Ronald heeft zijn Groentehandel De Winter, samen runnen ze Fruitje.nu en Franca is de ondernemer achter Kistje.nu en Leuk Zeeuws. Echte duizendpoten dus! Franca en Ronald over hun ondernemingen: “Wij willen zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met onze gezonde en maatschappelijk verantwoorde producten.”

Iedere dinsdag en zaterdag is Ronald met zijn groentekraam te vinden op de weekmarkt in Goes, met een groot assortiment aan verse groenten en fruit. Met hun onderneming Fruitje.nu willen Franca en Ronald bedrijven in Zeeland voorzien van gezonde tussendoortjes, voor het personeel en relaties. Franca: “Leuk Zeeuws levert Zeeuwse lifestyle artikelen aan 50 verkooppunten in de provincie én online via www.leukzeeuws.nl. Met Kistje.nu lever ik cadeaukistjes aan bedrijven en particulieren voor verschillende gelegenheden, gemaakt door mensen met een verstandelijke beperking.”

Franca en Ronald over de veelzijdigheid van hun ondernemingen: “Wij zijn een innoverend bedrijf en proberen met de juiste producten te voorzien in een behoefte op allerlei gebied. Zo worden bedrijven zich bijvoorbeeld steeds bewuster van het belang van gezonde medewerkers, die goed in hun vel zitten; wat is dan gezonder dan vers fruit voor de pak? Bij inwoners van Zeeland, toeristen én bedrijven zagen we een groeiende vraag naar mooie Zeeuwse lifestyle producten; praktisch, van goede kwaliteit en stijlvol. En wat is nou leuker dan verrast worden met een cadeaukistje, dat ook nog eens een goed doel dient?”

Hun bedrijfspand is te vinden aan de Columbusweg in Goes, waar ze inmiddels 10 medewerkers in dienst hebben. Franca en Ronald: “We hebben Goes gekozen als vestigingsplaats vanwege de centrale ligging. Bovendien is er veel bedrijvigheid. Praktisch is ook dat onze loods zich achter ons huis bevindt, in het woon-/werkgedeelte op bedrijventerrein De Poel 2. Het is hier gewoon prima wonen en werken, met verschillende ondernemers om ons heen.” Ook de samenwerking met de andere ondernemers is goed, geven Franca en Ronald aan. “Wij proberen zoveel mogelijk zaken te doen met lokale partners.”

De toekomst van hun bedrijf zien deze ondernemers dan ook vol vertrouwen tegemoet: “We hebben net een stuk loods aangebouwd, dus voorlopig kunnen we weer even vooruit!”

Ondernemen