Kreeke’s Vis & Resto staat bekend om hun verse producten en ambachtelijk gerookte paling en zalm. Het familiebedrijf is gestart in 2012, maar gaat eigenlijk al veel verder terug in de tijd. Inmiddels is hier de derde generatie aan het werk, met onverminderd enthousiasme! 

Maïsha van de Kreeke vertelt: “In 2002 stopte mijn opa, J.C. van de Kreeke, met zijn palingvisserij en viswinkel. Twaalf jaar later kocht mijn vader, Pieter van de Kreeke, dit voormalige pand van mijn opa. Met als doel het kleine viswinkeltje weer te openen als ‘hobby’. Inmiddels is dit kleine winkeltje aan de Burgemeesterhackstraat flink uitgebreid en uitgegroeid tot een prachtige viswinkel met visrestaurant. En ben ook ik, dochter van Pieter, als ondernemer in het bedrijf gestapt.”

Geheim recept

“Wat nooit veranderd is, is onze ambachtelijke werkwijze en liefde voor het vak. We roken onze paling en zalm nog steeds op eikenhout, net zoals mijn opa dat vroeger deed. Onze vis is altijd vers en voor de kibbeling gebruiken we nog steeds de geheime kibbelingkruiden van mijn opa. Een recept dat al heel lang in de familie is. Veel klanten komen speciaal daarvoor terug! En natuurlijk rekenen we eerlijke prijzen voor onze vis en maaltijden. We willen in alles een gezellig en toegankelijk bedrijf zijn, waar onze gasten en klanten tevreden de deur uit gaan.” 

Gezellig dorp

De Van de Kreeke’s vinden het prima ondernemen in Wolphaartsdijk: “Het is een gezellig dorp en leuk om te zien dat er zoveel dorpsbewoners bij ons komen. Ook in ons restaurant, wanneer dit open is. Daar zijn wij echt trots op als ondernemers! Daarnaast hebben we in de zomermaanden veel vaste gasten van de campings en jachthavens. Ook die brengen altijd een gezellige drukte met zich mee. En niet te vergeten: ook de ondernemers hier op het dorp weten elkaar te vinden. Bij activiteiten of evenementen is er altijd een goede samenwerking onderling.”   

Brede steun

Maïsha steekt niet onder stoelen of banken dat de lockdown voor veel ondernemers een lastige, zware tijd is: ”Gelukkig kunnen wij nog steeds rekenen op onze klanten, van het dorp en daarbuiten. Deze blijven ons steunen, door vis en maaltijden bij ons af te halen. Wat we vooral missen, is de ‘gewone’ gezelligheid en het contact met onze klanten en onze gasten in het restaurant.”

Vooruit kijken

Maar dit familiebedrijf kijkt vooral vooruit: “Wij hopen nog lang onze ambachtelijke producten te mogen maken en ons familiebedrijf nog lang te kunnen voortzetten onder onze naam. En vooral nog veel mensen gastvrij te kunnen ontvangen, zodra wij weer open mogen!”

Ondernemen