MakkieNL is een jong bedrijf in online verkoop, sinds juli 2020 gevestigd in ‘De Koploper’ aan het Stationsplein in Goes. Ondernemer Hans Westenberg: “Makkie is een bedrijf dat zich inzet om sociaal contact te stimuleren. In een tijd als dit belangrijker dan ooit! Met een Makkie item kan een gebruiker zijn of haar contactgegevens delen, op een snelle, persoonlijke en interactieve manier. Én niet te vergeten: met een product dat zo milieuvriendelijk mogelijk is geproduceerd”.

Hans vertelt: “Via sociale media zien we wat anderen bezighoudt. Van interesses tot meningen en van werk tot hobby’s. Toch blijven deze indrukken door sociale media afstandelijk. Er is vaak geen sprake van interactie en daardoor wordt geen echte band opgebouwd met de ander. MakkieNL zet zich in om deze band vanaf de eerste indruk te creëren en te onderhouden. Dit alles op een maatschappelijke verantwoorde manier: ik vind het belangrijk om de ecologische voetafdruk van Makkie zo klein mogelijk te houden!”

Maatschappelijk verantwoord

Hans legt uit hoe dit alles in zijn werk gaat: “Heel concreet biedt Makkie een milieuvriendelijke vervanger aan van de papieren businesscard. Daarmee kunnen gebruikers zelf bepalen wat zij op een bepaald moment delen met een nieuw of bestaand contact, op een snellere manier. Dit kan uitgebreid en algemeen, maar ook specifiek. Er is veel keuze op het gebied van informatie die je via de items kunt delen. Je kunt hierbij denken aan e-mailgegevens en telefoonnummers, maar ook aan sociale media, je favoriete afspeellijst of je website. Deze keuze ligt natuurlijk altijd bij de klant zelf en kan helemaal aan de wensen van de klant worden aangepast.”

Ontmoetingsplek

Een kantoorruimte in Goes was vanzelfsprekend voor deze ondernemer: “Ik woon zelf in Goes en zocht een ruimte dichtbij huis. Bedrijfsgebouw De Koploper is - naast mijn werkplek - ook een ontmoetingsplek om in contact te komen met andere ondernemers. Dit zorgt voor leuke en actieve samenwerkingen met andere bedrijven en zzp’ers en voor opbouwende gesprekken. Bovendien komen de items van MakkieNL hier ook weer goed van pas!”

Elkaar motiveren en steunen

Ook over de samenwerking met andere ondernemers in Goes is hij goed te spreken: “Aangezien ik al een tijd in Goes woon, ken ik hier aardig wat mensen. Bijvoorbeeld  de ondernemers die mij geholpen hebben bij het opzetten en laten groeien van MakkieNL. Daarnaast merk ik dat ondernemers binnen Goes elkaar motiveren en steunen, in het bijzonder tijdens de crisis waar we momenteel in zitten. Ik vind het daarom belangrijk dat we van elkaar weten wat er gaande is.”

Op één lijn

Voor mij geldt dan ook: “Liever te veel contact dan te weinig. Het is hier in Goes makkelijk om bij elkaar langs te gaan en dingen te bespreken. Naast deze fijne manier van contact leggen en onderhouden, draagt ook de Zeeuwse mentaliteit  bij aan de prettige onderlinge samenwerking. Door deze mentaliteit denken de meeste bedrijven hier in dezelfde richting, zitten we zakelijk op één lijn en komen we snel tot overeenstemming. Dat én de mooie omgeving maken Goes voor mij een sterke thuisbasis.”

Zakelijk en particulier

Hans kijkt positief naar de toekomst: “MakkieNL is een jong bedrijf. Om die reden wil ik eerst bouwen aan een stevig fundament. Ik heb gemerkt dat de items van Makkie in korte tijd aanslaan binnen verschillende branches. Dit motiveert mij om op deze manier door te gaan. Mijn uiteindelijke doel is het maken van handige ‘must have’- items die een ‘fear of missing out’ creëren. Daarmee wil ik focussen op zowel de zakelijke branche als op de particuliere sector. Zakelijke gebruikers kunnen met de items van Makkie bijvoorbeeld sneller digitaal netwerken en voor particulieren zijn het leuke gadgets voor dagelijks gebruik.” “Maar,” zo sluit hij af, ”hoe hard mijn bedrijf ook zal groeien, ik denk niet dat MakkieNL snel uit Goes zal vertrekken!”

www.makkie.app/ 

Ondernemen