Medcentric (voorheen bekend als MWCZ) is een zelfstandig behandelcentrum voor cosmetische en plastische chirurgie in Zeeland, met inmiddels 11 werknemers. Behalve in Goes, heeft het centrum een polikliniek op de locatie Zorgsaam Ziekenhuis Terneuzen. Van ver over de Zeeuwse grenzen komen cliënten naar deze kliniek, zowel voor verzekerde als onverzekerde zorg.      

De kliniek staat alom bekend om de professionele, hoogwaardige en toegankelijke zorg die wordt geleverd. H.P. van Not, plastisch chirurg en mede-oprichter van de kliniek: “Medcentric streeft ernaar steeds de allerbeste zorg te leveren, in een hartelijke en persoonlijke omgeving. Wij werken met een klein en hecht team, dat oprecht betrokken is bij onze cliënten. En dit wordt ook zeker zo ervaren. In het jaarlijks onderzoek kregen we van onze cliënten een dikke 9 als waardering.”

Advies

Een kijkje op de website van Medcentric laat zien dat de kliniek een breed pakket aan behandelingen biedt. Van cosmetische ingrepen om het uiterlijk te verjongen of te verbeteren, tot plastisch chirurgische ingrepen, bijvoorbeeld borst- en buikwandcorrecties.  Ook hand- en polsaandoeningen, zoals het veel voorkomende Dupuytren en carpaal tunnel syndroom, worden bij Medcentric behandeld. Behalve over de kwaliteit die wordt geleverd, zijn cliënten erg te spreken over de tijd en aandacht die het team vrijmaakt voor iedere cliënt. Altijd voorzien van een zorgvuldig advies.

Overzichtelijke stad

De kliniek, die in 1999 is opgericht, koos destijds voor Goes vanwege de gunstige ligging: “Onze cliënten komen uit Zeeland, maar ook van buiten de provincie. Goes ligt dan centraal. Onze vestiging is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, er is voldoende parkeergelegenheid en het station is op loopafstand. Bovendien is de stad overzichtelijk. Iedereen weet elkaar goed te vinden, ook om samen zaken op te pakken of te verbeteren. En de gemeente denkt graag mee in oplossingen als het gaat om de infrastructuur en andere faciliteiten.”

Korte lijnen

Samenwerken, in- en extern, is voor het team van Medcentric vanzelfsprekend: “Wij werken vooral samen met verwijzers in de zorg, de Zeeuwse ziekenhuizen (ADRZ en Zorgsaam Ziekenhuis Terneuzen), huisartsen, huidtherapeuten, Scheldezoom apotheek, het Zeeuwse hand- en polscentrum en Medical Tattoo Innovations. Deze laatste zit bij ons in het gebouw. Alle lijnen met deze organisaties zijn kort. Verder werken we samen met verschillende leveranciers uit de regio, met overheidsinstellingen en verzekeraars, en ook deze ervaringen zijn positief.”

Volop groeimogelijkheden

Ondanks de moeilijke economische tijden, ziet Medcentric volop groeimogelijkheden in Goes: “We hebben in 2020 onze kliniek verbouwd,  maar denken over een paar jaar waarschijnlijk een grotere locatie nodig te hebben.”

Ondernemen