In de rubriek ‘Het is hier goes ondernemen’ lees je over enthousiaste Goese ondernemers en het ondernemersklimaat in Goes. Deze week het verhaal van Kelly Thijssen, vestigingsmanager bij uitzendbureau Actief Werkt!

Uitzendbureau Actief Werkt! heeft vestigingen door heel Nederland en telt landelijk ruim 350 medewerkers. In Zeeland hebben ze een vestiging in Middelburg, Terneuzen en sinds maart 2020 ook in Goes. Binnenkort openen ze een nieuwe vestiging in Vlissingen. Ook al gaat het om een grote uitzendorganisatie, de kracht zit hem in het lokale en het persoonlijke. In het ‘dichtbij zijn’, bij klanten, relaties en kandidaten. Gewoon in de Voorstad, bij de Steenen Brug.

Kelly Thijssen vertelt: “Uitzenden is zoveel meer dan het samenbrengen van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. Wij hebben als werkgever een belangrijke sociale en maatschappelijke rol. Goed en duurzaam werkgeverschap noemen we dat. Voor ons eigen team, maar ook voor onze flexcollega’s. Dit betekent dat we elke dag het beste in mensen naar boven willen halen. We willen dat iedereen zich kan ontwikkelen en kan groeien in zijn of haar werk. Want als je deelneemt aan de samenleving en je op je kwaliteiten wordt ingezet en gewaardeerd, dan doe je er toe. Het is altijd beter om mee te doen. En bij Actief Werkt! kijken we goed naar die passende baan voor iedereen.” 

Mooi netwerk
“Ons Goese team bestaat uit Alisha Brouwn en Roy Remijn (intercedenten), ikzelf en een stagiaire. Alisha werkt inmiddels meer dan een jaar bij Actief en heeft ruim 2,5 jaar ervaring in de branche. Roy heeft de opleiding HBO Sportkunde gedaan en werkt nu sinds mei bij Actief. Allebei komen ze uit Goes. Zelf ben ik 3 jaar werkzaam in de branche en inmiddels 1,5 jaar bij Actief Werkt! Kenmerkend voor ons uitzendbureau zijn de korte lijnen, de informele bedrijfscultuur en de oprechte interesse in kandidaten en klanten. We werken samen met bedrijven die ook die “hands on” aanpak hebben. Goede relaties die we enorm waarderen, en die we dat ook graag laten weten! We zijn trots op het mooie netwerk dat we in Goes al hebben opgebouwd.”

Zeeuwse nuchterheid
Goes biedt volgens Kelly een aantrekkelijk vestigingsklimaat. “Goes is een centraal gelegen stad met een grote diversiteit aan bedrijven. Van productiebedrijf tot zorginstelling en van zwemschool tot horecagelegenheid. Hierdoor kunnen wij onze werkzoekende kandidaten een breed scala aan functies aanbieden. Ook het ruime aanbod aan scholen zorgt ervoor dat ons kandidatenbestand uitgebreid is en dagelijks verder groeit. Wat wij fijn vinden aan onze Goese relaties, is hun nuchterheid en de no-nonsense mentaliteit. Veel ondernemers staan zelf met hun voeten in de klei, hun bedrijf heeft een platte bedrijfsstructuur en de lijnen zijn meestal kort. Mede hierdoor kan er snel geschakeld worden. Dat is op deze krappe arbeidsmarkt, waar goede kandidaten niet voor het oprapen liggen, van grote waarde.”

Dichtbij
Maar de voornaamste reden om voor een vestiging in Goes te kiezen, was de wens om dichtbij de kandidaten te zijn: “Actief Werkt! heeft in heel Zeeland een groot aantal klanten. Goes is daarbinnen een belangrijk werkgebied  Een groot deel van ons werk is online en we werven en ‘job hunten’ via de jobboards. Maar wij zien een duidelijke toegevoegde waarde in een lokale vestiging, waar je kandidaten echt ontmoet. Waar je ze even een kop koffie kunt bieden, en dat met uitzicht op de De Veste en de Steenen Brug!”

Ondernemen in coronatijd
De coronatijd stelt veel ondernemers op de proef, maar deze periode biedt ook kansen, geeft Kelly aan. “Aan het begin van de pandemie hadden de maatregelen en de sombere economische vooruitzichten zeker invloed op ons bedrijf. Door de onzekerheid werden de vacatures van veel klanten on hold gezet. Gelukkig sloeg dit eigenlijk heel snel om en kwamen veel bedrijven, waaronder wijzelf, erachter dat corona ook mogelijkheden biedt. Zo zijn wij in deze periode bijvoorbeeld een samenwerking met GGD Zeeland gestart. We hebben de GGD afgelopen periode mogen ondersteunen met het uitzenden van flexcollega’s, voor de vaccinatielocaties door heel Zeeland.”

Kennissessies
Zeker in de uitzendbranche is een goede samenwerking met andere bedrijven onmisbaar. Kelly: “Wij hebben diverse Goese bedrijven in ons bestand, die we ondersteunen bij het vinden van de juiste medewerkers. Wij geloven dat je samen verder komt dan alleen!. Maar we doen meer dan dat. Graag slaan we de handen ineen om - naast het werven en selecteren van medewerkers - samen oplossingen te vinden voor diverse HR-vraagstukken. Onze klanten en relaties hebben bijvoorbeeld niet altijd de ruimte en tijd om zich volledig te verdiepen in alle vernieuwingen omtrent cao’s en wet- en regelgeving. Als uitzendbureau zijn wij daar dagelijks mee bezig en bieden wij deskundig advies op maat. Ook organiseren we regelmatig kennissessies om onze relaties mee te nemen in de nieuwste ontwikkelingen op HR-gebied.”

Goede naamsbekendheid
Kelly en haar team kijken dan ook met een positieve blik vooruit: “Ons doel hier in Goes is om onze naamsbekendheid sterk te laten groeien. We zijn nog maar relatief kort gevestigd in Goes (in maart twee jaar) en daardoor zijn we nog niet zo’n bekende naam als we zouden willen. Daarbij zouden we op termijn natuurlijk graag ons team uitbreiden. Dit om nog meer kandidaten aan mooi werk te helpen, en onze relaties aan gemotiveerde nieuwe medewerkers!”  

Lees meer op:
https://www.actiefwerkt.nl/uitzendbureau/goes
www.instagram.com/actiefwerktgoes en 
www.facebook.com/actiefwerktgoes

Ondernemen