Zodra alles weer open mag en we weer volop mogen genieten van de gezellige Goese horeca, gaan ook de deuren van het nieuwe Feestcafé De Kelder open. Ondanks corona, hebben de broers Jonathan en Patrick Kint mooie plannen voor deze unieke historische locatie, aan de roemruchte Blaauwe Steen. “De kelder waarin we ons nieuwe feestcafé gaan openen, stamt al uit de dertiende eeuw!”

Jonathan en Patrick vertellen: “Van de feestkelder willen we een plek maken, waar iedereen welkom is voor een geweldige stapavond. Bij ons geen entreegeld of andere poespas: gewoon lekker binnenkomen, bestellen bij de bar en knallen, samen met onze medewerkers en DJ’s. We gaan er een gezellig café van maken, waar de lekkerste bieren uit de tap komen en waar onze medewerkers de beste mixdranken en shotjes voor je klaar maken. En de locatie doet de rest: bij ons stappen gasten terug in de tijd. Een echte werfkelder uit de dertiende eeuw, die vroeger al gebruikt werd voor het opslaan van bier en goederen.”

Feesten en partijen

Ook wie zijn eigen feestje wil vieren op een bijzondere locatie, is hier straks aan het goede adres. “In het weekend organiseren we onze vaste stapavonden, maar daarbuiten is onze kelder af te huren voor verjaardagfeesten, surprise party’s, vrijgezellenfeesten, personeelsuitjes of verenigingsactiviteiten. In het weekend mét de mogelijkheid om naderhand te blijven, om gezellig door te feesten met onze andere gasten. Verder zijn we nog aan het kijken of we bierproeverijen kunnen organiseren in de kelder, in samenwerking met onze leverancier.”

Groei in coronatijd

Een feestcafé beginnen in coronatijd, vraagt visie én lef.  Maar deze broers gaan niet over één nacht ijs. “Naast eigenaars van Feestcafé De Kelder, zijn we al langere tijd uitbater van Uitspanning De Goederenloods en eigenaar van verschillende foodtrucks voor feesten en partijen. We hebben altijd de drang gehad om te groeien met ons bedrijf en dit kwam op ons pad. We werden getipt dat het pand aan de Blaauwe Steen te koop stond. Voor ons een unieke kans, die we niet wilden laten liggen, ondanks corona. Natuurlijk heeft deze crisis grote impact, op ons zelf en op alle ondernemers en inwoners in Nederland. We zijn om die reden dan ook nog niet begonnen met het werven van nieuwe collega’s. Positief is wel dat al veel mensen ons hebben benaderd met de vraag of ze bij de feestkelder kunnen komen werken, of kunnen komen draaien als DJ. Dat is echt top!” 

Korte lijntjes

Jonathan en Patrick kozen bewust voor Goes als thuisbasis: “We wonen allebei in Goes en zijn in deze omgeving opgegroeid. Bovendien is Goes een prachtige stad en fijne plek om te ondernemen. Daarbij is het  centraal gelegen, zowel voor de Zeeuwen, als voor gasten die het Zeeuwse bezoeken. Aantrekkelijk zijn verder de goede onderlinge samenwerking en de makkelijke contacten, zowel met andere ondernemers als met de gemeente Goes. Als we een vraag hebben over bepaalde zaken, zijn de lijntjes hier kort!”   

Eerst de crisis door

Op dit moment is het lastig om in de toekomst te kijken, geven de broers aan. “We gaan er eerst voor zorgen dat al onze bedrijven weer normaal gaan draaien na de corona crisis. Wanneer we onze buffers weer hebben aangevuld, zullen we rustig verder kijken waar we nog kunnen groeien als  onderneming. We willen ons daarbij niet focussen op één type bedrijf, maar verschillende dingen ondernemen, elk met een unieke, eigen bedrijfsvoering. Zo leg je een brede, gezonde basis.” Wat het ook gaat worden: Goes kijkt in elk geval reikhalzend uit naar een knalfeest! 

Ondernemen