Ondernemen

Eind 2017 startte Linda Slimmen haar onderneming Way of Health, een webshop in sportvoeding, cryotherapie (red. koudetherapie) voor thuis en online coaching. Omdat het bedrijf vooral online opereert, lag het voor de hand om haar onderneming  vanuit huis te runnen. Way of Health is een eenmanszaak, maar Linda wordt waar nodig geholpen door haar vriend.

Linda: “Way of Health is het resultaat van mijn passies voor gezonde voeding, sport en online media. In 2016 vond ik het tijd worden om gezonder te gaan leven. Als stok achter de deur voor mezelf maakte ik een Instagram account aan, waarop ik foto’s van mijn maaltijden plaatste. Ook maakte ik een domeinnaam aan en startte ik een blog, waar ik mijn recepten deelde. Dat het zou uitgroeien tot een blog met een kleine 20.000 unieke bezoekers per maand, had ik nooit gedacht.”

“Sinds ik gezonder ben gaan leven en veel ben gaan trainen, waren eiwitrepen altijd mijn “go-to-snack”. Ze geven je het gevoel van een chocolade reep, maar dan zonder de suikers en lekker vullend door de eiwitten. Grootste nadeel vond ik dat je gelijk een hele doos moest bestellen. En koop je een reep per stuk in een fysieke winkel, dan zijn de prijzen weer behoorlijk hoog. Zo ontstond het idee om eiwitrepen en andere aan sport gerelateerde voedingsmiddelen per stuk aan te bieden, voor een relatief lage prijs.”

“Way of Health is laagdrempelig en vooral een weerspiegeling van mijzelf. Ik ben een vrij nuchter persoon en dat is ook wat je terug ziet in mijn recepten: gezond, lekker, maar zonder al te veel poespas en dure ingrediënten. Voor mijn webshop probeer ik leuk in te kopen, om een aansprekend assortiment aan te kunnen bieden. Ik houd altijd mijn ogen open voor nieuwe producten en innovaties in de markt. Verder speel ik veel in op de trends die ik voorbij zie komen op social media en ik probeer mijn producten een persoonlijke touch mee te geven. Zo zit er bij onze bestelling altijd een handgeschreven kaartje, met een persoonlijke boodschap.”

Over de toekomst van haar bedrijf: “Ik zou graag zien dat Way of Health een begrip wordt in de branche en mee kan doen met grotere jongens als Body & Fitshop, wellicht zelfs met een fysieke winkel. Hiervoor zullen we een heleboel moeten investeren in meer naamsbekendheid. Ook moeten we bovenop de markt zitten, zodat we een top assortiment kunnen samen stellen. Met ieder stapje dat we groeien, kunnen we ook onze dienstverlening en service optimaliseren. Het is een heel ambitieus plan en daar ben ik mij zeker bewust van. Maar ik heb ook uit het niets een webshop op weten te zetten, die in een half jaar tijd heel goed is gaan lopen. Dus: dream big!”