Eerste hulp kan op elk moment en overal nodig zijn: op het werk, thuis, onderweg, waar dan ook. Sinds april 2016 verzorgt Margriet Vasseur EHBO-opleidingen, trainingen en workshops door heel Zeeland, waarmee je in iedere situatie snel en adequaat eerste hulp leert verlenen. Levensreddend!

Margriet vertelt: “De maatschappij verandert en zelfredzaamheid wordt steeds vanzelfsprekender. Bij ongevallen of in noodsituaties wordt eigenlijk van je verwacht dat je iemand kan én zal helpen. Of het nu gaat om ongevallen en noodsituaties op het werk, in en om het huis, tijdens het sporten of uitgaan, onderweg, op vakantie, op school of tijdens een evenement. Er kan altijd een beroep op je worden gedaan!  Met mijn bedrijf MVTrainingen lever ik een bijdrage aan deze eerste, vaak levensreddende vorm van hulpverlening, door het bieden van opleiding en bijscholing op maat.”

“Om bij ongevallen en noodsituaties goede eerste hulp te kunnen verlenen, moet je de achtergronden kennen en weten hoe je moet handelen”, legt  Margriet uit. ”Door het volgen van scholing kun je je daarop voorbereiden. Heel belangrijk daarbij is dat er tijdens de training een relatie wordt gelegd met de dagelijkse praktijk. Daar maak ik mij dan ook sterk voor! Zo gebruik ik de noodzakelijke, achterliggende theorie in combinatie met praktische voorbeelden, realistische situaties en plaatsgebonden scenario’s. Eventueel  worden de trainingen ondersteund door opgeleide Lotus medewerkers, die ongevallen realistisch kunnen naspelen.”

MVTrainingen is gespecialiseerd in hulpverlening bij alcohol- en drugsincidenten, verzorgt reanimatietrainingen met AED, EHBO cursussen en EHBO bij kinderen. Door deel te nemen aan bijscholingsprogramma’s, volgt Margriet de nieuwste ontwikkelingen op de voet. “Zo kan ik voor geïnteresseerden passende opleidingen, trainingen, oefeningen en workshops verzorgen, die altijd voldoen aan de huidige normeringen en vereiste competenties.” Margriet woont al jaren in Kloetinge en omdat haar trainingen op locatie plaatsvinden, runt ze haar onderneming vanuit huis. Natuurlijk mét haar herkenbare bedrijfswagen!

Als ondernemer zoekt Margriet graag de samenwerking op met andere Goese en Zeeuwse organisaties, zoals het Rode Kruis in Goes, Koninklijke Nederlandse EHBO Verenigingen, SiMedi opleidingen uit Goes, Het Oranje Kruis, NIBHV, Bureau Maatschappelijke Zorg en de LOTUS vereniging in Zeeland. Logisch volgens haar: “We hebben allemaal hetzelfde doel voor ogen: zoveel mogelijk mensen leren om goede eerste hulp bij ongevallen te kunnen verlenen!”

Ondernemen