Slot Oostende is terug van weggeweest. En hoe! Op de plek waar ooit het kasteel van Jacoba van Beieren stond, realiseerden Anita Maas en Yamina Abdoun in 2017 een schitterende horecaonderneming. Met een bierbrouwerij, restaurant, shop, hotel en feestzalen. Een bedrijf dat inmiddels werk biedt aan 75 werknemers en nog steeds groeit.

Net als vroeger, brengt het nieuwe Slot Oostende ‘leven in de brouwerij”, letterlijk én figuurlijk. Met een werkende bierbrouwerij in het hart van het pand en het monumentale, historische  karakter van het gebouw - en niet te vergeten: alles wat er wordt georganiseerd - is er héél veel te zien en te beleven. Anita en Yamina: “We willen een fantastische ontmoetingsplaats zijn voor iedereen. Voor mensen met een grote of kleine beurs, voor grote maar ook kleine gezelschappen. Voor mensen van elke huidskleur en elk geloof. Iedereen is bij ons van harte welkom!”  

De keuze voor Goes lag voor beide dames voor de hand. “We wonen zelf ook in Goes en vinden het de mooiste plaats van Zeeland om te wonen, te werken en te winkelen. Bovendien is de stad aantrekkelijk voor toeristen. We ontvangen hier bussen met Belgen. En af en toe zelfs Engelsen die een bezoek aan onze brouwerij combineren met een bezoek aan de stad Goes. De stijl van ons pand, de inrichting en de menukaart zijn met name bij Belgen en Duitsers erg geliefd. Ze komen daarom graag in Slot Oostende, de meesten meerdere keren.”

Ook de samenwerking met andere Goese bedrijven is prima, geven Anita en Yamina aan. “We krijgen regelmatig bezoekers doorverwezen door de plaatselijke middenstand. Zelf werken we samen met Katoen. Als ons hotel vol zit, of we hebben een groep die meer kamers wenst dan we zelf hebben, dan reserveren we daar. Een aantal horecabedrijven uit de binnenstad schenkt ook ons bier, maar dat zouden er best wel wat meer mogen zijn. Een bierbrouwerij in je eigen stad is iets om trots op te zijn, toch?!”

Slot Oostende is in alles een onderneming van formaat, maar nog lang niet uitgegroeid:  Op dit moment zijn we bezig met verschillende uitbreidingen. We zijn bijna klaar met ons splinternieuwe distributiecentrum en kantoor aan de Diazweg  in de Poel, een blikvanger direct aan de A58. Ook zijn we begonnen met de restauratie en verbouwing van Singelstraat 7, de voormalige pastorie. Hier komt  ‘De Herberg van Slot Oostende’; een feestzaal voor (grotere) bruiloften, feesten, partijen, seminars, bijeenkomsten, enzovoort, tot ca. 200 personen. Met daarbij nog acht extra hotelkamers”.

Ondernemen