In de rubriek ‘Het is hier goes ondernemen’ lees je over enthousiaste Goese ondernemers en het ondernemersklimaat in Goes. Deze week het verhaal van Amy en Johnny de Visser, van Bed and Breakfast Goes én van koffie- en theehandel Mr. Coffee & Ms. Tea.

Sinds juni 2020 runnen Amy en Johnny de Visser hun B&B aan de Kloetingseweg 40 in Goes. Een gastvrije verblijfsaccommodatie, in een welbekend, statig en markant pand aan de entree van Goes. In coronatijd kwam daar een tweede onderneming bij: Mr. Coffee & Ms. Tea. Het ondernemerskoppel begon een webshop in koffie en thee, wat uitgroeide tot een goedlopende ‘groothandel’ aan onder andere horeca en kantoren.   

Amy en Johnny vertellen: “Onze B&B biedt gasten een gevoel van luxe, in een huiselijke sfeer. Modern comfort gaat bij ons samen met de rijke geschiedenis van het pand, die ruim honderd jaar terug gaat. Heel geschikt voor een gezellig nachtje weg van huis. Voor zaken, of om Zeeland te ontdekken als toerist. Vanuit Goes is alles in Zeeland goed bereikbaar. Bovendien zitten we vlakbij de bruisende binnenstad. In alles willen we hier Goes van zijn beste kant laten zien! We werken hier dan ook zoveel mogelijk met lokale producten van lokale ondernemers.”

Duurzame kwaliteit
“Onze koffie en -theehandel is begonnen als webshop in de coronatijd, puur vanuit hobby en passie. Mr. Coffee & Ms. Tea staat voor kwaliteit, duurzaamheid en versheid. Zowel onze vers gebrande koffiebonen als de thee zijn met zorg geselecteerd. Van de plantage tot in het kopje moeten onze producten goed, lekker en verantwoord zijn. Daar staan we voor. Al snel kwamen er vragen van relaties en bekenden, zakelijk en particulier, of we ook aan hen konden leveren. En zo werden we al snel (groot)handel voor o.a. horeca en kantoren.”

“Deze snelle groei bracht ons ertoe om ons concept compleet te maken”, vervolgt Johnny, “door ook dealer te worden van koffiemachines. We kunnen zelfs het onderhoud hiervan verzorgen. Inmiddels bieden wij onze klanten dus het complete plaatje op het gebied van koffie en thee, zowel voor thuis als in het bedrijf.”  

Kansrijk en positief ondernemersklimaat
De keuze voor Goes lag voor Amy en Johnny voor de hand: “Goes is voor ons het bruisende centrum van Zeeland. Een plek waar zowel zakelijk als wat toerisme betreft, veel gebeurt. Het ondernemersklimaat  is daarbij uitdagend en kansrijk. Voor ons biedt Goes dus volop kansen om beide bedrijven te laten floreren. Verder is het ontzettend mooi dat ondernemers hier elkaar ondersteunen. Voor ons is de samenwerking met andere bedrijven in Goes van groot belang, zeker in tijden dat iedereen het zwaar heeft. Wanneer je elkaar bijstaat en ondersteunt waar mogelijk, heeft dat voor iedereen een positieve uitwerking.”

Moeilijke tijden, maar kansrijk
Ondanks de moeilijke tijden voor de horecasector, zien Amy en Johnny de toekomst van hun beide ondernemingen met vertrouwen tegemoet. “Voor de B&B voorzien we in de toekomst een groei, zowel in het aantal overnachtingen als in omzet. Dit willen we vooral bereiken door het uitbreiden van onze diensten. En ook in coronatijd hebben wij al onze creativiteit aangesproken om onze B&B continu onder de aandacht te brengen bij gasten, o.a. via social media.”

Goed bakje!
Maar de grootste groei verwachten ze voor hun bedrijf Mr. Coffee & Ms. Tea. “Er liggen mooie kansen binnen de zakelijke markt, vooral waar het gaat om de opbouw van concepten. De kwaliteit van het kopje koffie of thee kan bij veel horecabedrijven en kantoren best nog iets beter en daar springen wij als bedrijf graag op in. Op dat punt verwachten we een flinke groei door te maken en ons de komende jaren nog sterker te positioneren in de markt. Een uitdaging gaan wij daarbij niet snel uit de weg!”

Lees meer op: www.bedandbreakfastgoes.nl en op www.mr-coffee.nl en www.ms-tea.nl

Ondernemen