In de rubriek ‘Het is hier goes ondernemen’ lees je over enthousiaste Goese ondernemers en het ondernemersklimaat in Goes. Deze week het verhaal van Carel Schrier en Sander Adriaanse van marketingbureau AddMark.

AddMark is een jong marketingbureau, opgericht in 2020. Dit bureau benadert marketing volgens de ‘Inbound’ marketingfilosofie, in combinatie met het gebruik van unieke software. Inmiddels telt het bedrijf vijf werknemers. “Inbound marketing is nog vrij onbekend hier in de regio, maar we zien de belangstelling groeien!”

Carel en Sander vertellen: “Inbound marketing helpt ondernemers hun (potentiële) klanten te inspireren en klanten aan zich te binden, door het verspreiden van waardevolle content. Dit gebeurt in combinatie met het softwarepakket HubSpot, waar wij Platinum Partner van zijn. Wij helpen ondernemers met het opzetten van een heldere marketingstrategie, content en creatie, data en automation. En bij het optimaal inrichten van de software daarvoor.”

Innovatie
De ondernemers leggen uit: “De technologische innovatie gaat steeds verder en wordt steeds intensiever. Bedrijven krijgen daardoor steeds meer data tot hun beschikking. Maar uiteindelijk gaat het erom wat je met deze data doet. Ons doel is om waardevolle data te centraliseren en vervolgens effectief in te zetten voor bedrijfsactiviteiten binnen marketing, sales en service. Het uiteindelijke doel is om meer waardevolle leads te genereren en lange termijn relaties op te bouwen, via persoonlijke marketing.”

Optimale klantervaring
Maar de basis blijft ‘eerst denken, dan doen’. “We snappen dat je als bedrijf het liefst gisteren nog wil beginnen met het binnenhalen van leads. Toch doen we eerst een stap terug en zorgen voor een gedegen marketingstrategie. Dit als stevige fundering voor de marketingactiviteiten die volgen. Daarna maken we een inventarisatie van de middelen die de ondernemer nu al inzet om klanten te bereiken. En we nemen de bestaande website onder de loep, om de klanten van het bedrijf een optimale klantervaring te kunnen bieden. ”

Duurzame zakenrelaties
De keuze om hun bedrijf in Goes te vestigen lag voor de hand:  “We zijn hier opgegroeid, dus het was voor ons een ‘no-brainer’ J. Goes biedt een fijne werk- en leefomgeving.  Maar dat geldt eigenlijk voor heel Zeeland, al steekt Goes er met kop en schouders bovenuit!. Zeeuwen werken het liefst samen met Zeeuwen. Dit maakt het ondernemersklimaat heel hecht. Voordeel is dat op deze manier goede en lange zakenrelaties ontstaan. En geregeld ontstaan er zelfs vriendschappelijke banden tussen ondernemers.”

Netwerken
“Buitenom het werk, zijn er in Goes volop mogelijkheden om andere ondernemers te leren kennen”, vervolgen Carel en Sander. “Bijvoorbeeld via de verschillende netwerkevents, zoals Contacta, BusinessClub Kloetinge, BNI en natuurlijk Vrienden van Goes. Voor iedereen is er wel een netwerkevent, dat past bij zijn of haar bedrijf of organisatie. Als nieuw bedrijf word je al snel ‘opgenomen’ in het Goese bedrijfsleven. Veel mensen willen je bedrijf graag leren kennen en veel ondernemers staan open voor langdurige samenwerkingen. Het is tof om te zien dat Goes zoveel enthousiaste ondernemers heeft. Daar voelen wij ons helemaal bij thuis.”

Digitale stroomversnelling
Carel en Sander hebben hun bedrijf opgericht in een onzekere tijd, maar zagen vooral kansen: “Deze bijzondere tijd betekent voor iedere ondernemer weer een andere uitdaging. Sommige branches zijn enorm hard getroffen en andere floreren juist in deze tijd. Corona heeft ervoor gezorgd dat de digitale ontwikkeling in een stroomversnelling is geraakt. Dat pakte voor ons bedrijf heel gunstig uit, waardoor we juist in coronatijd flink konden groeien. Digitale meetings zijn ‘normaal’ geworden en  dat geeft ons steeds meer mogelijkheden om klanten te adviseren en te helpen. Niet alleen hier in de regio, maar door heel Nederland.”  

Kansen pakken
Marketingbureau AddMark kijkt dus positief vooruit: “Onze marketingfilosofie en de manier waarop wij die verder vormgeven, is in het Zeeuwse nog redelijk onbekend. Dit terwijl het prachtige kansen biedt voor ondernemers, zeker nu digitalisering en automatisering een enorme vlucht nemen. Wij helpen ondernemers graag deze kansen te pakken, binnen en buiten Zeeland!”

Lees meer op: www.addmark.nl

(Foto: Gianni Tahitu)

Ondernemen