Ondernemen

In de rubriek ‘Het is hier goes ondernemen’ lees je over enthousiaste Goese ondernemers en het ondernemersklimaat in Goes. Deze week het verhaal van Pedro van de Velde, eigenaar van Connect Verhuur en Connect Makelaardij.

Connect is een Goese vastgoedbeheerder, actief op alle terreinen binnen de vastgoedwereld. Van leegstandsbeheer tot verhuur, en van woningen tot bedrijfspanden. Connect is opgericht in 2010, maar sinds 1 januari 2022 is dit bedrijf uitgebreid met een makelaardij. Daarmee kunnen ze ook de verkoop van woningen regelen voor de klant. Pedro: “Daar was veel vraag naar en nu kunnen we het hele pakket bieden!”

Pedro vertelt: “Onze klanten zijn zowel particulieren als beleggers. We verzorgen het beheer van woonruimtes en bedrijfspanden, verhuren woningen en we zijn leegstandsbeheerder, bijvoorbeeld voor Beveland Wonen. Bij al onze bedrijfsactiviteiten willen we de klant volledig ontzorgen. Of anders gezegd: als beheerder of verhuurder zorgen we ervoor dat eigenaren niet naar hun woning of bedrijfspand hoeven omkijken. We zien er op toe dat het vastgoed netjes blijft, dat de woning of het pand niet lang leegstaat na verhuizing, controleren nieuwe huurders en innen voor de eigenaar de huurpenningen. Als er iets kapot gaat, zorgen wij dat het weer gemaakt wordt. Het enige wat de klant nog zelf hoeft te doen, is kijken of wij de huur hebben overgemaakt. En bij onze nieuwe makelaardij werken we eigenlijk op precies dezelfde manier.”

Groot dorp
Goes was voor Pedro een logische keuze. “Zelf werk ik al meer dan 30 jaar in het vastgoed en ik kom uit  Goes. Het is hier  ‘ons kent ons’ en dat maakt het goed ondernemen. De lijntjes met onze klanten en relaties zijn kort en de samenwerking met andere Goese bedrijven is meer dan prima. We kennen elkaar ‘via via’ of vanuit het netwerk. Je probeert elkaar te helpen waar nodig, zeker nu. Met sommige ondernemers uit Goes ben ik zelfs goed bevriend geraakt, waardoor je nog meer aan elkaar hebt. Mijn collega Samantha is er de afgelopen jaren bij gekomen als beginnend makelaar. Zij kent veel mensen door haar eerdere werk in de horeca. Goes is eigenlijk net een groot dorp, en dat maakt het ook zo leuk!”

Heerlijk aan het water
Connect Verhuur en Makelaardij is sinds een paar jaar gevestigd aan de Westhavendijk, in Waterfront Business Centre Goes. “Deze nieuwe locatie was voor ons een uitgelezen kans. Waterfront is een kleinschalig kantorencomplex, met meerdere bedrijven onder één dak. Centraal gelegen en heerlijk aan het water. Het is gezellig om tussen de middag even te lunchen met de andere ondernemers en collega’s, in de gezamenlijke kantine. Bovendien is het goed om met elkaar te sparren en naar elkaars ideeën te luisteren. Jaarlijks hebben we een ‘Waterfrontdag’, waarop we samen allerlei leuke activiteiten doen. En elke week hebben we een vrijdagmiddagborrel!”  

Positief de crisis door
Als ondernemer heeft Pedro weinig last gehad van de coronacrisis. “Alles is eigenlijk gewoon blijven doordraaien in ons bedrijf. Wel merken we dat mensen nu een wat korter lontje hebben. Dat is wel jammer. Maar wij proberen het altijd naar het positieve te keren. We luisteren goed naar onze klanten, weten wat er speelt en springen daar zo mogelijk op in. Als beheerder en nu ook als makelaar.”

Uitbreiden
Ook voor de toekomst ziet Pedro volop kansen: “Wij willen de komende tijd vooral groeien. Qua bedrijf, maar zeker ook qua personeel. We willen meer woningen in de verhuur brengen en meer woningen aankopen en verkopen, via onze nieuwe makelaardij. Verder zijn we aan het uitbreiden naar Zuid-Holland. Zo loopt er een project in Rijswijk, voor het huisvesten van studenten. Ook verhuren we al volop woningen in deze regio. Mooie toekomstplannen dus!”

(Foto: Suzan Fotografie)