In 2021 besloten Audrey en haar partner Stuart om Smart Wheelz op te richten. Nog geen twee jaar later is het enthousiasme alleen maar toegenomen, is het bedrijf verhuisd naar een groter pand aan de Scottweg en zijn de populaire E-choppers verder ontwikkeld. “Wij zijn continu bezig met vernieuwen.”

Voor wie een bevlogen ondernemer vol passie wil horen vertellen over haar bedrijf; schuif tijdens de lunch eens aan bij Audrey en je wordt op je wenken bediend. “We zijn Smart Wheelz gestart in een pand op de Houtkade”, legt ze uit. “Dat was meer een loods en het werd al snel te klein. In dit pand hebben we meer ruimte en een showroom. Dat is toch professioneler. Toch hopen we op korte termijn hier verder uit te kunnen breiden, want we komen opnieuw ruimte tekort.”

Bij de start van Smart Wheelz werd bewust gekozen voor de Houtkade. Audrey: “Omdat we een verhuurlocatie wilden worden.” De onderneming werd echter al snel ook een groothandel. Smart Wheelz verkoopt én verhuurt E-choppers en heeft sinds kort ook een fiets - een zogenaamde fatbike - in het assortiment. “Een vriend van ons haalde jaren geleden al E-choppers uit Spanje. Het was een slimme zet, in Nederland kenden we ze nog niet. Wij hielpen hem met onder meer de assemblage. Hij heeft het bedrijf verkocht. Wij zagen wel potentie in die markt.”

In China zochten ze naar het juiste model. Audrey en Stuart kregen contact, direct met de fabriek van het merk Mangosteen. “We kwamen bij de juiste persoon terecht en dat klikte goed. Ze wilden rechtstreeks zaken met ons doen. Wij namen mooie aantallen af, maar ze vonden het vooral heel interessant dat Stuart met allerlei verbeterpunten kwam.” Bijna twee jaar later staat er een model waar je met twee personen op rond kunt rijden, met een actieradius van wel 120 kilometer.

Audrey: “Je ziet heel goed het verschil met andere modellen. We zijn één van de weinigen met een echt goed kinderzitje en bagagedrager. Bij Mangosteen erkennen ze dat ook, we hebben inmiddels alle rechten gekregen om de Smart Wheelz als enige op de markt te brengen. Wij richten ons voorlopig vooral op de Benelux. Maar we merken dat de potentie van onze E-chopper al snel Europa bedekt. We hebben nog genoeg plannen en willen graag verder groeien. We zijn continu bezig om het product beter te maken.”

Dat moet kunnen, op industrieterrein De Poel II. “We zitten hier in Goes echt op een fijne plek. Mensen die een E-chopper komen kopen of huren, kunnen hier zonder problemen hun auto kwijt. We zitten ook hartstikke centraal. Als je op de E-chopper stapt, rijd je zo overal naartoe: Wolfaartsdijk, Wilhelminadorp, Kattendijke, Yerseke, noem maar op. Mensen gaan toch weg met de chopper. Je kunt met het hele gezin op pad.”

Het is best hard gegaan met Smart Wheelz, weet Audrey ook. “We hebben in twee jaar tijd al best veel bereikt en werken nu met zeven parttimers. Er zit super veel potentie in ons product. We willen ook alleen maar zaken doen met leuke mensen. Op nare mensen zitten we echt niet te wachten. Het gaat goed met ons bedrijf, maar dat komt ook door hoe je zelf bent. Wij zijn heel sociaal, open en eerlijk. Ik denk dat je daar heel ver mee komt. We hechten ook veel waarde aan goede service.”

De moeder van twee kinderen voelt zich met partner Stuart helemaal thuis in Goes. “Wij kennen hier zoveel mensen, die je ook allemaal wat gunnen. En in Goes wordt ook heel veel georganiseerd, er zit echt leven in hier. Voor ondernemers is het een fijne stad, lekker centraal in Zeeland.’’ De E-choppers van Smart Wheelz rijden al op veel plekken in Zeeland rond. Het bedrijf krijgt aanvragen uit allerlei verschillende hoeken van de provincie. ,,Als mensen de choppers zien rijden, vragen ze ernaar. Wat zijn dat? Waar kun je die kopen of huren? Zo komen ze bij ons terecht. Iedereen is hier van harte welkom. Mensen komen hier met een lach naartoe en komen daarna ook weer met een lach op hun gezicht terug.’’

Smart Wheelz