Bas Kuzee

Soms wordt Bas Kuzee aangesproken door mensen, die dan langs één van de wasstraten zijn gereden. “Het gaat niet zo goed hè, zeggen ze dan tegen me. Weet je waarom? Omdat ze geen rij meer voor de wasstraat zien staan.” Bas Kuzee kan er wel om lachen. Want het ontbreken van die wachtrij, dat is juist de bedoeling en het gevolg van bewuste keuzes.

Vooropgesteld: Kuzee is meer dan alleen wasstraten, waarvan er in Goes twee zijn te vinden. De onderneming is in 1957 opgericht en ook actief in de pechhulp-, berging- en transportbranche. Het heeft niet alleen meerdere vestigingen in Goes; Kuzee is ook te vinden in Middelburg, Vlissingen en Terneuzen en kan zo de hele provincie bedienen.

“Wij zitten eigenlijk al behoorlijk lang in Goes”, vertelt Bas Kuzee. “De eerste wasstraat in Goes hadden we al in 2011. Die is nu wel verhuisd. We hebben nu het Autowaspark aan de Anthony Fokkerstraat en het Autowasplein aan de Hudsonweg, met elf luxe wasboxen. Die vestiging is niet ver van de fastfoodrestaurants, op een absoulute toplocatie.”

Eén van jullie locaties in Goes zit vlakbij veel autodealers.

Bas Kuzee: “In die omgeving zijn we in 2011 ook gestart. Dat was op zich perfect want al die autodealers kwamen hun auto’s bij ons wassen. Alleen als je niet op bedrijventerrein De Poel werkte of daar geen auto had gekocht, dan wisten mensen ons heel slecht te vinden. We zaten daar best wel weggestopt. Zelfs na tien jaar hoorde ik dan weleens: ‘O, zitten jullie daar?’”

Die locatie wilden jullie eigenlijk graag uitbreiden.

“Ja, maar we zaten echt tegen de grenzen van onze kavel aan. Daarna vonden we een kavel van 1200 meter, vlakbij de McDonald’s. Het liefst wilden we daar een wasstraat bouwen, maar daar was het te klein voor. Daarom hebben we daar de wasboxen gebouwd. Dat is twee jaar geleden. Vorig jaar vonden we een andere plek in Goes, aan de Anthony Fokkerstraat. Het was een waanzinnige locatie voor een wasstraat, aan de uitvalsweg van de A58 richting de stad. Het pand had precies de afmetingen die we zouden willen hebben als we voor nieuwbouw zouden gaan. Dus dat kwam goed uit. Hier hebben we de wasstraat van de toekomst gerealiseerd.”

 

Bij de wasstraat kun je met je auto er doorheen rijden en daarna helemaal stofzuigen. Zijn de wasboxen ook populair?

“Ja, zeker wel. Je hebt wel een hele hoop mensen die het toch wel leuk vinden om te doen. Bijvoorbeeld jongeren die net hun eerste auto hebben gekocht, maar ook autoliefhebbers met een klassiek voertuig. Doordeweeks is het soms wat rustiger, maar met name op vrijdag, zaterdag en zondag is er veel animo. Mensen trekken daar gewoon tijd voor uit. Ze vinden het leuk om te doen en nemen hun kinderen ook vaak mee. En de wassers die weinig tijd hebben, zoals zakelijke rijders, rijden even snel door onze wasstraat aan de Anthony Fokkerstraat.”

Hebben jullie nog meer plannen voor de toekomst?

“Onze wens is eigenlijk om volgend jaar de wasstraat in Middelburg te verbouwen. Dan zouden we daar een wasstraat krijgen die gelijkwaardig is aan die in Goes en Terneuzen, met onder meer onbemand snel afrekenen en overdekt stofzuigen. De afgelopen jaren hebben we veel geautomatiseerd wat meer snelheid in het proces creërt, waardoor onder meer de wachtrijen zijn verdwenen. Dan denken mensen ook sneller: hé, ik sluit even aan.”

Wat maakt ondernemen in Goes leuk of bijzonder?

“Alles zit in Goes. Als je hier niet vandaan komt of je hebt weinig kennis van de provincie, dan zou je eigenlijk denken dat Goes de hoofdstad van Zeeland is. Kijk alleen al naar de autobedrijven. Bijna elk merk zit in Goes. En daarmee dus ook heel veel toeleveranciers. Dus technische toeleveranciers, die wij nodig hebben voor onderdelen. Maar ook voor gebruiksproducten. Alles zit hier, de lijntjes zijn heel kort en dat werkt goed.”

Doet de gemeente er veel aan om het ondernemersklimaat te blijven verbeteren?

“Ik denk dat de gemeente Goes iets heel goed doet. Het industrieterrein hier is vele malen groter dan in andere steden. Ze denken ook heel veel mee met ondernemers, bijvoorbeeld in een vergunningstraject. Wij wilden graag een extra uitgang. Normaal is dat heel lastig, maar dat werd snel geregeld. Dat is heel fijn. We zitten in Goes heel centraal, het is eigenlijk het hart van de provincie. Met Kuzee voelen wij ons daar heel erg thuis.”