In de rubriek ‘Het is hier goes ondernemen’ lees je over enthousiaste Goese ondernemers en het ondernemersklimaat in Goes. Deze week het verhaal van Laura Kloeg van Boutique Hotel Rijks.

In het vroege voorjaar van 2021 opende familiebedrijf Kloeg Collection Boutique Hotel Rijks, een prachtig hotel in het monumentale Oude Manhuis aan de Zusterstraat. Gasten kunnen hier volop genieten van een zorgeloos verblijf, middenin de Goese binnenstad. Gasten vanuit binnen- en buitenland weten dit hotel inmiddels goed te vinden!

Laura vertelt: “Ons familiebedrijf ontwikkelt en exploiteert onderscheidende hotels in Zeeland. Dat doen we samen met onze ontwikkelingspartners. De meeste van onze hotels liggen aan de Zeeuwse kust, vooral op het toeristische Walcheren. En binnenkort openen we een nieuw hotel op Schouwen-Duiveland, in Renesse. Hotel Rijks, ons eerste City Hotel, is dus ook voor ons echt iets anders!  Maar onze bedrijfsvisie is overal dezelfde: voor onze gasten én voor ons personeel willen we alleen het beste.”

Alles klopt!
Laura legt uit: “Alles in onze hotels moet kloppen, van hotelkamer tot en met ontbijt.  Met goede bedden, want goed slapen en uitgerust opstaan is wel waar het om gaat!  Alles voor een verzorgd en ontspannen verblijf voor onze gasten. Ons personeel bieden we goede arbeidsvoorwaarden en een veilige en betrouwbare werkomgeving. Daar maken wij ons overal sterk voor, en ook dat merken onze gasten. Niet voor niets dat nieuwe collega’s graag bij ons komen werken. Ondertussen zijn dat er meer dan 80, waarvan 8 in Goes.”

Familiebedrijf
“In de manier waarop wij met onze gasten en ons personeel omgaan, zie je dat we een familiebedrijf zijn”, vervolgt Laura. “Dat voel je direct als je een hotel van Kloeg Collection binnenstapt. Wij behandelen zowel onze gasten als onze collega’s als familie. Warm en gastvrij. Wij leren onze gasten dan ook graag beter kennen, zodat we steeds weer voor mooie ervaringen kunnen zorgen in onze hotels. En waarbij we keer op keer de verwachtingen willen overtreffen!“

Het Oude Manhuis
“In 2019 kwam het Rijksmonument aan de Zusterstraat op ons pad: Het Oude Manhuis. De locatie - midden in het historische centrum van Goes - en het monumentale karakter van het pand heeft onze harten direct veroverd. In het jaar dat volgde, hebben we alles op alles gezet om dit monumentale pand om te toveren in een duurzaam en luxe boutique hotel. Mét behoud van de historische elementen. Heden en verleden komen hier op een bijzondere manier samen. Als bedrijf kunnen we dus eigenlijk stellen dat Goes ons heeft gevonden, in plaats van andersom!”

Collegiaal
En het bevalt deze ondernemersfamilie goed in Goes: “Sinds we hier zijn, worden we collegiaal begroet door andere ondernemers. En op onze beurt doen wij er alles aan om zoveel mogelijk nieuwe gasten te verleiden om naar Goes te komen voor een overnachting. Die gasten willen allemaal winkelen, lunchen en dineren, het museum bezoeken, de stad verkennen, fietsen, wandelen en noem maar op. En dat is weer goed voor de binnenstad! We hebben dus niet alleen een oud pand nieuw leven in geblazen, maar zorgen mede voor brood op de plank bij de collega ondernemers.”

Opening in lockdown
Hotel Rijks opende tijdens de lockdown van vorige winter, in februari 2021. Voor veel ondernemers niet de gemakkelijkste tijd. Laura: “Begin 2019 waren we al gestart met alle voorbereidende plannen en met de verbouwing van Het Oude Manhuis. In november 2020 konden we onze collega’s gaan inwerken en iedereen en alles was klaar om de eerste gasten te ontvangen. Hoewel de stad natuurlijk leeg was en er weinig toeristen waren, besloten wij tóch te openen. Om meerdere redenen natuurlijk, maar ook om collega’s gemotiveerd en aan het werk te houden.”

Goede samenwerking
In onzekere tijden blijkt ook hoe belangrijk samenwerking is. “In ons hotel hebben wij een ontbijtrestaurant, maar de keuken is niet uitgebreid genoeg om gasten ook ’s avonds van een diner te voorzien. Normaal gesproken is dat geen enkel punt, met zoveel goede restaurants op loopafstand. Maar tijdens de lockdown waren deze restaurants natuurlijk allemaal gesloten. Diner op de kamer mocht nog wél en daarom zochten we de samenwerking met Kale & de Bril en De Brass. Zij kookten in die periode voor onze gasten en brachten de diners naar het hotel. Iedereen was heel tevreden!” 

Meer toeristen
Laura verwacht dat het toerisme in Zeeland de komende jaren alleen maar zal toenemen. En dat geeft mooie perspectieven voor het hotel. “Goes is een gezellige, fijne stad en blijft zich op verschillende fronten ontwikkelen. De komende jaren zullen steeds meer toeristen Goes ontdekken als vakantiebestemming. Als hotel willen wij graag dé plek zijn, waar toeristen zich kunnen terugtrekken na een dag er-op-uit in de mooie omgeving. Maar ook voor zakelijke gasten willen wij graag die warme, veilige thuishaven zijn. Het hele jaar door!”

Kijk voor meer informatie over Boutique Hotel Rijks op: https://www.kloegcollection.com/nl/overnachten/boutique-hotel-rijks

Ondernemen