zien wij mogelijkheden. Daar ligt juist onze kracht! Succesvolle principes weten wij toe te passen in de meest uiteenlopende  branches, of het nu in de horeca is of in de industrie. We hebben een team van ervaren rotten én jonge talenten en al deze contrasten binnen en buiten ons bedrijf maken ons goed in wat we doen en karaktervol in wie we zijn. Daar plukken zowel de mensen die we uitzenden en detacheren, als onze opdrachtgevers, de vruchten van.”

ZEBRA bestaat uit meerdere onafhankelijke organisaties, die intensief met elkaar samenwerken:  ZEBRA Flex, ZEBRA ICE en ZEBRA Special Products.
Ard legt uit: “Waar ZEBRA Flex voorziet in het bemiddelen van personeel uit binnen- en buitenland in de horeca en de techniek, legt ZEBRA ICE de focus op mbo- en hbo- consultants en engineers, gericht op lange termijn detachering. ZEBRA Special Products voorziet in EPC-contracting (Engineering Procurement Contracting) voor internationale technische projecten. Door deze unieke samenwerking kunnen wij klanten altijd in contact brengen met het bedrijf dat de beste oplossing kan bieden voor hun arbeidsvraagstuk of technische uitdaging.”

Goes was en is een logische keuze voor ZEBRA, onder meer vanwege de centrale ligging en de goede bereikbaarheid:  “Eerst waren we gevestigd in de Marconistraat in Goes, maar vanwege de bereikbaarheid zijn we in 2005 verhuisd naar onze huidige locatie aan de Columbusweg. Destijds waren wij een van de eersten in dit deel van De Poel. Met de recente aanpassingen in de infrastructuur, is deze bereikbaarheid nog beter geworden. Wat ons verder binding geeft met Goes, is ons personeel: een groot deel van hen komt hier uit de omgeving. Inmiddels zijn dat 40 mensen.”

De goede samenwerking met andere Goese bedrijven is eveneens een pluspunt, geeft Ard aan: “ZEBRA doet binnen de gemeente Goes zaken met veel bedrijven.  Dit gaat altijd heel goed en op een duidelijk Zeeuwse manier: afspraak  is afspraak en speelt er iets, dan praten we het direct uit onder het genot van een bakje koffie. Goes is daarbij een echte ondernemersstad, die steeds meer bedrijven aantrekt en nog steeds volop in ontwikkeling is. Dat biedt uiteraard ook weer nieuwe kansen voor ZEBRA, om mensen te detacheren of uit te zenden. “

In de toekomst verwacht ZEBRA dan ook zeker nog te groeien. “De huidige krapte op de arbeidsmarkt is lastig, maar het biedt ook weer kansen. Zo zijn wij heel actief om buitenlandse kandidaten naar Nederland te halen en deze bij onze klanten in Goes en omgeving te plaatsen. Dit is nu al succesvol en deze strategie gaan we in de toekomst verder uitrollen. Want met alleen lokale mensen gaan we het in Zeeland niet redden!”

“ZEBRA……., als je wilt werken met vakmensen!”

Ondernemen